Uw oude auto verkopen? Simpel en snel?

Uw oude auto verkopen voor een goed bedrag, binnen 24 uur én zonder gedoe? Wij leggen u uit hoe!

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Een oude auto verkoop gaat vaak gepaard met een hoop gedoe. De juiste koper vinden, proefritten regelen én onderhandelen over het juiste bedrag. wijkopenautos.be neemt deze zorgen weg en pakt het makkelijker aan.

Een eerlijke verkoopprijs begint bij onze gratis taxatie. Online krijgt u hier een indicatie van via de taxatietool en in de vestiging bepalen wij de precieze waarde. Daarnaast kan een verkoop al rond zijn binnen 24 uur!

Maak nu een vrijblijvende afspraak bij wijkopenautos.be voor een zorgeloze auto verkoop.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Hoe kan ik het beste mijn oude auto verkopen?

Oude auto verkopen

Een nieuwe auto aanschaffen is altijd een leuk moment. En dan plotseling lijkt die oude auto voor de deur ineens een stuk ouder, naast die glimmend mooie nieuwe auto. Om te zorgen dat hij goed verkoopt, zijn er een paar handige tips.

Tips om uw oude auto te verkopen

 1. Bekijk waar u uw auto wilt verkopen. Gaat u een advertentie plaatsen of hem op marktplaats zetten? Wilt u hem inruilen bij een dealer of gaat u naar een speciale verkoopservice die uw auto taxeert en van u overkoopt? Kom dan uw auto verkopen bij wijkopenautos.be. wijkopenautos.be is hier in gespecialiseerd.
 2. Hoe ziet uw auto eruit?Zelfs als het een kapotte of beschadigde auto is die u wilt verkopen, dan nog kunt u ervoor zorgen dat deze er ondanks de beschadigingen top uitziet. Even door de wasstraat, goed van binnen stofzuigen en een goede vlekverwijderaar voor autobekleding gebruiken.
 3. Zorg dat u alle extra's die bij uw auto horen bij de hand hebt. Denk aan bijvoorbeeld een extra set winterbanden, een dakkoffer of een bluetooth set. Hoe completer uw auto, des te luxer de uitstraling en des te hoger de prijs die u er voor kunt vragen.

Waarom mijn oude auto verkopen aan wijkopenautos.be

U kunt er voor kiezen om de autoverkoop zelf te doen, via een advertentie achter de ruit of een online advertentieplatform. Het gevoel om de boel zelf in de hand te hebben, kan erg prettig zijn.

Toch vergeten veel mensen dat ze ook moeten onderhandelen over de verkoopprijs en andere zaken die bij het verkopen van een auto horen. Daarom kan het prettig zijn om dat proces over te slaan en voor een erkend auto aankoopbedrijf te kiezen.

wijkopenautos.be taxeert uw auto gratis en doet u één bod. U bepaalt vervolgens zelf of u met het bod akkoord gaat en kunt zo heel snel uw auto verkocht hebben, zelfs tot binnen 24 uur!

Hoe verkoopt u uw oude auto?

 • Vul onze taxatietool in voor een indicatie van de waarde
 • Maak ook via deze taxatietool een afspraak voor gratis waardebepaling
 • Onze waardebepaling in de vestiging duurt slechts 30 minuten
 • Ons bod dat volgt is vrijblijvend
 • Akkoord met ons bod? Super, verkocht!

Als u echt snel uw auto wilt verkopen zonder veel gedoe, is een autoverkoopservice wellicht toch de beste optie.

De waarde die u ontvangt uit onze taxatietool is slechts een indicatie! Uw voertuig betreft een oude auto, dat betekent dat de staat de prijs kan veranderen. Daarom is een waardebepaling in de vestiging vereist om het eind bod vast te stellen!

2. Kan ik ook een defecte auto verkopen?

Ja, zelfs als de auto meer dan alleen een beschadiging maar echt een defect heeft, kunt u hem gewoon verkopen. wijkopenautos.be maakt hier geen uitzondering op en koopt alle auto's, ook die met mankementen of beschadigingen. Ook een geschorste auto kunt u aan ons verkopen.

Belangrijk is dat u zelf de auto transporteert naar de vestiging van wijkopenautos.be, als deze niet meer legaal de weg op mag. Kortom, u kunt best een kapotte auto verkopen, maar hou er rekening mee dat u wellicht zelf iets moet organiseren om hem uiteindelijk verkocht te krijgen.

Wat nu als mijn auto helemaal niet meer rijd?

Wrak verkopen

Is uw auto echt oud en kapot en rijdt deze niet meer? Dan kunnen wij hem helaas niet aannemen. Wij hebben interesse in bijna elke auto, ook als deze veel schade hebben.

De enige schade waar wij helaas niets mee kunnen is een voertuig dat niet meer rijdt.

Gratis online taxatie

Moet ik gebreken aan de auto herstellen?

Officieel bent u natuurlijk niet verplicht om gebreken aan de auto te herstellen. Wel kan het een manier zijn om de waarde van de auto te verhogen als u deze wil verkopen. Een auto met een barst in de voorruit is natuurlijk minder waard dan eentje met een vervangen voorruit.

Hetzelfde gaat op voor deuken, krassen en kleine mankementen aan de motor, uitlaat of andere mechanische dingen. Een kleine reparatie kan een behoorlijk verschil maken. Gaat het echter om een grotere reparatie die bijvoorbeeld aanleiding is om de auto te verkopen?

Dan is het natuurlijk begrijpelijk dat u dit niet laat repareren voor de verkoop omdat het nu eenmaal veel geld kost.

Dan is het helemaal prettig als u snel van uw auto af kunt zijn en daarvoor kunt u goed bij wijkopenautos.be terecht. Het bod dat wij doen is dan natuurlijk wel lager dan wanneer de auto helemaal zonder gebreken is.

Wat kunt u doen om de waarde te verhogen?

De volgende dingen kunt u voor weinig geld zelf regelen om de waarde van uw auto omhoog te helpen:

 • Controleer lampjes en vervang deze zo nodig
 • Probeer vlekken en vieze geurtjes uit de bekleding te krijgen
 • Maak hem schoon en ruim de binnenkant op
 • Kleine oppervlakkige krassen kunt u zelf verwijderen met een krasverwijderaar

Een oude auto verkopen is niet altijd even makkelijk maar als u het zelf doet, loont het wel. U hoeft niet veel tijd te investeren in het maken van advertenties, foto's en onderhouden van contacten met geïnteresseerden als u voor een service zoals wijkopenautos.be kiest.

Maak snel een afspraak, want: Uw oude auto gratis verkopen doet u bij wijkopenautos.be.