Auto taxeren begint met onze taxatietool

Auto verkopen kan niet zonder hem eerst te taxeren. Bekijk direct wat de waarde is, zodat u weet voor welke prijs u de auto te koop kunt zetten.

Uw auto taxeren hoeft niet alleen wanneer u deze wilt verkopen, maar kan ook indien u nieuwsgierig bent naar hoeveel deze waard is.

Bij wijkopenautos.be heeft u uw auto al binnen een halve minuut getaxeerd via de online taxatie. De waarde die hieruit komt is een indicatie van de waarde van uw auto op basis van het merk, model en het bouwjaar. Kom langs voor een complete taxatie en ontdek geheel gratis wat hij exact waard is.

Taxeren
Afspraak maken

Professionele taxatie

Gratis bod dat u kunt vergelijken met anderen

Verkoop direct als u dat wilt

1. Het taxatieproces: eerst online en vervolgens in onze vestiging

Auto taxeren

Om de waarde van uw auto online te berekenen gaat u naar de taxatietool en vult u uw voertuiggegevens in. Selecteer op de volgende pagina de kilometerstand van uw auto en vul een geldig e-mailadres in. U ontvangt nu een prijsindicatie van uw auto die per email wordt opgestuurd. Dit is hoe we de auto taxeren op de online manier. Door deze eerste taxatie van uw auto heeft u een idee van wat uw auto ongeveer waard is en u kan uw auto aan de hand van deze prijs te koop zetten.
De prijs is een indicatie van de dagwaarde maar er is bij deze taxatie niet gekeken naar gebruikssporen of extra accessoires. Deze indicatie is dus niet het bedrag dat uw auto echt waard is. Daarom raden wij u aan om ook meteen een afspraak in een van onze vestigingen te maken voor een volledige taxatie door een erkende inspecteur.

Tijdens de inspectie wordt uw auto binnenstebuiten gekeerd (niet letterlijk natuurlijk). Het staat u uiteraard vrij om hierbij vragen te stellen. De taxateur kijkt ten eerste naar de staat van de auto en stelt zich onder andere de volgende vragen: is de auto goed onderhouden en is de eigenaar er zuinig op geweest? Zijn er eventuele beschadigingen, zoals deuken en krassen? Uiteraard worden ook de kilometerstand, het merk en type auto meegenomen in de waardebepaling. Heeft u een tijdloze auto, die niet trendgevoelig is, dan zal de prijs bij het taxeren van uw auto vaak hoger uitvallen. Het zal u verbazen dat zelfs de kleur van uw auto effect heeft op de waarde. Is er net een nieuw type van dezelfde auto op de markt? Dan valt de taxatieprijs meestal lager uit. Wacht daarom nooit te lang met het uitvoeren van een taxatie en verkoop uw auto altijd voor er een nieuw type op de markt komt. Na de taxatie wordt een korte proefrit gemaakt en doen wij een bod op uw auto. Dan heeft u de mogelijkheid om uw auto direct te verkopen. Doet u dat, dan regelen wij verder ook alle administratie. Gaat u hier niet mee akkoord, dan kunt u de auto uiteraard zelf verkopen en weet u wat u kunt vragen. Houd er wel rekening mee dat er veel tijd gaat zitten in het zelfstandig verkopen van uw auto.

2. Het voordeel van auto taxeren in onze vestiging

U kunt met onze taxatietool de dagwaarde van uw auto berekenen. In principe heeft u dan een idee voor welk bedrag u uw auto zelf te koop kunt aanbieden of welk bedrag u ongeveer zou kunnen krijgen als u uw auto inruilt. Waarom is het dan toch zinvol om een afspraak te maken en om uw auto te laten taxeren? Bij de online taxatie wordt alleen rekening gehouden met een standaardmodel van uw auto. De extra's die uw auto heeft worden niet meegenomen in deze taxatie. Heeft u uw auto heel goed onderhouden dan is de prijs van de online autotaxatie waarschijnlijk lager dan wat de auto eigenlijk waard is. Daarnaast worden eventuele gebreken aan de auto ook niet meegenomen in de online taxatie. Hierdoor kan het zijn dat u uw auto te duur gaat verkopen en dat niemand hem wil hebben.

wijkopenautos.be

Door een afspraak te maken en uw auto te laten taxeren weet u precies waar u aan toe bent en het levert alleen maar voordelen op. De taxatie kost u weinig tijd; wij hebben meerdere vestigingen. Er zit altijd wel één bij u in de buurt en binnen een half uur wordt uw gehele auto uitgebreid getaxeerd. De taxatie is bovendien gratis en het bod is vrijblijvend. U kunt met deze gegevens op zak nog steeds uw auto zelf verkopen. Wij raden u aan om de auto direct aan ons te verkopen. U krijgt een gegarandeerd bod en u bent gelijk van uw auto af. Daarnaast wordt ook de administratieve afhandeling voor u geregeld en u hoeft uw auto niet meer zelf te verkopen. Op die manier kan u al binnen 24 uur nadat u uw voertuiggegevens hebt ingevuld op onze website van uw auto af zijn.

Gratis online taxatie