Nummerplaat opzoeken met de kenteken check

Meer informatie over een voertuig? Vul dan een online kenteken check in. Verschillende checks geven verschillende data. Welke kenteken check is bruikbaar voor u?

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Voertuiggegevens opvragen is een belangrijke en veilige stap in het aankoop of verkoopproces. De waarde van een tweedehands auto vindt u bij wijkopenautos.be. De waardebepaling van de auto via onze kenteken check tool gaat snel, eenvoudig en is 100% gratis.

Met slechts het merk, model en bouwjaar start u gratis en vrijblijvend de online waardebepaling op onze website. Voer uw autogegevens in, voeg foto's toe en ontvang uw verkoopprijs. Doe de hele auto taxatie gemakkelijk online.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Wat is een kenteken check?

Kenteken check belgische nummerplaat

Het doen van een kenteken check is nuttig bij de koop van een auto en zeker ook bij de verkoop van een auto. Maar wat is een kenteken check precies?

Een kenteken check is een online taxatiesysteem waar bij sommige ook verschillende gegevens te verkrijgen zijn.

RDW kenteken check - Nederland

In ons buurland Nederland kennen ze een andere kenteken check als dat wij hier kennen. Hier kunt u simpel met de kenteken check een nummerplaat opzoeken.

In Nederland worden alle gegevens over een auto verzameld door de RDW en gekoppeld aan de nummerplaat. Handig!

In Nederland is er echter wel een verschil tussen de kentekenchecks. Zo heeft u een gratis kenteken check, maar ook een betaalde.

Kenteken check gratis

In Nederland wordt een gratis kenteken check aangeboden. Wij bieden er ook zo een aan: Kenteken check (NL).

Eenvoudig nummerplaat zoeken en de dagwaarde van een auto ontvangen. Deze gratis kenteken check geeft u de dagwaarde op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand. De dagwaarde is op basis van de gegevens die de RDW heeft verzameld.

Zo’n kentekencheck geeft u een indicatie van de echte waarde. Dat komt omdat bij deze waarde geen rekening wordt gehouden met de staat.

Kenteken check betaald

In Nederland zijn ook betaalde kentekenchecks. U kunt een kenteken checken en verschillende data ontvangen. Zo’n betaalde check is de RDW kenteken check.

Met zo’n betaalde kentekencheck kunt u een nummerplaat opzoeken en controleert u verschillende informatie als:

  • Schadeverleden
  • Aantal vorige eigenaars
  • Onderhoudshistorie
  • Kilometerregistratie
  • RDW voertuiggegevens

Let op: Het uitvoeren van een complete kentekencheck kost geld.

Een auto importeren uit Nederland

Gaat u een auto kopen in Nederland? Dan is de Nederlandse kentekencheck geen slecht idee.

Bij het importeren van een wagen zitten risico’s. Want wat weet u nou eigenlijk over deze auto? Vrij weinig. Dek uzelf in en zoek eerst een nummerplaat op alvorens u een auto importeert.

Gebruik de gratis kenteken check als u slechts wilt weten of de verkoper in Nederland een eerlijke prijs vraagt en gebruik de uitgebreide RDW kentekencheck als u gedetailleerdere informatie wilt ontvangen.

De RDW registreert alle auto's en import auto's die in Nederland rondrijden. Dat is handig, want zo kunt u heel makkelijk zien of iemand niet te veel vraagt voor die Renault die u graag wilt kopen.

Met de RDW kentekencheck kunt u een hoop informatie over Nederlandse voertuigen opvragen. Ook kunt u zien wanneer de APK verloopt, APK is de Nederlandse periodieke keuring en er zijn gegevens zichtbaar over het milieu label, CO2-uitstoot en of het voertuig gestolen is. Allemaal informatie die voor u als koper heel belangrijk zijn.

2. Chassisnummer opzoeken

Een andere manier om achter gedetailleerde informatie te komen is door het chassisnummer op te zoeken. Auto gegevens checken via het chassisnummer kan zowel met Belgische auto’s als met buitenlandse.

Het chassisnummer wordt ook VIN (Vehicle Identification Number) genoemd. En u kunt tegen betaling (vaak rond de €5) via een website als autoDNA elk chassisnummer opvragen.

3. Kentekencheck van wijkopenautos.be

Belgische nummerplaat

De kenteken check België werkt iets anders. In België zijn meer gegevens nodig om informatie te kunnen opvragen over een auto.

Vul in onze handige waardebepaling op de website het merk van uw auto, het model en het bouwjaar in. Dit zijn de gegevens die in België nodig zijn voor het opvragen van de waarde van een auto.

Ontdek wat uw auto waard is en ontvang een verkoopprijs per e-mail. Maak een inleverafspraak bij een van onze vestigingen en verkoop razendsnel.

Mocht uw auto bijvoorbeeld schade hebben, dan is de autowaarde vanzelfsprekend lager. wijkopenautos.be is gratis, veilig en snel. Via onze online waardebepaling krijgt u een verkoopprijs waarvoor u direct kunt verkopen. Boek een inleverafspraak bij een vestiging naar keuze. Aldaar worden uw gegevens nog eens nagelopen en de prijs bevestigd.

Gratis online taxatie

Gratis waardebepaling van uw auto? Uw nummerplaat opzoeken via een kenteken check kunt u overslaan, wij bieden hiervoor de perfecte waardebepaling. Elke service is gratis en vrijblijvend, dat is wat wijkopenautos.be de beste partner maakt.

Hoe onze klanten onze service beoordelen