Nummerplaat opzoeken met de kenteken check

Meer informatie over een voertuig? Vul dan een online kenteken check in. Verschillende checks geven verschillende data. Welke kenteken check is bruikbaar voor u?

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Voertuiggegevens opvragen is een belangrijke en veilige stap in het aankoop of verkoopproces. De waarde van een tweedehands auto vindt u bij wijkopenautos.be. De waardebepaling van de auto via onze kenteken check tool gaat snel, eenvoudig en is 100% gratis.

Met slechts het merk, model en bouwjaar doet u gratis en vrijblijvend de dagwaarde check op onze website. Na de check maakt u een afspraak bij één van onze vestigingen voor een auto taxatie.

Kosteloze online
waardebepaling

Ontvang de definitieve verkoopprijs rechtstreeks vanuit huis

Verkoop als het gewenst is & snelle betaling

1. Wat is een kenteken check?

Kenteken check belgische nummerplaat

Het doen van een kenteken check is nuttig bij de koop van een auto en zeker ook bij de verkoop van een auto. Maar wat is een kenteken check precies?

Een kenteken check is een online taxatiesysteem waar bij sommige ook verschillende gegevens te verkrijgen zijn.

RDW kenteken check - Nederland

In ons buurland Nederland kennen ze een andere kenteken check als dat wij hier kennen. Hier kunt u simpel met de kenteken check een nummerplaat opzoeken.

In Nederland worden alle gegevens over een auto verzameld door de RDW en gekoppeld aan de nummerplaat. Handig!

In Nederland is er echter wel een verschil tussen de kentekenchecks. Zo heeft u een gratis kenteken check, maar ook een betaalde.

Kenteken check gratis

In Nederland wordt een gratis kenteken check aangeboden. Wij bieden er ook zo een aan: Kenteken check (NL).

Eenvoudig nummerplaat zoeken en de dagwaarde van een auto ontvangen. Deze gratis kenteken check geeft u de dagwaarde op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand. De dagwaarde is op basis van de gegevens die de RDW heeft verzameld.

Zo’n kentekencheck geeft u een indicatie van de echte waarde. Dat komt omdat bij deze waarde geen rekening wordt gehouden met de staat.

Kenteken check betaald

In Nederland zijn ook betaalde kentekenchecks. U kunt een kenteken checken en verschillende data ontvangen. Zo’n betaalde check is de RDW kenteken check.

Met zo’n betaalde kentekencheck kunt u een nummerplaat opzoeken en controleert u verschillende informatie als:

  • Schadeverleden
  • Aantal vorige eigenaars
  • Onderhoudshistorie
  • Kilometerregistratie
  • RDW voertuiggegevens

Let op: Het uitvoeren van een complete kentekencheck kost geld.

Een auto importeren uit Nederland

Gaat u een auto kopen in Nederland? Dan is de Nederlandse kentekencheck geen slecht idee.

Bij het importeren van een wagen zitten risico’s. Want wat weet u nou eigenlijk over deze auto? Vrij weinig. Dek uzelf in en zoek eerst een nummerplaat op alvorens u een auto importeert.

Gebruik de gratis kenteken check als u slechts wilt weten of de verkoper in Nederland een eerlijke prijs vraagt en gebruik de uitgebreide RDW kentekencheck als u gedetailleerdere informatie wilt ontvangen.

De RDW registreert alle auto's en import auto's die in Nederland rondrijden. Dat is handig, want zo kunt u heel makkelijk zien of iemand niet te veel vraagt voor die Renault die u graag wilt kopen.

Met de RDW kentekencheck kunt u een hoop informatie over Nederlandse voertuigen opvragen. Ook kunt u zien wanneer de APK verloopt, APK is de Nederlandse periodieke keuring en er zijn gegevens zichtbaar over het milieu label, CO2-uitstoot en of het voertuig gestolen is. Allemaal informatie die voor u als koper heel belangrijk zijn.

2. Chassisnummer opzoeken

Een andere manier om achter gedetailleerde informatie te komen is door het chassisnummer op te zoeken. Auto gegevens checken via het chassisnummer kan zowel met Belgische auto’s als met buitenlandse.

Het chassisnummer wordt ook VIN (Vehicle Identification Number) genoemd. En u kunt tegen betaling (vaak rond de €5,-) via een website als autoDNA elk chassisnummer opvragen.

3. Kentekencheck van wijkopenautos.be

Belgische nummerplaat

De kenteken check België werkt iets anders. In België zijn meer gegevens nodig om informatie te kunnen opvragen over een auto.

De kenteken check van wijkopenautos.be geeft u geheel gratis en vrijblijvend de dagwaarde (indicatie van de huidige waarde).

Vul in onze handige tool op de website het merk van uw auto, het model en het bouwjaar in. Dit zijn de gegevens die in België nodig zijn voor het opvragen van de dagwaarde van een auto.

Ontvang binnen 30 seconden wat uw auto waard is. Houd rekening met het feit dat accessoires en de staat van de wagen niet bij deze waarde zijn inbegrepen.

Mocht uw auto bijvoorbeeld schade hebben, dan is de autowaarde vanzelfsprekend lager. wijkopenautos.be is gratis, veilig en snel. Via onze online waardebepaling maakt u direct een afspraak bij één van onze vestigingen voor een complete auto check.

Gratis online taxatie

Hoe werkt de auto check op locatie?

Na het ontvangen van de dagwaarde via de online check komt u langs bij onze vestiging voor een taxatie.

Onze professionals doen een volledige auto check en kijken daarbij naar de staat van de wagen. Dit is nodig voor het vaststellen van de verkoopwaarde. Aan de hand van een checklist inspecteert de professional de wagen. Daarnaast maakt hij een proefrit.

Na een half uur stellen wij de verkoopwaarde vast, wat gelijk ons bod is. Dit is een vast en vrijblijvend bod. Akkoord? Dan is uw wagen direct verkocht! wijkopenautos.be regelt gratis de administratie en de vrijwaring.

Waar let onze taxateur op bij het auto checken? Zie onze autocheck lijst hieronder:

wijkopenautos.be auto check

  • Beschadigingen in interieur en exterieur
  • Wegligging dmv een proefrit
  • Staat van de motor
  • Extra auto accessoires
  • Staat van de banden

Bereid u goed voor op de taxatie om het hoogste bod te ontvangen en om de verkoop zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Zorg dat u aankomt met een gepoetste wagen zodat we de lak goed kunnen beoordelen en zorg dat het interieur schoon is en alle vakjes opgeruimd.

Kom nu langs bij een van onze vestigingen. Het is gratis, gemakkelijk en ook nog eens geheel vrijblijvend.

Gratis waardebepaling van uw auto? Uw nummerplaat opzoeken via een kenteken check kunt u overslaan, wij bieden hiervoor de perfecte taxatietool. Elke service is gratis en vrijblijvend, dat is wat wijkopenautos.be de beste partner maakt.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Heb al meerdere auto's verkocht aan deze ... wijkopenauto's... SUPER snel resultaten, als ook SNELLLE betalingen. Heel eenvoudig en GOEDE PRIJZEN, eerlijk, toffe werk krachten, ik heb alleen LOF voor deze hele zaak. Proficiat !!!!
Paul F. | Turnhout | Skoda Rapid, 2013 05.05.2022
gewoon perfect, vriendelijk, en eerlijk prijs
Kurt D. | Gent | Alfa Romeo Alfa 159, 2006 31.10.2019
Super vriendelijke en professionele service. Alles wordt snel en crrect afgehandeld.
Tom J. | Turnhout | Toyota Verso, 2012 26.09.2019