Auto taxeren begint met onze taxatietool

Auto verkopen kan niet zonder hem eerst te taxeren. Bekijk direct wat de waarde is, zodat u weet voor welke prijs u de auto te koop kunt zetten.

Uw auto taxeren hoeft niet alleen wanneer u deze wilt verkopen, maar kan ook indien u nieuwsgierig bent naar hoeveel deze waard is. Verder kan het zijn dat u gegevens van het voertuig wilt opvragen.

Bij Wijkopenautos.be heeft u uw auto al binnen een halve minuut getaxeerd via de online taxatie. De waarde die hieruit komt is een indicatie van de waarde van uw auto op basis van het merk, model en het bouwjaar. Vervolgens laat u uw auto taxeren door een expert bij een van onze vestigingen. Geheel gratis ontdekt u de exacte waarde van uw auto!

Gratis online taxatie van je auto
  • Wij maken het geld direct naar u over.
  • Onze service is 100% gratis
  • Na het sluiten van de verkoopovereenkomst handelen wij uw dossier vertrouwelijk af.

Het taxatieproces: eerst online en vervolgens in onze vestiging.

Om de waarde van je auto te berekenen ga je naar de taxatietool en vul je je voertuiggegevens in. Selecteer op de volgende pagina de kilometerstand van je auto en vul een geldig e-mailadres in. Je ontvangt nu een prijsindicatie van je auto die per email wordt opgestuurd. Dit is hoe we de auto taxeren op de online manier. Door deze eerste taxatie van je auto heb je een idee van wat je auto ongeveer waard is en je kan je auto aan de hand van deze prijs te koop zetten. Maar wij raden je aan om ook meteen een afspraak in een van onze vestigingen te maken voor een volledige taxatie door een erkende inspecteur.

Tijdens de inspectie wordt je auto binnenstebuiten gekeerd. Het staat je uiteraard vrij om hierbij vragen te stellen. De inspecteur kijkt ten eerste naar de staat van de auto en stelt zich onder andere de volgende vragen: is de auto goed onderhouden en is de eigenaar er zuinig op geweest? Zijn er eventuele beschadigingen, zoals deuken en krassen? Uiteraard worden ook de kilometerstand, het merk en type auto meegenomen in de waardebepaling. Heb je een tijdloze auto, die niet trendgevoelig is, dan zal de prijs bij het taxeren van je auto vaak hoger uitvallen. Is er net een nieuw type van dezelfde auto op de markt? Dan valt de taxatieprijs meestal lager uit. Wacht daarom nooit te lang met het uitvoeren van een taxatie en verkoop je auto altijd voor er een nieuw type op de markt komt. Na de taxatie wordt een korte proefrit gemaakt en doen wij een bod op je auto. Dan heb je de mogelijkheid om je auto direct te verkopen. Doe je dat, dan regelen wij verder ook alle administratie. Ga je hier niet mee akkoord, dan kun je de auto uiteraard zelf verkopen en weet je wat je kan vragen. Houd er wel rekening mee dat er veel tijd gaat zitten in het zelfstandig verkopen van je auto.

Laat je auto nu taxeren:

Het voordeel van auto taxeren in onze vestiging

Je kunt met onze taxatietool de dagwaarde van je auto berekenen . In principe heb je dan een idee voor welk bedrag je je auto zelf te koop kunt aanbieden of welk bedrag je ongeveer zou kunnen krijgen als je je auto inruilt. Waarom is het dan toch zinvol om een afspraak te maken en om je auto te laten taxeren? Bij de online taxatie wordt alleen rekening gehouden met een standaardmodel van jouw auto. De extra's die jouw auto heeft worden niet meegenomen in deze taxatie. Heb je je auto heel goed onderhouden dan is de prijs van de online autotaxatie waarschijnlijk lager dan wat de auto eigenlijk waard is. Daarnaast worden eventuele gebreken aan de auto ook niet meegenomen in de online taxatie. Hierdoor kan het zijn dat je je auto te duur gaat verkopen en dat niemand hem wil hebben.

Door een afspraak te maken en je auto te laten taxeren weet je precies waar je aan toe bent en het levert alleen maar voordelen op. De taxatie kost je weinig tijd; wij hebben meerdere vestiging, er zit altijd wel één bij jou in de buurt en binnen een half uur wordt je gehele auto onderzocht. De taxatie is bovendien gratis en het bod is vrijblijvend. Je kunt met deze gegevens op zak nog steeds je auto zelf verkopen via Marktplaats of Speurders. Wij raden je aan om de auto direct aan ons te verkopen. Je krijgt een gegarandeerd bod en je bent gelijk van je auto af. De administratieve wordt voor je geregeld en je hoeft je auto niet meer zelf proberen te slijten. Op die manier kan je al binnnen 24 uur nadat je je voertuiggegevens hebt ingevuld op onze website van je auto af zijn.

Laat je auto nu taxeren: