Taxatierapport van uw auto

Een nieuwe auto, dus een nieuwe verzekering en belasting. Met een waarde taxatie auto zorgt u dat u precies weet wat u moet betalen en niet meer.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Uw auto laten taxeren is voor meer goed dan alleen verzekeringen en belasting. De dagwaarde van uw auto kan u helpen met de verkoop. Weet de dagwaarde en ontvang niet te weinig geld voor uw wagen.

Uw auto taxeren bij wijkopenautos.be is de beste oplossing als u uw auto wil verkopen en de dagwaarde wil hebben. Laat uw auto gratis taxeren door een van onze taxateurs en doe uw voordeel met uw kennis over de dagwaarde.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Waarom uw auto laten taxeren

Taxatierapport auto

Een auto laten taxeren is heel belangrijk en kan verschillende redenen hebben. Een erg belangrijke reden om uw auto te laten taxeren is voor de verzekering. Als u precies op de hoogte bent van de dagwaarde van uw auto, dan kunt u uw verzekering hierop aanpassen.

U wilt natuurlijk uw nieuwe auto zo goed mogelijk verzekeren. En om erachter te komen welke verzekering het beste bij uw auto past, is een taxatie noodzakelijk. Anders bent u misschien wel oververzekerd en betaalt u teveel.

Schade aan uw auto? En u bent zelf niet de schuldige, ook dan is het verstandig om een taxatie te doen. Laat de schade taxeren zodat u de kosten kan verhalen bij de tegenpartij.

Ook kunt u uit een taxatie opmaken of het het waard is om uw auto te repareren. Soms levert het meer op om hem te verkopen dan de reparatie kosten te betalen.

Bij de verkoop of koop is het ook verstandig om een taxatie te maken van de waarde van een auto. Dit kan online met de taxatietool van wijkopenautos.be.

Binnen een half uur heeft u de dagwaarde. Deze taxatie is zonder eventuele extra accessoires en zonder gebruikssporen. De online taxatietool biedt dus slechts een indicatie. Voor een precieze en uitgebreide taxatie maakt u een afspraak bij wijkopenautos.be.

2. Kosten van waarde taxatie

Uw auto laten taxeren is belangrijk, zodat u niet teveel betaald voor een auto of zodat u genoeg geld kan vragen bij verkoop. Een taxatie laten uitvoeren kunt u laten uitvoeren bij een beëdigd taxateur volgens richtlijnen van VRT en Fehac.

Een auto taxatie kost veelal geld. Het kan al snel een prijs hebben van boven de €100,-. Een taxatierapport is vaak 36 maanden geldig.

Gratis online taxatie

Let er wel op dat de waarde van uw auto binnen deze periode al kan dalen en dat niet elke verzekering rapporten die zo oud zijn accepteert.

De termijn waarin het taxatierapport geldig is staat in uw polisvoorwaarden, kijk hier dus goed naar mocht u een taxatierapport nodig hebben.

Bij wijkopenautos.be taxeren wij uw auto helemaal gratis en vrijblijvend. Dit kunt u laten doen bij een van onze vestigingen. Hier taxeren wij uw auto uitgebreid en u krijgt van ons een taxatiewaarde die 5 dagen geldig is. Met deze waarde heeft u zicht op wat uw wagen waard is en krijgt u een indruk voor hoeveel u deze kan verkopen.

3. Hoe werkt een waarde taxatie?

Bij wijkopenautos.be kunt u binnen 24 uur terecht voor een gratis taxatie van uw auto. Komt u bij ons langs dan loopt een van onze RDW gecertificeerde taxateurs uw auto volledig na op een aantal belangrijke onderdelen.

Op basis van deze onderdelen wordt een taxatie gemaakt. Dit is de waarde van de auto gebaseerd op de huidige situatie van de markt, prijs en verwachtingen.

wijkopenautos.be taxeert uw auto op de volgende aspecten:

 • Lakwerk
 • Vloeistoffen
 • APK verloopdatum
 • Uitlaatsysteem
 • Remmen
 • Profieldiepte
 • Staat van onderhoud
 • WOK Melding
 • Airco functionaliteit
 • Motor en versnellingsbak wordt gecontroleerd op werking, geluiden en lekkages
 • Stuurspeling
 • Extra accessoires

Dit doen we door de auto volledig langs te lopen en aansluitend een testrit te maken om te kijken hoe de wegligging is en of de motor geen gebreken vertoond.

Door middel van een aantal digitale formulieren die naar het hoofdkantoor in Antwerpen worden gestuurd kunnen we u voorzien van een volledige taxatie in een half uur.

We sturen de foto’s en bevindingen op. Al deze informatie wordt hier geanalyseerd en in 30 minuten heeft de taxateur de waarde van uw auto!

Wat ideaal is aan wijkopenautos.be, is de mogelijkheid tot directe verkoop. Mocht u de waarde van uw auto willen weten omdat u hem wil verkopen dan kan dit bij ons. Binnen 24 uur heeft u uw auto verkocht.

Wilt u nog even verder kijken of weet u niet zeker of u hem wil verkopen, geen probleem. De waarde die wij geven, is tevens het bod dat wij doen, en deze is 5 dagen geldig. In ieder geval weet u nu de waarde van uw auto.