Ontdek binnen 24 uur de marktwaarde van uw auto

wijkopenautos.be biedt u een online waardebepaling en een gratis auto taxatie aan in één van onze vestigingen waarbij wij de marktwaarde bepalen.

Onze eenvoudige tool berekent op basis van het merk, type en bouwjaar van uw auto de dagwaarde binnen 30 seconden. Daarbij wordt geen rekening gehouden met de staat van uw wagen.

Maak online direct een afspraak bij een vestiging bij u in de buurt voor een gratis en vrijblijvende prijsevaluatie. Onze taxateurs evalueren de daar de staat van uw wagen aan de hand van een gedetailleerde checklist. Ga over tot de verkoop en wij regelen de rest.

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Bereken de restwaarde van uw auto

marktwaarde auto

Als u uw auto verkoopt moet u een geschikte prijs vragen voor uw auto. Niet te hoog, want dan schrikt u potentiële kopers af, maar u wilt uw auto ook niet van de hand doen voor een weggeefprijs. U kunt zelf een inschatting maken door op auto verkoop sites te kijken wat gevraagd wordt voor auto's van hetzelfde model uit hetzelfde bouwjaar. Dat is een niet erg accurate manier en bovendien zijn er veel betere alternatieven. Zo kunt u gebruik maken van een koerslijst om de waarde van uw auto te bepalen, maar dan moet u wel veel gegevens doorgeven: het merk, het type, het bouwjaar, de bouwmaand, het type brandstof, het type transmissie én het aantal deuren. Dat kan nog veel makkelijker en sneller! Als u de restwaarde via onze taxatietool berekent vult u alleen uw voertuiggegevens, de kilometerstand van uw auto en uw e-mailadres in en de restwaarde van uw auto verschijnt onmiddellijk op uw scherm.

De restwaarde is een grove inschatting van de waarde van uw auto, omdat er geen rekening wordt gehouden met de onderhoudsstaat van uw auto. Uiteraard hebben slijtage, de toestand van de motor en krassen en deuken ook invloed op de waarde van uw auto. De marktwaarde van uw auto berekenen vergt een daadwerkelijk onderzoek naar de staat van uw auto door een professionele taxateur. Maak daarom meteen na de waardebepaling een afspraak voor een taxatie, zodat onze taxateur de marktwaarde van uw auto kan bepalen.

2. Wij bepalen de marktwaarde van uw auto

Onze taxateur neemt de restwaarde van uw auto als uitgangspunt bij de taxatie. Aan de hand van de staat van uw auto kan hij de marktwaarde van uw auto bepalen. Wilt u ervoor zorgen dat uw auto een goede indruk maakt bij de taxatie of bij de verkoop in het algemeen? Volg dan deze tips:

  • Was uw auto zorgvuldig of rijd door de wasstraat en neem het uitgebreide programma. Zorg ook dat de velgen goed schoon zijn
  • Haal vlekken uit de bekleding en poets alle kunststof onderdelen
  • Leeg het dashboardkastje en alle andere vakjes
  • Stofzuig de auto en klop de vloermatten uit
  • Zorg dat de auto fris ruikt
  • Vul zelf de vloeistoffen bij
  • Controleer de verlichting en vervang zo nodig het lampje

Onze taxateur inspecteert uw auto volledig. Zowel het interieur, exterieur, als het motorische gedeelte van uw auto worden volledig onder de loep genomen. Na ongeveer een half uur heeft hij een goede indruk van uw auto. Vervolgens maakt hij een proefrit om de wegligging en de prestaties van de motor te testen. Dan is het tijd voor een bod op uw auto en weet u wat de marktwaarde van uw auto is. Onze service is vrijblijvend. Daarom bent u niet verplicht om uw auto te verkopen. Bovendien worden er nooit kosten in rekening gebracht. U weet in ieder geval de marktwaarde van uw occasion. Als u besluit om uw auto aan ons te verkopen dan regelen wij verder alles voor u!

3. Wij betalen de marktwaarde voor uw auto

U wilt natuurlijk dat de verkoopwaarde van uw auto altijd gelijk is aan de marktprijs van uw auto en geen geld verliezen op de verkoop. Laat ons daarom de marktwaarde berekenen en bepaal zelf of u uw auto aan ons verkoopt. Als u dit wel doet, dan garanderen wij een zeer uitgebreide service. Daarbij regelen wij alle administratieve handelingen voor u en wij maken de betaling veilig via de bank over. U verkoopt uw auto razendsnel, soms al binnen 24 uur, en het geld wordt direct overgemaakt.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

We zijn heel correct en vriendelijk behandeld en hebben een mooie prijs gekregen voor onze auto.
Murielle T. | Gent | Mitsubishi Lancer, 2012 20.05.2019
Ik vind dat jullie service heel goed en jullie heel vriendelijk waren. Met vriendelijk groeten
Sadegh D. | Antwerpen | Peugeot 206, 2006 05.05.2019
Vriendelijk personeel, correcte service.
Hugo F. | Mechelen | Mercedes-Benz C-Klasse, 2004 30.04.2019

Gratis online taxatie