Eenvoudig de restwaarde berekenen

wijkopenautos.be berekent voor u de restwaarde binnen 30 seconden. U ontvangt de restwaarde direct online en per e-mail.

De restwaarde is wat uw auto nog waard is na verloop van tijd of na een ongeluk. Is de restwaarde lager dan de reparatiekosten? Dan loont het niet om de schade te herstellen.

Hoe hoog de restwaarde auto is, speelt een belangrijke rol in de autoverkoop. wijkopenautos.be berekent de dagwaarde aan de hand van erkende taxateurs met een auto taxatie. Zij inspecteren de auto en berekenen zo de restwaarde, oftewel marktwaarde. Gaat u akkoord met dit bedrag, dan is uw auto direct verkocht! Vrijwaring wordt gratis door ons geregeld.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Kosteloze online
waardebepaling

Ontvang de definitieve verkoopprijs rechtstreeks vanuit huis

Verkoop als het gewenst is & snelle betaling

1. Bereken de restwaarde auto

Restwaarde auto berekenen met checklist

Niet elke manier om online de restwaarde van uw auto te berekenen is even handig. U kunt de restwaarde bepalen via een koerslijst. Dan moet u vrij veel gegevens invullen: het merk, het type auto, het bouwjaar, de bouwmaand, het type transmissie, de brandstofsoort én het aantal deuren.

Via onze taxatietool gaat dat een stuk makkelijker én sneller: U vult alleen uw voertuiggegevens, de kilometerstand en uw e-mailadres in. De restwaarde verschijnt direct op uw scherm. De restwaarde van uw auto bepalen we op basis van de nieuwwaarde van de auto. Dit is de prijs van het standaardmodel van de auto die u heeft.

De restwaarde wordt berekend door een percentage van de nieuwprijs van de auto af te trekken. Dit percentage wordt onder andere gebaseerd op populariteit en de kilometerstand, maar verschilt ook per merk en model. Het kan dus zijn dat twee auto's van verschillende merken uit dezelfde prijsklasse en uit hetzelfde bouwjaar een andere restwaarde hebben!

Dit komt door het verschil in populariteit van verschillende auto's: Een auto die populair is, behoudt meer waarde dan een auto die niet zo populair is. Informeer uzelf hierover bij de aanschaf van een nieuwe auto. Dit scheelt u geld in de toekomst!

2. Verkoop uw auto

Nu u de restwaarde van uw auto weet, kunt u uw auto verkopen op basis van deze waardebepaling. Als uw auto in een zeer goede staat verkeert, gooit u wat bij de prijs op en als de auto niet zo goed meer functioneert stelt u de prijs wat naar beneden bij.

Houd er sowieso rekening mee dat kopers altijd willen afdingen. Dus een kleine verhoging van de restwaarde kan nooit kwaad. Houd dan de restwaarde aan als bodemprijs en zo ontvangt u na het afdingen van de koper nog steeds de prijs die u wilt.

Wij raden het af om de verkoopwaarde van uw auto alleen op de restwaarde te baseren, omdat hij op dat moment nog niet is onderzocht door een expert. Onze taxateurs bepalen gratis de marktwaarde van uw auto en bovendien doen wij een bod op uw auto. Op die manier weet u de exacte waarde van uw auto, verkoopt u hem direct en hoeft u hem niet zelf te verkopen. Dus waarom zou u het niet doen?

Taxatie in onze vestiging

Als u naar de taxatie gaat is van belang dat u een aantal voorbereidingen treft. Zorg dat uw auto er goed uitziet en maak hem zowel van binnen als van buiten schoon. Verwijder persoonlijke bezittingen en zorg dat u alle belangrijke documenten bij u heeft. Hieronder staan de documenten die u altijd moet meenemen naar de taxatie:

  • Voertuiggevensbewijs deel I (voorheen voertuigbewijs)
  • Voertuiggevensbewijs deel II (voorheen overschrijvingsbewijs)
  • Het onderhoudsboekje
  • De reservesleutels
  • Uw geldige identiteitsbewijs of paspoort
  • Bestaande rekeningen en bewijzen (zoals service en reparaties)
  • Reservebanden (indien van toepassing)
Gratis online taxatie

De taxatie verloopt vlot en duurt ongeveer een half uur. De auto wordt volledig binnenstebuiten gekeerd en daarbij worden zowel de visuele aspecten, zoals krassen in de lak en vlekken in de bekleding, als de technische aspecten meegenomen, zoals de staat van de carrosserie, roestplekken en de staat van de motor.

Er wordt een proefrit gemaakt om de motor en de wegligging te testen. Na deze testrit doet onze taxateur een gegarandeerd, maar vrijblijvend bod op uw auto. U weet nu wat de handelswaarde van uw auto is en wat u exact voor uw auto kunt krijgen.

Een marktconforme prijs voor uw auto

Twijfel niet langer, ga naar onze taxatietool en bereken de restwaarde van uw auto. Laat ons naast de restwaarde ook de marktprijs berekenen, door middel van een professionele taxatie in onze vestiging. U maakt binnen 24 uur een afspraak en de taxatie duurt ongeveer een half uur. U bent dus maar weinig tijd kwijt en u verkoopt uw auto razendsnel voor een marktconforme prijs.

Voor een eerlijke restwaarde auto is wijkopenautos.be de juiste partner.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Het ging vlot en snel en coreckt.
Paul V. | Mechelen | Ford Fiesta, 2007 01.11.2019
goeie prijs gekregen en geld heel vlug overgeschreven
Marleen V. | Gent | Mazda 2, 2008 26.08.2019
wagen verkocht in afdeling van Brugge , bijzonder snelle afhandeling ! een heel professioneel en heel beleefd team , correcte prijs , twee dagen later het geld op mijn rekening !! zonder twijfel een aanrader !
Wim D. | Brugge | Toyota Avensis, 2009 17.06.2019