Taxatie auto: in slechts 30 minuten

Of het nu voor de verzekering is, voor de verkoop of simpelweg uit nieuwsgierigheid, taxatie auto wordt door veel mensen nog niet vaak genoeg serieus genomen.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

De taxatie van uw auto is essentieel om de waarde van uw auto in lijn te houden met uw autoverzekering. In het geval van een total loss kunt u maar beter de juiste dagwaarde of autotaxatie waarde uitgekeerd krijgen.

Afhankelijk van waar u de taxatie auto laat doen lopen de kosten op tot wel €100,- voor een professionele taxatie. wijkopenautos.be doet echter alles gratis. Van online taxatie, tot het inleveren bij de vestiging.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Doe een online autotaxatie

Auto taxatie

Of u uw auto nou verkoopt of inruilt, het is altijd belangrijk om te weten wat uw auto waard is. U kunt hierachter komen door naar de prijzen van auto’s van hetzelfde model en bouwjaar te kijken. Om de prijs te bepalen kunt u ook een online koerslijst voor de auto gebruiken, maar daarbij moet u best veel informatie invullen.

De meest eenvoudige online taxatie auto is daarom onze online taxatie tool. Met alleen het merk, model en bouwjaar van uw auto ontvangt u de dagwaarde online. Dit is een schatting op basis van alle gegevens die bekend zijn over uw auto.

Eventuele krassen in de lak en problemen tijdens het schakelen horen hier uiteraard niet bij. Alleen een taxateur kan dit soort mankementen beoordelen. Wij raden daarom aan om ook een afspraak te maken voor een echte (gratis) taxatie voor uw auto.

Gratis taxatie auto bij wijkopenautos.be

Een afspraak om bij een van onze 15+ vestigingen heeft u zo gemaakt. Nadat u de dagwaarde van uw tweedehands auto hebt berekend, kiest u een datum en tijd waarop het u het meest uitkomt.

Mocht u doordeweeks niet kunnen dan is dat geen probleem, ook op zaterdagen staan wij tot uw dienst, zes dagen per week.

Het taxeren van uw auto wordt uitgevoerd door een gediplomeerd taxateur en duurt een half uur. Dat is genoeg tijd om van uw auto een volledige taxatie te doen. Onze taxateur maakt na zijn onderzoek ook nog een korte proefrit om een complete indruk van de occasion te krijgen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het rijgedrag, wegligging, werking van de (hand)rem en de pedalen. Verder op deze pagina leggen we meer uit over wat voor punten aan bod komen die de waarde van uw auto bepalen bij onze autotaxatie. Daarna laat hij u weten wat de autotaxatie-waarde is.

Voor dit bedrag kunt u vervolgens de auto direct verkopen. Bij deze dan ook de lijst met punten waar onder andere naar gekeken wordt bij de wijkopenautos.be auto taxatie.

wijkopenautos.be autotaxatie controlepunten

  • Lakdikte
  • Stuur- en rempedaalspeling
  • Vloeistoffen
  • APK verloopdatum
  • Uitlaatsysteem
  • Remmen
  • Profieldiepte
  • Airco functionaliteit
  • Extra accessoires
Gratis online taxatie

2. Verkoop uw auto voor de autotaxatie-waarde

De auto taxatie-waarde is de exacte waarde van uw auto op dit moment. Wij zetten deze waarde om in een vrijblijvend bod op uw auto. Het is dus volledig aan u of u uw auto verkoopt na de taxatie.

Als u besluit om uw auto te verkopen, dan regelen wij de schapping voor u. De betaling maken we per bank over en die staat na een aantal werkdagen op uw bankrekening. Wilt u ook snel van uw auto af? Maak dan nu meteen een afspraak voor een taxatie van uw auto!

Taxatierapport auto opstellen

Het taxatierapport van onze taxateur bestaat uit een aantal onderdelen die door middel van digitale formulieren naar het hoofdkantoor in Amsterdam worden verstuurd. Samen met de foto's en de bevindingen tijdens de rijtest krijgen we op deze manier een volledig beeld van de auto.

Op het hoofdkantoor in Amsterdam worden vervolgens alle gegevens grondig geanalyseerd en met behulp van slimme software ontvangt de taxateur in de vestiging een prijs - de waarde van de auto na de taxatie.

Dit is de verkoopwaarde, oftewel wat de auto waard is gebaseerd op de huidige marktsituatie, prijzen en verwachtingen. Aan deze prijs kunnen geen rechten worden ontleend, en aangezien iedere tweedehands auto uniek is, is de prijs voor iedere auto ook verschillend.

Autotaxatie en verkoopprijs

De prijs die uit deze taxatie rolt is bij ons in ieder geval vijf dagen geldig. Daarmee kunt u rustig de tijd nemen en vergelijken wat andere aanbieders of auto inkopers voor uw auto kunnen geven.