Auto verpanden – wijkopenautos.be is gratis!

Snel geld nodig? Dan kunt u uw auto verpanden of belenen bij een pandjeshuis, echter zit u zo wel weer vast aan hoge rentekosten. wijkopenautos.be is rentevrij.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Hoewel u wel de mogelijkheid hebt om uw auto weer terug te kopen aan het einde van de renteperiode, gooit u het geld dat u aan de rente betaalt in principe in de prullenbak. Zonde! Een alternatief is daarom wijkopenautos.be.

Door uw auto aan wijkopenautos.be te verkopen krijgt u én een marktwaardige prijs voor uw wagen én snel geld op uw bankrekening. Dat zonder stallingskosten of rente! De taxatie is volledig vrijblijvend en 100% gratis.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Auto verpanden en toch blijven rijden?

Auto verpanden voor geld

Wat is verpanden?
Verpanden is het belenen van goederen, zoals sieraden of voertuig bij een pandjeshuis. Het pandjeshuis schat de waarde van het onderpand en verstrekt een lening. In ruil voor deze lening betaalt u een bepaald percentage rente.

Wilt u uw auto verpanden? U blijft eigenaar van de auto, maar totdat u de lening plus rente terug heeft betaald blijft het voertuig in onderpand. Dit kan een maand zijn of langer, afhankelijk van de afgesloten overeenkomst.

Pandjeshuizen namen toe in populariteit tijdens de financiële crisis, omdat banken toen alleen maar onder zeer strenge voorwaarden leningen verstrekten.

Krediet onafhankelijk

Een pandjeshuis checkt niet uw krediet na. De lijkt dan ook een uitstekende oplossing voor de mensen met schulden. Een auto verpanden komt dan relatief vaak voor. Maar het verpanden gaat gepaard met hoge rente en vaak verliest men de goederen in onderpand, omdat ze het bedrag plus rente niet terug kunnen betalen.

Veel Belgen zijn daarom vaak ook geen fan van het auto verpanden.

Het verpanden lijkt eenvoudig en u ontvangt direct de lening zonder gelijk de wagen te verkopen. Maar het terugkopen of de zogeheten terugkoop regeling is vaak waar men problemen ondervindt. De hoge rente en het terugbetalen op korte termijn is vaak onhaalbaar, waardoor u niet alleen uw auto in onderpand verliest, maar daarmee ook een hoop geld. Pandjeshuizen maken op deze manier veel winst.

Sale and rent back

Wilt u uw auto verpanden en toch blijven rijden, zodat u eventuele stallingskosten vermijdt?

Dat is nu ook mogelijk met de zogeheten "sale and rent back" of doorrijd optie. Bij deze manier van auto verpanden wordt het voertuig niet afgestaan, maar kan er gewoon verder worden gereden in de wagen.

Als eigenaar krijgt u zo de mogelijkheid om te blijven rijden in de wagen terwijl u gebruikt maakt van de verstrekte lening. De regeling betekent dat u een bedrag, vaak per dag of soms per maand, moet afstaan. Zo huurt u de auto van het pandjeshuis of dealer.

Auto verpanden en toch blijven rijden is interessant voor bedrijven. De "huur" is namelijk belastingaftrekbaar.

Gratis online taxatie

2. Auto verpanden versus auto verkopen

Het auto verpanden kan in geldnood de oplossing voor u zijn. Maar op de lange termijn heeft het auto verkopen meer voordelen. U betaalt geen rente, geen stallingskosten en u krijgt een eerlijke prijs voor het voertuig.

Helaas geldt bij het verkopen de terug koop regeling niet en bent u uw wagen kwijt. Beiden opties, auto verpanden of auto verkopen hebben hun voor- en nadelen. In de tabel hieronder hebben we een vergelijking gemaakt van wat u te wachten staat wanneer u uw auto wilt verpanden en datzelfde hebben gedaan voor wanneer u besluit uw auto te verkopen (in dit geval aan wijkopenautos.be). Wat heeft uw voorkeur?

wijkopenautos.be

 • Direct geld op uw bankrekening
 • Geen rente betalen
 • U ontvangt volledige waarde auto
 • U betaalt geen extra kosten, zoals stallingskosten
 • Elke auto is welkom
 • U bent geen eigenaar van de auto meer

Auto verpanden

 • Direct geld op uw bankrekening
 • U moet rente betalen
 • U ontvangt een deel van de volledige autowaarde
 • U betaalt extra kosten, zoals stallingskosten
 • Niet elke auto is welkom
 • U blijft eigenaar van de auto

Geld lenen kost geld. Auto verpanden kost geld. Maar soms is de noodzaak hoog, bijvoorbeeld bij een verbouwing of een nieuw huis kopen. Uw auto verpanden kan dan een snelle korte termijn oplossing zijn.

Een andere mogelijkheid is om geld te lenen bijvoorbeeld bij een bank in plaats van een pandjeshuis met de auto als onderpand. Dikwijls nemen banken huizen of andere goederen als onderpand voor het verstrekken van een hypotheek.

Een auto als onderpand komt niet vaak voor, maar het is een mogelijkheid die misschien voordeliger uitpakt dan de auto verpanden aan een pandjeshuis. Voor een hypotheek is natuurlijk meer nodig dan een auto als onderpand.

3. Auto veilig belenen

Bij belenen of verpanden brengt u uw waardevolle goederen, zoals uw wagen, onder bij een pandjeshuis. Een terugkoopcontract beschermt uw rechten, zodat uw goederen veilig in onderpand zijn.

Toch gaat het wel eens mis. We spraken eerder al over de kleine lettertjes. Als u niet binnen de afgesproken tijd het bedrag terug betaald, zijn uw spullen automatisch van het pandjeshuis. De afgesproken periode verschilt per bedrijf en wordt niet altijd duidelijk vermeld.

Let ook op de vermelding van de hoeveelheid rente die u over het geleende bedrag moet betalen. Zelfs al heeft u dringend geld nodig, dan is verpanden door de rente niet de voordeligste oplossing voor u.

Wat als de goederen beschadigd raken? Staat dat in het terugkoopcontract? Veilig verpanden is de in bewaring gegeven goederen veilig onderbrengen. Wordt de auto droog gestald bijvoorbeeld? Behalve de goederen, wordt er ook zorgvuldig omgegaan met uw gegevens?

Als u uw auto veilig belenen wilt, houd dan rekening met de bovengenoemde voorwaarden als u uw auto verpanden wilt.

4. wijkopenautos.be, een eerlijk alternatief voor auto verpanden

Auto verpanden heeft een aantal voordelen. Zo ontvangt u direct contant geld én kunt u de auto terugkopen met de terugkoopregeling. Vaak denkt men hierbij alleen aan de korte termijn, zo snel mogelijk geld ontvangen.

Bij pandjeshuizen bestaat de lening slechts uit 50% van de eigenlijke waarde van de auto, daarnaast betaalt u per afgesproken termijn rente en stallingskosten. Uw schulden zijn die maand dan wel afbetaald, maar zo komen er een hoop meer schulden bij. En wat als uw wagen ouder is dan 5 jaar? Vaak nemen pandjeshuizen de auto dan niet eens in onderpand.

Verkoop uw de wagen daarom aan wijkopenautos.be. Wij kopen elke auto in, ongeacht de staat en bieden u een eerlijke en marktconforme prijs voor het voertuig.

Bij wijkopenautos.be betaalt u geen rente, geen stallingskosten en geen administratieve kosten. Het auto verkopen is bij ons geheel gratis! Bovendien inspecteren onze experts de wagen vrijblijvend. Mocht ons bod bevallen dan storten wij het bedrag direct op uw rekening. Wellicht kunt u met het bedrag de schulden afbetalen én een auto kopen die voordeliger is.

Vul voor een indicatie van de dagwaarde onze online taxatietool in en maak vervolgens direct een afspraak bij een vestiging in de buurt. Snel geregeld bij wijkopenautos.be!

Hoe onze klanten onze service beoordelen