Wat is mijn camionette waard?

Als u uw bestelwagen verkopen wilt komt er vast de volgende vraag in u op: ‘Wat is mijn camionette waard?’. Daar hebben wij een simpel antwoord op.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Bij ons ontdekt u gratis en snel wat iedere auto waard is. Hoe? Aan de hand van onze online waardebepaling. U voert uw autogegevens in, voorziet ons van aanvullende details inclusief enkele foto's, en ons team van experts berekent de waarde van uw camionette.

Deze waarde wordt direct uitgedrukt in een verkoopprijs. Hiervoor kunt u direct uw camionette verkopen! Daarvoor hoeft u alleen nog een inleverafspraak bij een van onze vestigingen te boeken.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Snel de waarde van tweedehands bestelwagens

Waarde bedrijfswagen bepalen bij wijkopenautos.be

Vanwege vervanging is uw bedrijfswagen niet meer nodig. Zet uw tweedehands bestelwagen te koop en wachten maar. Maar wacht even! Weet u de waarde van uw bestelwagen?

Bij wijkopenautos.be krijgt u de waarde van uw tweedehands bestelwagen of tweedehands camionette razendsnel!

Hoe gaan wij te werk?

 1. Online vult u onze online waardebepaling in. Hierna krijgt u meteen de dagwaarde. Dit is slechts een richtlijn van de echte waarde.
 2. Vul vervolgens de zelfevaluatie in door extra aanvullende gegevens over de staat van uw auto te geven, inclusief foto's.
 3. Vervolgens berekent ons team van experts de daadwerkelijke waarde van uw bestelwagen en drukt die uit in een verkoopprijs.
 4. Dit is een vrijblijvend bod dus u zit nergens aan vast. De verkoopprijs is 4 dagen geldig, dus u kunt er ook nog over nadenken.
 5. Bij akkoord boekt u een inleverafspraak bij een vestiging. Daar maken wij het bedrag direct over en regelen wij de vrijwaring en de schrapping.
 6. U kunt dus simpel, direct en veilig uw bestelwagen verkopen bij wijkopenautos.be!

2. Meest gebruikte bestelwagens in België

Bedrijfswagens

Bedrijfswagens maken over het algemeen veel kilometers. Dagelijks zijn deze nodig om naar klanten te rijden, goederen te vervoeren of voor het meenemen van bouwmaterialen.

Een goede bestelwagen is daarom een belangrijke investering. Maar welke bestelwagens worden er in België het vaakst gekozen? Gewilde auto’s kunnen voor een hogere prijs worden verkocht.

Op de occasionmarkt van bedrijfswagens scoort het merk Volkswagen het beste. De meest verkochte occasion onder de camionettes is de Volkswagen Caddy, gevolgd door de Volkswagen Transporter.

Verder worden er veel Peugeot Partner auto’s verkocht. Andere bekende camionettes in België zijn de Citroën Berlingo, de Mercedes-Benz Vito en de Opel Vivaro.

3. Waardeverloop van bedrijfswagens

Voor bedrijven is het belangrijk om het waardeverloop van de bedrijfswagens bij te houden. Dit verschilt per type auto.

Daarnaast is de waarde afhankelijk van de hoeveelheid die een camionette wordt gebruikt en de manier waarop. Er zijn verschillende redenen waarom het lonend is om de waarde van de bestelwagens bij te houden:

 • Voor de bedrijfsadministratie. De waarde die de bestelwagen jaarlijks minder waard wordt is de afschrijving.
 • Bij de overweging voor het aanschaffen van nieuwe bedrijfsauto’s is het noodzakelijk om te weten wat de oude auto‘s waard zijn.
 • Voor financiële berekeningen over welke bedrijfswagens het meest rendabel zijn.
Gratis online taxatie

4. Populaire bestelwagens uitgelicht

Wij laten je het waardeverloop van drie van de meest gekochte bestelwagens zien. Zodat je een indruk hebt van het waardeverlies over de jaren heen. We starten met de nieuwprijs en laten de jaren erna de dagwaarde zien. Dit is de camionette in perfecte staat.

Volkswagen Caddy Combi 1.2 Trend Bluemotion (20.000 km per jaar)

De Volkswagen Caddy staat bekend als compacte, maar ook ruimtelijke auto. Door de comfortabele grote is deze zowel geschikt als bedrijfsauto als personenwagen of hobby-wagen. U gooit gemakkelijk een fiets achterin of gebruikt de Caddy tijdens een vakantie.

 • 2014 (nieuw): €27.060,-
 • 2015 (dagwaarde): €18.784,-
 • 2016 (dagwaarde): €15.066,-
 • 2017 (dagwaarde): €13.425,-
 • 2018 (dagwaarde): €11.559,-
 • 2019 (dagwaarde): €9.699,-

Volkswagen Transporter 2.0 Trend (20.000 km per jaar)

De Transporter is al vele decennia een van de meest bekende bestelwagens. Deze Duitse wagen is beschikbaar in veel verschillende varianten en is bijzonder comfortabel voor het vervoeren van gereedschappen en bij ander werkgerelateerd gebruik.

 • 2014 (nieuw): €66.420,-
 • 2015 (dagwaarde): €35.495,-
 • 2016 (dagwaarde): €28.310,-
 • 2017 (dagwaarde): €23.625,-
 • 2018 (dagwaarde): €21.356,-
 • 2019 (dagwaarde): €19.995,-

Peugeot Partner Active 1.6 (20.000 km per jaar)

De Peugeot Partner is een populaire bestelwagen, omdat deze relatief klein en compact is. Daarnaast is het een zuinige auto wat de auto interessant maakt voor bedrijven die lange afstanden afleggen en relatief weinig goederen hoeven te vervoeren in de wagen.

 • 2014 (nieuw): €26.890,-
 • 2015 (dagwaarde): €10.835,-
 • 2016 (dagwaarde): €9.472,-
 • 2017 (dagwaarde): €8.217,-
 • 2018 (dagwaarde): €6.693,-
 • 2019 (dagwaarde): €5.827,-

5. Bestelwagen verkopen? Eerst laten taxeren!

Op de vraag: 'Wat is mijn camionette of bestelwagen waard?', krijg je snel antwoord bij wijkopenautos.be. Onze service is compleet gratis en vrijblijvend, waarom zou je het dus niet proberen?

Bedrijfswagen snel en gemakkelijk taxeren en de mogelijkheid tot direct uw bestelwagen verkopen voor de beste prijs! Veel makkelijker en sneller kan het niet!

6. Veelgestelde vragen

V : Hoe bereken ik de waarde van mijn camionette?

A : Dit kunt u eenvoudig en snel doen aan de hand van onze gratis online waardebepaling. Voer uw autogegevens in en krijg direct de dagwaarde van uw bestelwagen of camionette op uw beeldscherm.

V : Wat zijn de populairste bestelwagen van België?

A : De populairste bestelwagens of camionettes van België zijn Volkswagen Transporter, Volkswagen Caddy en Peugeot Partner. Andere bekende camionettes in België zijn de Citroën Berlingo, de Mercedes-Benz Vito en de Opel Vivaro.

V : Hoe verkoop ik mijn bestelwagen aan wijkopenautos.be?

A : Hiervoor vult u eenvoudig de online waardebepaling in. Voorzie ons van zoveel mogelijk informatie over de staat van uw bestelwagen, inclusief enkele foto's. Op basis hiervan stelt ons team een verkoopprijs voor u op. U bepaalt vervolgens of u voor deze prijs wenst te verkopen of niet.

Dan rest alleen nog de inleverafspraak. Die boekt u bij een vestiging bij u in de buurt. Daar wordt uw informatie bevestigd en de verkoopprijs direct overgemaakt.