Wat is mijn auto waard? Ontvang nu gratis de waarde!

Zowel bij het kopen als verkopen van een auto is het cruciaal om antwoord te hebben op "wat is mijn auto waard?". wijkopenautos.be helpt u verder bij de taxatie .

Via onze online tool krijgt u binnen 30 seconden een indicatie van de dagwaarde. Vraagt u zich af: Hoeveel is mijn auto werkelijk waard? Maak dan direct een afspraak voor gratis waardebepaling in een vestiging naar keuze.

Kennis over de waarde geeft u richtlijnen bij de verkoop van uw auto en tevens biedt het een betere onderhandelingspositie.

Doe nu een waardebepaling en kom te weten wat u voor uw auto kunt vragen!

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken

Kosteloze online
waardebepaling

Ontvang de definitieve verkoopprijs: thuis of in de vestiging

Verkoop als het gewenst is & snelle betaling

1. Wat is mijn auto waard?

Wat is mijn auto waard

Als u twijfelt over het verkopen of inruilen van uw wagen is het belangrijk om te beginnen met antwoord krijgen op de vraag: ‘Wat is mijn auto waard?’.

Het is goed om u af te vragen ‘Wat is de waarde van mijn auto bij inruil of bij verkoop?’. De waarde van uw auto verschilt namelijk in bepaalde situaties.

De waarde van uw auto bepalen wij gratis voor u door middel van een waardebepaling in de vestiging.

Waarom wilt u weten wat uw auto waard is?

Een waardebepaling auto kan in de volgende situaties een hoop voordelen bieden:

 • Betere onderhandelingspositie, zowel bij koop als verkoop.
 • Wat uw auto waard is, is belangrijk voor de autoverzekering.
 • Kennis over de waarde van uw auto kan u helpen de afschrijving te berekenen.

2. Zo bepalen wij de waarde van uw auto online

’Wat is mijn auto waard’ berekent u eenvoudig via onze online taxatietool. Deze tool schat de waarde van uw auto op basis van de volgende factoren:

 • Merk + model
 • Kilometerstand
 • Bouwjaar

In onze database worden alle gegevens die bekend zijn over uw auto opgevraagd. Op basis hiervan kan er een schatting worden gemaakt van wat uw auto nog waard is in perfecte staat.

De waarde uit onze taxatietool is slechts een indicatie van wat uw auto echt waard is. Voor deze waarde maakt u een gratis afspraak in de vestiging van wijkopenautos.be.

Bij deze waardeberekening is de staat van het voertuig niet meegenomen. De exacte waarde van uw auto is: Dagwaarde - de staat van uw auto + accessoires of extra’s. Deze waarde kan slechts worden bepaald tijdens een fysieke taxatie door een professionele taxateur.

Vul nu snel uw autogegevens in in onze taxatietool en krijg een eerste gratis waardebepaling auto.

Waarde van uw auto bepalen in 3 stappen

Gegevens invullen

1. Vul uw gegevens in

Selecteer merk, model, kilometerstand en bouwjaar

Online waardebepaling

2. Online waardebepaling

Ontvang een online waardeschatting van uw auto met enkele klikken

Verkopen bij wijkopenautos.be

3. Taxeer en verkoop in onze vestiging

Maak een afspraak en verkoop uw auto binnen 30 minuten

3. Zo bepalen wij de waarde van uw auto in de vestiging

Voor persoonlijk antwoord op de vraag ‘Wat is mijn auto nog waard’, kunt u terecht bij wijkopenautos.be. In de vestiging berekenen wij de waarde van uw voertuig op de volgende manier:

 • De taxatie neemt slechts 30 minuten in beslag. Onze professionals lopen uw auto van top tot teen na en maken aansluitend een proefrit. Er worden foto’s gemaakt en deze sturen wij naar het hoofdkantoor voor een nog preciezere taxatie.

Wij bieden deze taxatie geheel gratis en vrijblijvend aan u aan. Komt u voor de verkoop van uw auto of is het slechts een vergelijking, wij heten u altijd welkom bij ons in de vestiging.

Maak snel een afspraak via de taxatietool want waar anders krijgt u zo snel antwoord op de vraag ‘Wat is mijn auto nog waard?’ dan bij wijkopenautos.be.

Eerst gratis waardebepaling auto, daarna direct verkopen

Na onze gratis taxatie in de vestiging zullen wij u de waarde van uw auto vertellen en tevens een bod doen. Wij kopen uw auto voor wat uw auto echt waard is. Wilt u uw auto verkopen dan kan dit direct. Maar u kunt er ook nog even over nadenken: Ons bod is 5 dagen geldig.

Uw auto verkopen aan wijkopenautos.be geeft u een verkoop vrij van gedoe en stress. Gaat u akkoord met ons bod? Dan ronden wij het dossier zelf af en regelen de schrapping en vrijwaring. Het geld dat ontvangt u van ons op uw bankrekening en dat maken wij ter plekke over.

4. Wat is mijn auto waard - Verkopen of inruilen

Wat is mijn auto nog waard na taxatie

U bent er nog niet helemaal uit of u uw auto wilt verkopen of wilt inruilen. Beide heeft zo zijn voordelen en nadelen. En in beide situaties heeft uw auto een andere ‘waarde’. Gek hè? Maar dat kunnen wij u uitleggen.

Hoeveel is mijn auto nog waard met inruilen

U heeft net berekend bij een expert wat uw auto waard is. Waarom is de prijs voor overname auto van de dealer hier dan ver onder?

De exacte waarde van uw auto is voor een dealer niet relevant. Waarom? Bij de dealer gaat het om de vervangingswaarde van uw auto. Een dealer heeft om te beginnen altijd een winstmarge en vaak zit een dealer ook niet te wachten op elk merk en model. Hij heeft dus een vaste overname prijs.

Een dealer kijkt naar lokaal vraag en aanbod en is dus alleen geïnteresseerd in hoe snel hij weer van uw oude wagen af komt.

Waarom lijkt die inruil deal zo goed?

Koopt u een dure nieuwe auto bij de dealer dan lijkt het of de auto die u inruilt meer waard is, omdat de autohandelaar makkelijker iets van de prijs af kan halen. Ruilt u een auto in die de dealer moeilijk verkoopt, maakt dat de deal voor overname auto niet beter.

De waarde van uw occasion is afhankelijk van het voertuig dat u terugkoopt. 'Wat is mijn auto waard met inruilen' is daarom onmogelijk exact te bepalen.

Dus, wat is uw auto waard? Kom erachter met onze online gratis taxatie!

Als u een auto inruilt voor de overnameprijs auto, krijgt u vaak minder korting op de nieuwe auto die u aanschaft. Onze tip: Eerst uw oude auto verkopen en dan pas een nieuwe kopen.

5. Wat is mijn auto waard en waar bereken ik dit?

Een waarde taxatie kan op verschillende plekken gedaan worden. Aanvankelijk van de plek betaalt u vaak kosten voor deze taxatie. Bij wijkopenautos.nl betaalt u hier niets voor.

Wat is mijn auto waard gratis

U kunt ‘hoeveel is mijn auto waard’ gratis berekenen bij wijkopenautos.be. De taxatietool op de website vertelt u een indicatie van de dagwaarde en in de vestiging bepalen wij de waarde van uw wagen in detail. Dit doen wij geheel gratis.

Waarom kiest u voor wijkopenautos.be?

 • De service is gratis - Vanaf het eerste contact tot het moment van verkoop
 • Verkoopmogelijkheid binnen 24 uur
 • Afspraak in de vestiging duurt slechts 30 minuten
 • Werkt samen met een groot Europees dealernetwerk - Daardoor zijn wij niet gebonden aan lokale prijzen
 • Geld wordt dezelfde dag nog overgemaakt naar uw bankrekening
 • Overname van administratie na verkoop

Bij wijkopenautos.be kijken wij niet wat uw auto lokaal waard is, maar kijken wij wat uw auto waard is in heel Europa. Hierdoor kunnen wij nog beter uw auto op waarde schatten en kunnen wij een betere prijs bieden.

In de tabel hieronder kunt u zien wat de voordelen zijn van wijkopenautos.be:

Waardebepaling auto wijkopenautos.be

 • Geen nieuwprijs weergave
 • Online antwoord op “wat is mijn auto waard” in 30 seconden
 • Online dagwaarde berekening
 • Gratis autocheck
 • Prijsbepaling op basis van Europese verkoopprijzen
 • Lokale taxatie en verkoop occasions
 • Geen inruilwaarde berekenen
 • Inkoop van alle auto’s (ook kapotte auto’s en sloopauto’s)

Waardebepaling auto bij de dealer

 • Nieuwprijs weergeven
 • Geen online antwoord op “wat is mijn auto waard” in 30 seconden
 • Geen online dagwaarde berekening
 • Betaalde autocheck
 • Prijsbepaling op basis van vraag en aanbod
 • Geen lokale taxatie
 • Inruilwaarde berekenen
 • Alleen inkoop van goed werkende auto’s

6. Hoe verhoog ik de waarde van mijn auto?

De waarde van uw auto staat niet in elke situatie vast. Vaak is de waarde afhankelijk van wat de andere partij voor uw auto wil betalen.

Uw auto is voor een particulier vaak meer waard dan voor een autodealer. De simpele reden hiervoor is dat een dealer wil verdienen op de doorverkoop van uw auto.

Met de volgende tips kunt u de waarde van uw auto verhogen:

 • Vervang kapotte onderdelen: Vervang makkelijk te vervangen onderdelen. Zo maakt u het aanzicht van de auto beter.
 • Schoonmaken: Maak de auto schoon van binnen en van buiten. Een schone en verzorgde auto levert meer op.
 • Wieldoppen en velgen: Een belangrijk punt voor het aanzicht van de auto zijn de wielen. Wieldoppen of velgen met schade kunt u het best vervangen. En een beetje bandenzwart op de banden kan ook geen kwaad.
 • Vloeistoffen: Vul vloeistoffen bij. Dit geeft een verzorgde uitstraling en het wekt vertrouwen.
 • Documenten: Heb alle documenten bij de hand (onderhoudsboekje, instructieboekjes en (reserve)sleutels. Dit laat zien dat u goed voorbereid bent.

Kan ik de waarde van mijn auto verhogen met opties?

Een goed onderhouden auto levert meer op. Maar bij aankoop kunt u ook opties kiezen die de waarde van uw auto direct verhogen. De volgende opties verhogen de waarde van uw auto bij verkoop:

 • Airconditioning/Climate control
 • Automatische versnelling
 • Af-fabriek lederen bekleding
 • Neutrale metallic kleur

Vraagt u zich af ‘wat is mijn auto nog waard’ en bent u bang de juiste waarde niet te krijgen voor uw auto? Kom dan snel naar wijkopenautos.be voor een gratis waardebepaling. Wij bepalen de waarde van uw auto in 30 minuten.

7. Dit is hoeveel uw auto nog waard is - En nu?

Nu u weet wat de auto waard is, maakt u de keuze: inruilen of verkopen.

Inruilen is gemakkelijk, maar financieel niet de beste keuze. Particuliere verkoop kan een uitweg zijn. Helaas is een nadeel dat u veel tijd kwijt bent.

Bij wijkopenautos.be verkoopt u zonder gedoe! Hoe? Door een afspraak te maken, een gratis waardebepaling te ontvangen door onze experts en vervolgens zorgeloos uw auto bij ons achter te laten.

Dus zegt u: 'Ik wil mijn auto verkopen, wat is mijn auto waard?', dan komt u eerst naar wijkopenautos.be.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Topservice is een eerlijke man
Kristel S. | Temse | Citroen Berlingo, 2010 02.06.2019
wij vonden de service heel goed. heel vriendelijk. ik zou het aanraden aan mijn vrienden. we zijn daar goed ontvangen.
matthias v. | Herentals | Seat Ibiza, 2005 20.01.2019
Ben geholpen op de manier hoe ik het mij had voorgesteld!
Jonathan D. | Gent | Opel Meriva, 2011 24.11.2017

Gratis online taxatie