Ontdek binnen 24 uur de marktwaarde van uw auto

wijkopenautos.be biedt u een online waardebepaling en een gratis auto taxatie aan in één van onze vestigingen waarbij wij de marktwaarde bepalen.

Onze eenvoudige tool berekent op basis van het merk, type en bouwjaar van uw auto de dagwaarde binnen 30 seconden. Daarbij wordt geen rekening gehouden met de staat van uw wagen.

Maak online direct een afspraak bij een vestiging bij u in de buurt voor een gratis en vrijblijvende prijsevaluatie. Onze taxateurs evalueren de daar de staat van uw wagen aan de hand van een gedetailleerde checklist. Ga over tot de verkoop en wij regelen de rest.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Bereken de restwaarde van uw auto

Marktwaarde auto berekenen

Als u uw auto verkoopt moet u een geschikte prijs vragen voor uw auto. Niet te hoog, want dan schrikt u potentiële kopers af, maar u wilt uw auto ook niet van de hand doen voor een weggeefprijs.

Er zijn verschillende manieren om de marktwaarde van een auto te berekenen. Niet allemaal zijn ze even accuraat:

 • Marktwaarde inschatten: Kijk online naar vergelijkbare modellen (zelfde merk/ bouwjaar/ kilometerstand). Op basis hiervan kunt u een schatting maken. Maar dit is niet heel accuraat.
 • Marktwaarde op basis van de koerslijst: Online zijn er koerslijsten te vinden maar deze geven een erg algemene marktwaarde.
 • Marktwaarde via onze taxatietool: Via onze taxatietool krijgt u binnen 30 seconden de dagwaarde, deze is gelijk aan de huidige marktwaarde. Maar dit is slechts een indicatie gebasseerd op merk, model, bouwjaar en kilometerstand.
 • Marktwaarde via taxatie: Een gepersonaliseerde marktwaarde voor uw auto ontvangt u gratis in de vestiging. Maak nu snel een afspraak!

In de vestiging wordt er naar meer gekeken dan alleen merk, model, bouwjaar en kilometerstand. Hier bepaald een expert de marktwaarde van uw auto onder andere aan de hand van de staat van uw auto en gebruikssporen.

2. Wij bepalen de marktwaarde van uw auto

Onze taxateur neemt de restwaarde van uw auto als uitgangspunt bij de taxatie. Aan de hand van de staat van uw auto kan hij de marktwaarde van uw auto bepalen.

Wilt u ervoor zorgen dat uw auto een goede indruk maakt bij de taxatie of bij de verkoop in het algemeen? Volg dan deze tips:

 • Was uw auto zorgvuldig of rijd door de wasstraat en neem het uitgebreide programma. Zorg ook dat de velgen goed schoon zijn
 • Haal vlekken uit de bekleding en poets alle kunststof onderdelen
 • Leeg het dashboardkastje en alle andere vakjes
 • Stofzuig de auto en klop de vloermatten uit
 • Zorg dat de auto fris ruikt
 • Vul zelf de vloeistoffen bij
 • Controleer de verlichting en vervang zo nodig het lampje
Gratis online taxatie

Onze taxateur inspecteert uw auto volledig. Zowel het interieur, exterieur, als het motorische gedeelte van uw auto worden volledig onder de loep genomen. Na ongeveer een half uur heeft hij een goede indruk van uw auto. Vervolgens maakt hij een proefrit om de wegligging en de prestaties van de motor te testen.

Dan is het tijd voor een bod op uw auto en weet u wat de marktwaarde van uw auto is. Onze service is gratis en vrijblijvend. Daarom bent u niet verplicht om uw auto te verkopen. Bovendien worden er nooit kosten in rekening gebracht. U weet in ieder geval de marktwaarde van uw occasion. Als u besluit om uw auto aan ons te verkopen dan regelen wij verder alles voor u!

3. Wij betalen de marktwaarde voor uw auto

U wilt natuurlijk dat de verkoopwaarde van uw auto altijd gelijk is aan de marktwaarde van uw auto en geen geld verliezen op de verkoop. Laat ons daarom de marktwaarde berekenen en bepaal zelf of u uw auto aan ons verkoopt. Als u dit doet, dan garanderen wij een zeer uitgebreide service.

Daarbij regelen wij alle administratieve handelingen voor u en wij maken de betaling veilig via de bank over. U verkoopt uw auto razendsnel, soms al binnen 24 uur, en het geld wordt direct overgemaakt.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Zeer snel met de papieren maar de betaling is nog niet in orde?
Abdelmjid A. | Zellik | Fiat 500X, 2015 17.06.2019
We zijn heel correct en vriendelijk behandeld en hebben een mooie prijs gekregen voor onze auto.
Murielle T. | Gent | Mitsubishi Lancer, 2012 20.05.2019
Ik vind dat jullie service heel goed en jullie heel vriendelijk waren. Met vriendelijk groeten
Sadegh D. | Antwerpen | Peugeot 206, 2006 05.05.2019

Gratis online taxatie