Dagwaarde bij total loss berekenen?

De dagwaarde auto total loss is een belangrijke indicator voor de restwaarde. Ontdek wat uw total loss auto nog echt waard is op wijkopenautos.be. Geheel gratis en vrijblijvend.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

De dagwaarde is een schatting van de waarde van uw auto in perfecte conditie. Maar wanneer uw auto total loss is daalt deze waarde. Voer onze gratis online waardebepaling uit en ontdek welke prijs onze deskundigen nog geven.

Let op: uw auto moet nog kunnen rollen. Nadat u de zelfevaluatie heeft ingevuld berekenen wij voor u de verkoopprijs. Voor deze prijs kunt u direct van uw auto af.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Auto total loss verklaard. Wat nu?

Auto total loss

Wat de reden ook mag zijn voor het total loss verklaren van uw auto, u krijgt altijd met de verzekering te maken.

Hoe u bent verzekerd hangt samen met het bedrag dat u terug krijgt voor uw auto per total. Bij een Omnium verzekering wordt de wagen (deels) vergoedt, ongeacht wiens schuld het is. Slechts een BA verzekering? Dan wordt de wagen vergoed als u niet de schuldige bent in het ongeval.

In het geval van total loss of per total keert de verzekering of de dagwaarde uit (gebaseerd op de restwaarde) of het volledige bedrag. Dat heeft alles te maken met de afgesloten verzekering.

De restwaarde van een auto per total is het bedrag wat de auto oplevert nadat opkopers een bod uitbrengen op de total loss verklaarde auto.

De dagwaarde is wat een vergelijkbare auto (merk, model, bouwjaar en type motor) op dit moment in goede staat nog oplevert. Als vervolgens blijkt dat het verschil tussen de restwaarde en de dagwaarde hoger is dan de schade aan de auto verklaart men de auto 'economisch total loss'. In dat geval krijgt u de dagwaarde 'auto total loss' uitgekeerd. Deze wordt vervolgens bepaald door een expert vanuit de verzekering. Tenzij u een nieuwe auto hebt en de auto Omnium verzekerd is, dan wordt er vanuit de polis bepaald hoeveel u terugkrijgt voor de total loss auto.

Rekenvoorbeeld voor bmw auto total loss waarde

Rekenvoorbeeld
Een BMW X1, op kenteken gezet in mei 2013. Na een ongeval met een vrachtwagen is de auto flink beschadigd. De verzekering bepaalt de dagwaarde van de BMW op €25.500,-.* Na een aantal biedingen van opkopers wordt de restwaarde van het wrak bepaald op €7.500,-.

Het verschil tussen de dagwaarde en de restwaarde is €18.000,-. Helaas is de auto dusdanig beschadigd dat reparatie te duur is. De auto wordt economisch total loss verklaard. Het motorblok moet vervangen worden, de wielophanging is vervormd en het is maar de vraag of het chassis teruggebracht kan worden naar de originele staat.
De eigenaar van de auto krijgt hiermee de dagwaarde auto total loss: €25.500

Gratis online taxatie

Economisch total loss en technisch total loss

Bij erge schade worden tweedehands auto's vaak economisch total loss verklaard. Technisch gezien is het nog wel mogelijk ze te repareren, maar als repareren duurder is dan de auto zelf kiezen verzekeraars eieren voor hun premies en keren de dagwaarde uit.

Dan is er ook nog de term 'technisch total loss'. Dit betekent dat de auto zoveel schade heeft opgelopen dat het technisch gezien niet meer mogelijk de auto te repareren. Zo kan de carrosserie of het chassis zodanig beschadigd zijn dat de auto herstellen naar de oorspronkelijke vorm geen optie meer is.

Maar bijvoorbeeld auto's die te water zijn gegaan of ernstige brandschade hebben opgelopen komen hier ook voor in aanmerking. De technische total loss verklaring wordt dan ook voornamelijk vanuit een veiligheidsperspectief gedaan.

Is uw auto technisch of economisch total loss verklaard? Zorg er in beide gevallen voor dat u de total loss dagwaarde berekent!

2. De restwaarde van uw auto per total berekenen

Als uw auto total loss is, dan is dat ongunstig voor uw portemonnee. Om de schade te beperken is het fijn als u uw auto nog kunt verkopen voor een geschikte prijs. Daarom is het aan te raden om te beginnen met de dagwaarde van uw auto te bepalen. De dagwaarde of restwaarde van uw auto kunt u berekenen met onze taxatietool. U vult uw voertuiggegevens, de huidige kilometerstand en uw e-mailadres in.

Daarna wordt de dagwaarde in een paar seconden berekend. Voor uw auto die total loss is, is de dagwaarde niet representatief, omdat wordt uitgegaan van een nog volledig functionerende auto. Daarom is het van belang dat u ook de zelfevaluatie uitvoert.

Doe de zelfevaluatie

Nadat u van uw auto, die per total is, de dagwaarde hebt berekend, gaat u door met de zelfevaluatie. U geeft verdere details over uw auto op en voegt enkele foto's toe. Op basis van deze informatie kan ons team van experts bepalen wat uw auto nog waard is.

Deze waarde wordt uitgedrukt in een verkoopprijs indien uw auto nog rijdbaar is.

Gaat u akkoord met de verkoopprijs? Dan is uw auto per total verkocht!

Verkoop uw auto aan wijkopenautos.be

Bereken nu dagwaarde van uw auto die total loss is en doorloop de zelfevaluatie. Wij doen daarna niet alleen een mooi bod op uw auto: wij regelen ook de afmelding en de schrapping in een vestiging. De koopsom wordt per bankoverschrijving overgemaakt en die staat na zo'n twee werkdagen op uw rekening. Verkoop uw perte totale auto dus makkelijk en snel aan wijkopenautos.be

3. Veelgestelde vragen

V : Kan ik een total loss auto kwijt bij wijkopenautos.be?

A : Zolang uw auto nog kan rollen kunnen wij deze aannemen. Voer zoveel mogelijk informatie over uw auto in via onze gratis online waardebepaling en zelfevaluatie. Voeg ook een aantal foto's toe. Op basis van deze gegevens kunnen wij bepalen wat uw auto nog waard is in de huidige staat en een bod uitbrengen op uw wagen.

V : Wat is het verschil tussen economisch en technisch total loss verklaard?

A : Een auto is economisch total loss wanneer de reparatiekosten uitstijgen boven de dagwaarde van de auto. Valt de auto niet meer te repareren? Dan is de auto technisch total loss.

Weten wat de dagwaarde van uw auto is? Doe onze gratis online waardebepaling en ontdek het snel!Hoe onze klanten onze service beoordelen