Auto verkopen - Simpel en snel!

Ik wil mijn auto verkopen! Snel en betrouwbaar uw auto verkopen bij wijkopenautos.be. Uw auto gegarandeerd voor een eerlijke prijs verkocht.

Uw auto verkopen aan een particulier kan een tijdrovend proces zijn. U krijgt vreemden aan de deur en er wordt voornamelijk veel onderhandeld over de prijs. Niet iedereen zit hier op te wachten.

Geen tijd spenderen aan lang onderhandelen, snel een bod en snel verkopen. wijkopenautos.be koopt iedere auto voor een marktwaardige prijs. Vul nu onze taxatietool in en verkoop uw auto binnen 24 uur.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Verkoop auto particulier

Verkoop auto

Als particulier de autoverkoop afhandelen is de laatste jaren bijzonder populair geworden. Online marktplaatsen krijgen dagelijks duizenden nieuwe occasions erbij, en er staan al zoveel occasions op zo’n website dat het een grote online parkeerplaats lijkt waarbij de advertenties die het meeste parkeergeld betalen bovenaan staan.

Gemiddeld staan occasions 4 weken in de verkoop auto. Autodealers gebruiken namelijk het platform als digitale auto verkoop showroom. Door deze pittige concurrentie staat uw occasion langer te koop.

Wat is dan het voordeel van particulier auto verkopen op deze manier? Heeft u genoeg tijd om energie te steken in het schrijven van advertenties en het proefritten organiseren, dan vangt u dikwijls een hoger bedrag voor uw occasion dan wanneer u de wagen naar de dealer brengt.

Hoezo? De autodealer moet investeren in de wagen om hem verkoop-klaar te maken én natuurlijk wat winst op de deal pakken.

Verkoop auto advertentie
Autoverkoop advertenties

U bent van plan de auto verkoop online via advertenties te regelen? Daarin bent u niet alleen. Gezien de populariteit van tweedehands auto op dit moment is het lastig om eenvoudig resultaat te boeken.

Zo bent u afhankelijk van het aanbod dat er al is, de vraag voor dat merk en model op het moment, de prijzen van andere auto's én de stevige concurrentie van andere auto verkopers en autohandelaren. Zorg voor goede foto's en een goede tekst waar álle informatie op staat.

Verkoop auto onderhandelingen
Onderhandelingen bij de autoverkoop

Onderhandelen over de autoverkoop prijs van uw occasion met onbekende autokopers is niet de favoriete bezigheid van iedereen. Toch ontkomt u er niet aan in de particuliere auto verkoop, net als bij het autoverkopen door middel van inruil.

Wat uw occasion waard is, is voor iedereen anders. Uw autowaarde blijft niet stabiel maar daalt naarmate het voertuig ouder wordt en de kilometerstand oploopt. Tel daarbij op dat de gemiddelde auto verkoper (en koper) geen experts zijn in het onderwerp en dus ieder zijn eigen autoverkoop prijs heeft.

Zo komt het vaak voor dat de prijs is afgesproken maar dat de koper alsnog de prijs omlaag drukt. Of dat de koper tijdens de proefrit 'gebreken ontdekt' en een veel lager bedrag biedt. Houd voet bij stuk. Zorg dat u de autoverkoop prijs goed kan beargumenteren voor een vlotte auto verkoop en een zelfverzekerde indruk achterlaat.

Snel auto verkopen bij wijkopenautos.be

Geen tijd en energie voor eindeloze onderhandelingen en advertenties? Verkoop uw auto dan direct aan ons! Hoe? Met onze taxatietool krijgt u meteen de dagwaarde van uw wagen. Maak vervolgens een afspraak voor een gratis en professionele taxatie.

Bij ons in de vestiging wordt het voertuig onderzocht en doen we een vast en vrijblijvend bod. Voor dit bedrag is een auto verkopen zo geregeld. Bovendien regelen wij het papierwerk en wordt het geld meteen overgemaakt. Zo kunt u snel, simpel en makkelijk uw auto verkopen bij wijkopenautos.be!

Verkoop auto tijd
Binnen 24 uur auto verkopen

Wie zijn wagen verkoopt met inruilen of particuliere auto verkoop kan nooit met zekerheid zeggen hoe lang het duurt om een auto te verkopen. Ondertussen blijven de kosten voor uw huidige voertuig ook doorlopen.

Gemiddeld doet u er met advertenties ongeveer 4 weken over om occasions te verkopen, soms langer. De auto verkopen aan een dealer kan sneller geregeld zijn, maar dan moet u op de juiste wagen stuiten bij een autohandelaar die het juiste bedrag voor uw auto wilt geven. Hier gaat de autoverkoop tijd ten koste van de auto verkoop prijs, en beperkt u uzelf met de inruilwaarde op de onderhandelingsruimte.

Maak na het invullen van de taxatietool, direct een afspraak en u kan al binnen 24 uur terecht. Bij wijkopenautos.be kan iedereen gratis en binnen 24 uur zijn auto verkopen. Dit zonder er veel moeite voor te doen. Gratis en voor niets regelen wij voor u het papierwerk en kunt u direct na de verkoop op zoek gaan naar een nieuwe wagen! Of een andere occasion, of wordt uw volgende auto misschien wel een leaseauto?

verkoop auto locatie
Ik verkoop mijn auto waar? Altijd in de buurt uw auto verkopen!

Nog een belangrijke factor binnen de auto verkopen in België is uiteraard locatie. Waar kunt u uw auto verkopen? Vraag en aanbod is overal verschillend en daarmee ook de verkoopprijs voor uw occasion.

Woont u bijvoorbeeld ver buiten de stedelijke gebieden, dan moet u veel kilometers maken om dealers te bezoeken. Ook maakt u minder kans om gevonden te worden, aangezien veel kopers op online auto verkoop sites op basis van hun locatie zoeken. Het zou zonde zijn als uw occasion niet gezien wordt in de zoekresultaten omdat u te ver weg woont.

wijkopenautos.be heeft 15+ vestigingen, verspreid over heel Vlaanderen. Zo hebben we in omgeving Gent en in omgeving Antwerpen zelfs drie vestigingen. Met zo veel verschillende vestigingen in Vlaanderen zijn we ook daarom nooit ver bij u uit de buurt!


Verkoop auto conclusie

Zelf auto verkopen kan anders. Bij wijkopenautos.be maken we het eenvoudiger dan bij andere auto verkoop platformen en sneller dan verkopen aan dealers. Bij ons vraagt u eerst eenvoudig de dagwaarde auto op, om vervolgens binnen 24 uur de autoverkoop af te ronden.

Geen lastige of ongemakkelijke onderhandelingen maar een eerlijke en transparante auto verkoop. Het papierwerk regelen wij en het geld maken we direct over, zodat het een aantal werkdagen later op uw bankrekening staat!

Gratis online taxatie

2. Verkoop uw auto gemakkelijk en snel

Denkt u eraan een nieuwe auto aan te schaffen en weet u niet hoe u van de oude af komt? Heeft u al verschillende opties overwogen maar nog geen beslissing gemaakt? Dan is wijkopenautos.be de beste opkoper van tweedehandswagens die u zoekt. Maar voordat u een definiteve beslissing neemt, is het verstandig eerst de waarde van uw wagen te berekenen.

Belangrijk voor een betrouwbare prijsbepaling van een auto zijn criteria als het model, bouwjaar, staat van het voertuig en de situatie op de markt. Bij wijkopenautos.be berekent u snel en gemakkelijk de waarde van uw auto. In drie snelle stappen voert u de gegevens van uw wagen in via onze online taxatietool waarna u een voorlopige waardebepaling ontvangt.

Wanneer u beslist dat u de exacte verkoopwaarde van uw auto wilt berekenen, maakt u een afspraak voor een vrijblijvende waardebepaling bij onze experts. Zij keuren auto's grondig en kijken onder andere naar de kilometerstand, slijtage, eventuele roest en de staat van de motor.

Na de schatting geeft de expert een toelichting op zijn bevindingen en krijgt u een scherpe prijs aangeboden, dit is tevens het bod dat wij op uw auto uitbrengen. Besluit u om uw auto aan wijkopenautos.be te verkopen, dan brengen we de administratie meteen betrouwbaar in orde.


Stap 1: Gratis online taxatie

Met onze taxatietool voert u een snelle en eenvoudige online taxatie uit. Op die manier weet u in een handomdraai de waarde van uw tweedehandswagen. Houd voor deze berekening deze gegevens bij de hand:

  • Kenteken of het merk en model
  • Kilometerstand
  • Geldig e-mailadres

Na het invullen van deze gegevens verschijnt de waarde op uw scherm én wordt deze naar uw e-mailadres gestuurd, zodat het later makkelijk oproepbaar is. De eerste waarde is een schatting van de huidige waarde, omdat gebruikssporen, de motor, eventuele mankementen en extra accessoires niet worden meegenomen in deze berekening. U wilt natuurlijk weten wat uw auto exact oplevert, daarom maakt u ook een afspraak voor een keuring en kan uw auto verkocht worden.


Stap 2: Vrijblijvende afspraak

De afspraak voor een handmatige keuring maakt u na het berekenen van waarde van uw auto op onze website. Aangezien wij 17 vestigingen in Vlaanderen hebben, is het altijd mogelijk om een afspraak in de buurt te maken. Wanneer u aankomt kunt u verwachten dat u iets meer dan een half uur kwijt bent aan de autokeuring, die bestaat uit:

  • Een professionele inspectie. De expert onderzoekt het complete voertuig en let daarbij op de technische staat, het gedane onderhoud, gebruikssporen en extra accessoires.
  • Een proefrit. De expert test de wegligging, de motor, het functioneren van de pedalen en de versnellingspook en het acceleratievermogen van de auto.

Stap 3: verkoop je auto

Stap 3: Auto snel verkopen

Verkoop uw auto snel en gemakkelijk. Na de inspectie vertelt onze expert wat uw auto waard is en zet dit om in een vrijblijvend bod op uw wagen. Indien u hiermee akkoord bent, kunt u de auto meteen verkopen. Zorg er voor dat u het volgende bij u hebt, zodat de autoverkoop meteen gesloten kan worden:

  • Autopapieren
  • Legitimatie
  • Alle autosleutels
  • Onderhoudsboekje

Na het sluiten van de verkoopovereenkomst ronden wij uw dossier af. Het verkoopbedrag wordt overgemaakt en staat na twee werkdagen op uw bankrekening.

Onze tip: Verkoop uw auto zonder gedoe bij wijkopenautos.be.

3. Onze vestigingen

Glasstraat 29/8
2179 Antwerpen

078 48 40 70
wijkopenautos Antwerpen

Bedrijfsstraat 21
3500 Hasselt

078 48 40 70
wijkopenautos Hasselt

Industriepark 23A
9031 Gent

078 48 40 70
wijkopenautos Gent

Dirk Martensstraat 14
8200 Brugge

078 48 40 70
wijkopenautos Brugge

Avenue du Péage/Tollaan 87
1200 Brussel

078 48 40 70
wijkopenautos Brussel

Noordervaart 17
2200 Herentals

078 48 40 70
wijkopenautos Herentals

Een overzicht van al onze vestigingen vind u hier.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Heel vriendelijke en correct onthaald
Dirk V. | Herentals | Ford Ka, 2006 22.08.2019
Professioneel onthaal en evaluatie van auto. Zeer vriendelijk en beleefd personeel
Martine V. | Gent | Jaguar F-TYPE, 2013 21.08.2019
Goede afspraken - alles op tijd. Perfecte afhandeling en storting gelden binnen de afgesproken termijn.
Godelieve H. | Zellik | Peugeot 207, 2013 18.08.2019

Gratis online taxatie