Auto taxeren? Binnen 24 uur!

Gratis uw auto taxeren? wijkopenautos.be helpt u met de waardebepaling van uw auto. In slechts 3 stappen!

Vul uw gegevens in in onze taxatietool op de website voor een indicatie van de dagwaarde op basis van merk, model, kilometerstand en bouwjaar. De waarde verschijnt binnen een halve minuut op uw scherm.

Wilt u de exacte waarde weten? Maak een kosteloze afspraak bij een vestiging in uw buurt. Binnen 24 uur kunt u vaak al terecht voor persoonlijke waardebepaling.

Bij wijkopenautos.be bent u welkom voor gratis taxatie én een vrijblijvend bod op uw wagen.

Wees een van de 1.500.000 tevreden klanten die u voor gingen en maak vandaag nog een afspraak!

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken

Kosteloze online
waardebepaling

Ontvang de definitieve verkoopprijs: thuis of in de vestiging

Verkoop als het gewenst is & snelle betaling

1. Waarom uw auto laten taxeren

Auto taxeren door professionele taxateur

Er zijn een aantal verschillende redenen waarom het belangrijk is om uw auto te laten taxeren. Een taxatie laat u uitvoeren om de waarde van uw auto vast te leggen. Het zegt niet alleen iets over het merk, model, bouwjaar en andere belangrijke aspecten. Het zegt ook een hoop over de conditie van een voertuig.

Een auto taxatie kan in de volgende situaties belangrijk zijn:

  • Verkoop van uw wagen
  • Fiscale redenen (betalen van belastingen)
  • Verzekering
  • Interesse in de huidige waarde

Auto taxatie voor de verkoop van uw wagen

Voordat u begint aan de verkoop van uw wagen is het belangrijk de waarde te weten. Niet iedereen heeft veel kennis van auto’s.

En mocht u dat wel hebben, dan is de vraagprijs voor uw voertuig bepalen een hele klus. Deze waarde kunt u niet simpel verkrijgen door een schatting te maken.

De exacte waarde van uw voertuig verkrijgt u door taxatie auto. Een voordeel van uw auto taxeren is dat u kennis heeft over een goede vraagprijs.

Waarom is de juiste verkoopprijs vaststellen zo belangrijk? Een goede vraagprijs zorgt voor een snellere verkoop en u voorkomt hiermee dat u de auto voor te weinig geld verkoopt.

Fiscale redenen (betalen van belastingen)

In sommige gevallen is belangrijk om uw auto te laten taxeren voor de belasting. Belasting die u betaalt voor bijvoorbeeld uw oldtimer wordt anders berekend dan de belasting die u betaald voor een jonger voertuig. Een auto taxatie is dus zeer gewenst om te zien of u niet teveel belasting betaald.

Verzekering

Toen u uw auto nieuw kocht, twijfelde u er niet aan: U verzekerde uw wagen volledig omnium. Maar is het nu, na jaren, nog steeds nodig om uw wagen volledig omnium verzekerd te hebben?

Uw auto laten taxeren kan het antwoord geven. Na een tijd is een BA-verzekering vaak genoeg. Betaal niet teveel en laat uw auto taxeren.

Gratis online taxatie

2. Het taxatieproces: eerst online en vervolgens in onze vestiging

Uw auto taxeren hoeft niet veel tijd te kosten en het hoeft al helemaal geen geld te kosten. Het proces van taxatie auto bij wijkopenautos.be is heel simpel en volledig vrijblijvend. We leggen het proces voor u uit:

Stap 1: Uw auto online taxeren

Uw auto online taxeren kan via de taxatietool op deze website. Het proces werkt als volgt: Vul uw voertuiggegevens en een geldig e-mailadres in.

U ontvangt nu een prijsindicatie van uw auto die per email wordt toegestuurd. Dit is hoe we de auto taxeren op de online manier.

Door deze eerste taxatie van uw auto heeft u een idee van wat uw auto ongeveer waard is en u kan uw auto aan de hand van deze prijs te koop zetten. De prijs uit de online taxatietool is een indicatie van de dagwaarde en er is bij deze taxatie niet gekeken naar gebruikssporen of extra accessoires.

De waarde uit onze taxatietool is een indicatie. De waarde verschilt per individueel voertuig. Een afspraak voor taxatie is dus belangrijk als u de unieke waarde van uw voertuig wilt weten.

Daarom raden wij u aan om ook meteen een afspraak in een van onze vestigingen te maken voor een volledige taxatie door een erkende inspecteur.

Stap 2: Auto taxatie in de vestiging

Om achter de echte waarde van uw auto te komen komt u langs bij wijkopenautos.be in de vestiging. Tijdens de inspectie wordt uw auto binnenstebuiten gekeerd. Het staat u uiteraard vrij om hierbij vragen te stellen.

De taxateur kijkt ten eerste naar de staat van de auto en stelt zich onder andere de volgende vragen: is de auto goed onderhouden en is de eigenaar er zuinig op geweest?

Zijn er eventuele beschadigingen, zoals deuken en krassen? Uiteraard worden ook de kilometerstand, het merk en type auto meegenomen in de waardebepaling.

Heeft u een tijdloze auto, die niet trendgevoelig is, dan zal de prijs bij het taxeren van uw auto vaak hoger uitvallen. Het zal u verbazen dat zelfs de kleur van uw auto effect heeft op de waarde.

Is er net een nieuw type van dezelfde auto op de markt? Dan valt de taxatieprijs meestal lager uit. Wacht daarom nooit te lang met het uitvoeren van een taxatie en verkoop uw auto altijd voor er een nieuw type op de markt komt.

Na de taxatie wordt een korte proefrit gemaakt en laten wij u de taxatiewaarde van uw voertuig weten. Is het interessant dan bieden wij u de optie uw auto direct te verkopen. Doet u dat, dan regelen wij verder ook alle administratie.

Gaat u hier niet mee akkoord, dan kunt u de auto uiteraard zelf verkopen en weet u wat u kunt vragen. Houd er wel rekening mee dat er veel tijd gaat zitten in het zelfstandig verkopen van uw auto.

3. Het voordeel van auto taxeren

Auto taxeren met checklist

U kunt met onze taxatietool de dagwaarde van uw auto berekenen. In principe heeft u dan een idee voor welk bedrag u uw auto zelf te koop kunt aanbieden of welk bedrag u ongeveer zou kunnen krijgen als u uw auto inruilt.

Waarom is het dan toch zinvol om een afspraak te maken en om uw auto te laten taxeren? Bij de online taxatie wordt alleen rekening gehouden met een standaard model van uw auto. De extra's die uw auto heeft worden niet meegenomen in deze taxatie.

Ook worden eventuele gebreken aan de auto niet meegenomen in de online taxatie. Hierdoor kan het zijn dat u uw auto te duur gaat verkopen en dat niemand hem wil hebben.

wijkopenautos.be dé plek voor auto taxeren

Door een afspraak te maken en uw auto te laten taxeren weet u precies waar u aan toe bent en het levert alleen maar voordelen op. De taxatie kost u weinig tijd; wij hebben meerdere vestigingen.

Er zit altijd wel één bij u in de buurt en binnen een half uur wordt uw gehele auto uitgebreid getaxeerd. De auto taxatie is bovendien gratis en vrijblijvend.

Na uw auto taxatie raden wij u aan om te kijken wat de opties zijn voor uw wagen. Wij vertellen dit u na de auto taxatie. Bij verkoop aan wijkopenautos.be kunt u gelijk van uw auto af zijn. Geen advertenties, onderhandelingen en tijd steken in proefritten. Gewoon een eerlijke prijs en verkopen binnen 24 uur.

Uw auto taxeren en verkopen maakt wijkopenautos.be wel heel gemakkelijk zo!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Top service en vriendelijke personeel
Said M. | Bruxelles-Brussel | Ford Galaxy, 2002 22.10.2019
Vlotte en vriendelijke service
Ante R. | Brugge | Volkswagen Golf V, 2008 21.10.2019
Snel, efficiënt, vriendelijk personeel, betrouwbaar. Het geld werd de dag nadien op mijn rekening gestort. Super.
Annick V. | Sint-Pieters-Leeuw-Bruxelles-Brussel | Renault Megane, 2005 01.10.2019

Gratis online taxatie