Hoe financiert u een nieuwe auto? 6 manieren om dit te doen

Er zijn tegenwoordig veel manieren om uw nieuwe auto te financieren. Ontdek de beste hier!

08.01.2018

Auto financieren
Gratis online taxatie

Overweegt u om een nieuwe auto te nemen? Maar bent u er nog niet zeker van hoe u deze moet financieren? De meeste mensen kiezen ervoor om hun auto te financieren. Dit zijn de 6 meest gebruikelijke manieren om dit te doen. Welke methode past het beste bij u?

1. Neem een persoonlijke lening bij een financiële instelling

Dit is de meeste gebruikelijke manier van financiering en het wordt vaak aangeboden door banken en financiële instelling. U krijgt alleen een lening wanneer u kunt aantonen dat u een goede kredietwaardigheid heeft en dat u het geld op tijd terugbetaalt. De rente en totale kosten kunnen sterk verschillen tussen verschillende instelling, waardoor de aanschaf van de auto duurder kan zijn.

financiele instellingen

Onthoud dat de instelling zal vragen om andere bezittingen waarmee de lening veilig wordt gesteld. Met de lening brengt u de andere bezittingen misschien in gevaar.

Voordeel: Het is eenvoudig te regelen en de bedragen zijn vaak direct beschikbaar.

Nadeel: Het risico en de rente kunnen hoog zijn.

2. Lenen van vrienden of familieleden

Een andere manier is door een lening te nemen van een vriend, familielid of een kennis in plaats van een instelling. In dat geval is het belangrijk om de lening tot in detail te bespreken en alles op papier vast te laten leggen, zodat toekomstige discussies worden voorkomen.

Voordeel: U krijgt niet te maken met financiële instellingen en u heeft de mogelijkheid om flexibel terug te betalen. Afhankelijk van de relatie die u heeft met de persoon die u geld leent is de rente lager of u betaalt zelfs helemaal geen rente.

Nadeel: U brengt de relatie of vriendschap in gevaar.

3. Huurkoopovereenkomst

Deze methode van financiering bestaat in feite uit het betalen in termijnen. U tekent een contract bij de dealer (lokaal of internationaal) waarin u akkoord gaat dat u een auto koopt over een bepaalde periode. Ondertussen bent u in staat om gebruik te maken van de auto en betaalt u een vast maandelijks bedrag totdat het bedrag is voldaan. U bent de geregistreerde gebruiker en verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzekering, maar de dealer is de wettelijke eigenaar tot de laatste betaling. Daarna zal de auto in zijn geheel van u zijn.

Voordeel: De dealer biedt dit direct aan, het is eenvoudig en snel te regelen, de betalingen zijn flexibel en normalerwijs is de borg laag.

Nadeel: Uiteindelijk betaalt u vaak meer vanwege de hoge rente, welke op zichzelf ook een nadeel is. De andere kant van flexibele financiering is dat u vaak niet de mogelijkheid heeft om de auto voor een ander model te verwisselen.

#4 Een flexibele financiering

Sommige automerken bieden de mogelijkheid aan om flexibel te betalen. Dit is vergelijkbaar met het vorige argument alleen wel met een paar verschillen. In tegenstelling met de vorige methode kunt u zelf beslissen of u de auto behoudt of terugbrengt zonder enige verplichtingen of hem in te ruilen voor een ander model van hetzelfde merk en het verschil betaalt.

flexibele financiering auto

U kunt overleggen over korting voor het nieuwe model. Deze optie wordt normaal gesproken alleen aangeboden voor specifieke modellen van het merk en niet voor alle beschikbare auto’s.

Voordeel: Aan het eind van het contract kunt u nog van gedachten veranderen over welke auto u wilt hebben. U heeft het vertrouwen van een grote autofabrikant.

Nadeel: De voorwaarden in het contract zijn vaak minder flexibel om over te onderhandelen dan bij een huurkoopovereenkomst.

4. Een auto leasen

Als u eraan denkt om een auto te leasen dan betaalt u een maandelijks bedrag aan de dealer om gebruik te maken van de auto. De enige vereiste is dat de kilometerstand niet over een bepaalde waarde heen mag komen. Aan het einde van het contract moet het voertuig worden teruggebracht naar de dealer of kan deze worden gekocht voor de restwaarde (niet alle dealers bieden deze optie aan).

Voordeel: U hoeft zich geen zorgen te maken over de afschrijving van de auto en u kunt gemakkelijk overgaan op een ander model.

Nadeel: De totale kosten kunnen hoog zijn vanwege de vele inbegrepen services en u moet wellicht betalen wanneer de kilometerstand over de limiet heen gaat.

6. Spaar en betaal met spullen die u niet gebruikt

U hoeft niet betrokken te raken met een financiële deal wanneer u al wat geld heeft gespaard, geld heeft geërfd of een oude auto heeft om te verkopen. Ook andere spullen die u kunt verkopen kunt u gebruiken om de nieuwe auto mee te financieren. Tot slot kan het onwaarschijnlijke, maar mooie situatie waarbij u de loterij wint ook voordoen. In dat geval heeft u waarschijnlijk genoeg geld om het voertuig van te betalen.

Voordeel: U betaalt geen rente of bent niet afhankelijk van iemand anders.

Nadeel: Het kan langer duren dan andere alternatieven, het is in veel gevallen duurder en niet iedereen kan gebruik maken van deze mogelijkheid.

Tot slot hoeft een nieuwe auto kopen niet te veel moeite te kosten. Er is een alternatief voor iedere behoefte, levensstijl en portemonnee. Verkoop dus nu uw oude auto en neem een nieuwe! U kunt beginnen door te ontdekken hoeveel u voor uw huidige auto krijgt.