Waarde elektrische auto’s

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en de koop en verkoop van deze auto’s neemt ook toe. Wij bespreken de ontwikkelingen van de waarde van elektrische auto’s.

Er wordt veel gespeculeerd over de snelle waardedalingen van elektrische auto’s. Vanwege ontwikkelingen van de batterijen wordt vaak gezegd dat het verstandig is om te wachten met het kopen van een elektrische auto. Maar hoe zit dat precies met het waardeverloop.

wijkopenautos.be bespreekt het waardeverloop van elektrische auto’s en neemt er enkele onder de loep. Benieuwd hoeveel uw elektrische auto waard is. Doe direct een auto taxatie via de website.

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Is elektrisch rijden financieel een goede keuze?

Waarde elektrische auto

Dit is de vraag die de meeste mensen zichzelf stellen bij de overweging om de overstap te maken van een benzine auto, naar een elektrische auto. Is het financieel interessant? Dit antwoord wordt in steeds meer gevallen met een ‘ja’ beantwoord. De factor die elektrisch rijden het duurste maakt is de batterij die in de auto zit. De ontwikkelingen van de batterij gaan snel. Dat betekent dat deze steeds goedkoper kan worden geproduceerd en tegelijkertijd een langere actieradius hebben. Klinkt erg positief, maar nadeel hieraan is dat een elektrische auto van een aantal jaar oud snel in waarde daalt, omdat er al auto’s met een betere en goedkopere accu op de markt zijn gekomen.

Dit is dan ook tegelijkertijd de reden waarom mensen kiezen om te wachten op een elektrische auto met een stabielere waarde. Echter is er de laatste jaren te zien dat de harde daling van waarde aan het stagneren is en dat de waarde van elektrische auto’s ook steeds stabieler aan het worden is. Batterijen hebben een steeds grotere actieradius en de nieuwprijs van elektrische auto’s ligt een stuk lager dan 5 jaar geleden.

Toch zijn elektrische auto’s op dit moment over het algemeen nog duurder dan benzine- of dieselauto’s. Daartegenover staat dat er veel andere financiële voordelen zijn te behalen, waarde de extra kosten van de auto kunnen worden overbrugt. Zo zorgt de overheid voor diverse financiële voordelen. Consumenten die eeen elektrisch voertuig kopen kunnen rekenen op een Zero Emissie Premie en zijn daarbij vrijgesteld van BIV. Daarnaast zijn er verschillende regelingen voor ondernemers waarmee het interessant wordt gemaakt om te kiezen voor elektrisch rijden.

Ook de kosten voor brandstof liggen bij elektrische voertuigen een stuk lager dan voertuigen die rijden op benzine en diesel. Slechts na het kopen van de auto zullen de kosten hoger liggen wanneer er ook een laadpaal bij huis moet worden geïnstalleerd. Verder mag niet worden vergeten dan elektrisch rijden een milieubewuste keuze is. Voor veel mensen zijn de lage kostenverschillen minder belangrijk dan het feit dat ze meewerken aan een schoon en duurzaam milieu.

2. De waarde van enkele elektrische voertuigen uitgelicht

Het wordt financieel dus steeds interessanter om te kiezen voor een elektrische auto. Maar hoe zit dat precies met het waardeverloop van elektrische auto’s? Om die vraag te beantwoorden hebben wij 3 verschillende en populaire elektrische voertuigen onder de loep genomen. Wij kijken naar het waardeverloop van deze voertuigen die in 2014 zijn aangeschaft. Van de daarop volgende jaren vind u de dagwaarde. Wij zijn uitgegaan van een afstand van 20.000 kilometer per jaar voor iedere auto. De auto’s die we hebben gekozen zijn een Renault ZOE 65KW intens, een Nissan Leaf 80KW Acenta en een Tesla Model S 60 225KW.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Een zeer vriendelijke bediening en een goede. Uitleg
Peter G. | Antwerpen | Hyundai i20, 2010 09.05.2019
Alles vlot verlopen en goede prijs. Correcte betaling.
Bouvez V. | Antwerpen | Audi A4, 2006 27.12.2018
Het zijn correcte mensen die een snelle en eerlijke afhandeling nastreven. Ik kan het iedereen aanraden om langs te gaan voor een snelle en eerlijke verkoop van uw te verkopen voertuig.
Luc D. | Hasselt | Peugeot 308, 2007 13.08.2018

Gratis online taxatie