Eenvoudig de restwaarde berekenen

Benieuwd naar wat de restwaarde van uw auto is? U bent aan het juiste adres. Bij wijkopenautos.be berekent u snel de waarde van uw voertuig.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

De restwaarde is wat uw auto nog waard is na verloop van tijd of na een ongeluk. Is de restwaarde lager dan de reparatiekosten? Dan loont het niet om de schade te herstellen.

Hoe hoog de restwaarde auto is, speelt een belangrijke rol in de autoverkoop. Via onze online waardebepaling weet u razendsnel wat uw auto nog waard is.

Voer de zelfevaluatie uit en ontdek wat uw auto waard is. Voer aanvullende details in en verkrijg meteen een verkoopprijs waarvoor u direct aan ons kunt verkopen.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Bereken de restwaarde auto

Restwaarde auto berekenen met checklist

Niet elke manier om online de restwaarde van uw auto te berekenen is even handig. U kunt de restwaarde bepalen via een koerslijst. Dan moet u vrij veel gegevens invullen: het merk, het type auto, het bouwjaar, de bouwmaand, het type transmissie, de brandstofsoort én het aantal deuren.

Via onze online waardebepaling gaat dat een stuk makkelijker én sneller: u vult alleen uw voertuiggegevens, de kilometerstand en uw e-mailadres in. De restwaarde verschijnt vervolgens direct op uw scherm.

2. Verkoop uw auto

Nu u de restwaarde van uw auto weet, kunt u uw auto verkopen op basis van deze waardebepaling. Als uw auto in een zeer goede staat verkeert, gooit u wat bij de prijs op en als de auto niet zo goed meer functioneert stelt u de prijs wat naar beneden bij.

Houd er sowieso rekening mee dat kopers altijd willen afdingen. Dus een kleine verhoging van de restwaarde kan nooit kwaad. Houd dan de restwaarde aan als bodemprijs en zo ontvangt u na het afdingen van de koper nog steeds de prijs die u wilt.

Wij raden het af om de verkoopwaarde van uw auto alleen op de restwaarde te baseren, omdat hierin de staat van de auto niet is meegenomen. Via onze gratis waardebepaling kunt u verdergaan met de zelfevaluatie om meer aanvullende details over het voertuig door te geven.

Voeg een paar foto's toe, en wij berekenen de marktwaarde van uw auto. Deze waarde drukken we direct uit in een verkoopprijs. Hiervoor kunt u meteen aan ons verkopen!

Boek een inleverafspraak en lever uw auto in. In de vestiging regelen wij al het papierwerk en maken we de verkoopprijs direct aan u over.

Gratis online taxatie

3. Veelgestelde vragen

V : Wat is de restwaarde van een auto?

A : De restwaarde is wat uw auto nog waard is na afschrijving of na een ongeval. Ook kunt u de jaarlijkse afschrijving van uw auto op basis van de restwaarde berekenen.

V : Waarom de restwaarde van uw auto berekenen?

A : Door de restwaarde van uw auto te berekenen weet u hoeveel uw auto nog waard is. Ook kunt u zo bepalen hoe lang de auto nog meegaat voordat u hem het beste kunt verkopen.

Weten wat uw auto waard is? Doe onze gratis online waardebepaling en ontdek het snel!

V : Hoe bereken ik de toekomstige restwaarde?

A : Bereken de huidige restwaarde via onze waardebepaling. Trek dit bedrag af van de aanschafwaarde. Deel dit vervolgens door 12 maanden en u ziet wat uw auto jaarlijks aan waarde verliest. Rekenvoorbeeld: u koopt een nieuwe BMW 520i, cataloguswaarde: €49.900,-. De (verwachte) restwaarde na 5 jaar bedraagt €20.400,-. Rekensom: (€49.900 - €20.400,-) : 5 jaar = €5.570,- per jaar aan afschrijving.Hoe onze klanten onze service beoordelen