Auto ouder dan 10 jaar

Ze hebben wat meer slijtage, maar aan de andere kant kunnen ze ook erg waardevol zijn. We hebben het natuurlijk over auto’s ouder dan 10 jaar.

Er komt een moment dat u benieuwd bent wat u kunt krijgen voor uw auto ouder dan 10 jaar. Doe de online dagwaarde taxatie en kom daarna langs in de vestiging van wijkopenautos.be voor een gratis exacte taxatie auto.

Bij wijkopenautos.be taxeren wij de waarde van uw auto gratis en vrijblijvend. U bepaalt wat er daarna gebeurd, verkopen of verder rijden. In ieder geval bent u belangrijke informatie over uw auto rijker!

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Auto’s worden steeds ouder

auto ouder dan 10 jaar

Het Belgische wagenpark had eind 2016 een gemiddelde leeftijd van bijna 10 jaar. In 2013 stond dit nog op ongeveer 8 jaar. Het gaat goed met de oudere auto. In het eerste kwartaal van 2018 zijn er maar liefst 661.146 occasions verkocht, dat is 1,3 procent meer in vergelijking met een jaar eerder. Er worden steeds meer tweedehands auto's verkocht, meer dan nieuwe.

Veiligheid van oude auto’s
We zien dat het Belgische wagenpark gemiddeld steeds ouder wordt, kunnen we dan ook concluderen dat de veiligheid maar stabiel is, dat de oude auto nog zo veilig is als een nieuwe? Of bijna dan?

In 2017 deed de Belgische mobiliteitsorganisatie Touring een crashtest met oude modellen (ouder dan 10 jaar) en de nieuwe modellen van een bepaald merk. De uitslag volgens Touring? Koop geen auto ouder dan 10 jaar.
Zij gebruikte een oud model van Volkswagen uit 1983 en een Volkswagen uit 2012 en lieten deze twee een crashtest ondergaan. Bij een botsing tegen dezelfde muur lopen de resultaten volledig uit elkaar. Bij de Volkswagen uit 1983 zijn bij de test het stuur, dashboard en de cabine vernield en bij het nieuwere model is dit nog vrij intact. De crash bij het oude model zou zeer waarschijnlijk een dodelijke afloop hebben gehad.

Traxio, de federatie van de autosector, noemt het onzin. Als oude auto’s voldoen aan de gestelde technische veiligheidsnormen en als de technische keuring in orde is, dan kan de auto makkelijk de weg op.

2. Oude auto's zijn fiscaal voordelig

Steeds meer zakelijke rijders kiezen voor oudere zakelijke auto, dit is uiteindelijk voordeliger. Daarentegen is helaas de kans op pech en reparatie wel groter.

Voordeel van Alle Aard (VAA)
Een auto van de zaak waar ook privé gereden mee mag worden, wordt een onderdeel van je loonpakket. Dit zorgt ervoor dat er een belastbaar voordeel van alle aard ontstaat. Het VAA is een bedrag dat ervoor zorgt dat je belastbaar inkomen wordt verhoogd. Op deze manier betaal je als zakelijke rijder geen sociale zekerheidsbijdragen maar wel bedrijfsvoorheffing.

Het VAA voor bedrijfwagens wordt berekend volgens deze formule: nieuwwaarde x 6 : 7 x CO2-coëfficiënt

Bij het berekenen van dit bedrag wordt er rekening gehouden met de leeftijd van de auto. Vanaf jaar 2 van de auto mag de nieuwwaarde met 6% worden verminderd met een maximum van 30% vermindering na 5 jaar. Hoe ouder de zakelijke auto, hoe voordeliger het wordt. Hou er wel rekening mee dat je geen zwaar vervuilende auto moet uitkiezen.

Kunt u dus leven met wat minder technische snufjes en software, dan is een youngtimer misschien wel iets voor u. Hou wel rekening dat tweedehandsauto’s al meer slijtage hebben dan een nieuwe, en natuurlijk vaak geen garantie. Wees dus bereid om eventuele reparatiekosten op te vangen.

Verzekering
Betaal niet te veel voor een auto met een lage waarde. Auto’s ouder dan 10 jaar hebben een relatief lage dagwaarde, daarom zijn ze qua bijtelling zo interessant. Doordat de waarde van de auto zo laag is, is het van belang dat u niet teveel betaald. Heeft u uw oude auto van 15 jaar geleden nog steeds full Omnium verzekerd? Dan betaalt u waarschijnlijk te veel. Allsecur adviseert bijvoorbeeld om auto’s alleen BA te laten verzekeren. Wees niet oververzekerd en betaal niet te veel!

3. Waarde auto ouder dan 10 jaar

Of u een auto ouder dan 10 jaar moet kopen of niet, daarover zijn de meningen over verdeeld. Wij van wijkopenautos.be kunnen u in ieder geval helpen met de waarde taxatie van uw oude auto. Om te beginnen kunt u de online taxatietool gebruiken om de dagwaarde van uw auto te berekenen. Bent u benieuwd naar de echte waarde van uw wagen? Laat onze experts er dan naar kijken. Binnen een half uur lopen ze uw auto volledig na en doen een taxatie. Deze is geheel gratis! Nu weet u de waarde van uw auto en kunt u kijken of u bijvoorbeeld niet oververzekerd bent!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Supersnel alles perfect geregeld!!
Stijn d. | Turnhout | Toyota Corolla Verso, 2008 05.05.2019
We hadden onmiddellijk vertrouwen toen ze de expertise van auto deden. Ook dat we contract kregen ivm betaling gaf ons een zekere veiligheid. Zaterdag werd het opgemaakt en maandagavond stond het geld op onze rekening.
Bart D. | Zellik | Volkswagen Passat, 2004 30.04.2019
Heel vriendelijke en professionele ontvangst, keuring en prijsofferte.
Dominique V. | Gent | Renault Clio, 2011 02.12.2018