Verkoopprijs auto bepalen? Ontdek het snel en simpel

De verkoopprijs is een belangrijk onderdeel van uw auto verkoop. Hoe bepaalt u die? Bespaar uzelf de moeite en ontdek de verkoopprijs van uw auto hier.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Via onze online waardebepaling kunt u gratis en volledig online uw auto taxeren. Dit neemt een paar minuutjes in beslag.

Om uw verkoopprijs te ontvangen voert u zoveel mogelijk gegevens over uw auto in, zodat wij een goed beeld van de staat van uw auto krijgen. Voeg ook enkele foto's toe en ontvang uw verkoopprijs.

Zo heeft u een perfecte indruk van de waarde van uw auto én een verkoopprijs! Hiervoor kunt u uw auto particulier proberen te verkopen, of direct aan ons!

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. De verkoopprijs auto bepalen met de dagwaarde

Verkoopprijs auto bepalen door taxatie

De verkoopprijs van uw auto is makkelijk te berekenen aan de hand van de dagwaarde. Maar wat is de dagwaarde?

De dagwaarde is een auto waarde indicatie. Vanaf het moment dat u uw auto koopt, verliest deze in waarde. Dat kan komen door schade, maar ook wegens het simpele feit dat uw auto elke dag ouder wordt.

De cataloguswaarde van uw auto berekenen hoeft u dus niet te doen, dit bedrag gaat u helaas niet meer voor uw auto krijgen.

Waarom dagwaarde berekenen?

  • Afsluiten verzekering: Niemand wil oververzekerd zijn maar ook zeker niemand wil na een ongeval merken dat ze onderverzekerd zijn.
  • Taxatie na ongeval: Het is verstandig een taxatie te laten uitvoeren na een ongeval. U moet weten wat uw auto waard is na schade. Soms is het beter om uw auto direct te verkopen na schade in plaats van de reparatiekosten te betalen.
  • Verkoop: Bij verkoop is het handig om te weten wat uw auto waard is. Op deze manier vraagt u niet teveel en ook niet te weinig. Naast kennis over een marktconforme prijs heeft u ook een betere onderhandelingspositie.

Dankzij de online waardebepaling op onze website kunt u gemakkelijk berekenen wat wel een realistische verkoopprijs voor uw auto is.

U voert uw voertuiggegevens, een indicatie van de kilometerstand en een geldig e-mailadres in. De tool berekent vervolgens razendsnel de dagwaarde van uw auto.

Aan de hand van deze dagwaarde kunt u al een auto verkoopprijs bepalen. Kijk hierbij wel eerlijk naar de staat van uw auto.

Is uw auto in perfecte staat en heeft u nooit schade gereden? Dan is de dagwaarde redelijk accuraat.

Heeft uw auto enkele gebreken? Dan moet u de dagwaarde iets naar beneden bijstellen.

Als u het moeilijk vindt om zelf in te schatten wat uw auto waard is, voer dan onze gratis online waardebepaling uit en wij doen het voor u.

Gratis online taxatie

2. Onze gratis online waardebepaling

Vraagt u zich af: wat is mijn auto waard? Dan bieden wij een snelle en zekere manier om daarachter te komen. Met onze gratis online waardebepaling weet u in een paar stappen wat uw auto écht waard is.

Allereerst voert u uw voertuiggegevens in zodat onze tool direct de dagwaarde voor u kan berekenen. Let op: dit is niet de daadwerkelijke waarde. Hiervoor moet nog naar de staat van uw auto worden gekeken.

De staat van de auto legt u vast aan de hand van de zelfevaluatie. Hierin vragen wij u verdere details over uw auto toe te voegen, inclusief enkele foto's. Op basis hiervan berekenen wij de verkoopprijs.

En dan is het aan u. U kunt ervoor kiezen de prijs zelf te hanteren en proberen uw auto particulier te verkopen. Of u bepaalt: ik verkoop direct! Dan nemen wij uw auto graag over voor deze prijs

Hiervoor hoeft u dan alleen nog een inleverafspraak te boeken bij een vestiging bij u in de buurt.

Uw auto verkopen

Als u ervoor kiest uw auto aan ons te verkopen, hoeft u zich geen zorgen meer te maken om administratiewerk. Dat verzorgen wij. U verkoopt uw auto en verder hoeft u niks meer te doen.

De verkoopprijs maken we dezelfde dag nog aan u over zodat het geld al na 2 werkdagen op uw rekening staat.

Ook benieuwd naar de juiste verkoopprijs van uw auto? Wacht dan niet langer en start nu uw gratis online waardebepaling. U kunt vaak uw auto al binnen 24 uur bij ons kwijt! Zo snel heeft u uw auto nog nooit verkocht.

3. Veelgestelde vragen

V : Hoe bepaal ik de verkoopprijs van mijn auto?

A : De verkoopprijs van uw auto is makkelijk te bepalen aan de hand van de dagwaarde. De dagwaarde is een auto waarde indicatie. Dankzij de online waardebepaling op onze website kunt u deze gemakkelijk zelf berekenen. Op basis van deze waarde kunt u de verkoopprijs van uw auto bepalen. Let op: deze schatting is gebaseerd op een auto in perfecte conditie.

V : Is de cataloguswaarde of dagwaarde direct de prijs die ik moet vragen?

A : Nee. De cataloguswaarde is de aanschafprijs van uw auto. Die komt niet overeen met de daadwerkelijke waarde aangezien de auto vanaf dag 1 aan waarde verliest. Ook de dagwaarde is niet direct de prijs die je kunt vragen. In deze waarde is de staat van uw auto nog niet meegenomen.

Bij ons krijgt u direct een verkoopprijs waarvoor u uw auto meteen kunt verkopen! Ontdek vrijblijvend wat uw auto waard is via onze online waardebepaling.

V : Hoe bepaalt wijkopenautos.be de verkoopprijs voor mijn auto?

A : Dit bepalen wij op basis van de door u verstrekte informatie over uw auto. Na het invoeren van uw autogegevens krijgt u een eerste schatting van de waarde van uw auto. De dagwaarde. Hierna voert u aanvullende details over uw voertuig in inclusief enkele foto's. Nu kunnen wij nog beter de waarde van uw auto bepalen en u een verkoopprijs aanbieden.Hoe onze klanten onze service beoordelen