Gratis de restwaarde van uw auto berekenen

De restwaarde van uw auto berekenen kan met behulp van de dagwaarde. wijkopenautos.be geeft u binnen 30 seconden de dagwaarde van uw auto.

De restwaarde is wat uw wagen nog waard is na verloop van tijd of na een ongeluk. Valt de restwaarde lager uit dan de reparatiekosten dan loont het niet om de schade nog te herstellen. Dan kunt u het beste de auto direct aan ons verkopen.

wijkopenautos.be taxeert uw auto in onze vestiging in een half uur. Wij doen een vrijblijvend bod op basis van de restwaarde berekening. Deze uitgebreide taxatie auto is geheel gratis.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Kosteloze online
waardebepaling

Ontvang de definitieve verkoopprijs rechtstreeks vanuit huis

Verkoop als het gewenst is & snelle betaling

1. De restwaarde auto berekenen

Restwaarde auto berekenen

U wilt uw auto verkopen, of door een andere reden wilt u uw restwaarde weten van uw auto. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij een online taxatietool ontwikkeld waarmee u in slechts 30 seconden een indicatie heeft van de dagwaarde van uw auto.

Om gebruik te maken van deze taxatietool heeft u alleen de voertuiggegevens, kilometerstand en een geldig e-mailadres nodig. Vul al deze gegevens in, klik op ‘taxatie bekijken’ en razendsnel verschijnt de restwaarde op uw scherm.

Houd er rekening mee dat de restwaarde slechts een indicatie is van de werkelijke waarde. Dat zit zo: de taxatietool baseert de waarde op de voertuiggegevens. Dit zijn onder andere het bouwjaar, het model en het merk van uw auto. De tool houdt geen rekening met de daadwerkelijke staat van uw auto.

Zo zal een schadeauto minder opleveren dan een auto die nog spik en span is. Deze indicatie is dus een richtlijn. Voor een exacte waardebepaling van uw auto maakt u een afspraak en komt u langs in een van onze vestigingen. Hier wordt uw auto grondig nagekeken door een van onze taxateurs. De auto wordt van boven naar onder bekeken en er wordt rekening gehouden met extra accessoires of eventuele gebreken.

Gratis online taxatie

2. Hoe gaat een taxatie in zijn werk?

Een taxatie kunnen wij doen voor elke auto, ook als uw auto een sloopauto is. Dus vul eerst uw gegevens in in de online taxatietool en maak daarna een afspraak voor een precieze taxatie van uw auto.

Zo kunt u aan de hand van de taxatie nagaan of de werkelijke waarde van de auto hoger is dan sloopwaarde van de wagen. Zelfs als na het berekenen van de dagwaarde, uw auto total loss blijkt te zijn, hebben wij interesse. Schroom dus niet om via de taxatietool een afspraak te maken bij één van onze vestigingen.

Tijdens een taxatie loopt de taxateur aan de hand van een uitgebreide checklist uw auto volledig na. Hij kijkt of de motor zijn werk nog goed doet en controleert de lak op krassen en roest. Ook de binnenkant van de auto wordt onderworpen aan een grondige inspectie. Zo kijkt de taxateur of de bekleding nog netjes is en of alle knoppen op het dashboard nog naar behoren werken.

Om een volledig beeld van de kwaliteiten van de auto te krijgen, maakt hij een afsluitende testrit. De taxateur kan nu de balans opmaken en u vertellen hoeveel de auto waard is. Deze waarde zetten wij om in een gegarandeerd, maar vrijblijvend bod. U kunt er nu voor kiezen uw auto aan ons te verkopen. Maar met deze waardebepaling kunt u ook verder kijken naar wat het beste bij u past.

3. Verkopen zonder zorgen

Als u het bod van wijkopenautos.be interessant vindt, dan kunt u het direct accepteren. Verder hoeft u niks meer te regelen. Na de verkoop zorgen wij dat al het papierwerk in orde komt en we maken de koopsom meteen over. Dat betekent dat u al na twee werkdagen het geld op uw rekening hebt.

Met vestigingen door het hele land, kunt u vaak al de volgende dag terecht voor een taxatie en een vrijblijvend bod. Waar wacht u nog op? Laat de restwaarde van uw auto berekenen, maak een afspraak en kom langs!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Vriendelijk personeel, snelle professionele afhandeling.
Renzo L. | Genk | Chevrolet Aveo, 2009 01.11.2019
Vriendelijk onthaal en een eerlijke prijs. Heel gemakkelijk!
Wim G. | Turnhout | Suzuki SX4, 2014 26.08.2019
Totaal geen opmerkingen, afstand nemen van je auto waar je al jaren goed voor gezorgd hebt is natuurlijk wel een raar gevoel! Zeker voor de mensen hun auto koesteren....bon, ik ben heel tevreden over de verkoop van mijn VW Touran. En heb nu een paar dagen later een Jeep. Eens iets anders. Een aanrader dus...geen stress of jouw auto wel verkocht geraakt. Of het onmogelijkste uur een telefoontje met een gek bod. Een half uurtje en it is done. Correcte transactie ook wat betaling betreft!!!
Steven N. | Herentals | Volkswagen Touran, 2008 17.06.2019