Wat is mijn auto waard?

Zowel bij het kopen als verkopen van een auto is het cruciaal om antwoord te hebben op "wat is mijn auto waard?". wijkopenautos.be helpt u verder bij de taxatie auto.

Uw autowaarde hangt van verschillende factoren af. Welk model, merk of bouwjaar uw auto bijvoorbeeld heeft. Deze factoren worden meegerekend in onze gratis kenteken tool. Binnen 30 seconden weet u hoeveel uw auto waard is.

Dit geeft u een betere positie om te onderhandelen tijdens het kopen en verkopen van een auto. Maak een gratis afspraak bij een van onze vestigingen om achter de waarde van uw auto te komen. Na volledige inpectie doen wij u een vrijblijvend bod.

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Wat is mijn auto waard?

online auto verkoop

U hebt een nieuwe auto op het oog en u twijfelt over inruilen of uw auto verkopen. De dealer geeft u een niet onaardige prijs, maar u bent niet overtuigd. U denkt: is het wel een goede prijs en hoeveel is mijn auto nog waard?

Het is goed dat u zich dit afvraagt, maar eigenlijk zou u de vraag moeten stellen: wat is de waarde van mijn auto bij inruil? De inruilwaarde verschilt namelijk vaak van de verkoopwaarde auto. Omdat de dealer ook aan zijn auto's wil verdienen, valt de inruilprijs vaak lager uit dan bij een particuliere verkoop.

Het is wel lekker makkelijk om uw auto in te ruilen. U laat hem achter en u rijdt vrolijk weg in uw nieuwe auto. Bovendien is het nadeel van particuliere verkoop dat u veel tijd kwijt bent met de verkoop. U moet een advertentie plaatsen, geïnteresseerden te woord staan en ze ontvangen voor een bezichtiging. Vervolgens moet u proefritten maken en ook de betaling regelen.

We maken de keuze een stuk makkelijker voor u. Als full service-bedrijf regelen we alle administratie rondom de verkoop en bieden een marktconforme prijs voor uw auto. U hebt daarmee het gemak van inruilen voor een mooie prijs. Daardoor zijn we het ideale alternatief voor inruilen en particulier verkopen!

wijkopenautos waardebepaling auto

 • Geen nieuwprijs weergave
 • Cataloguswaarde berekening
 • Gratis autocheck
 • Prijsbepaling op basis van actuele verkoopprijzen
 • Cataloguswaarde oude auto’S
 • Lokale taxatie en verkoop occasions
 • Geen waardebepaling auto op basis van gemiddelden van particulieren

Auto verkoopportaal

 • Nieuwprijs weergeven
 • Geen cataloguswaarde berekenen
 • Betaalde autocheck
 • Prijsbepaling op basis van vraag en aanbod
 • Geen cataloguswaarde oude auto’s
 • Geen lokale taxatie
 • Waardebepaling auto op basis van gemiddelden van particulieren

2. Waarde auto schatten

Pak een comfortabele stoel, zet een kop koffie, neem plaats achter uw scherm en laat ons de waarde auto schatten via wijkopenautos.be. Noteer uw voertuiggevens in de online taxatietool, vul hierna het bouwjaar van de auto en de kilometerstand in en onze tool berekent een waarde-indicatie. Wij vragen ook uw emailadres zodat we u het resultaat kunnen sturen voor uw eigen administratie. Zo hoeft u niets op te schrijven om het later onverhoopt kwijt te raken, maar heeft u het bedrag van waarde auto schatten altijd zwart op wit. Hoewel onze services gratis en vrijblijvend zijn kunt u er ook voor kiezen om uw auto bij een dealer langs te rijden. Dat laten wij aan u over.

Bedenk u wel dat u via wijkopenautos.be alles in één keer kan regelen. Na online waarde-indicatie bieden wij u meteen de optie tot een afspraak in de Antwerpse of Brugse garage met één van onze ervaren auto opkopers.

In de toegestuurde email staat een link naar de online agenda van onze taxateur dus ook dat is met een simpele klik geregeld. U kiest de datum en tijd waarop het u schikt en rijdt uw voertuig erheen om in de garage een exacte waarde auto schatten te laten uitvoeren. Nog niet zeker of u dit wel wil? Begin gewoon eens met het invoeren van uw voertuiggegevens in de online taxatietool en zie of u het eens bent met onze waarde-indicatie.

Auto waarde wijkopenautos.be

Hoeveel is mijn auto waard bij wijkopenautos.be

Bij wijkopenautos.be winden we er geen doekjes om. Voor een persoonlijk antwoord op 'hoeveel is mijn auto waard' kunt u alleen bij ons terecht. Binnen 24 uur hebben wij de actuele marktwaarde voor uw auto persoonlijk bepaald. Zelfs als u uw auto niet wilt verkopen is onze autowaarde berekening 100% gratis en vrijblijvend. Nadat u online de waarde van uw auto heeft berekend, kunt u direct een afspraak maken voor de professionele taxatie in onze vestiging. Na de taxatie komt de taxateur met een bod op uw wagen, waarvoor u uw auto direct kunt verkopen. Dit bod blijft dan ook vijf dagen geldig, zodat u rustig de tijd krijgt om zelf te vergelijken. Zodra u akkoord gaat ronden wij zelf het dossier af en zorgen dat het geld wordt meteen op uw rekening gestort. Uw auto verkopen is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Auto waarde kenteken

Wat is mijn auto waard

Ontdek de autowaarde eenvoudig door een simpele online taxatie uit te voeren op onze website. Het bedrag wat u vervolgens te zien krijgt is de meest accurate waardebepaling die u online kan krijgen, omdat het geen indicatie maar een berekening is. Dit kunt u dus direct op onze website doen. Dit is het eerste antwoord dat we u geven op de vraag “wat is mijn auto nog waard”. U vult het merk, het model en het bouwjaar van uw auto in samen met uw email adres en u ontvangt direct een indicatie van hoeveel uw auto waard is. Onthou dat de staat van de auto nog niet is meegenomen in deze berekening, uw auto kan meer of minder waard zijn. Het is dus vooral een administratief begrip om te bepalen wat uw auto waard is. We noemen dit ook wel de RDW waarde. Ook kunt u de tool gebruiken om de waarde van iedere auto op te zoeken! Vul het merk en model in en ontvang direct een indicatie van wat de auto waard is.

wat is mijn auto waard gratis

Wat is mijn auto waard gratis

Gratis uw verkoopwaarde auto bereken is belangrijk voor een eenvoudige verkoop van uw occasion. Men maakt hierbij gebruik van verschillende termen. De dagwaarde is hierin leidend, niet te verwarren met de cataloguswaarde. De prijs waarvoor een auto verkocht wordt is de verkoopwaarde. Om te beginnen berekent u hier gratis de dagwaarde dankzij onze eenvoudige taxatietool Een occasion verkopen via advertenties op internet betekent proefritten organiseren en onderhandelen, maar bovenal bent u afhankelijk van de andere partij. Zonde van uw tijd, want u bent gemiddeld 3,5 weken bezig met de autoverkoop. Vanwege de hoge concurrentie en het immense aanbod moet u zakken met de verkoopprijs. Bij wijkopenautos.be zijn we transparant en beantwoord de vraag met een verkochte auto!

Auto waarde wijkopenautos.be

Hoeveel is mijn auto nog waard met inruilen

Zoals we net de online taxatiewaarde auto hebben uitgelegd gaan we verder met inruilen. Dit wordt ook wel de vervangingswaarde genoemd. Helaas krijgt u met inruilen nooit de beste prijs voor uw auto. Wat uw auto waard is, is voor een dealer irrelevant vanwege winstmarges. Koop een veel duurdere auto bij hem en het lijkt alsof de auto die u inruilt meer waard is, omdat de autohandelaar makkelijker iets van de prijs af kan halen. Maar als u een auto inruilt die de dealer moeilijk verkoopt, maakt dat de deal niet beter. De waarde van uw occasion is grotendeels afhankelijk van het voertuig dat u terugkoopt. 'Wat is mijn auto waard met inruilen' is daarom onmogelijk exact te bepalen. Dus, wat is uw auto waard? Kom erachter met onze online gratis taxatie! Dit is de waarde die het dichtst bij de inruilwaarde zit.

3. Wij bepalen de waarde van uw auto

Maak na het bepalen van de restwaarde met onze taxatietool een afspraak voor een taxatie. Zorg dat u alle belangrijke autodocumenten meeneemt. Het belangrijkste is dat uw autopapieren volledig zijn. Zorg verder dat uw auto er op en top uitziet. Geef hem een goede wasbeurt, stofzuig het interieur en klop de automatten uit. Dan bent u helemaal klaar voor de taxatie.

Kom naar onze vestiging en onze taxateur staat voor u klaar. Hij onderwerpt uw volledige auto aan een inspectie en het staat u vrij om vragen te stellen. Na de taxatie maakt hij een korte proefrit om de prestaties van de motor en het rijcomfort te testen. Daarna kan hij de autowaarde bepalen en geeft daarmee antwoord op uw vraag wat uw auto waard is. Bent u blij met het antwoord? Dan verkoopt u uw auto direct aan ons. We zorgen voor een snelle afhandeling van uw dossier en maken de betaling veilig per bank over.

Als u uw auto op een gemakkelijke en snelle manier wilt verkopen, bent u bij ons aan het juiste adres. We bieden namelijk meer dan een antwoord op de vraag: hoeveel is uw auto waard? Wij zijn een full-service auto opkoop bedrijf dat het gemak biedt van inruilen en de marktconforme prijs van particuliere verkoop. We bieden u het volgende geheel gratis aan: een online waardebepaling, een taxatie in onze vestiging, aankoop van uw auto en de afhandeling van het papierwerk. Doe nu vanuit uw luie stoel een online waardebepaling auto en maak meteen een afspraak voor een taxatie om te weten wat de waarde van uw auto is. U kunt morgen al bij ons terecht voor een taxatie!

Overnameprijs auto: verkopen en inruilen

Zoals u hebt gemerkt, is onze online taxatietool een gemakkelijk te gebruiken instrument voor iedereen die verkoopwaarde van zijn auto wil checken. Dit is niet alleen gemakkelijk als u uw auto wilt verkopen, ook als u erover nadenkt om uw wagen in te ruilen biedt onze tool uitkomst. De inruilwaarde van een auto is het bedrag dat een garage biedt wanneer u uw wagen voor een nieuwe inruilt. Wat normaal twee transacties zouden zijn, de koop en verkoop van een auto, worden bij het inruilen samengevoegd. Hierdoor kan het zijn dat de inruilwaarde voor u onvoordelig uitpakt. Door eerst de auto waarde te checken en pas daarna een overnameprijs voor uw auto bij een dealer op te vragen, bent u beter voorbereid op de onderhandelingen. U kent immers van te voren de prijs van uw auto en kunt zo het bod van de garage beter op waarde schatten.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Personeel was heel vriendelijk en hulpvardig
Dany e. | Gent | Nissan Qashqai, 2012 16.06.2015
Duidelijke en klare taal, met een vlotte verkoop onder begeleiding van correcte service als gevolg.
Vincent D. | Antwerpen | Volkswagen Caddy, 2009 19.06.2017
Ben geholpen op de manier hoe ik het mij had voorgesteld!
Jonathan D. | Gent | Opel Meriva, 2011 24.11.2017

Gratis online taxatie