Gratis de dagwaarde m.b.v. de catalogusprijs

Wat uw auto waard is heeft te maken met verschillende factoren. Zo speelt de leeftijd een rol, maar ook het merk heeft invloed. Net zoals gebruikssporen en extra accessoires een verschil kunnen maken.

U kunt berekenen wat de dagwaarde van uw wagen is aan de hand van de catalogusprijs en uw autogegevens. De dagwaarde is wat uw auto op dit moment waard is. Mits in goede conditie natuurlijk.

Mocht u graag de exacte waarde willen weten, kunt u bij één van onze vestigingen terecht. Daar helpen wij u door middel van een professionele taxatie auto de huidige waarde van uw auto vast te stellen.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Waarom is de catalogusprijs auto belangrijk?

catalogusprijs auto

Wilt u uw auto verkopen maar weet u niet hoeveel hij waard is? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar de huidige waarde van uw auto? Of misschien van bepaalde tweedehandswagens op internet? Dan is het verstandig om uw auto online en handmatig te laten taxeren. Zo heeft u de meeste duidelijkheid over de waarde van uw auto. De dagwaarde is gemakkelijk te taxeren op basis van de catalogusprijs en recente gegevens.

Hoe werkt het precies? De dagwaarde staat ook wel bekend als de restwaarde van uw auto: Het is het bedrag dat overblijft nadat de afschrijving van de cataloguswaarde van de auto is afgetrokken. Over deze afschrijving bestaat altijd veel discussie en onduidelijkheid. Het is immers hét onderwerp dat in de prijsonderhandelingen bij een autoverkoop centraal staat.

Een taxatie kan op dit vlak uitsluitsel bieden: Door middel van een waardering van alle facetten van de auto komt een vakkundige taxateur uiteindelijk tot een exact waardeoordeel. Dat hij vervolgens in een geldbedrag vertaalt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Een professioneel uitgevoerde taxatie verschaft u bovendien een betere handelspositie als u besluit om uw auto zelf te verkopen: De waarde van uw auto is namelijk onomstotelijk vastgesteld door een expert.

Wat is de catalogusprijs van mijn auto? De catalogusprijs auto is de nieuwprijs bij verkoop, inclusief opties en BTW.

Wanneer heeft u de catalogusprijs auto nodig?

De nieuwprijs ofwel de catalogusprijs is een prijs die vaak wordt gebruikt als basis van een hoop berekeningen. Behalve bij verkoop komt ook in de volgende situaties de catalogusprijs van pas:

 • Verzekeringspremie
 • Auto als eigen vermogen
 • Belasting berekening bij voordeel alle aard

Wat is de netto catalogusprijs van een auto? De netto catalogusprijs is de nieuwprijs bij verkoop, maar zonder de BTW en de BPM.

Berekenen van de verzekeringspremie

Bij het verzekeren van een auto kijkt de maatschappij naar de cataloguswaarde auto om de hoogte van de premie te bepalen. Op basis van het merk en model vindt u de nieuwwaarde van een auto. Bereken gemakkelijk de catalogusprijs Peugeot 206 of de cataloguswaarde Peugeot 3008.

Gratis online taxatie

Vermogen berekenen

Een auto is deel van uw vermogen. Geef daarom de catalogusprijs op bij de belastingdienst. Doet u dit niet riskeert u een boete.

Belasting berekening bij voordeel alle aard

De catalogus prijs auto heeft u ook nodig als u de belasting wil berekenen over het voordeel van alle aard. Dit voordeel krijgt u van uw werkgever (gratis of tegen een kleine vergoeding), zoals in de vorm van een auto. De belasting wordt berekend met het CO2-percentage en de catalogusprijs.

Catalogus prijs populaire modellen

Online zijn catalogus prijzen te vinden, maar als u de catalogus prijs auto nodig heeft van uw eigen auto dan kunt u ook op de aankoopfactuur kijken. Hieronder een lijst met populaire modellen en hun catalogusprijs:

Catalogus prijs auto van 8 populaire modellen

 • Catalogusprijs Citroën C3: €19.990
 • Catalogusprijs Peugeot 206: €12.500
 • Catalogusprijs Opel Agila: €10.695
 • Catalogusprijs Fiat 500: €15.195
 • Catalogusprijs Ford Fiesta: €17.245
 • Catalogusprijs Renault Captur: €20.290
 • Catalogusprijs Fiat Ducato: €18.450
 • Catalogusprijs Peugeot 3008: €31.780

2. Gratis online taxatie op basis van de catalogusprijs auto

U weet precies waar u aan toe bent doordat we de precieze waarde, die nog van de oorspronkelijke catalogusprijs van uw auto over is, vaststellen. Dit doen wij door het gemak van de voertuiggegevens check met de kennis van ervaren taxateurs te combineren. Maak allereerst gebruik van onze online taxatietool: Vul uw voertuiggegevens, het bouwjaar en de kilometerstand van uw auto in en er verschijnt direct een indicatie van de dagwaarde op uw scherm.

De indicatie komt tot stand door een schatting van de afschrijving van de cataloguswaarde af te trekken. Heeft u behoefte aan een meer precieze waardebepaling? Maak dan gelijk een afspraak bij één van onze vestigingen bij u in de buurt en hoor van onze experts hoeveel uw auto echt waard is.

Grondige taxatie in de vestiging

Wij hebben erkende taxateurs in dienst met als doel om zoveel mogelijk duidelijkheid over de waarde van uw auto te scheppen. Door middel van een grondige inspectie van de staat van de motor, het exterieur en het interieur bepalen zij de exacte waarde van uw auto. Vervolgens doen ze op basis van hun bevindingen een definitief bod dat overeenstemt met de handelswaarde van uw auto. Accepteert u dit bod, dan is uw auto succesvol verkocht.

Als full-service bedrijf dragen wij snelheid en gemak voor onze klanten hoog in het vaandel. Daarom regelen wij ook het papierwerk voor u. Bovendien maken het overeengekomen geldbedrag dezelfde dag naar u over, zodat het na ongeveer twee werkdagen op uw rekening wordt bijgeschreven.

Top 10 meest populaire automerken 2015 - 2017

wijkopenautos.be is de marktleider in het kopen van tweedehands auto’s in België. Vele klanten hebben al gebruik gemaakt van de taxatiedienst via de website. Wij wilden achterhalen welke automerken er het meest langskomen bij onze vestigingen. Voor dit doel zijn alle voertuigen geanalyseerd van 2015 tot 2017 in alle vestigingen in België.

Het resultaat is verwerkt in een infographic.

3. Verkoop uw auto vandaag nog

Weet u nog wat de oorspronkelijke catalogusprijs van uw auto was? Die tijden zijn helaas voorbij. Hoeveel uw auto op dit moment nog wel waard is, valt zonder hulp niet zo makkelijk te bepalen. Een handig hulpmiddel om een idee van de dagwaarde van uw auto te krijgen, is door gebruik te maken van een koerslijst. Dit is de lijst waar ook veel voertuiggegevens checks hun prijsindicaties op baseren. Nog beter is het om uw auto handmatig te laten taxeren door professionele taxateurs.

wijkopenautos.be biedt iedere autobezitter, ongeacht het merk, het bouwjaar en de conditie van de auto, de mogelijkheid om gratis en geheel vrijblijvend op vakkundige wijze de waarde van hun auto te laten taxeren. Bovendien doen onze erkende taxateurs direct een bod. Zo kan de auto waarvan u vandaag een prijsindicatie voor opvraagt, morgen aan onze auto opkopers verkocht zijn. Vul daarom vandaag nog uw gegevens in, in de online taxatietool en ervaar zelf wat u voor uw auto kunt krijgen.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Zeer gedetailleerde analyse van de auto. Vriendelijke bediening.
Guido V. | Herentals | Peugeot Partner, 2008 23.08.2019
We werden vriendelijk geholpen door personeel in Genk
Jozef G. | Genk | Chevrolet Orlando, 2013 22.07.2019
Vlotte service. Wagen werd grondig gescreend en getaxeerd. Vlotte afhandeling van papieren en correcte betaling na paar werkdagen, zoals aangegeven, op de rekening.
Wannes H. | Brugge | Volkswagen Jetta, 2007 14.06.2019

Gratis online taxatie