Gratis de dagwaarde m.b.v. de catalogusprijs

Wat uw auto waard is heeft te maken met verschillende factoren. Zo speelt de leeftijd een rol, maar ook het merk heeft invloed. Net zoals gebruikssporen en extra accessoires een verschil kunnen maken.

U kunt berekenen wat de dagwaarde van uw wagen is aan de hand van de catalogusprijs en uw autogegevens. De dagwaarde is wat uw auto op dit moment waard is. Mits in goede conditie natuurlijk.

Als u de definitieve verkoopprijs wilt weten, voert u enkele details in met betrekking tot het voertuig en uploadt u enkele foto's. U ontvangt direct de definitieve verkoopprijs per e-mail. Boek dan een inleverafspraak in één van onze vestigingen en verkoop alleen als u wilt, zonder verplichtingen of kosten.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Kosteloze online
waardebepaling

Ontvang de definitieve verkoopprijs rechtstreeks vanuit huis

Verkoop als het gewenst is & snelle betaling

1. Waarom is de catalogusprijs belangrijk?

Catalogusprijs auto

Wilt u uw auto verkopen maar weet u niet hoeveel deze waard is? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar de huidige waarde van uw auto? Of misschien van bepaalde tweedehandswagens op internet? Dan is het verstandig om de online waardebepaling te doen. Zo heeft u de meeste duidelijkheid over de waarde van uw auto. De dagwaarde is gemakkelijk te bepalen op basis van de catalogusprijs en recente gegevens.

Hoe werkt het precies? De dagwaarde staat ook wel bekend als de restwaarde van uw auto: Het is het bedrag dat overblijft nadat de afschrijving van de cataloguswaarde van de auto is afgetrokken. Over deze afschrijving bestaat altijd veel discussie en onduidelijkheid. Het is immers hét onderwerp dat in de prijsonderhandelingen bij een autoverkoop centraal staat.

Een waardebepaling kan op dit vlak uitsluitsel bieden: Door middel van een waardering van alle facetten van de auto komt een expert uiteindelijk tot de definitieve waarde. Dat hij vervolgens in een geldbedrag vertaalt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Een professioneel uitgevoerde waardebepaling verschaft u bovendien een betere handelspositie als u besluit om uw auto zelf te verkopen: De waarde van uw auto is namelijk onomstotelijk vastgesteld door een expert.

Wat is de catalogusprijs van mijn auto? De catalogusprijs is de nieuwprijs bij verkoop, inclusief opties en BTW.

Wanneer heeft u de catalogusprijs auto nodig?

De nieuwprijs ofwel de catalogusprijs is een prijs die vaak wordt gebruikt als basis van een hoop berekeningen. Behalve bij verkoop komt ook in de volgende situaties de catalogusprijs van pas:

 • Verzekeringspremie
 • Auto als eigen vermogen
 • Belasting berekening bij voordeel alle aard

Wat is de netto catalogusprijs van een auto? De netto catalogusprijs is de nieuwprijs bij verkoop, maar zonder de BTW en de BPM.

Berekenen van de verzekeringspremie

Bij het verzekeren van een auto wordt er gekeken naar de cataloguswaarde, om de hoogte van de premie te bepalen. Op basis van het merk en model vindt u de nieuwwaarde van een auto. Bereken gemakkelijk de catalogusprijs Peugeot 206 of de cataloguswaarde Peugeot 3008.

Gratis online taxatie

Vermogen berekenen

Een auto is deel van uw vermogen. Geef daarom de catalogusprijs op bij de belastingdienst. Doet u dit niet riskeert u een boete.

Belasting berekening bij voordeel alle aard

De catalogus prijs auto heeft u ook nodig als u de belasting wil berekenen over het voordeel van alle aard. Dit voordeel krijgt u van uw werkgever (gratis of tegen een kleine vergoeding), zoals in de vorm van een auto. De belasting wordt berekend met het CO2-percentage en de catalogusprijs.

Catalogus prijs populaire modellen

Online zijn catalogus prijzen te vinden, maar als u de catalogus prijs nodig heeft van uw eigen auto dan kunt u ook op de aankoopfactuur kijken. Hieronder een lijst met populaire modellen en hun catalogusprijs:

Catalogus prijs auto van 8 populaire modellen

 • Catalogusprijs Citroën C3: €19.990
 • Catalogusprijs Peugeot 206: €12.500
 • Catalogusprijs Opel Agila: €10.695
 • Catalogusprijs Fiat 500: €15.195
 • Catalogusprijs Ford Fiesta: €17.245
 • Catalogusprijs Renault Captur: €20.290
 • Catalogusprijs Fiat Ducato: €18.450
 • Catalogusprijs Peugeot 3008: €31.780

2. Gratis online waardebepaling op basis van de catalogusprijs auto

U weet precies waar u aan toe bent, want wij bepalen de definitieve verkoopprijs die overblijft van de oorspronkelijke catalogusprijs van uw auto. Gebruik eerst onze online waardebepaling. Vul uw voertuiggegevens, het bouwjaar en het aantal gereden kilometers in. Een eerste schatting zal onmiddellijk op uw scherm verschijnen.

De schatting wordt gemaakt door een schatting van de afschrijving af te trekken van de cataloguswaarde. Geef ons meer informatie en upload enkele foto's voor een nauwkeurige en definitieve verkoopprijs. U ontvangt per e-mail uw verkoopprijs.

Grondige waardebepaling in de vestiging

Anders dan de eerste schatting, is de definitieve verkoopprijs accuraat omdat er ook rekening wordt gehouden met de werkelijke omstandigheden van de auto.

Gaat u akkoord met de verkoopprijs en wilt u verkopen? Maak dan een inleverafspraak bij één van onze vestigingen. Onze experts doen een laatste controle en bevestigen uw verkoopprijs.

Als full-service bedrijf hechten wij waarde aan snelheid en gemak voor onze klanten. Daarom regelen wij ook het papierwerk voor u. Bovendien wordt de definitieve verkoopprijs direct overgemaakt naar uw bankrekening.

Top 10 meest populaire automerken

wijkopenautos.be is de marktleider in het kopen van tweedehands auto’s in België. Vele klanten hebben al gebruik gemaakt van de online waardebepaling op de website.

Wij wilden achterhalen welke automerken er het meest langskomen bij onze vestigingen. Voor dit doel zijn alle voertuigen geanalyseerd van 2015 tot 2017 in alle vestigingen in België.

Het resultaat is verwerkt in een infographic.

3. Verkoop uw auto vandaag nog

Weet u nog wat de oorspronkelijke catalogusprijs van uw auto was? Helaas zijn die dagen voorbij. Hoeveel uw auto vandaag nog waard is, is niet zo eenvoudig te bepalen zonder hulp. Een handig hulpmiddel om een ​​idee te krijgen van de dagelijkse waarde van uw auto is aan de hand van een prijslijst.

Dat is de lijst waarop veel controles van voertuiggegevens hun prijsindicaties baseren. Het is nog beter om een ​​definitieve verkoopprijs voor uw gebruikte auto te hebben.

wijkopenautos.be biedt elke autobezitter, ongeacht het merk, het bouwjaar en de conditie van de auto, gratis en geheel vrijblijvend een definitieve verkoopprijs aan. Zo kan de auto waarvan u vandaag een prijs vraagt, morgen aan onze autokopers worden verkocht!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Grondig onderzoek van de auto, proefrit en een meer dan juiste prijs
Peter V. | Brugge | Peugeot 2008, 2014 29.10.2019
Snel een afspraak gekregen (dezelfde dag nog) Professioneel geholpen door het aanwezige personeel. Zeer snel een goede prijs gekregen voor mijn voertuig (zelfs meer dan ik verwacht had). IK was aangenaam verrast. Kortom: goede service en een goede, prijs gekregen voor mijn voortuig. Ook de afhandeling van de verkoop ging snel en professioneel! zeker een aanrader!
Alex C. | Hasselt | Saab 9-3, 2006 07.10.2019
Zeer vriendelijk onthaal en vlotte en correcte keuring van mijn wagen. Na de aflevering van mijn wagen,snelle betaling (2 werkdagen) van de afgesproken verkoopsprijs.Ik ben zeer tevreden over de vlotte werkwijze bij het verkopen van mijn wagen. Dank U .
Paul D. | Antwerpen | Honda Accord, 2009 24.09.2019