Waarde elektrische auto’s

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en de koop en verkoop van deze auto’s neemt ook toe. Wij bespreken de ontwikkelingen van de waarde van elektrische auto’s.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Er wordt veel gespeculeerd over de snelle waardedalingen van elektrische auto’s. Vanwege ontwikkelingen van de batterijen wordt vaak gezegd dat het verstandig is om te wachten met het kopen van een elektrische auto. Maar hoe zit dat precies met het waardeverloop?

wijkopenautos.be bespreekt het waardeverloop van elektrische auto’s en neemt er enkele onder de loep. Benieuwd hoeveel uw elektrische auto waard is? Doe direct een auto taxatie via de website.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Is elektrisch rijden financieel een goede keuze?

Waarde elektrische auto tweedehands

Dit is de vraag die de meeste mensen zichzelf stellen bij de overweging om de overstap te maken van een benzine auto, naar een elektrische auto. Is het financieel interessant? Dit antwoord wordt in steeds meer gevallen met een ‘ja’ beantwoord.

De factor die elektrisch rijden het duurste maakt is de batterij die in de auto zit. De ontwikkelingen van de batterij gaan snel. Dat betekent dat deze steeds goedkoper kan worden geproduceerd en tegelijkertijd een langere actieradius hebben.

Klinkt erg positief, maar nadeel hieraan is dat een elektrische auto van een aantal jaar oud snel in waarde daalt, omdat er al auto’s met een betere en goedkopere accu op de markt zijn gekomen.

Dit is dan ook tegelijkertijd de reden waarom mensen kiezen om te wachten op een elektrische auto met een stabielere waarde. Echter is er de laatste jaren te zien dat de harde daling van waarde aan het stagneren is en dat de waarde van elektrische auto’s ook steeds stabieler aan het worden is.

Toch zijn elektrische auto’s op dit moment over het algemeen nog duurder dan benzine- of dieselauto’s. Daartegenover staat dat er veel andere financiële voordelen zijn te behalen, waarde de extra kosten van de auto kunnen worden overbrugt. Zo zorgt de overheid voor diverse financiële voordelen.

Uit een onderzoek van de ING wordt verwacht dat elektrische auto's, verkocht na 2020, na 5 jaar nog 50% van hun oorspronkelijke waarde hebben. Dat betekent een minder harde afschrijving dan diesel en benzine op dit moment.

Consumenten die een elektrisch voertuig kopen kunnen rekenen op een Zero Emissie Premie en zijn daarbij vrijgesteld van BIV. Daarnaast zijn er verschillende regelingen voor ondernemers waarmee het interessant wordt gemaakt om te kiezen voor elektrisch rijden.

Ook de kosten voor brandstof liggen bij elektrische voertuigen een stuk lager dan voertuigen die rijden op benzine en diesel. Slechts na het kopen van de auto zullen de kosten hoger liggen wanneer er ook een laadpaal bij huis moet worden geïnstalleerd.

Verder mag niet worden vergeten dan elektrisch rijden een milieubewuste keuze is. Voor veel mensen zijn de lage kostenverschillen minder belangrijk dan het feit dat ze meewerken aan een schoon en duurzaam milieu.

Gratis online taxatie

2. De waarde van enkele elektrische voertuigen uitgelicht

Het wordt financieel dus steeds interessanter om te kiezen voor een elektrische auto. Maar hoe zit dat precies met het waardeverloop van elektrische auto’s?

Om die vraag te beantwoorden hebben wij 3 verschillende en populaire elektrische voertuigen onder de loep genomen. Wij kijken naar het waardeverloop van deze voertuigen die in 2014 zijn aangeschaft. Van de daarop volgende jaren vind u de dagwaarde. Wij zijn uitgegaan van een afstand van 20.000 kilometer per jaar voor iedere auto.

De auto’s die we hebben gekozen zijn een Renault ZOE 65KW intens, een Nissan Leaf 80KW Acenta en een Tesla Model S 60 225KW.

Renault ZOE

 • 2014 (nieuw): €22.990,-
 • 2015: €12.532,-
 • 2016: €10.724,-
 • 2017: €8.715,-
 • 2018: €7.472,-

Nissan Leaf

 • 2014 (nieuw): €32.790,-
 • 2015: €18.128,-
 • 2016: €15.958,-
 • 2017: €13.578,-
 • 2018: €12.318,-

Tesla Model S

 • 2014 (nieuw): €69.000,-
 • 2015: €47.740,-
 • 2016: €41.392,-
 • 2017: €36.859,-
 • 2018: €33.728,-

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Gemakkelijk een afspraak gemaakt en zeer goed ontvangen geweest door het personeel! De auto werd geïnspecteerd en alle info werd naar het hoofdkantoor gestuurd. Omdat de wagen redelijke schade had van een aanrijding werd de prijs via een 48h veiling bepaald en kon ik de auto niet direct verkopen. Van elk bod werd ik via sms op de hoogte gebracht en na 48h maakte ik terug een afspraak. Het hoogste bod lag binnen mijn verwachtingen en kwam op de verkoopsovereenkomst. Het papierwerk was vlug en professioneel afgehandeld. Na 1 werkdag stond het geld op mijn rekening. De service die geboden wordt is zeer professioneel en correct. Ik raad iedereen aan om hun wagen aan te bieden, zelfs als die schade heeft. Je krijgt er een correcte prijs. Zeer aan te bevelen!
Jerry D. | Kortrijk | Citroen C4 Aircross, 2013 16.01.2023
Online prijs komt overeen met effective verkoop prijs. Duidelijk afspraken maken de beste vrienden... Vriendelijk personeel, snelle verkoop en dag na verkoop het bedrag ontvangen op de rekening.
Kevin V. | Leuven | Skoda Octavia, 2013 24.05.2022
Correcte offerte, correcte afhandeling, vlot en vriendelijk.
Maria R. | Leuven | Toyota Starlet, 1998 10.05.2022