Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Antwerpen – Gent – Brussel - Brugge

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

078 - 484 070

  • Wij maken het geld direct naar u over.
  • Onze service is 100% gratis
  • Na het sluiten van de verkoopovereenkomst handelen wij uw dossier vertrouwelijk af.

Hoeveel is er van de catalogusprijs auto over?

Staat de nieuwwaarde waarvoor u uw huidige auto gekocht hebt u nog helder voor de geest? Dan bent u vast nieuwsgierig naar de huidige waarde van uw auto. Een handige manier om deze dagwaarde te berekenen, is door gebruik te maken van de voertuiggegevens check die op veel autoverkoop-websites te vinden is.

Door het invoeren van deze gegevens en de kilometerstand, wordt de dagwaarde van uw auto berekend aan de hand van de catalogusprijs van uw auto. De catalogusprijs is de prijs die uw auto oorspronkelijk gekost heeft. Een handige methode, maar vaak niet accuraat. Veel mensen halen catalogusprijs auto berekenen en dagwaarde auto berekenen dan ook door elkaar. De catalogusprijs auto berekenen is niet mogelijk, deze is immers gegeven. Als u de huidig exacte waarde van een auto wil weten moet u dus een manier vinden om de dagwaarde kan bepalen.

Wijkopenautos.be biedt iedere autobezitter de mogelijkheid zijn auto gratis en geheel vrijblijvend te laten taxeren door onze erkende taxateurs. U kunt hiervoor zes dagen per week bij ons terecht. Wij hebben altijd een vestiging bij u in de buurt en een taxatie duurt ongeveer een half uur. Zo komt u altijd snel te weten hoeveel uw auto precies heeft afgeschreven en hoeveel hij op dit moment nog waard is.

Als u de waarde eenmaal weet, bieden wij u de mogelijkheid om uw auto ter plekke te verkopen. Daarna ronden wij u dossier vertrouwelijk af.

Onder onze service valt:

Snelle afhandeling
Persoonlijke service
Professioneel taxatieproces
Vrijblijvend bod
Snelle en veilige uitbetaling

Hoe onze klanten onze service beoordelen

"Correcte zakelijke afhandeling. Geld binnen 2 dagen gestort. Lokatie zou een wat gezelligere uitstraling mogen hebben maar ik snap dat daar de focus nog niet ligt. Uiteindelijk niets dan lof." (Emma N.)

"Verkoopprijs was reëel, gezien staat van de auto. Zaterdag verkocht, dinsdag was het geld bijgeschreven. Heel erg vlot!" (Hendrik R.)
Ford Cmax, BJ 2006
Ford Cmax, BJ 2006
Mercedes B-Klasse, BJ 2002
Mercedes B-Klasse, BJ 2002
Honda Civic, BJ 2007
Honda Civic, BJ 2007
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
Beoordelingen van klanten
Roelof van D.

Snelle adequate afhandeling en goede service.


Rianne M.

Als leken waren wij op deze gelegenheid van verkopen van onze auto afgegaan. Zelf dachten wij met een kwartiertje weg te zijn. Wij waren dan ook verbaasd en verrast dat er zo grondig naar de auto werd gekeken. Elk detail werd belicht en gefotografeerd. Tot onze verrassing was de prijs die wij achteraf kregen te horen een welkome verrassing en mooi bod. wij hebben dan ook de auto zonder problemen afgestaan. Dit alles werd keurig overgeschreven en geld werd na 2 dagen op de rekening bij geschreven. Proficiat met deze afwikkeling, jullie hebben er zeer tevreden klanten bij.

Laat uw auto taxeren

Wilt u uw auto verkopen maar weet u niet hoeveel hij waard is? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar de huidige waarde van uw auto? Of misschien van bepaalde tweedehandswagens op internet? Dan is het verstandig om uw auto online en handmatig te laten taxeren. Zo heeft u de meeste duidelijkheid over de waarde van uw auto schept. Hoe werkt het precies? De dagwaarde staat ook wel bekend als de restwaarde van uw auto: het is het bedrag dat overblijft nadat de afschrijving van de cataloguswaarde van de auto is afgetrokken. Over deze afschrijving bestaat altijd veel discussie en onduidelijkheid. Het is immers hét onderwerp dat in de prijsonderhandelingen bij een autoverkoop centraal staat. Een taxatie kan op dit vlak uitsluitsel bieden: Door middel van een waardering van alle facetten van de auto komt een vakkundige taxateur uiteindelijk tot een exact waardeoordeel. Dit hij vervolgens in een geldbedrag vertaalt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Een professioneel uitgevoerde taxatie verschaft u bovendien een betere handelspositie als u besluit om uw auto zelf te verkopen: de waarde van uw auto is namelijk onomstotelijk vastgesteld door een expert.

U weet precies waar u aan toe bent doordat we de precieze waarde, die nog van de oorspronkelijke catalogusprijs van uw auto over is, vaststellen. Dit doen wij door het gemak van de voertuiggegevens check met de kennis van ervaren taxateurs te combineren. Maak allereerst gebruik van onze online taxatietool: vul uw voertuiggegevens, het bouwjaar en de kilometerstand van uw auto in en er verschijnt direct een indicatie van de dagwaarde op uw scherm. De indicatie komt tot stand door een schatting van de afschrijving van de cataloguswaarde af te trekken. Heeft u behoefte aan een meer precieze waardebepaling? Maak dan gelijk een afspraak bij één van onze vestigingen bij u in de buurt en hoor van onze experts hoeveel uw auto echt waard is.

Wij hebben erkende taxateurs in dienst met als doel om zoveel mogelijk duidelijkheid over de waarde van uw auto te scheppen. Door middel van een grondige inspectie van de staat van de motor, het exterieur en het interieur bepalen zij de exacte waarde van uw auto. Vervolgens doen ze op basis van hun bevindingen een definitief bod dat overeenstemt met de handelswaarde van uw auto. Accepteert u dit bod, dan is uw auto succesvol verkocht. Als full-service bedrijf dragen wij snelheid en gemak voor onze klanten hoog in het vaandel. Daarom regelen wij ook het papierwerk voor u. Bovendien maken het overeengekomen geldbedrag dezelfde dag naar u over, zodat het na ongeveer twee werkdagen op uw rekening wordt bijgeschreven.

Verkoop uw auto vandaag nog

Weet u nog wat cataloguswaarde was? Die tijden zijn helaas voorbij. Hoeveel uw auto op dit moment nog wel waard is, valt zonder hulp niet zo makkelijk te bepalen. Een handig hulpmiddel om een idee van de dagwaarde van uw auto te krijgen, is door gebruik te maken van een koerslijst. Dit is de lijst waar ook veel voertuiggegevens checks hun prijsindicaties op baseren. Nog beter is het om uw auto handmatig te laten taxeren door professionele taxateurs. Wijkopenautos.be biedt iedere autobezitter, ongeacht het merk, het bouwjaar en de conditie van de auto, de mogelijkheid om gratis en geheel vrijblijvend op vakkundige wijze de waarde van hun auto te laten taxeren. Bovendien doen onze erkende taxateurs direct een bod. Zo kan de auto waarvan u vandaag een prijsindicatie voor opvraagt, morgen aan onze auto opkopers verkocht zijn. Vul daarom vandaag nog uw gegevens in, in de online taxatietool en ervaar zelf wat u voor uw auto kunt krijgen.

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts uw auto taxeren

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op uw auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

Na de verkoop handelen wij uw dossier gratis en vertrouwelijk af.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: