Op zoek naar een autohandelaar?

U zoekt een plek waar u uw auto snel en zonder gedoe kunt verkopen? Dan is een autohandelaar een optie. Maar tussen bestaande autohandelaars zit een verschil.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

wijkopenautos.be is de beste optie als u uw auto direct wilt verkopen en geen tijd wilt verspillen aan de juiste autohandelaar vinden. Wij hebben een netwerk van ruim 55.000 autohandelaars en kunnen dus altijd een koper vinden voor uw auto.

Gratis en vrijblijvend een bod op uw auto ontvangen? Vul uw gegevens in in de taxatietool en ontvang een indicatie van de dagwaarde. Vervolgens komt u naar de vestiging voor een vrijblijvende taxatie van uw auto en mogelijkheid tot auto inkoop binnen 24 uur. Bij geen enkele autohandelaar verkoopt u sneller dan bij wijkopenautos.be.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Waarom verkopen aan een autohandelaar?

Auto’s bij autohandelaar

De mogelijkheden om van uw auto af te komen lijken oneindig. U bereikt particulieren door het hele land door het plaatsen van online advertenties. Een relatief lang en vermoeiend proces. Het verkoopproces bij een dealer gaat aanzienlijk sneller, maar levert minder op.

U bent van plan uw auto te verkopen aan een autohandelaar? Dan is het de klus om de juiste autohandelaar te vinden die een eerlijk bod doet op uw auto.

U kunt autohandelaar na autohandelaar af om te kijken wat er wordt geboden op uw auto. Maar daar gaat wederom een hoop tijd in zitten.

Hoe gaat een autohandelaar te werk?

Vaak onterecht worden autohandelaars en autodealers met elkaar vergeleken. Terwijl er wel degelijk een verschil is.

Het grootste verschil tussen de autodealer en de autohandelaar is de wijze van het kopen en verkopen van auto’s. De dealer koopt de auto’s o.a. in bij de fabrikant, veelal via een importeur.

De autohandelaar heeft de focus op het handelen en koopt de auto’s vrijwel overal, behalve bij de fabrikant.

De inkomsten die de handelaar behaalt bestaan uit de winstmarges op de voertuigen. Om deze winstmarges zo hoog mogelijk te hebben koopt de handelaar auto’s op een andere manier in dan de dealer doet. Hogere winstmarges worden behaald door groot in te kopen.

De handelaar koopt waar de auto’s zo voordelig mogelijk zijn en nog in een relatief goede staat verkeren. Zo kopen ze van leasebedrijven, auto’s met veelal lichte schade bij verzekeringen, bij veilinghuizen of de autohandelaar koopt auto’s die de garage niet meer wil hebben.

Na de koop is het zaak om de voertuigen weer snel door te verkopen om de maximale marges te behalen. Alvorens wordt er vaak het nodige onderhoud gedaan om de prijs op te krikken. Onderstaand geeft een beter overzicht.

Stap 1 Inkoop handelaar bij

 • Veilinghuizen
 • Automarkten
 • Garages met ongewilde auto’s
 • Ex-leaseauto’s
 • Bij verzekeringen
 • Van particulieren

Stap 2 Evt. verkoopvoorbereidingen door handelaar

 • Poetsbeurt
 • Een nieuwe keuring
 • Nieuwe banden
 • Nieuwe distributieriem
 • Reclame maken

Stap 3 Verkoop van handelaar aan

 • Garages
 • Andere handelaren
 • Particulieren
 • Op de automarkt

2. Autohandelaars hebben geen interesse in mijn auto

In de realiteit willen autohandelaars niet altijd elke auto kopen. De inruilprijs is daarmee slechts "een gunst" die de autohandelaar u doet om het voor u makkelijker te maken zijn auto te kopen.

Allereerst rijst de vraag: Wat kan de autohandelaar met uw auto?

Achter ieder voertuig schuilt vaak een verborgen gebrek, waarin 9 van de 10 gevallen zelfs de eigenaar (nog) niets van weet.

De autohandelaar moet daardoor investeren in onderhoud van uw auto. Bijvoorbeeld een nieuwe keuring, bij een bepaalde kilometerstand moet de distributieriem vervangen worden, en vaak moeten er nieuwe(re) banden op voordat de auto weer even vooruit kan.

Autohandelaars willen niet zomaar een auto verkopen die binnen 6 maanden weer terug moet. Dan wordt er nog een winstmarge geteld dat ook de onderhoudskosten moet dekken. Al deze kosten worden allemaal meegeteld bij het inruilen van uw auto.

En dan wordt het een lastig proces. U spendeert veel tijd in het vinden van de juiste autohandelaar en niemand kan u helpen. Waar gaat u dan heen?

3. Verkoop aan wijkopenautos.be, het grootste netwerk van autohandelaars van België

Uw auto verkopen aan handelaar kan een goed plan zijn, maar niet elke autohandelaar wil uw auto. wijkopenautos.be is de oplossing.

Verkoop uw auto direct aan ons - hij kan binnen 24 uur al verkocht zijn.

Voordelen aan verkopen bij wijkopenautos.be:

 • Gratis en vrijblijvende waardebepaling in de vestiging
 • Ruim 60.000 aangesloten autohandelaars
 • Verkoop mogelijkheid binnen 24 uur
 • Veilige overdracht van aankoopbedrag naar uw bankrekening
 • Gratis overname van administratieve afhandeling (vrijwaring en schrapping)

Maak via de taxatietool snel een afspraak voor gratis taxatie. Deze taxatie duurt slechts een half uur en u ontvangt aansluitend een bod op uw auto.

Omdat onze service volledig vrijblijvend is, zit u nergens aan vast.

Kom snel naar wijkopenautos.be, hét alternatief voor de reguliere autohandelaar!

Hoe onze klanten onze service beoordelen