Een auto verkopen voor export, hoe werkt dat?

U hoort het steeds vaker. Een auto verkopen voor export. Naar Afrika, Oost Europa of zelfs Azië. Lees hier wanneer en waarom dit interessant is.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Echter kan uw auto verkopen voor export een hele klus zijn. Zoek maar eens uit hoe u het beste uw auto verkoopt voor export. Verkoopt u uw export auto particulier of schakelt u een betrouwbare partner in? Ook is een betrouwbare partner niet direct gevonden.

Bij wijkopenautos.be hebben wij al ruim 2.000.000 mensen succesvol van hun auto af geholpen. Met zoveel ervaring kunnen wij zeggen dat wij kennis hebben van de huidige export markt en met deze kennis kunnen wij u helpen. Start uw gratis online waardebepaling en ontdek wat u kunt krijgen voor uw wagen.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Auto export: de oplossing voor u!

Auto verkopen voor export

U hoort het vast vaker: Een auto verkopen voor export kan in veel situaties meer opleveren dan verkopen in eigen land. Auto's uit het Westen van Europa staan wereldwijd erg goed bekend. Ze zijn vaak nieuwer en zijn nog in een betere staat.

Vanwege de betere wegen is het hier makkelijker om een auto langer zijn waarde te laten behouden. Waar uw auto hier niets meer waard is, is uw auto over de grens soms nog kostbaar. Of het kan zo zijn dat u voor uw model altijd meer geld krijgt over de grens. Daarom klinkt auto export ook zo interessant!

Uw auto verkopen kost tijd en moeite. Uw auto zelf exporteren wordt een nog grotere klus. Tal van bedrijven die u daarmee kunnen helpen, maar welke kunt u vertrouwen en waar krijgt u het bedrag waarop u hoopt? Een auto-opkoper zal misschien niet het hoogste bedrag geven voor uw export auto. Zeker als u weinig kennis heeft van auto's wordt het een lastige zaak.

Voordelen auto export

 • Een auto die hier klaar voor de sloop is, krijgt door export een tweede leven
 • Auto export biedt de kans op een betere prijs dan in eigen land
 • Auto export voor schadewagens en total loss verklaarde wagens
 • Auto export voor auto’s zonder keuring

Nadelen auto export

 • Auto exporteren als particulier kost veel moeite en tijd
 • Auto export als particulier komt met risico: Kans op fraude en malafide praktijken door in zee te gaan met een onbekend bedrijf over de grens
 • Auto export naar bijvoorbeeld Polen of Oostenrijk kan lastig zijn door taalbarrière

Om problemen en risico te voorkomen raden wij aan een goed bedrijf in de armen te nemen dat u kunt helpen bij de export van uw auto.

Gratis online taxatie

2. Is uw auto verkopen voor export interessant?

Export auto verkopen

Nu denkt u vast: auto export is wel iets voor u. Dan bent u vast benieuwd of uw auto ook interessant is voor export? Daarmee kunnen wij u helpen.

Door ons Europese netwerk van autodealers kunnen wij na taxatie direct zien of het interessant is om uw auto voor export te verkopen. Niet alleen kijken wij wat uw auto oplevert in eigen land. Ons uitgebreide dealernetwerk geeft ons ook de mogelijkheid en kennis om direct te zien wat uw export auto oplevert over de grens.

Een auto verkopen voor export is ideaal als het een auto is die total loss is. Hier levert hij niets op, maar uw auto verkopen over de grens kan u verrassen. De term total loss klinkt vaak heftiger dan de situatie in werkelijkheid is. Meestal gaat het om economische total loss, een geval waarin de reparatiekosten de dagwaarde van de auto overstijgen.

Vooral bij auto's op leeftijd kan er relatief snel sprake zijn van een economisch total loss. Dit betekent niet dat de wagen niet meer te redden valt, het betekent vooral dat het niet meer loont om het te proberen. In dit geval kunt u beter uw auto verkopen voor export.

Vaak zijn de reparatiekosten in het buitenland een stuk lager dan in België. Een prima auto die hier om economische redenen wordt afgeschreven, kan in het buitenland, door middel van een goedkope reparatie, prima nog jaren mee.

Er is slechts één probleem: een auto verkopen als particulier voor de export is niet eenvoudig. Of u uw schade auto, auto zonder keuring of uw goed functionerende bak wilt verkopen voor export, een goede prijs is vaak moeilijk te krijgen. Veel auto opkopers doen een bod dat voor hun winstgevend is en niet op basis van de exacte waarde.

Hier verschijnen wij als auto inkoper op het toneel. Bij wijkopenautos.be doen wij eerst een online waardebepaling om de export auto prijs te bepalen. Bij ons zit u goed als u kiest voor een betrouwbare partner voor auto verkopen/export.

Auto verkopen voor export na taxatie

Export auto verkopen

In tegenstelling tot andere auto-inkopers scheppen wij allereerst zoveel mogelijk duidelijkheid over de precieze waarde van uw wagen, voordat wij overgaan tot auto aankoop. Dit doen we op door middel van onze gratis online waardebepaling.

Voer uw autogegevens in via onze online waardebepaling en wees zo duidelijk mogelijk over de conditie van uw wagen. Voeg ook een aantal foto's toe. Op basis van deze informatie gaat ons team voor u aan de slag.

Wilt u zich zo goed mogelijk voorbereiden op de waardebepaling? Lees dan de auto verkopen tips om u goed op weg te helpen.

Hoe wij uw auto verkopen voor export prijs bepalen gaat als volgt: Niet alleen kijken wij naar de prijs die er wordt gegeven in eigen land. Wij kijken in ons complete internationale Europese netwerk en daarom hebben wij goed zicht op de prijs die u ontvangt over de grens in verschillende landen.

Auto verkopen voor export? Welke papieren heeft u nodig?

Bij het doorhakken van de keuze of u uw auto wilt verkopen voor export, is het belangrijk om te weten welke papieren u nodig heeft. Brengt u alle papieren mee naar taxatie om de verkoop van uw export auto te versnellen.

De volgende papieren zijn noodzaak bij het verkopen van uw auto voor export:

 • Inschrijvingsbewijs Deel I en Deel II
 • ID kaart of paspoort

De bovengenoemde documenten zijn noodzaak. Heeft u ook het aankoopbewijs, bonnetjes van accessoires, onderhoudsgeschiedenis en andere toebehoren? Neem alles mee om het meest uit de taxatie te halen.

3. wijkopenautos.be: het alternatief voor export auto

Auto export is een goede keuze en het is van belang een erkende en betrouwbare partner te kiezen: wijkopenautos.be is zo’n betrouwbare partner.

Voordelen van auto export bij wijkopenautos.be

wijkopenautos.be

 • Gratis vrijblijvende taxatie in vestiging
 • Prijs op basis van autowaarde verkregen door taxatie
 • Regelt het papierwerk
 • Geld dezelfde dag overgemaakt

Export auto opkopers

 • Geen taxatie
 • Prijs die winstgevend is voor inkoper
 • Regelt vaak niet het papierwerk
 • Geld niet dezelfde dag overgemaakt

De gehele waardebepaling en het ontvangen van een verkoopprijs is geheel gratis en vrijblijvend. Op ieder gewenst moment bent u als autoverkoper gerechtigd om van de verkoop van uw wagen af te zien.

Op basis van uw gegevens wordt de verkoopprijs bepaald. Gaat u akkoord met dit bod? Boek dan een inleverafspraak bij een vestiging. Daar worden uw gegevens bevestigd en kan de verkoop van uw auto worden afgerond. Bij ons dus geen moeilijke inruilpremies voor bijvoorbeeld een Volkswagen. Als full-service bedrijf nemen wij het regelen van de administratie voor onze rekening.

Een service die wij graag en vanzelfsprekend leveren. Bovendien maken we het overeengekomen geldbedrag nog dezelfde dag naar u over. Een efficiënte en betrouwbare gang van zaken, waar wij zeer veel waarde aan hechten.

Auto verkopen voor export? Niet nodig!

Heeft u een auto die total loss is verklaard, terwijl u weet dat hij door een simpele, maar dure reparatie best nog wel een tijdje mee kan? Wilt u de beste prijs voor uw auto? Dan is uw auto verkopen voor export misschien de oplossing.

Verkoop uw wagen aan wijkopenautos.be en zie wat wij voor u kunnen doen. Misschien kan ook u door ons unieke wagen inkoop en export beleid een goede prijs krijgen voor een auto die anders bij de autosloperij was beland.

Maak daarom snel een afspraak bij één van onze vestigingen, door middel van het invullen van onze online taxatietool. Kom erachter wat de werkelijke waarde van uw wagen is en verkoop uw auto voor export.

Uw auto verkopen export? Total loss, prima functionerend of een auto verkopen zonder keuring; export is vaak de oplossing om het beste bedrag voor uw auto te vangen.

Hoe onze klanten onze service beoordelen