5 punten die u helpen om de waarde van uw auto te bepalen

Wilt u graag weten welke factoren bijdragen aan de beste prijs voor uw tweedehands auto?

12.01.2018

Autowaarde bepalen punten
Gratis online taxatie

In het bepalen van uw autowaarde zijn merk, model en bouwjaar natuurlijk zeer belangrijke factoren, maar het is altijd goed om geïnformeerd te blijven over andere factoren. Hoe meer u weet over hoe uw auto wordt getaxeerd, hoe meer voordeel u kunt halen uit de verkoopovereenkomst.

1. Kilometerstand, staat en extra’s

De kilometerstand is cruciaal in het bepalen van de autowaarde, maar het hangt ook nauw samen met het bouwjaar en de staat van de auto. Geluidssysteem, zonnedak, uitschuifbaar dak en gelijkbare dingen kunnen bijdragen aan de beste prijs voor de auto die u wilt verkopen. Deze dingen beïnvloeden niet de leeftijd van uw auto, maar kunnen de waarde zeker een boost geven.

Kilometerstand

2. Waar u uw auto wilt verkopen

Het bod kan verschillen afhankelijk van de dealer waar u de auto verkoopt, bijvoorbeeld zijn locatie of de omvang van de dealer. Als u direct uw auto verkoopt aan een particulier kunt u misschien een hogere prijs verwachten (maar u gaat door een stressvoller process). Wijkopenautos.be is een goed voorbeeld van hoe een bedrijf simpel maar ook winstgevend kan zijn voor beiden partijen. U bent niet afhankelijk van uw overtuigingskracht gezien de prijs die u krijgt al de de beste prijs is. Geen advertenties, geen nutteloze e-mail uitwisselingen, geen verspilde tijd.

3. De kracht van het onderhandelen

De beste waarde voor uw auto hangt voornamelijk af van feitelijke dingen, zoals de kilometerstand en extra’s. Maar bij de particuliere verkoop moet u voornamelijk vertrouwen op uw eigen overtuigingskracht. Benadruk de extra’s en de staat. Als u niet weet hoeveel u ongeveer kan vragen voor uw auto kunt u Wijkopenautos.be’s evaluatietool gebruiken of zelfs uw auto daar verkopen.

onderhandelen over autowaarde

4. Het personaliseren van auto’s kan de waarde schaden

Dingen zoals oversized wielen, speakers of een achterspoiler voegen zelden waarde toe. Smaak verschilt namelijk. De vorige auto eigenaar zal een andere kijk hebben op hoe awesome de auto is dan de nieuwe eigenaar. Als uw auto stoelhoezen met zebraprint heeft of zwart getinte ramen is het beter deze te verwijderen. Zo niet, dan koopt Wijkopenautos.be altijd ieder auto. Los van de smaak van de eigenaar.

5. De noodzaak om inventaris kwijt te raken

Wanneer auto’s te lang bij een dealer staan, verliezen ze niet alleen waarde, maar nemen ze ook nog ruimte in beslag. Ruimte die gebruikt kan worden voor meer recente en dus ook meer waardevolle auto’s. Dit noemt men de houdbaarheidstermijn. Het risico om voor lange tijd vast te zitten met een auto kan invloed hebben op de verkoopprijs. Wijkopenautos.be heeft een groot netwerk, verspreid over heel Europa, dus het is geen probleem om een koper te vinden, zelfs al is er geen vraag naar.

Veel factoren worden meegenomen in het bepalen van de waarde van een tweedehands auto. Maar de regels staan niet vast: wat waar is voor een sportauto met versnellingsbak hoeft niet waar te zijn voor een familieauto. Zou het niet fijn zijn om geen zorgen te hebben over de bovengenoemde punten en gewoon uw auto in zou kunnen leveren bij een dealer die u kunt vertrouwen? Probeer Wijkopenautos.be en het hele verkoopproces wordt voor u geregeld.