Verkoopprijs op basis van de cataloguswaarde van uw auto

De waarde van uw auto is niet alleen van belang bij de verkoop of aankoop van uw auto maar ook met name de verzekering en belasting hebben hiermee te maken.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

wijkopenautos.be heeft daarom een taxatietool ontwikkeld waarmee u in een handomdraai de waarde van uw auto berekent. Om hem daarmee te verkopen, of te overwegen om nog een jaar onderhoud erbij te doen.

Kom langs in de vestiging voor een uitgebreide auto taxatie. Gratis en vrijblijvend, zo doen we dat bij wijkopenautos.be. Of u nu een auto verkoopt of niet, bij ons bent u altijd welkom.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Waarom is de cataloguswaarde auto belangrijk?

Cataloguswaarde auto

De cataloguswaarde van uw auto is in een aantal situaties belangrijk:

  • Voor de verzekering en de belasting
  • Bijtelling berekenen voor de auto van de zaak

Of bent u gewoon benieuwd? De cataloguswaarde auto opzoeken is een eenvoudige opdracht.

Wat is de cataloguswaarde van een auto?
De cataloguswaarde is de officiële nieuwwaarde die de auto had op de datum dat kenteken deel 1 is uitgegeven.
De cataloguswaarde is inclusief btw, bpm en af-fabriek accessoires of door importeur aangebrachte accessoires.

2. Cataloguswaarde of dagwaarde bij verkoop?

Als u uw auto verkopen wilt voor een goede prijs dan rijst als eerste de vraag: wat is mijn auto waard? De makkelijkste manier om daar achter te komen is door allereerst een online waardebepaling te doen met onze handige online taxatietool.

U kunt de cataloguswaarde gebruiken als indicatie voor de verkoopprijs voor een jonge auto’s, maar bij oudere voertuigen is het berekenen van de dagwaarde of restwaarde een betere indicatie voor verkoopprijs. De dagwaarde vertelt u namelijk wat uw auto waard is vandaag. Vraagt u de dagwaarde bij ons op via de taxatietool, hou er dan rekening mee dat dit de waarde is van een auto in perfecte staat. Een gedetailleerde taxatie doen wij in de vestiging.

Bereken de restwaarde

U voert ten eerst uw voertuiggegevens in, dan kan onze taxatietool de cataloguswaarde van uw auto opzoeken. Vervolgens vult u de kilometerstand en uw e-mailadres in. De restwaarde van uw auto verschijnt op uw scherm en dit wordt ook naar u gemaild. Wel zo handig als u later de waarde nog eens wilt opzoeken!

U kunt de dagwaarde ook zelf proberen te bepalen, maar het valt niet mee om dit te doen. Wist u bijvoorbeeld dat niet elke model auto even waardevast is? Dit heeft te maken met de populariteit van het model, maar bijvoorbeeld ook met de kleur. Heeft uw auto een zeer afwijkende en opvallende kleur? Dan is de kans groot dat hij sneller in waarde daalt.

Er zijn dus verschillende factoren die een rol spelen bij de waardebepaling. Voor de aanschaf van uw nieuwe auto raden we dan ook aan om eerst research te doen naar modellen auto's en kleuren die waardevast zijn. Op die manier koopt u een auto die niet zo snel in waarde daalt!

Alle factoren die meetellen in de waardebepaling leiden tot een percentage. Dit percentage trekken we van de cataloguswaarde af en we berekenen de restwaarde van uw auto. Deze waardebepaling van uw auto geeft een inschatting van de werkelijke waarde van uw auto. U kunt besluiten om aan de hand van deze waarde uw auto zelf te verkopen, maar u wilt waarschijnlijk wel weten wat uw auto precies waard is.

Daarom raden wij aan om ook een afspraak te maken voor een taxatie. Deze afspraak maakt u direct na de waardebepaling.

Gratis online taxatie

2. Kom voor een taxatie

De taxatie verloopt in 30 minuten en wordt vakkundig uitgevoerd door een erkende professional. Omdat hij dagelijks auto's taxeert, weet hij precies waar hij op moet letten. Hij neemt uw auto volledig onder de loep: het interieur en exterieur worden geïnspecteerd en alles onder de motorkap wordt geïnspecteerd. Na de taxatie maakt onze taxateur een proefrit om de wegligging en de prestaties van de motor te testen.

De taxateur kan nu de autowaarde berekenen en doet een bod op uw auto. Dit bod is geheel vrijblijvend. U kunt er dus nog een paar nachtjes over slapen of u kunt uw auto zelf verkopen. Als u alles snel en makkelijk wilt regelen, verkoopt u uw auto meteen aan ons. Als ervaren auto opkopers regelen wij het papierwerk om uw dossier af te ronden. Het geld wordt dezelfde dag via een bankoverschrijving overgemaakt. Dit heeft u na ongeveer twee werkdagen op uw bankrekening staan.

Verkoop uw auto binnen 24 uur

Laat ons de restwaarde van uw auto berekenen aan de hand van de cataloguswaarde van uw auto en maak ook een afspraak voor een taxatie, zodat wij de exacte waarde van uw auto kunnen vaststellen. Daarna verkoopt u uw auto direct aan ons en wij regelen al het papierwerk.

U bent via ons binnen 24 uur van uw auto af! Zo verspilt u weinig tijd aan de verkoop en houdt u des te meer tijd over voor de aankoop van een nieuwe auto.