Cataloguswaarde berekenen? Nuttig?

In plaats van het opzoeken van de cataloguswaarde van de auto of het berekenen van de dagwaarde, kunt u het beste een direct verkoopprijs aanvragen. Hiervoor heeft wijkopenautos.be een handige online waardebepaling ontwikkeld.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

De online waardebepaling is simpel. U hoeft alleen uw voertuiggegevens, kilometerstand en aanvullende details over de staat van uw auto in te vullen en u ontvangt uw verkoopprijs. Deze prijs weerspiegelt de daadwerkelijke waarde van uw auto beter dan de dagwaarde, want dat is slechts een schatting van de waarde van uw auto.

Als u precies wilt weten wat er nog over is van de catalogusprijs van uw auto, kunt u nu gemakkelijk vanuit huis verkopen. Start gewoon de zelfevaluatie en vul de gevraagde informatie in. Met uw gegevens bepalen we de directe verkoopprijs van uw gebruikte auto.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Waarom de catalogusprijs van uw auto niet opvragen?

Cataloguswaarde auto berekenen bij wijkopenautos.be

Het moment is daar: u wilt uw auto verkopen. Als iemand iets tweedehands wil verkopen, wordt er veelal gekeken naar de cataloguswaarde van het product. Op basis hiervan wordt een redelijke verkoopprijs bepaald.

Bij het verkopen van een tweedehands auto werkt dat net even anders. Om een eerlijke verkoopprijs te bepalen moet u rekening houden met de jaarlijkse afschrijving. In plaats van de cataloguswaarde oftewel nieuwwaarde, is het verstandiger om de dagwaarde uit te rekenen.

Op basis van de dagwaarde van uw auto kunt u een eerlijke prijs vragen. Bij de dagwaarde wordt er niet alleen rekening gehouden met de jaarlijkse afschrijving maar ook met het bouwjaar, de kilometerstand en de conditie van de auto.

Er is een goede reden om de dagwaarde van uw auto te bepalen in plaats van de cataloguswaarde van uw auto te berekenen. Vanaf het moment dat u uw auto koopt, neemt deze af in waarde. Dat kan komen doordat u schade rijdt, maar ook omdat uw auto elke dag ouder wordt.

De cataloguswaarde heeft u dus niet nodig voor het bepalen van een goede verkoopprijs. Ook kunt u hieruit niet opmaken wat de uiteindelijke dagwaarde is van uw wagen.

Voor de waardebepaling van uw auto gebruikt u onze online tool op de website. Vul alle voertuiggegevens in en de tool weet precies om welke auto het gaat en aan de hand van de kilometerstand wordt de afschrijving geschat. De waardebepaling is een goede schatting voor de inruil- of verkoopprijs van uw auto.

Houd er rekening mee dat onze online waardebepaling geen rekening houdt met tekenen van gebruik of schade. De tool houdt ook geen rekening met extra accessoires en speciale gadgets. Het is dus mogelijk dat de waardebepaling afwijkt van de verkoopprijs.

Verkoop vanuit huis en gebruik de zelfevaluatie. Vul de ontbrekende informatie over de uitrusting en conditie van uw auto in en ontvang de verkoopprijs voor uw gebruikte auto.

Gratis online taxatie

2. Uw auto inruilen of liever zelf verkopen?

Een mogelijkheid om van uw auto af te komen, is door uw auto in te ruilen bij een dealer. Aan de hand van de dagwaarde van de auto wordt de inruilwaarde berekent. Als uw auto nog in een goede conditie verkeert dan kan de dagwaarde een goede schatting zijn. Maar, als uw auto wat gebreken heeft dan is het verstandig om de inruilwaarde wat lager in te schatten.

Het is nooit zeker of de dealer dit bedrag ook daadwerkelijk wil geven voor uw auto. Een autodealer zit niet op elke auto te wachten en de inruilauto moet ook voor hem (met winst) verkoopbaar zijn. Vandaar dat een dealer vaak een lager bedrag biedt en u veelal niet de meest gunstige deal te pakken heeft.

Bij het inruilen van uw auto voor een andere auto bij de dealer, lijkt het vaak of u een goede deal te pakken heeft. Maar helaas is dit in werkelijkheid niet altijd waar. Doordat u een auto inruilt lijkt het of u een leuk bedrag van uw nieuwe auto af hebt gekregen. Uw onderhandelingspositie is een stuk minder sterk. In deze situatie zal u een stuk minder korting kunnen krijgen op de nieuwe auto die u aanschaft.

Een andere optie is om uw auto particulier te verkopen. Bij de particuliere verkoop kunt u gaan voor de hoogst mogelijke prijs. Maar deze prijs krijgt u niet zomaar. Er komen een hoop dingen bij particuliere verkoop kijken. Zo is het belangrijk om een goede en complete advertentie te maken met duidelijke foto's en is het van belang om tijd te hebben voor meerdere proefritten. Aangezien er dagelijks online zoveel nieuwe advertenties bijkomen, staat uw auto binnen een dag niet meer op de eerste pagina.

Hoe zorgt u dat u opvalt tussen al die advertenties? Dit proces kan weken duren. Dit is tijdrovend en vervelend als u uw auto snel wil verkopen. Daarnaast is niet iedereen een geboren verkoper en krijgen een hoop mensen hierdoor minder voor hun auto dan dat zij hadden gehoopt.

Bereid u goed voor en zorg voor een goede onderhandelingspositie. Bereken niet de cataloguswaarde maar de dagwaarde. Met een professionele waardebepaling komt u achter de dagwaarde en kunt u een goede prijs bepalen voor uw auto. Mocht er iemand zeggen dat u teveel vraagt voor uw auto, dan kunt u aangeven dat u een professionele waardebepaling heeft laten uitvoeren en dat prijs die u vraagt marktconform is!

Gratis taxeren bij wijkopenautos.be

Heb een sterke onderhandelingspositie en leer precies wat uw auto waard is.

Volledige voertuiggegevens: u voert eerst de online waardebepaling uit en vervolgens ontvangt u onmiddellijk een eerste schatting. Vul daarna de ontbrekende informatie over de uitrusting en de conditie van uw auto in. Upload tot slot enkele foto's van uw auto.

Verkoopprijs ontvangen: Met uw gegevens bepalen we vervolgens de verkoopprijs van uw gebruikte auto. U beslist dan of u wilt verkopen of niet. Onze verkoopprijs is 4 dagen geldig.

Maak een inleverafspraak: Tijdens de inleverafspraak in een vestiging naar keuze voeren wij een definitieve controle uit van de voertuiggegevens die u heeft ingevoerd. Het geld wordt direct overgemaakt naar uw bankrekening.

3. Veelgestelde vragen

V : Wat is de cataloguswaarde?

A : De cataloguswaarde van uw auto is de prijs die u heeft betaalt bij aanschaf, inclusief BTW. Het wordt ook wel de nieuwwaarde genoemd.

V : Wat is het verschil tussen cataloguswaarde en dagwaarde?

A : De cataloguswaarde of catalogusprijs is de prijs die u bij aanschaf heeft betaald. De dagwaarde wordt bepaald op basis van de catalogusprijs, maar ook het bouwjaar en de kilometerstand. Daarbij wordt er dus rekening gehouden met de afschrijving van uw voertuig.

Ontdek de dagwaarde razendsnel bij ons! Doe onze gratis online waardebepaling en kom erachter wat uw auto waard is.

V : Waarvoor moet ik de cataloguswaarde weten?

A : De cataloguswaarde kan worden gebruikt bij verzekeringen zoals een omniumverzekering. Maar bijna altijd gaan autoverzekeringen uit van de dagwaarde van uw auto, aangezien deze meer zegt over de werkelijke waarde van uw voertuig.

Dagwaarde snel berekenen? Vul uw autogegevens in via onze kentekentool en ontvang de dagwaarde van uw voertuig in een paar seconden.

V : Waar vind ik de cataloguswaarde van mijn auto?

A : De cataloguswaarde of de catalogusprijs vindt u eenvoudig op de aankoopfactuur van uw auto. U kunt de cataloguswaarde of -prijs ook online vinden via het FEBIAC.

De dagwaarde vindt u gemakkelijk bij wijkopenautos.be. Vul onze gratis online waardebepaling en ontdek wat uw auto waard is voor de verzekering.Hoe onze klanten onze service beoordelen