Een autohandelaar die uw auto altijd voor de beste prijs koopt.

Uw auto naar een autohandelaar brengen om hem in te ruilen levert niet altijd het meeste geld op. Uw auto direct verkopen is daarom een beter idee.

wijkopenautos.be koopt uw auto direct in zonder onderhandelingen. Op basis van onze professionele inspectie doen wij u een eenmalig vast en vrijblijvend bod. Dus geen gedoe met onderhandelingen met een autohandelaar.

Vul uw gegevens nu in en ontvang direct de online dagwaarde. Maak vervolgens een afspraak bij een vestiging bij u in de buurt. De inspectie duurt niet langer dan 30 minuten en accepteert u ons bod dan handelen wij ook al het papierwerk af.

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Hoe werkt de autohandelaar

Autohandelaar

Verkoopmogelijkheden voor uw auto zijn er tegenwoordig in overvloed. Zo bereikt u particulieren door heel België door het plaatsen van advertenties op internet, bezoek uw de autodealer, zet u uw voertuig op een veilingsite of verkoop aan de autohandelaar. Om het juiste verkoopkanaal te kiezen is het belangrijk om te weten hoe de autohandelaar te werk gaat. Vaak worden de autohandelaar en de autodealer met elkaar vergeleken, terwijl deze niet hetzelfde zijn.

Het grootste verschil tussen de autodealer en de autohandelaar is de wijze van het kopen en verkopen van auto’s. De dealer koopt de auto’s o.a. in bij de fabrikant, veelal via een importeur. De autohandelaar heeft de focus op het handelen en koopt de auto’s vrijwel overal, behalve bij de fabrikant. De inkomsten die de handelaar behaalt bestaan uit de winstmarges op de voertuigen. Om deze winstmarges zo hoog mogelijk te hebben koopt de handelaar auto’s op een andere manier in dan de dealer doet. Hogere winstmarges worden behaald door groot in te kopen.

De handelaar koopt waar de auto’s zo voordelig mogelijk zijn en nog in een relatief goede staat verkeren. Zo kopen ze van leasebedrijven, auto’s met veelal lichte schade bij verzekeringen, bij veilinghuizen of de handelaar koopt auto’s die de garage niet meer wil hebben. Na de koop is het zaak om de voertuigen weer snel door te verkopen om de maximale marges te behalen. Alvorens wordt er vaak het nodige onderhoud gedaan om de prijs op te krikken. Onderstaand geeft een beter overzicht.

2. Autohandelaren willen mijn auto niet kopen? Hoe komt dat?

De realiteit toont aan dat autohandelaren lang niet alle auto's willen inkopen. De inruilprijs is daarmee slechts "een gunst" die de autohandelaar u doet om het voor u makkelijker te maken zijn auto te kopen. Allereerst rijst de vraag: Wat kan de autohandelaar met uw auto? Achter ieder voertuig schuilt vaak een verborgen gebrek, waarin 9 van de 10 gevallen zelfs de eigenaar (nog) niets van weet. De autohandelaar moet daardoor investeren in onderhoud van uw auto. Bijvoorbeeld een nieuwe keuring, bij een bepaalde kilometerstand moet de distributieriem vervangen worden, en vaak moeten er nieuwe(re) banden op voordat de auto weer even vooruit kan. Autohandelaren willen niet zomaar een auto verkopen die binnen 6 maanden weer terug moet. Dan wordt er nog een winstmarge geteld dat ook de onderhoudskosten moet dekken. Al deze kosten worden allemaal meegeteld bij het inruilen van uw auto.

3. Direct verkopen aan wijkopenautos.be, de grootste autohandelaar en auto inkoper van België

Het is daarom verstandiger om uw auto direct aan ons te verkopen. Binnen 24 uur kan u terecht voor een gratis professionele taxatie, waarbij er direct een vrijblijvend bod op uw tweedehands auto wordt gedaan. Gaat u akkoord met het bod dan is uw auto verkocht en het geld wordt direct naar uw bankrekening overgemaakt. Zodoende heeft u dus veel meer ruimte om te onderhandelen over de prijs van de auto die u op het oog hebt, omdat u niets hebt om in te ruilen (en de autohandelaar dus geen concessies hoeft te doen).

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Correcte marktprijs, vlotte service.
BVBA D. | Leuven | BMW 3er, 2015 26.05.2019
Super vlotte behandeling en het geld stond na 2 werkdagen reeds op de rekening.
An B. | Turnhout | Audi A4, 2009 17.05.2019
Prima ervaring . Een volgende keer zou ik op jullie weer beroep doen .
Gilbert P. | Harelbeke | Mercedes-Benz B-Klasse, 2008 14.05.2019

Gratis online taxatie