Auto taxeren? Binnen 24 uur!

Gratis uw auto taxeren? wijkopenautos.be helpt u met de waardebepaling van uw auto. In slechts 3 stappen!

Vul uw gegevens in in onze taxatietool op de website voor een indicatie van de dagwaarde op basis van merk, model, kilometerstand en bouwjaar. De waarde verschijnt binnen een halve minuut op uw scherm.

Wilt u vanuit huis verkopen? Geef ons dan gewoon de ontbrekende informatie over de uitrusting en de staat van uw auto tijdens de zelfevaluatie en upload enkele foto's van uw auto.

Met deze informatie bepalen we de uiteindelijke verkoopprijs van uw auto. Bij wijkopenautos.be bent u welkom voor gratis taxatie én een vrijblijvend bod op uw wagen.

Wees een van de 1.500.000 tevreden klanten die u voor gingen en maak vandaag nog een afspraak!

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Kosteloze online
waardebepaling

Ontvang de definitieve verkoopprijs rechtstreeks vanuit huis

Verkoop als het gewenst is & snelle betaling

1. Waarom uw auto laten taxeren

Auto taxeren

Er zijn een aantal verschillende redenen waarom het belangrijk is om uw auto te laten taxeren. Een taxatie laat u uitvoeren om de waarde van uw auto vast te leggen. Het zegt niet alleen iets over het merk, model, bouwjaar en andere belangrijke aspecten. Het zegt ook een hoop over de conditie van een voertuig.

Een auto taxatie kan in de volgende situaties belangrijk zijn:

  • Verkoop van uw wagen
  • Fiscale redenen (betalen van belastingen)
  • Verzekering
  • Interesse in de huidige waarde

Auto taxatie voor de verkoop van uw wagen

Voordat u begint aan de verkoop van uw wagen is het belangrijk de waarde te weten. Niet iedereen heeft veel kennis van auto’s.

En mocht u dat wel hebben, dan is de vraagprijs voor uw voertuig bepalen een hele klus. Deze waarde kunt u niet simpel verkrijgen door een schatting te maken.

De exacte waarde van uw voertuig verkrijgt u door taxatie auto. Een voordeel van uw auto taxeren is dat u kennis heeft over een goede vraagprijs.

Waarom is de juiste verkoopprijs vaststellen zo belangrijk? Een goede vraagprijs zorgt voor een snellere verkoop en u voorkomt hiermee dat u de auto voor te weinig geld verkoopt.

Fiscale redenen (betalen van belastingen)

In sommige gevallen is belangrijk om uw auto te laten taxeren voor de belasting. Belasting die u betaalt voor bijvoorbeeld uw oldtimer wordt anders berekend dan de belasting die u betaald voor een jonger voertuig. Een auto taxatie is dus zeer gewenst om te zien of u niet teveel belasting betaald.

Verzekering

Toen u uw auto nieuw kocht, twijfelde u er niet aan: U verzekerde uw wagen volledig omnium. Maar is het nu, na jaren, nog steeds nodig om uw wagen volledig omnium verzekerd te hebben?

Uw auto laten taxeren kan het antwoord geven. Na een tijd is een BA-verzekering vaak genoeg. Betaal niet teveel en laat uw auto taxeren.

Gratis online taxatie

2. Het taxatieproces: eerst online en vervolgens in onze vestiging

Uw auto taxeren hoeft niet veel tijd te kosten en het hoeft al helemaal geen geld te kosten. Het proces van taxatie auto bij wijkopenautos.be is heel simpel en volledig vrijblijvend. We leggen het proces voor u uit:

Stap 1: Uw auto online taxeren

Uw auto online taxeren kan via de taxatietool op deze website. Het proces werkt als volgt: Vul uw voertuiggegevens en een geldig e-mailadres in.

U ontvangt nu een prijsindicatie van uw auto die per email wordt toegestuurd. Dit is hoe we de auto taxeren op de online manier.

Door deze eerste taxatie van uw auto heeft u een idee van wat uw auto ongeveer waard is en u kan uw auto aan de hand van deze prijs te koop zetten. De prijs uit de online taxatietool is een indicatie van de dagwaarde en er is bij deze taxatie niet gekeken naar gebruikssporen of extra accessoires.

De schatting van onze online tool is slechts een indicatie. De waarde verschilt per individueel voertuig. Vul voor de uiteindelijke verkoopprijs de ontbrekende informatie over de uitrusting en de staat van uw auto in tijdens de zelfevaluatie.

Upload ook enkele foto's van uw auto. Met deze informatie bepalen we de uiteindelijke verkoopprijs van uw auto.

Stap 2: Inleverafspraak bij een vestiging

Als laatste stap maakt u een inleverafspraak in een vestiging naar keuze. Wij voeren dan alleen een definitieve bevestiging uit van de voertuiggegevens die u heeft ingevoerd.

Betaling gebeurt direct per bankoverschrijving en wij zullen uw auto ook voor u uitschrijven.

Bent u het niet eens met de uiteindelijke verkoopprijs? Dan kunt u de auto uiteraard zelf verkopen. Houd er rekening mee dat het veel tijd kost om zelfstandig uw auto te verkopen.

3. Het voordeel van auto taxeren

Auto taxeren met checklist

U kunt met onze taxatietool de dagwaarde van uw auto berekenen. In principe heeft u dan een idee voor welk bedrag u uw auto zelf te koop kunt aanbieden of welk bedrag u ongeveer zou kunnen krijgen als u uw auto inruilt.

Waarom is het zinvol om de zelfevaluatie uit te voeren? Bij de online taxatie wordt alleen rekening gehouden met een standaard model van uw auto. De extra's die uw auto heeft, zijn niet bij deze taxatie inbegrepen.

Ook eventuele gebreken aan de auto zijn niet meegenomen in de online taxatie. Dit kan betekenen dat u een hoge prijs gaat vragen voor uw auto en dat u geen koper zult vinden.

Daarom moet u tijdens de zelfevaluatie de ontbrekende informatie over de uitrusting en de staat van uw auto aanvullen en enkele foto's van uw auto uploaden. Met uw extra informatie bepalen we de definitieve verkoopprijs van uw gebruikte auto.

wijkopenautos.be dé plek voor auto taxeren

Door de zelfevaluatie uit te voeren en uw auto te laten taxeren, weet u precies waar u aan toe bent en levert dat alleen maar voordelen op. De evaluatie kost u weinig tijd. De zelfevaluatie is ook gratis en vrijblijvend. We zullen u uw uiteindelijke verkoopprijs meedelen na de zelfevaluatie.

Voor de inleverafspraak is er altijd een vestiging bij u in de buurt en wij voeren alleen een definitieve bevestiging uit van de door u ingevulde voertuigdata.

Bij verkoop aan wijkopenautos.be kan u meteen uw auto kwijt. Geen advertenties, onderhandelingen en tijd besteed aan proefritten. Gewoon een eerlijke prijs en binnen 24 uur verkocht.

wijkopenautos.be maakt de verkoop van uw auto heel gemakkelijk!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Top service en vriendelijke personeel
Said M. | Bruxelles-Brussel | Ford Galaxy, 2002 22.10.2019
Vlotte en vriendelijke service
Ante R. | Brugge | Volkswagen Golf V, 2008 21.10.2019
Snel, efficiënt, vriendelijk personeel, betrouwbaar. Het geld werd de dag nadien op mijn rekening gestort. Super.
Annick V. | Sint-Pieters-Leeuw-Bruxelles-Brussel | Renault Megane, 2005 01.10.2019