Wat is mijn auto waard?

Zowel bij het kopen als verkopen van een auto is het cruciaal om antwoord te hebben op "wat is mijn auto waard?". wijkopenautos.be helpt u verder bij de taxatie auto.

Verschillende factoren bepalen de waarde van uw auto. Via onze taxatietool krijgt u binnen 30 seconden de dagwaarde. Deze waarde is slechts een indicatie van wat uw auto werkelijk waard is. Een gepersonaliseerd antwoord op ‘hoeveel is mijn auto waard’ krijgt u bij wijkopenautos.be in de vestiging.

Kennis over de waarde geeft u onder andere een betere positie bij het onderhandelen tijdens het kopen en verkopen van een auto, maar niet alleen daarvoor is een waardebepaling auto een goed idee. Maak nu een afspraak en doe uw voordeel met de exacte waarde van uw auto!

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Wat is mijn auto waard?

Wat is mijn auto waard

Als u twijfelt over het verkopen of inruilen van uw auto is het belangrijk om te beginnen met antwoord krijgen op de vraag: ‘Wat is mijn auto waard?’.

Het is goed dat u zich dit afvraagt, maar eigenlijk zou u de vraag moeten stellen: wat is de waarde van mijn auto bij inruil? De inruilwaarde verschilt namelijk vaak van de verkoopwaarde auto. Omdat de dealer ook aan zijn auto's wil verdienen, valt de inruilprijs vaak lager uit dan bij een particuliere verkoop.

Waarom wilt u weten wat uw auto waard is?

Een waardebepaling auto kan in de volgende situaties een hoop voordelen bieden:

 • Betere onderhandelingspositie, zowel bij koop als verkoop.
 • Wat uw auto waard is, is belangrijk voor de verzekering.
 • Kennis over de waarde van uw auto kan u helpen de afschrijving te berekenen.

2. Zo bepalen wij de waarde van uw auto online

’Wat is mijn auto waard’ berekent u eenvoudig via onze online taxatietool. Deze tool schat de waarde van uw auto op basis van de volgende factoren:

 • Merk
 • Model
 • Bouwjaar

In onze database worden alle gegevens die bekend zijn over uw auto opgevraagd. Op basis hiervan kan er een schatting worden gemaakt van wat uw auto nog waard is in perfecte staat. Dit is de dagwaarde.

Bij deze berekening is de staat van het voertuig niet meegenomen. De exacte waarde van uw auto is: Dagwaarde min de staat van uw auto, plus accessoires of extra’s. Deze waarde kan slechts worden bepaald tijdens een fysieke taxatie door een professionele taxateur.

Vul nu snel uw autogegevens in in onze taxatietool en krijg een eerste gratis waardebepaling auto.

Gratis online taxatie

3. Zo bepalen wij de waarde van uw auto in de vestiging

Voor persoonlijk antwoord op de vraag ‘Wat is mijn auto nog waard’, kunt u terecht bij wijkopenautos.be. In de vestiging berekenen wij de waarde van uw voertuig op de volgende manier:

 • 30 minuten: De taxatie neemt slechts 30 minuten in beslag. Onze taxatie professionals lopen uw auto van top tot teen langs en maken aansluitend een proefrit. Er worden foto’s gemaakt en deze sturen wij naar het hoofdkantoor voor een nog preciezere taxatie.

Wij bieden deze taxatie geheel gratis en vrijblijvend aan u aan. Komt u voor de verkoop van uw auto of is het slechts een vergelijking, wij heten u altijd welkom bij ons in de vestiging.

Maak snel een afspraak via de taxatietool want waar anders krijgt u zo snel antwoord op de vraag ‘Wat is mijn auto nog waard?’ dan bij wijkopenautos.be.

Eerst gratis waardebepaling auto, daarna direct verkopen

Na onze gratis taxatie in de vestiging zullen wij u de waarde van uw auto vertellen en tevens een bod doen. Wij kopen uw auto voor wat uw auto echt waard is. Wilt u uw auto verkopen dan kan dit direct. Maar u kunt er ook nog even over nadenken: Ons bod is 5 dagen geldig.

Uw auto verkopen aan wijkopenautos.be geeft u een verkoop vrij van gedoe en stress. Gaat u akkoord met ons bod? Dan ronden wij het dossier zelf af en regelen de schrapping en vrijwaring. Het geld dat ontvangt u van ons op uw bankrekening en dat maken wij ter plekke over.

4. Wat is mijn auto waard - Verkopen of inruilen

Wat is mijn auto nog waard na taxatie

U bent er nog niet helemaal uit of u uw auto wilt verkopen of wilt inruilen. Beide heeft zo zijn voordelen en nadelen. En in beide situaties heeft uw auto een andere ‘waarde’. Gek hè? Maar dat kunnen wij u uitleggen.

Hoeveel is mijn auto nog waard met inruilen

U heeft net berekend bij een expert wat uw auto waard is. Waarom is de prijs voor overname auto van de dealer hier dan ver onder?

De exacte waarde van uw auto is voor een dealer niet relevant. Waarom? Bij de dealer gaat het om de vervangingswaarde van uw auto. Een dealer heeft om te beginnen altijd een winstmarge in zijn achterhoofd en vaak zit een dealer ook niet te wachten op elk merk en model. Hij heeft dus een vaste overnameprijs auto.

Een dealer kijkt naar lokaal vraag en aanbod en is dus alleen geïnteresseerd in hoe snel hij weer van uw oude wagen af komt.

Koopt u een dure nieuwe auto bij de dealer dan lijkt het of de auto die u inruilt meer waard is, omdat de autohandelaar makkelijker iets van de prijs af kan halen. Ruilt u een auto in die de dealer moeilijk verkoopt, maakt dat de deal voor overname auto niet beter.

De waarde van uw occasion is grotendeels afhankelijk van het voertuig dat u terugkoopt. 'Wat is mijn auto waard met inruilen' is daarom onmogelijk exact te bepalen. Dus, wat is uw auto waard? Kom erachter met onze online gratis taxatie! Dit is de waarde die het dichtst bij de inruilwaarde zit.

Als u een auto inruilt voor de overnameprijs auto, krijgt u vaak minder korting op de nieuwe auto die u aanschaft. Onze tip: Eerst uw oude auto verkopen en dan pas een nieuwe kopen.

5. Wat is mijn auto waard en waar bereken ik dit?

Een waarde taxatie kan op verschillende plekken gedaan worden. Wij hebben de voordelen van taxeren bij wijkopenautos.be voor u op een rijtje gezet.

Wat is mijn auto waard gratis

Uw auto verkopen kan al genoeg kosten. Het ligt geheel aan de manier van verkopen. Gaat u voor de particuliere verkoop moet u zich bezighouden met het maken van een pakkende online advertentie en hiervoor betaalt u vaak een toeslag. Een professionele taxatie kan ook al snel oplopen tot honderd euro.

De verkoop of inruil bij een dealer gaat u waarschijnlijk ook geld kosten. Hier haalt u niet het onderste uit de kan. Eerst moet u op zoek naar een dealer die interesse heeft in uw auto én de auto die u op het oog heeft ook verkoopt. U heeft in deze situatie geen al te beste onderhandelingspositie, omdat de dealer niet meer gaat bieden dan wat de lokale markt doet. Dat kan erg tegenvallen.

U kunt ‘hoeveel is mijn auto waard’ gratis berekenen bij wijkopenautos.be. De gratis taxatietool op de website vertelt u de dagwaarde en in de vestiging schatten wij uw auto precies op waarde. Dit doen wij geheel gratis.

Bij wijkopenautos.be kijken wij niet wat uw auto lokaal waard is, maar kijken wij wat uw auto waard is in heel Europa. Hierdoor kunnen wij nog beter uw auto op waarde schatten en kunnen wij een betere prijs bieden. Uw auto kan hier binnen de grenzen een stuk minder waard zijn dan bijvoorbeeld in Italië.

In de tabel hieronder kunt u zien wat de voordelen zijn van wijkopenautos.be:

Waardebepaling auto wijkopenautos.be

 • Geen nieuwprijs weergave
 • Online antwoord op “wat is mijn auto waard” in 30 seconden
 • Online dagwaarde berekening
 • Gratis autocheck
 • Prijsbepaling op basis van Europese verkoopprijzen
 • Lokale taxatie en verkoop occasions
 • Geen inruilwaarde berekenen
 • Inkoop van alle auto’s (ook kapotte auto’s en sloopauto’s)

Waardebepaling auto bij de dealer

 • Nieuwprijs weergeven
 • Geen online antwoord op “wat is mijn auto waard” in 30 seconden
 • Geen online dagwaarde berekening
 • Betaalde autocheck
 • Prijsbepaling op basis van vraag en aanbod
 • Geen lokale taxatie
 • Inruilwaarde berekenen
 • Alleen inkoop van goed werkende auto’s

6. Hoe verhoog ik de waarde van mijn auto?

U moet altijd goed onthouden dat de waarde van uw auto niet in elke situatie vast staat. De waarde is soms erg afhankelijk van de andere partij. Soms is een koper meer bereid te betalen voor uw voertuig dan een andere koper.

Uw auto is voor een particulier vaak meer waard dan voor een autodealer. De simpele reden hiervoor is dat een dealer wil verdienen op de doorverkoop van uw auto. Een particulier daarentegen is op zoek naar een goed en betrouwbare wagen waar hij/zij nog geruime tijd mee door kan rijden.

Met de volgende tips kunt u de waarde van uw auto verhogen:

 • Vervang kapotte onderdelen: Vervang makkelijk te vervangen onderdelen. Zo maakt u het aanzicht van de auto beter.
 • Schoonmaken: Maak de auto schoon van binnen en van buiten. Een schone en verzorgde auto levert meer op.
 • Wieldoppen en velgen: Een belangrijk punt voor het aanzicht van de auto zijn de wielen. Wieldoppen of velgen met schade kunt u het best vervangen. En een beetje bandenzwart op de banden kan ook geen kwaad.
 • Vloeistoffen: Vul vloeistoffen bij. Dit geeft een verzorgde uitstraling en het wekt vertrouwen.
 • Documenten: Heb alle documenten bij de hand (onderhoudsboekje, instructieboekjes en (reserve)sleutels. Dit laat zien dat u goed voorbereid bent.

Kan ik de waarde van mijn auto verhogen met opties?

Een goed onderhouden auto levert meer op. Maar bij aankoop kunt u ook opties kiezen die de waarde van uw auto direct verhogen. De volgende opties verhogen de waarde van uw auto bij verkoop:

 • Airconditioning/Climate control
 • Automatische versnelling
 • Af-fabriek lederen bekleding
 • Neutrale metallic kleur

Als u zich afvraagt ‘wat is mijn auto nog waard’ en u bent bang dat u niet de juiste waarde gaat krijgen voor uw auto? Dan raden wij aan om voor een gratis waardebepaling auto naar wijkopenautos.be te komen. Daar kunnen wij de waarde auto bepalen binnen 30 minuten en u een aansluitend bod doen.

7. Dit is hoeveel uw auto nog waard is - En nu?

Nu u weet wat de auto waard is, maakt u de keuze: inruilen of verkopen.

Inruilen is gemakkelijk, maar financieel niet de beste keuze. Particuliere verkoop kan een uitweg zijn. Helaas is een nadeel dat u veel tijd kwijt bent. U moet zich bezighouden met de advertentie, reageren op geïnteresseerden en het regelen van proefritten. Vervolgens moet u de betaling particulier regelen. En dat gaat ook niet altijd goed.

Bij wijkopenautos.be doen we het een stuk makkelijker. De administratie rondom de verkoop nemen wij uit handen en we bieden een prijs op basis van het internationale vraag en aanbod. Dat maakt wijkopenautos.be de ideale partner en het beste alternatief voor inruilen of particulier verkopen.

Dus zegt u: 'Ik wil mijn auto verkopen, wat is mijn auto waard?', dan komt u eerst naar wijkopenautos.be.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Topservice is een eerlijke man
Kristel S. | Temse | Citroen Berlingo, 2010 02.06.2019
wij vonden de service heel goed. heel vriendelijk. ik zou het aanraden aan mijn vrienden. we zijn daar goed ontvangen.
matthias v. | Herentals | Seat Ibiza, 2005 20.01.2019
Ben geholpen op de manier hoe ik het mij had voorgesteld!
Jonathan D. | Gent | Opel Meriva, 2011 24.11.2017