Uw oude auto verkopen: gemakkelijker dan het lijkt

Een oude auto verkopen, wie zit daar nu nog op te wachten. En dan hebben we het niet enkel over de koper, neem ook het proces bijvoorbeeld.

Voor veel mensen is een auto verkopen een hels karwei geworden, zeker naarmate de auto ouder wordt en er verschillende mensen voor langs moeten komen.

wijkopenautos.be helpt daarom uw oude auto te verkopen. Binnen 24 uur bent u ervan af, is de administratie geregeld en ontvangt u het vrijwaringsbewijs direct na de verkoop! Het enige wat u hoeft te doen is een afspraak te maken bij een van onze vestigingen. Wij taxeren uw auto en brengen direct een bod uit.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Hoe kan ik het beste mijn oude auto verkopen?

Oude auto verkopen

Een nieuwe auto aanschaffen is altijd een leuk moment. En dan plotseling lijkt die oude auto voor de deur ineens een stuk ouder, naast die glimmend mooie nieuwe auto. Om te zorgen dat hij goed verkoopt, zijn er een paar handige tips.

  1. Bekijk waar u uw auto wilt verkopen. Gaat u een advertentie plaatsen of hem op marktplaats zetten? Wilt u hem inruilen bij een dealer of gaat u naar een speciale verkoopservice die uw auto taxeert en van u overkoopt? Kom dan uw auto verkopen bij wijkopenautos.be. wijkopenautos.be is hier in gespecialiseerd.
  2. Hoe ziet uw auto eruit? Zelfs als het een kapotte of beschadigde auto is die u wilt verkopen, dan nog kunt u ervoor zorgen dat deze er ondanks de beschadigingen top uitziet. Even door de wasstraat, goed van binnen stofzuigen en een goede vlekverwijderaar voor autobekleding gebruiken.
  3. Zorg dat u alle extra's die bij uw auto horen bij de hand hebt. Denk aan bijvoorbeeld een extra set winterbanden, een dakkoffer of een bluetooth set. Hoe completer uw auto, des te luxer de uitstraling en des te hoger de prijs die u er voor kunt vragen.

Waarom zou ik gebruik maken van een autoverkoopservice?

U kunt er altijd voor kiezen om de autoverkoop zelf te doen, via een advertentie achter de ruit of een online advertentieplatform. Het gevoel om de boel zelf in de hand te hebben, kan erg prettig zijn.

Toch vergeten veel mensen dat ze ook moeten onderhandelen over de verkoopprijs en andere zaken die bij het verkopen van een auto horen. Daarom kan het prettig zijn om dat proces over te slaan en voor een erkend auto aankoopbedrijf te kiezen. wijkopenautos.be taxeert uw auto gratis en doet u één bod. U bepaalt vervolgens zelf of u met het bod akkoord gaat en kunt zo heel snel uw auto verkocht hebben, zelfs tot binnen 24 uur!

Omdat wijkopenautos.be een full service bedrijf is, handelen ze ook nog de administratie (de afmelding en schrapping) voor u af. Als u echt snel uw auto wilt verkopen zonder veel gedoe, is een autoverkoopservice wellicht toch de beste optie.

2. Kan ik ook een defecte auto verkopen?

Ja, zelfs als de auto meer dan alleen een beschadiging maar echt een defect heeft, kunt u hem gewoon verkopen. wijkopenautos.be maakt hier geen uitzondering op en koopt alle auto's, ook die met mankementen of beschadigingen. Ook een geschorste auto kunt u aan ons verkopen.

Belangrijk is dat u zelf de auto transporteert naar de vestiging van wijkopenautos.be, als deze niet meer legaal de weg op mag. Kortom, u kunt best een kapotte auto verkopen, maar hou er rekening mee dat u wellicht zelf iets moet organiseren om hem uiteindelijk verkocht te krijgen.

Wat nu als mijn auto helemaal niet meer rijd?

Wrak verkopen

Is uw auto echt aan het eind van zijn latijn of zo oud dat de gebreken fataal zijn? Heeft u een sloopauto die u wilt verkopen? Of wilt u een afgekeurde auto verkopen? U zou denken dat deze dan rijp is voor de sloop maar bij wijkopenautos.be zijn we er heel blij mee. Wij kopen alle auto's, ongeacht merk, staat of bouwjaar, omdat we een goed internationaal netwerk hebben om zulke auto's intern door te zetten.

Gratis online taxatie

Moet ik gebreken aan de auto herstellen?

Officieel bent u natuurlijk niet verplicht om gebreken aan de auto te herstellen. Wel kan het een manier zijn om de waarde van de auto te verhogen als u deze wil verkopen. Een auto met een barst in de voorruit is natuurlijk minder waard dan eentje met een vervangen voorruit.

Hetzelfde gaat op voor deuken, krassen en kleine mankementen aan de motor, uitlaat of andere mechanische dingen. Een kleine reparatie kan een behoorlijk verschil maken. Gaat het echter om een grotere reparatie die bijvoorbeeld aanleiding is om de auto te verkopen?

Dan is het natuurlijk begrijpelijk dat u dit niet laat repareren voor de verkoop omdat het nu eenmaal veel geld kost.

Dan is het helemaal prettig als u snel van uw auto af kunt zijn en daarvoor kunt u goed bij wijkopenautos.be terecht. Het bod dat wij doen is dan natuurlijk wel lager dan wanneer de auto helemaal zonder gebreken is.

Een oude auto verkopen is niet altijd even makkelijk maar als u het zelf doet, loont het wel. U hoeft niet veel tijd te investeren in het maken van advertenties, foto's en onderhouden van contacten met geïnteresseerden als u voor een service zoals wijkopenautos.be kiest. Uw oude auto gratis verkopen doet u bij wijkopenautos.be.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

De personen die de diagnose van de wagen hebben gemaakt waren uiterst vriendelijk en gedienstig. Een service die aan iedereen aan te raden is, wat ik intussen ook al deed.
Ingrid V. | Herentals | Mercedes-Benz R-Klasse, 2010 24.09.2017
Zeer tevreden over de snelle en correcte afhandeling.
Wendy V. | Turnhout | Mazda CX-7, 2009 25.08.2017
goede en eerlijke beoordeling van de wagen .
Martin D. | Gent | Fiat Panda, 2014 26.07.2015