Cataloguswaarde berekenen? Nuttig?

In plaats van de auto catalogusprijs opzoeken, kunt u beter de dagwaarde berekenen. Hiervoor heeft wijkopenautos.be een handige online taxatietool ontwikkeld.

De taxatietool is simpel. U hoeft alleen uw voertuiggegevens, kilometerstand en uw e-mailadres in te vullen en u ontvangt direct de dagwaarde. De dagwaarde is een indicatie van de werkelijke waarde van uw auto.

Als u precies wilt weten wat er overblijft van de catalogusprijs van uw auto, kunt u via de tool ook een afspraak maken voor een gratis taxatie auto. Met vestigingen door heel België zit er altijd één in de buurt waar u de volgende dag nog terecht kan. Simpel, snel en betrouwbaar - dat is wijkopenautos.be.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Waarom de catalogusprijs van uw auto niet opvragen?

Cataloguswaarde auto berekenen bij wijkopenautos.be

Het moment is daar: u wilt uw auto verkopen. Veelal als men iets tweedehands wil verkopen wordt er gekeken naar de cataloguswaarde van het product, en op basis hiervan wordt een redelijke verkoopprijs bepaald.

Bij een auto tweedehands verkopen werkt dat wat anders. Om een eerlijke verkoopprijs te bepalen moet u rekening houden met de jaarlijkse afschrijving. In plaats van de cataloguswaarde oftewel nieuwwaarde, is het verstandiger om de dagwaarde uit te rekenen.

Op basis van de dagwaarde van uw auto kunt u een eerlijke prijs vragen. Bij de dagwaarde wordt er niet alleen rekening gehouden met de jaarlijkse afschrijving maar ook met het bouwjaar, de kilometerstand en de staat van de wagen.

Er is een goede reden om de dagwaarde van uw auto te bepalen in plaats van de cataloguswaarde van uw auto te berekenen. Vanaf het moment dat u uw auto koopt, neemt deze af in waarde. Dat kan komen doordat u schade rijdt, maar het gebeurt ook omdat uw auto elke dag ouder wordt.

De cataloguswaarde heeft u dus niet nodig voor het bepalen van een goede verkoopprijs en hieruit kunt u niet opmaken wat de uiteindelijke dagwaarde is van uw wagen.

Voor een auto waarde indicatie gebruikt u de taxatietool op onze website. Vul alle gevraagde voertuiggegevens in en de tool weet precies om welke auto het gaat en aan de hand van de kilometerstand wordt de afschrijving geschat. De dagwaarde is een goede indicatie voor de inruil- of verkoopprijs van uw auto.

Let wel op dat onze online taxatietool geen rekening houdt met eventuele gebruikssporen of schade. Maar de tool houdt ook geen rekening met extra accessoires en speciale gadgets. Het kan dus betekenen dat de echte dagwaarde verschilt van het bedrag online. Met de indicatie die u heeft gekregen komt u een heel eind maar voor de echte waarde van uw auto kunt u langskomen in een van onze vestigingen.

De cataloguswaarde is gelijk aan de nieuwwaarde. Voor het vaststellen van een goede verkoopprijs is deze niet relevant. Bij wijkopenautos.be doet u een taxatie waarbij rekening wordt gehouden met de gebruiksstaat.

Gratis online taxatie

2. Uw auto inruilen of liever zelf verkopen?

Een mogelijkheid om van uw auto af te komen is uw auto inruilen bij de dealer. Aan de hand van de dagwaarde van de auto wordt de inruilwaarde berekent. Als uw auto nog in een goede staat verkeert dan kan de dagwaarde een goede indicatie zijn. Maar als uw auto wat gebreken heeft dan is het verstandig om de inruilwaarde wat lager in te schatten.

Het is nooit zeker of de dealer dit bedrag ook wil geven voor uw auto. Een autodealer zit niet op elke auto te wachten en de inruilauto moet ook voor hem (met winst) verkoopbaar zijn. Vandaar dat een dealer vaak een lager bedrag biedt en u veelal niet de meest gunstige deal te pakken heeft.

Bij het inruilen van uw auto voor een andere auto bij de dealer, lijkt het vaak of u een goede deal te pakken heeft. Maar helaas is dit in werkelijkheid niet altijd waar. Doordat u een auto inruilt lijkt het of u een leuke bedrag van uw nieuwe auto af hebt gekregen. Uw onderhandelingspositie is een stuk minder sterk. In deze situatie zal u een stuk minder korting kunnen krijgen op de nieuwe auto die u aanschaft.

Een andere optie is uw auto particulier verkopen . Bij particulier verkopen kunt u gaan voor de hoogst mogelijke prijs. Maar deze prijs krijgt u niet zomaar. Er komen een hoop dingen bij particuliere verkoop kijken. Zo is het belangrijk een goede en complete advertentie te maken met duidelijke foto's en is het van belang om tijd te hebben voor alle proefritten. Aangezien er dagelijks zoveel nieuwe advertenties bijkomen online staat uw auto binnen een dag niet meer op de eerste pagina.

Hoe zorgt u dat u opvalt tussen al die auto's? Dit proces kan weken duren. Tijdrovend en vervelend als u van uw auto af wil. Daarnaast is niet iedereen een geboren verkoper en krijgen een hoop mensen hierdoor minder voor hun auto dan dat zij hadden gehoopt.

Bereid u goed voor en zorg voor een goede onderhandelingspositie. Bereken niet de cataloguswaarde maar de dagwaarde. Met een professionele taxatie komt u achter de dagwaarde en kunt u een goede prijs bepalen voor uw auto. Mocht er iemand zeggen dat u teveel vraagt voor uw auto? Kunt u aangeven dat u een professionele taxatie hebt laten doen en de prijs die u vraagt marktconform is!

Gratis taxeren bij wijkopenautos.be

Zorg voor een sterke onderhandelingspositie en leer precies wat uw auto waard is. Maak eenvoudig via de taxatietool een afspraak voor taxatie bij een van de vestigingen van wijkopenautos.be. Tijdens zo’n taxatie loopt een van onze taxateurs uw auto volledig na. Zowel de staat van de binnen- als de buitenkant wordt beoordeeld, evenals het motorische gedeelte van uw auto.

Onze taxateur sluit de taxatie af met een testrit. Tijdens deze laatste stap kijkt en luistert de taxateur naar de motor. Hij voelt de wegligging en controleert de remmen. De taxateur berekent de verkoopwaarde van uw auto en op basis van het professionele oordeel van onze taxateur, doen wij een bod op uw auto.

Wij zijn uiteindelijk niet degene die de knoop door hakken. Dat bent u. Met informatie over de dagwaarde van uw auto rijker kunt u zelf beslissen wat u doet. Probeert u uw auto zelf te verkopen of gaat u toch naar een dealer en kijkt u welke deal u hier kunt pakken.

Of gaat u voor gemak? Dan kunt u uw auto ook aan wijkopenautos.be verkopen. Onze taxatiewaarde en tevens het bod is 5 dagen geldig. U heeft dus bedenktijd maar dat hoeft niet. U kunt ook de auto direct achterlaten en gaan genieten van uw dag. Wij regelen de papieren en sturen u het bewijs toe.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Correcte afspraken! Vlotte afhandeling! Vriendelijke service!
Daphné P. | Kortrijk | MINI MINI, 2011 24.08.2019
jullie zijn heel Correcte mensen doe zo verder dat breng vooruitgang voor jullie team. veel geluk in de toekomst, ik stuur jullie naam door aan andere mensen. groetje en het beste met jullie zaak.
Carkan H. | Sint-Pieters-Leeuw-Bruxelles-Brussel | Nissan Juke, 2010 22.07.2019
Snel efficiënt zonder poespas!!! Alles netjes geregeld en correcte prijs . Fantastisch!!!!
Teena A. | Gent | Mercedes-Benz CLA-Klasse, 2016 14.06.2019

Gratis online taxatie