Welke auto stijgt in waarde?

Veel autobezitters zien bepaalde soorten auto’s als een slim beleggingsobject. Bij wijkopenautos.be ontdekt u alles over de manier waarop deze auto’s in waarde stijgen.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Er is een goede kans dat bepaalde voertuigen die slechts in een gelimiteerd aantal geproduceerd zijn, of voertuigen met (een) bijzondere (combinatie van) eigenschappen, in waarde stijgen door de jaren heen. Deze bolides hebben vaak veel zorg nodig om mettertijd waardevoller te worden.

Onze experts lopen de auto na en bepalen de exacte waarde van uw auto. Daarnaast brengen we ook een direct een vrijblijvend bod uit op uw auto. De gehele auto taxatie is gratis en het ligt dus aan u of u het bod aanneemt of afwijst!

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Oldtimers: auto’s die in waarde stijgen

Autos die in waarde stijgen

Als u het hebt over auto’s met een zeker beleggingspotentieel, dan zullen de meeste mensen direct aan oldtimers denken. Deze sleeën zijn geliefd vanwege hun nostalgische charme. Anderen voelen zich eerder aangetrokken tot de aantrekkelijke financiële mogelijkheden van oldtimers.

Veel oldtimers zijn ondertussen een stuk meer waard dan vroeger. De belastingdienst doet er nog een schepje bovenop, want sommige oldtimers komen zelfs in aanmerking voor vrijstelling van de wegenbelasting.

In dit geval geldt de volgende regeling: “Als uw motorrijtuig minimaal 40 jaar geleden voor het eerst in gebruik is genomen, krijgt u automatisch vrijstelling voor uw oldtimer”.

Er is daarnaast een overgangsregeling voor oldtimers, hier kunt u bekijken of u in aanmerking hiervoor komt. Ook is het belangrijk dat het voertuig in goede en originele staat is.

Het beste nieuws voor oldtimerbezitters? U mag gewoon de weg op met uw oldtimer, en er is zelfs een speciale regeling dat u slechts 25% van de belasting betaalt voor een jongere oldtimer, mits u belooft niet te rijden in de wintermaanden.

2. Youngtimers: de jonge honden die waarde najagen

Naast oldtimers, kan u ook altijd overwegen om een youngtimer aan te schaffen. Bij vele youngtimers is het ook realistisch om een aantrekkelijke waardeontwikkeling te verwachten.

Van sommige oldtimers kan niet verwacht worden dat ze nog veel meer waard worden dan ze al zijn. Dan heeft het dus ook geen zin om deze aan te schaffen, en zal het lang duren voordat de verkoop zich ook echt loont.

Gratis online taxatie

Met youngtimers de weg op

Youngtimers hebben ook andere voordelen. Als u verkeersbelasting betaalt, mag u ook gewoon de weg op. Zo kan u uw youngtimer ook gebruiken voor uw dagelijkse boodschappen of ritjes naar uw werk. U moet u natuurlijk wel afvragen of dit zinnig is.

Rondrijden in een investeringsobject – en dus ook mogelijk waardeverlies accepteren – klinkt sommige automobilisten waarschijnlijk niet als muziek in hun oren. De volgende youngtimer-modellen zijn mogelijkerwijs aantrekkelijk voor alledaags gebruik:

  • Audi S2
  • Saab 9-3 Cabrio
  • VW Golf Country
  • Alfa Romeo 166
  • Opel Omega B
  • Volvo V70 I
  • Porsche 944 Turbo
  • BMW M3

3. Auto’s verkopen met winst?

De meeste autobezitters vinden het best lastig om hun dure auto door te verkopen, ook al verdienen ze er uiteindelijk op. Zelfs als een old- of youngtimer meer waard is geworden, dienen potentiële verkopers eerst over een paar dingen na te denken.

Weegt de meerwaarde van de auto op tegen de investeringen die u erin hebt gestoken? Dan kan u overwegen de bolide weer van de hand te doen. Bij de investeringen moet u ook rekeningen houden met onderhouds- en reparatiekosten, het is dus handig deze kosten vanaf het begin bij te houden.

Heeft u geen geschikte parkeerplek die uw investeringsauto beschut voor de elementen? Dan kan u waarschijnlijk maar beter niet te lang wachten voordat u tot verkoop overgaat. Een hagelbuitje, roestlaagje of vochtschade beïnvloed natuurlijk de waarde van uw young- of oldtimer. In België mag u met oldtimers gewoon de weg op, wat natuurlijk weer compenseert voor de afschrijvingskosten. Die betaalt u immers ook voor andere voertuigen.

4. Auto’s met waardestijging laten taxeren bij wijkopenautos.be!

Als u bij wilt houden hoeveel uw auto in waarde toeneemt, is het erg belangrijk om deze regelmatig te laten taxeren. Als u dit bij een garage laat doen, kan u ervan uit gaan dat u een flinke smak geld kwijt bent door de jaren heen.

Daarom raden wij aan eens een kijkje te nemen naar goedkopere alternatieven. Bij wijkopenautos.be kunt u altijd uw auto laten taxeren om de waardestijging te weten. Gratis! U hoeft enkel de basisgegevens van uw auto op te geven, en wij geven u een op statistische berekeningen gebaseerde referentiewaarde.

Daarna kunt u overal in de Benelux een afspraak maken in een van onze garages. Onze professionele monteurs bekijken de staat van uw auto en schatten de waarde in.

Een snelle taxatie-service, zonder verborgen kosten, die u een eerlijke inschatting geeft van de staat van uw auto. Indien gewenst bieden wij ook een gratis en uitgebreide aankoopservice aan. De taxatiewaarde wordt dan ook direct onze verkoopprijs..

Wacht niet langer en kom nu achter de waardestijging van uw auto!