Occasion inkoop: wij zijn hét adres!

Occasion inkoop vandaag de dag wordt gedomineerd door inkopers van occasions in alle soorten en maten. Eenvoudiger lijkt het niet te kunnen, maar het onderscheid tussen deze bedrijven is ver te zoeken.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Waar veel websites op internet adverteren met "direct geld" blijkt het eenmaal aangekomen bij de inkoper van de occasion dat het eigenlijk niet zo'n goede deal blijkt te zijn, of dat de occasion op bedenkelijke wijze wordt getaxeerd.

Bij wijkopenautos.be daarentegen doen we dat anders. Met al meer dan 1.000.000 gekochte auto's in Europa hebben we genoeg bewijs dat onze service niet alleen simpel en snel is, maar ook vertrouwd en legitiem.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Occasion inkoop: profiteer van de beste service en de beste prijs!

Occasion inkoop

Bij wijkopenautos.be onderscheiden we ons van andere occasion inkoop bedrijven door een vlotte service en transparantie. Binnen 24 uur kan u namelijk altijd terecht bij een van onze 15+ vestigingen voor een professionele taxatie. Die begint bij het online berekenen van de dagwaarde door simpelweg uw kenteken in te voeren. Is dat gedaan en is de indicatie voor de werkelijke inkoopprijs naar uw zin? Dan kunt u direct een afspraak maken voor een professionele taxatie bij u in de buurt.

Persoonlijke service

Bij de vestiging word u ontvangen met een koffie terwijl de taxateur zijn werk doet. In ongeveer een half uur wordt de occasion geïnspecteerd met als uitkomst een definitief bod op uw auto waarvoor wij hem ter plekke kopen. De vrijwaring krijgt u direct mee, net als een kopie van het koopcontract. Door heel Europa werkt onze service hetzelfde, met als gevolg dat we alles bij elkaar al meer dan 1.000.000 auto's in Europa hebben gekocht! Dankzij een internationaal dealer netwerk kunnen wij altijd de hoogste marktwaardige prijzen bieden voor auto's. Occasion inkoop via wijkopenautos.be is daardoor wel erg makkelijk geworden!

Als u van uw occasion af wilt, dan kunt u uw auto verkopen aan een particulier. U houdt alles in eigen hand en bepaalt zelf de prijs. U maakt een advertentie en plaatst deze met een paar goede foto’s op een occasion site. De reacties stromen binnen als u een mooie auto heeft die in een goede staat verkeert. Maar dan begint het gedoe, want er komt meer kijken bij een occasion verkopen dan u denkt. Na het plaatsen van uw advertentie krijgt u over het algemeen veel telefoontjes en e-mails. Niet elke koper zal even serieus zijn en u zult zelfs te maken krijgen met oplichters. Ga niet in op iemand die uw auto direct wil kopen voor de verkoopprijs, zonder dat hij de occasion heeft gezien. Dit is ongetwijfeld een oplichter: niemand koopt een auto zonder af te dingen en een proefrit te maken.

Daarmee komen we bij de volgende stap. U vindt een koper, maar die wil ook een proefrit maken en afdingen. Ga altijd mee met de proefrit, zodat u weet wat er met uw auto gebeurt. Bereid u daarnaast goed voor op de onderhandelingen door ervaringen van andere autobezitters te lezen. Voor u het weet heeft u te maken met een geslepen handelaar die een flink stuk van de prijs afdingt. Heeft u geen zin in dit hele circus? Ga dan naar onze taxatietool en maak een afspraak. Wij regelen de volledige occasion inkoop en het scheelt een zee van tijd.

Gratis online taxatie

2. Het grootste inkoopbedrijf voor occasions van België

Als uw auto ernstig beschadigd en economisch total loss is verklaard heeft het geen zin om uw auto particulier te verkopen. Hetzelfde geldt voor het verkopen van een afgekeurde auto. U verkoopt dan hoogstens een aantal onderdelen. Naar de sloop brengen kan ook, maar daar krijgt u niet veel meer voor uw auto. Het kan ook zijn dat u uw auto online zet en dat er helemaal geen animo is van kopers, omdat er bijna geen vraag is naar het type occasion dat u heeft. In beide gevallen kunt u uw auto verkopen voor de export. In het buitenland is het type auto dat u bezit soms nog wel populair. Voor een auto die economisch total loss is verklaard, is het in het buitenland soms nog wel de moeite om uw auto te repareren. Economisch total loss betekent namelijk dat de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde. Als deze reparatiekosten in het buitenland lager zijn, dan is het nog wel aantrekkelijk om uw auto te repareren. Het is mogelijk de export van uw auto zelf te regelen. Hiervoor dient u wel het nodige papierwerk te regelen en uw auto moet BA verzekerd zijn. Bij het zelf regelen van export zijn kosten verbonden. Als u uw auto ook aan ons verkoopt, dan ontloopt u al deze kosten én alle administratieve handelingen door onze full-service occasion inkoop.

Leasauto’s en gefinancierde auto’s

Wij zijn een full-service bedrijf en proberen een oplossing te bieden voor elk mogelijk verkoopprobleem. Zo kunt u een lease auto niet zomaar particulier verkopen en een gefinancierde auto evenmin. Vind maar eens een koper die de lening bij de bank voor u aflost. Wij kopen zowel lease occasions als gefinancierde auto’s als er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Voor het verkopen van uw leaseauto neemt u een machtiging van uw werkgever mee, waar datum, plaats, een stempel van het bedrijf en de handtekening van uw werkgever op staan. Daarnaast neemt u een kopie van zijn legitimatie en uw eigen legitimatie mee, zoals een paspoort of identiteitsbewijs. De occasion inkoop van een gefinancierde occasions verloopt anders. We gaan na de taxatie met u om de tafel zitten om openstaande betalingen te bespreken. We taxeren uw auto en trekken het bedrag dat u nog aan de bank moet betalen van de prijs af. Wij regelen de afbetaling met de bank en u krijgt het restbedrag. Op die manier bent u in één keer van uw auto én uw lening af.

3. Verkoop uw auto aan dé occasion inkoper

Kies voor gemak en ga naar wijkopenautos.be. Wij zijn de specialist op het gebied van occasion inkoop en zorgen ervoor dat het proces van wagen inkoop vlekkeloos verloopt. U bent binnen no-time van uw auto af en de administratieve afhandeling nemen wij voor onze rekening. Wij kopen zelfs uw auto als u hem aan niemand meer kwijt raakt en ook als uw auto nog niet is afbetaald. Wij bieden een oplossing voor iedereen die zijn occasion snel wil verkopen voor een geschikte prijs.

Hoe onze klanten onze service beoordelen