Gratis uw sloopauto verkopen

Een sloopauto op de stoep hebben staan is zonde van het parkeergeld en uw geld. Verkopen dus. Start uw verkoop nu gratis op wijkopenautos.be.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Met onze online waardebepaling krijgt u niet slechts een schatting van de waarde, maar een directe, definitieve verkoopprijs.

Benieuwd wat u nog voor uw sloopauto krijgt? Start met het invoeren van uw autogegevens over onder meer de conditie van de auto en ontvang uw prijs.

Boek een inleverafspraak bij een vestiging. Daar controleren we uw gegevens en doen we een laatste check. Alles in orde? Dan is uw sloopauto verkocht!

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Hoe uw sloopauto verkopen?

Autowrak

Uw auto is ernstig beschadigd en moet gerepareerd worden om weer fatsoenlijk te kunnen functioneren. Maar hoe weet u zeker of uw auto een sloopauto is?

Uw auto is een sloopauto als hij total loss verklaard is. Total loss is in twee verschillende categorieën in te delen:

  • Economisch total loss: De reparatiekosten zijn hoger dan de dagwaarde van uw auto.
  • Technisch total loss: De auto is zodanig beschadigd dat een reparatie de schade niet meer kan oplossen.

U kunt op een simpele manier zelf berekenen of uw auto een sloopauto is. Op onze website berekent u eenvoudig de dagwaarde van uw wagen. Vul uw gegevens in en op basis van merk, model en kilometerstand berekent onze taxatietool de dagwaarde. Trek de reparatiekosten van de dagwaarde af en u ziet direct of u een sloopauto heeft.

Wanneer uw sloopauto verkopen?

Sloopauto verkopen

Als uw auto dusdanig beschadigd is dat repareren niet lucratief is, dan zit er niets anders op dan uw autowrak verkopen. Een autodealer zal niet vrolijk worden van een auto die total loss is, een particulier zit ook niet te wachten op een wagen die het niet meer doet.

Een oplossing om nog wat geld voor uw sloopauto te ontvangen is uw autowrak verkopen aan een opkoper autowrakken, oftewel: een autosloperij.

Bij de autosloop zitten ze graag te wachten op uw sloopauto. Doordat er nog veel goede onderdelen in een sloopauto zitten is dit erg interessant voor hen. Echter de waarde van deze werkende onderdelen krijgt u hier niet. Bij de autosloop krijgt u slechts het gewicht van uw auto in de oud ijzer prijs.

Sloopauto verkopen voor oud ijzer prijs

De prijs van oud ijzer fluctueert, en dus kan het zo zijn dat u vandaag een andere prijs krijgt dan volgende week. Momenteel fluctueert de prijs rond de €0,24.

Het is mogelijk om uw sloopauto aan te bieden voor demontage. De auto wordt uit elkaar gehaald en u krijgt de waarde van de goed werkende onderdelen. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan, zo kunt u het chassis nog inleveren voor oud ijzer, maar alleen als de rest compleet is ontdaan van de onderdelen.

Gratis online taxatie

Sloopauto verkopen voor onderdelen

Uw sloopauto verkopen voor onderdelen kan een leuke oplossing zijn. Tegenwoordig zijn er tal van websites waar u uw auto onderdelen kunt aanbieden. Alleen krijgt u dan te maken met het zelf demonteren van uw sloopauto. Besteed u dit uit dan kost het u geld en veel zullen de onderdelen van uw sloopauto niet opleveren. Online zal er misschien een liefhebber of een sloopauto specialist geïnteresseerd zijn in bepaalde onderdelen, maar dat zal niet veel geld opleveren.

Sloopauto exporteren

Een auto die hier total loss wordt verklaard kan in een ander land misschien nog goed mee. In andere landen zijn reparatiekosten soms minder en daarom is uw sloopauto verkopen voor export een optie.

Hou wel rekening met een hoop werk. Bent u niet bekend met het exporteren van auto’s dan zal dit een grote klus worden. Vind maar eens een geschikte koper! Daarnaast kost het exporteren van een auto ook geld. Na alle moeite weet u nooit zeker of u aan het eind van de streep meer geld overhoudt.

2. Alternatief voor de autosloop

Wat kunt u het beste doen? Lange tijd zat er niets anders op dan uw auto te verkopen aan de sloop voor de schrootprijs.

U hebt tegenwoordig tal van auto verkoop sites waar u uw auto zelf kunt verkopen, maar er zal niet veel vraag zijn. Slechts een autoliefhebber die op zoek is naar onderdelen zal nog geïnteresseerd zijn in één of een aantal onderdelen, maar dat zal niet veel geld opleveren.

Een ander alternatief voor uw auto verkopen aan de sloop, is uw sloopauto in het buitenland verkopen. Vaak is het mogelijk om de auto in het buitenland voor een lagere prijs te repareren en dan wordt het opeens aantrekkelijk om deze reparatie wel uit te voeren.

Opkoper oude auto’s - wijkopenautos.be

Wij bieden als full-service bedrijf het snelste en het meeste ideale alternatief voor de autosloperij of andere tweedehands auto opkopers. Wij kopen elke auto: aan ons kunt u zelfs uw oude auto verkopen die compleet versleten is en die u ook niet meer kunt exporteren. Zelfs als uw auto in een echt slechte staat verkeert en niet veel meer is dan een autowrak, dan kunt u uw auto nog aan ons verkopen. Hij moet alleen nog kunnen rollen.

Autosloperij versus wijkopenautos.be

Autosloperij

  • Geen gratis online waardebepaling
  • Geen vrijblijvende taxatie
  • Geen gratis afmelding
  • Ophaalservice

wijkopenautos.be

  • Gratis online waardebepaling
  • Vrijblijvende taxatie
  • Gratis schrapping
  • Geen ophaalservice

Kom dus naar wijkopenautos.be als u uw autowrak verkopen wilt. Aan ons kunt u namelijk elke auto snel verkopen. Uitgezonderd van autowrakken die niet meer rijden. Wij bieden u een geschikte prijs.

Doe nu onze online waardebepaling om de dagwaarde te bepalen en om te berekenen of uw auto daadwerkelijk een sloopauto is. Voer aanvullende gegevens in over de staat van de auto, inclusief enkele foto's. Wij bepalen dan wat uw auto werkelijk nog waard is bieden u een definitieve verkoopprijs.

Boek vervolgens een inleverafspraak bij een van onze vestigingen. Aldaar worden uw gegevens gecontroleerd en krijgt u direct uitbetaald als alles in orde is. Zo simpel kan het zijn!

Uw sloopauto verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest.

3. Veelgestelde vragen

V : Wat is de waarde van een sloopauto?

A : U kunt de huidige waarde van uw auto berekenen via onze waardebepaling. De sloopwaarde is lastig online te bepalen aangezien dat samenhangt met welke onderdelen nog bruikbaar zijn. Voer zoveel mogelijk extra informatie over de staat van uw auto toe in de waardebepaling en u ontvangt een verkoopprijs van ons team. Let op: uw auto moet nog rolbaar zijn.

V : Hoe kom ik van mijn sloopauto af?

A : U kunt de auto verkopen tegen de oud ijzerprijs. Er valt echter soms nog wat meer uit te halen. Dealers kijken vaak nog naar welke bruikbare onderdelen er aan uw auto zitten. Zij zitten echter niet altijd te wachten op autowrakken.

Bij ons krijgt u altijd een verkoopprijs gebaseerd op de staat van uw sloopauto, waarvoor u direct aan ons kunt verkopen. Boek een inleverafspraak bij een van onze vestigingen, waar we uw sloopauto nog een laatste check geven. Vervolgens bevestigen we uw gegevens en verkoopt u voor de door ons verstrekte verkoopprijs.

V : Wanneer uw sloopauto verkopen?

A : Geld vangen voor uw sloopauto is per definitie een goed idee. De vraag is wanneer uw auto een sloopauto is. Dit weet u door de reparatiekosten af te trekken van de huidige autowaarde. Blijft er niets of nog minder over? Dan doet u er beter aan de sloopauto van de hand te doen. Ontdek de waarde van uw sloopauto eenvoudig online via onze waardebepaling.

V : Accepteert wijkopenautos.be mijn sloopauto?

A : Ja, mits deze nog rolt. Voer uw autogegevens in via onze online waardebepaling en ontdek eerst wat uw auto nog waard is. Vervolgens kunt u verdere informatie over de staat van uw auto doorgeven. Op basis hiervan maakt ons team een verkoopprijs voor uw sloopauto op. Hiervoor kunt u direct verkopen.

Boek een inleverafspraak bij een vestiging en lever uw auto in. Hier worden uw gegevens bevestigd en krijgt u snel betaald.Hoe onze klanten onze service beoordelen

Zeer correcte medemerkers. Vlotte afhandeling. Beste manier om zorgeloos een wagen te verkopen.
Valerie L. | Herentals | Nissan Qashqai 2012 22.01.2023
Zelden geziene service. Zeer goed, duidelijk, correct.
Guy V. | Antwerpen | Citroen C3 2007 08.06.2019
Top begeleiding en zeer correcte manier van werken. Tweede auto verkocht via dit kanaal en zeker niet de laatste! :-)
eurowater belgium N. | Gent | Honda CR-V 2010 05.12.2017