Gratis de dagwaarde m.b.v. de catalogusprijs

Wat uw auto waard is wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Zo speelt leeftijd een rol, maar heeft ook het merk invloed. Gebruikssporen en extra accessoires kunnen ook een verschil maken.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

U kunt berekenen wat de dagwaarde van uw wagen is aan de hand van de catalogusprijs en uw autogegevens. De dagwaarde is wat uw auto op dit moment waard is in uitstekende conditie.

Als u de echte waarde wilt weten voert u enkele details in met betrekking tot het voertuig, en uploadt u enkele foto's. U ontvangt direct een verkoopprijs per e-mail. Boek een inleverafspraak in één van onze vestigingen en verkoop indien u wilt voor deze prijs. Zonder verplichtingen of kosten.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Waarom is de catalogusprijs belangrijk?

catalogusprijs auto

De catalogusprijs is de prijs van een auto in nieuwe staat bij verkoop, inclusief opties en de betaalde BTW. Deze is belangrijk voor bepaalde berekeningen, maar ook voor het bepalen van de auto waarde.

Wilt u uw auto verkopen maar weet u niet hoeveel deze waard is? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar de huidige waarde van uw auto? Of misschien van bepaalde tweedehandswagens op internet?

Dan is het verstandig om de gratis online waardebepaling te doen. Zo krijgt u duidelijkheid over de waarde van uw auto en weet u wat wij u er voor willen geven.

De dagwaarde is gemakkelijk te bepalen op basis van de catalogusprijs en recente gegevens.

Hoe werkt het precies? De dagwaarde staat ook wel bekend als de restwaarde van uw auto. Het is het bedrag dat overblijft nadat de afschrijving van de cataloguswaarde van de auto is afgetrokken.

Over deze afschrijving bestaat altijd veel discussie en onduidelijkheid. Het is immers hét onderwerp dat in de prijsonderhandelingen bij een autoverkoop centraal staat.

Wat is de catalogusprijs van mijn auto?De catalogusprijs is de nieuwprijs bij verkoop, inclusief opties en BTW.

Wanneer heeft u de catalogusprijs auto nodig?

De nieuwprijs ofwel de catalogusprijs is een prijs die vaak wordt gebruikt als basis van een hoop berekeningen. Behalve bij verkoop komt ook in de volgende situaties de catalogusprijs van pas:

 • Verzekeringspremie
 • Auto als eigen vermogen
 • Belasting berekening bij voordeel alle aard

Wat is de netto catalogusprijs van een auto? De netto catalogusprijs is de nieuwprijs bij verkoop, maar zonder de BTW en de BPM.

Berekenen van de verzekeringspremie

Bij het verzekeren van een auto wordt er gekeken naar de cataloguswaarde, om de hoogte van de premie te bepalen. Op basis van het merk en model vindt u de nieuwwaarde van een auto.

Gratis online taxatie

Vermogen berekenen

Een auto is deel van uw vermogen. Geef daarom de catalogusprijs op bij uw belastingen. Doet u dit niet dan riskeert u een boete.

Belasting berekening bij voordeel alle aard

De catalogus prijs auto heeft u ook nodig als u de belasting wil berekenen over het voordeel van alle aard.

Dit voordeel krijgt u van uw werkgever (gratis of tegen een kleine vergoeding), zoals in de vorm van een auto. De belasting wordt berekend met het CO2-percentage en de catalogusprijs.

Catalogus prijs populaire modellen

Online zijn catalogus prijzen te vinden, maar als u de catalogus prijs nodig heeft van uw eigen auto dan kunt u ook op de aankoopfactuur kijken. Hieronder een lijst met populaire modellen en hun catalogusprijs:

Catalogus prijs auto van 8 populaire modellen

 • Catalogusprijs Citroën C3: €19.990
 • Catalogusprijs Peugeot 206: €12.500
 • Catalogusprijs Opel Agila: €10.695
 • Catalogusprijs Fiat 500: €15.195
 • Catalogusprijs Ford Fiesta: €17.245
 • Catalogusprijs Renault Captur: €20.290
 • Catalogusprijs Fiat Ducato: €18.450
 • Catalogusprijs Peugeot 3008: €31.780

2. Gratis online waardebepaling op basis van de catalogusprijs auto

Bij ons weet u precies waar u aan toe bent, want wij bepalen de verkoopprijs die overblijft van de oorspronkelijke catalogusprijs van uw auto.

Gebruik eerst onze online waardebepaling. Vul uw voertuiggegevens, het bouwjaar en het aantal gereden kilometers in. Een eerste schatting zal onmiddellijk op uw scherm verschijnen.

De schatting wordt bepaald door de voorlopig berekende afschrijving af te trekken van de cataloguswaarde.

Geef ons meer informatie en upload enkele foto's en ontvang een verkoopprijs, gebaseerd op de staat van uw auto. Deze ontvangt u per e-mail.

Grondige waardebepaling in de vestiging

Anders dan de eerste schatting, is de verkoopprijs accuraat omdat er ook rekening wordt gehouden met de werkelijke omstandigheden van de auto.

Gaat u akkoord met de verkoopprijs en wilt u verkopen? Maak dan een inleverafspraak bij één van onze vestigingen. Daar wordt een laatste controle gedaan en de verkoopprijs bevestigd.

Als full-service bedrijf hechten wij waarde aan snelheid en gemak voor onze klanten. Daarom regelen wij ook het papierwerk voor u.

Bovendien wordt de verkoopprijs direct overgemaakt naar uw bankrekening.

3. Verkoop uw auto vandaag nog

Weet u nog wat de oorspronkelijke catalogusprijs van uw auto was? Hoeveel uw auto vandaag nog waard is, is niet zo eenvoudig te bepalen zonder hulp.

Een handig hulpmiddel om een ​​idee te krijgen van de dagwaarde van uw auto is aan de hand van een prijslijst.

Dat is de lijst waarop veel controles van voertuiggegevens hun prijsindicaties baseren. Maar het is nog beter om een ​​verkoopprijs voor uw gebruikte auto te hebben.

wijkopenautos.be biedt elke autobezitter, ongeacht het merk, het bouwjaar en de conditie van de auto, gratis en geheel vrijblijvend een verkoopprijs aan.

Zo kan de auto waarvan u vandaag een prijs vraagt, morgen aan onze autokopers worden verkocht!

4. Veelgestelde vragen

V : Wat is de catalogusprijs?

A : De catalogusprijs is de prijs van een auto in nieuwe staat bij verkoop, inclusief opties en de betaalde BTW.

V : Wat is het verschil tussen catalogusprijs en cataloguswaarde?

A : Daar zit geen verschil tussen. Beiden geven de nieuwwaarde van een voertuig aan bij verkoop, na extra opties en betaalde BTW.

V : Waar vind ik de catalogusprijs van mijn auto?

A : De cataloguswaarde of de catalogusprijs vindt u eenvoudig op de aankoopfactuur van uw auto. U kunt de cataloguswaarde of -prijs ook online vinden via het FEBIAC. De dagwaarde berekent u gemakkelijk via onze gratis online waardebepaling.

V : Wanneer heb ik de catalogusprijs auto nodig?

A : De nieuwprijs ofwel de catalogusprijs is een prijs die vaak wordt gebruikt als basis van een hoop berekeningen zoals het berekenen van uw verzekeringspremie, uw auto als eigen vermogen of bij belasting betreffende voordeel alle aard.