close-covid-banner

Auto verkopen - gratis, zonder gedoe en in 24 uur!

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Verkoop nu online uw auto

Uw auto verkopen hoeft niet stressvol te zijn. Ontvang nu eenvoudig uw definitieve verkoopprijs vanuit huis en verkoop uw auto voor de beste prijs.

 • Gratis online waardebepaling
 • Bepaal direct online de verkoopprijs
 • Verkoop indien gewenst & snelle betaling

Een auto verkopen met wijkopenautos.be – hoe werkt het?

Voertuiggegevens invoeren 1. Voertuiggegevens invoeren
 • Eerst voert u de online waardebepaling uit en daarna ontvangt u direct de eerste schatting van de waarde van uw auto.
 • Voeg aanvullende informatie over de uitrusting en conditie van uw auto toe.
 • Upload ten slotte een paar foto's van uw auto.
Ontvang de verkoopprijs 2. Ontvang de verkoopprijs
 • Met de door u ingevulde informatie bepalen wij de definitieve verkoopprijs voor uw gebruikte auto.
 • U beslist vervolgens of u wilt verkopen of niet.
 • Onze definitieve verkoopprijs is 7 dagen geldig.
Inleverafspraak boeken 3. Inleverafspraak boeken
 • Wanneer u uw auto aflevert in de vestiging van uw keuze, controleren wij de door u ingevulde gegevens.
 • Wij maken vervolgens de verkoopprijs over naar uw bankrekening.

Welke voordelen heb ik als ik mijn auto aan wijkopenautos.be verkoop?

 • Voer de gratis online waardebepaling uit en ontvang gelijk de schatting van de waarde van uw auto.
 • Gratis overname van alle formaliteiten
 • Geen servicekosten
 • Verkoop binnen 24 uur
 • Ontvang de definitieve verkoopprijs direct thuis
 • Inleverafspraak op dezelfde dag mogelijk
 • Professioneel verkoopcontract
 • Onmiddellijke overdracht van de definitieve verkoopprijs

Uw auto verkopen: stap voor stap

Stap 1: Online waardebepaling

Voer eerst een online waardebepaling uit via onze tool en ontvang de eerste schatting van de waarde van uw auto. Voltooi vervolgens de zelfevaluatie door aanvullende informatie over uw auto in te voeren.

Stap 2: informatie toevoegen

Om u de definitieve verkoopprijs te kunnen geven, hebben we meer informatie over uw auto nodig. Met een paar klikken kunt u de nodige informatie toevoegen.

Aanvullende informatie over uw auto

Aanvullende informatie over uw auto

Geef ons algemene informatie over uw auto, bijvoorbeeld:

 • kleur van het exterieur en interieur
 • tweede set banden beschikbaar
 • geldigheid van de technische keuring
 • aantal vorige eigenaren
informatie over de conditie van uw auto

Informatie over de conditie van uw auto

Geef ons een kort overzicht van de huidige conditie van uw auto, bijv:

 • auto met ongevalschade: ja of nee
 • conditie van binnen en buiten
 • is de auto gemodificeerd?
 • welke beschadigingen en gebruikssporen zijn er?
verkoop auto online met een simpele foto

Simpele foto's

Maak een paar simpele foto's met uw smartphone of andere camera en upload ze. We hebben een foto nodig van de volgende items:

 • exterieur
 • dashboard
 • middenconsole
 • schade en gebruikssporen

Stap 3: ontvang de definitieve verkoopprijs

Op basis van deze aanvullende informatie bepalen onze experts uw definitieve verkoopprijs. Daarnaast presenteren wij uw auto 48 uur lang gratis op een veiling aan ons Europese netwerk van meer dan 60.000 dealers. Op deze manier kunnen we vaak een nog hogere prijs voor uw auto krijgen.

U heeft nu 7 dagen de tijd om het hoogste aanbod te accepteren en een inleverafspraak te boeken. De inleverafspraak vindt plaats met inachtneming van de huidige veiligheids- en hygiënevoorschriften.

Stap 4: Boek een inleverafspraak

Tijdens uw afspraak controleren wij de gegevens vanuit de zelfevaluatie en geven we de verkoopprijs voordat we samen het koopcontract tekenen. We storten de verkoopprijs veilig op uw bankrekening.

Hoe onze klanten onze service beoordelen:

Zeer vlotte afhandeling van de verkoop van mijn wagen. Personeel vriendelijk en bekwaam. Bedankt voor jullie medewerking.

Uitzonderlijk goede en professionele service. Vriendelijke en correcte ontvangst, ook stiptheid die ik erg op prijs heb gesteld.

wijkopenautos.be: onze vestigingen in België

U kunt ons meer dan 20 keer vinden in België. Typ uw stad of uw postcode in en zoek een vestiging bij u in de buurt.

Zoek een vestiging
Auto verkopen in Belgie

Auto verkopen: dit kan u ook interesseren

Verkoop uw auto snel bij wijkopenautos.be

Geen tijd en energie voor eindeloze onderhandelingen en advertenties? Verkoop uw auto dan direct aan ons! Hoe? Door middel van onze online waardebepaling ontvangt u direct de geschatte waarde van uw auto.

Gebruik onze snelle en veilige verkoop vanuit huis. Stuur ons meer informatie over uw auto, enkele eenvoudige foto's en ontvang snel uw definitieve verkoopprijs. Als u deze goedkeurt, boekt u eenvoudig uw inleverafspraak in een vestiging bij u in de buurt.

Tijdens de inleverafspraak in de vestiging bevestigt één van onze experts de voertuiggegevens en uw definitieve verkoopprijs.

Bovendien regelen wij het papierwerk en wordt het geld meteen overgemaakt. Zo kunt u snel, simpel en makkelijk uw auto verkopen bij wijkopenautos.be!

Verkoop auto tijd
Binnen 24 uur uw auto verkopen

Wie zijn auto particulier verkoopt of door middel van inruilen, kan nooit met zekerheid zeggen hoe lang het duurt voordat de auto verkocht is. De kosten van uw huidige auto blijven blijven ondertussen ook doorlopen.

Gemiddeld doet u er middels advertenties ongeveer 4 weken over om uw auto te verkopen, soms langer. Verkopen aan een dealer kan sneller geregeld zijn, maar dan moet u vervolgens ook op de juiste auto stuiten bij een autohandelaar die het juiste bedrag voor uw auto wilt geven.

Gebruik na het voltooien van de online waardebepaling, onze verkoop vanuit huis en verkoop uw auto binnen 24 uur.

Gratis en voor niets regelen wij voor u het papierwerk en kunt u direct na de verkoop op zoek gaan naar een nieuwe auto!

verkoop auto locatie
Altijd in de buurt uw auto verkopen!

Nog een belangrijke factor bij het verkopen van uw auto in België is uiteraard de locatie. Waar kunt u uw auto verkopen? Vraag en aanbod is overal verschillend en daarmee ook de verkoopprijs.

Woont u bijvoorbeeld ver buiten de stedelijke gebieden, dan moet u veel kilometers maken om dealers te bezoeken. Ook maakt u minder kans om gevonden te worden, aangezien veel kopers, zoeken op basis van hun locatie.

Het zou zonde zijn als uw occasion niet gezien wordt in de zoekresultaten omdat u te ver weg woont.

Als particulier een auto verkopen is de laatste jaren bijzonder populair geworden. Online marktplaatsen krijgen er dagelijks duizenden nieuwe occasions bij.

Er staan al zoveel occasions op zo’n website dat het een grote online parkeerplaats lijkt waarbij de advertenties die het meeste parkeergeld betalen bovenaan staan.

Gemiddeld staan occasions 4 weken in de verkoop. Autodealers gebruiken namelijk ook het platform als digitale auto showroom. Door deze pittige concurrentie staat uw occasion langer te koop.

Bij een online marktplaats komen dagelijks duizenden advertenties bij. Hoe verkoopt u uw auto snel als er zo'n gigantische concurrentie is?

Wat is dan het voordeel om uw auto op deze manier te verkopen? Heeft u genoeg tijd om energie te steken in het schrijven van advertenties en het organiseren van proefritten? Dan vangt u dikwijls een hoger bedrag voor uw occasion dan wanneer u de auto naar de dealer brengt.

Hoezo? De autodealer moet investeren in de auto om hem verkoop-klaar te maken én natuurlijk wat winst op de deal pakken.

Verkoop auto advertentie
Autoverkoop advertenties

U bent van plan om het verkopen van uw auto online via advertenties te gaan doen? Daarin bent u niet alleen. Gezien de populariteit van tweedehands auto's op dit moment is het lastig om eenvoudig resultaat te boeken.

Zo bent u afhankelijk van het aanbod dat er al is, de vraag voor het merk en het model op het moment, de prijzen van andere auto's én de stevige concurrentie van andere auto verkopers en autohandelaren.

Verkoop auto onderhandelingen
Onderhandelingen bij de autoverkoop

Onderhandelen over de verkoopprijs van uw occasion met onbekende autokopers is niet de favoriete bezigheid van iedereen. Toch ontkomt u er niet aan als u uw auto particulier verkoopt, net als bij het verkopen van uw auto door middel van inruilen.

Wat uw occasion waard is, is voor iedereen anders. Uw autowaarde blijft niet stabiel maar daalt naarmate het voertuig ouder wordt en de kilometerstand oploopt.

Een koper kan alsnog de afgesproken prijs omlaag proberen te drukken. Hij ontdekt bijvoorbeeld gebreken tijdens de proefrit.

Auto verkoop

Zelf uw auto verkopen kan anders. Bij wijkopenautos.be maken we het gemakkelijker en sneller dan bij andere platformen of bij autodealers.

Bij ons vraagt u eerst eenvoudig de actuele waarde op. Vervolgens rondt u de verkoop met onze verkoop vanuit huis, snel en eenvoudig binnen 24 uur af.

Geen lastige of ongemakkelijke onderhandelingen maar een eerlijke en transparante verkoop. Het geld maken we direct over, zodat het een aantal werkdagen later op uw bankrekening staat!

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang exclusieve tips van experts over alles rondom auto's

Met de aanmelding gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en onze Privacy Policy .