Gratis uw sloopauto verkopen

Een sloopauto op de stoep hebben staan is zonde van uw parkeerplaats en uw geld. Verkopen dus. Kom langs voor een gratis taxatie bij wijkopenautos.be.

Onze online taxatietool gaat uit van een nog goed functionerende auto, niet een sloopauto. Maak daarom direct een afspraak bij één van onze vestigingen bij u in de buurt. Gebaseerd op hun bevindingen vertellen onze taxateurs de verkoopmogelijkheden voor uw sloopauto.

Een afspraak bij wijkopenautos.be voor gratis taxatie is zo gemaakt. Taxeer uw auto gratis via de taxatietool of maak direct een afspraak. Ervaar zelf hoe makkelijk uw sloopauto verkopen is bij wijkopenautos.be.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Kosteloze online
waardebepaling

Ontvang de definitieve verkoopprijs rechtstreeks vanuit huis

Verkoop als het gewenst is & snelle betaling

1. Hoe uw sloopauto verkopen?

Autowrak

Uw auto is ernstig beschadigd en moet gerepareerd worden om weer fatsoenlijk te kunnen functioneren. Maar hoe weet u zeker of uw auto een sloopauto is?

Uw auto is een sloopauto als hij total loss verklaard is. Total loss is in twee verschillende categorieën in te delen:

  • Economisch total loss: De reparatiekosten zijn hoger dan de dagwaarde van uw auto.
  • Technisch total loss: De auto is zodanig beschadigd dat een reparatie de schade niet meer kan oplossen.

U kunt op een simpele manier zelf berekenen of uw auto een sloopauto is. Op onze website berekent u eenvoudig de dagwaarde van uw wagen. Vul uw gegevens in en op basis van merk, model en kilometerstand berekent onze taxatietool de dagwaarde. Trek de reparatiekosten van de dagwaarde af en u ziet direct of u een sloopauto heeft.

Wanneer uw sloopauto verkopen?

Sloopauto verkopen

Als uw auto dusdanig beschadigd is dat repareren niet lucratief is, dan zit er niets anders op dan uw autowrak verkopen. Een autodealer zal niet vrolijk worden van een auto die total loss is, een particulier zit ook niet te wachten op een wagen die het niet meer doet.

Een oplossing om nog wat geld voor uw sloopauto te ontvangen is uw autowrak verkopen aan een opkoper autowrakken, oftewel: een autosloperij.

Bij de autosloop zitten ze graag te wachten op uw sloopauto. Doordat er nog veel goede onderdelen in een sloopauto zitten is dit erg interessant voor hen. Echter de waarde van deze werkende onderdelen krijgt u hier niet. Bij de autosloop krijgt u slechts het gewicht van uw auto in de oud ijzer prijs.

Sloopauto verkopen voor oud ijzer prijs

De prijs van oud ijzer fluctueert, en dus kan het zo zijn dat u vandaag een andere prijs krijgt dan volgende week. Momenteel fluctueert de prijs rond de €0,16.

Het is mogelijk om uw sloopauto aan te bieden voor demontage. De auto wordt uit elkaar gehaald en u krijgt de waarde van de goed werkende onderdelen. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan, zo kunt u het chassis nog inleveren voor oud ijzer, maar alleen als de rest compleet is ontdaan van de onderdelen.

Gratis online taxatie

Sloopauto verkopen voor onderdelen

Uw sloopauto verkopen voor onderdelen kan een leuke oplossing zijn. Tegenwoordig zijn er tal van websites waar u uw auto onderdelen kunt aanbieden. Alleen krijgt u dan te maken met het zelf demonteren van uw sloopauto. Besteed u dit uit dan kost het u geld en veel zullen de onderdelen van uw sloopauto niet opleveren. Online zal er misschien een liefhebber of een sloopauto specialist geïnteresseerd zijn in bepaalde onderdelen, maar dat zal niet veel geld opleveren.

Sloopauto exporteren

Een auto die hier total loss wordt verklaard kan in een ander land misschien nog goed mee. In andere landen zijn reparatiekosten soms minder en daarom is uw sloopauto verkopen voor export een optie.

Hou wel rekening met een hoop werk. Bent u niet bekend met het exporteren van auto’s dan zal dit een grote klus worden. Vind maar eens een geschikte koper! Daarnaast kost het exporteren van een auto ook geld. Na alle moeite weet u nooit zeker of u aan het eind van de streep meer geld overhoudt.

2. Alternatief voor de autosloop

Wat kunt u het beste doen? Lange tijd zat er niets anders op dan uw auto te verkopen aan de sloop voor de schrootprijs. U hebt tegenwoordig tal van auto verkoop sites waar u uw auto zelf kunt verkopen, maar er zal niet veel vraag zijn. Slechts een autoliefhebber die op zoek is naar onderdelen zal nog geïnteresseerd zijn in één of een aantal onderdelen, maar dat zal niet veel geld opleveren.

Een ander alternatief voor uw auto verkopen aan de sloop, is uw sloopauto in het buitenland verkopen. Vaak is het mogelijk om de auto in het buitenland voor een lagere prijs te repareren en dan wordt het opeens aantrekkelijk om deze reparatie wel uit te voeren.

Opkoper oude auto’s - wijkopenautos.be

Wij bieden als full-service bedrijf het snelste en het meeste ideale alternatief voor de autosloperij of andere tweedehands auto opkopers . Wij kopen elke auto: aan ons kunt u zelfs uw oude auto verkopen die compleet versleten is en die u ook niet meer kunt exporteren. Zelfs als uw auto in een echt slechte staat verkeert en niet veel meer is dan een autowrak, dan kunt u uw auto nog aan ons verkopen.

Als u uw autowrak wilt verkopen dan inspecteert onze taxateur welke onderdelen nog functioneren of geschikt zijn voor hergebruik en baseert daar de verkoopprijs van de auto op. Wilt u uw autowrak verkopen? Let dan wel op dat u deze zelf naar de vestiging moet vervoeren!

Autosloperij versus wijkopenautos.be

Autosloperij

  • Geen gratis professionele taxatie
  • Geen vrijblijvende taxatie
  • Geen gratis afmelding
  • Ophaalservice

wijkopenautos.be

  • Gratis professionele taxatie
  • Vrijblijvende taxatie
  • Gratis schrapping
  • Geen ophaalservice

Kom dus naar wijkopenautos.be als u uw autowrak verkopen wilt. Aan ons kunt u namelijk elke auto snel verkopen. Uitgezonderd van autowrakken die niet meer rijden. Wij bieden u een geschikte prijs.

Ga nu naar onze taxatietool om de dagwaarde te bepalen en om te berekenen of uw auto daadwerkelijk een sloopauto is. Of maak direct een afspraak voor een taxatie. Wij bepalen dan wat uw auto werkelijk nog waard is en vertellen u de verkoopopties voor uw wagen. Bovendien regelen wij de volledige administratieve afhandeling.

Uw sloopauto verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Zelden geziene service. Zeer goed, duidelijk, correct.
Guy V. | Antwerpen | Citroen C3, 2007 08.06.2019
Top begeleiding en zeer correcte manier van werken. Tweede auto verkocht via dit kanaal en zeker niet de laatste! :-)
eurowater belgium N. | Gent | Honda CR-V, 2010 05.12.2017
Uitermate vriendelijk personeel. Verkoop ging zeer vlot en correct.
Nadia E. | Antwerpen | Volkswagen Polo, 2001 05.07.2017