Alle auto occasions zo verkocht bij wijkopenautos.be

De markt van auto occasions groeit sterk. Dagelijks komen er duizenden advertenties bij. Uw occasie verkopen kan daarom veel tijd en stress kosten.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Heeft u geen zin in een langdradig verkoopproces van uw auto occasion? Vreemde mensen aan de deur, proefritten regelen en onderhandelen? Er zijn opties waar u uw occasie al binnen 24 uur verkocht kunt hebben.

Uw occasion verkopen kan zonder problemen bij wijkopenautos.be. Bij ons krijgt u een eerlijk bod op uw auto. Maak snel een afspraak en maak gebruik van onze gratis en vrijblijvende service.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Waar uw occasion verkopen?

Auto occasions

Het verkopen van uw occasion auto begint bij het zoeken naar het juiste platform en het beslissen hoeveel tijd u hieraan kwijt wilt zijn en hoe snel u de auto verkocht wil hebben.

U kunt uw occasie verkopen aan een professional of een particulier. De eerste garandeert een verkoop en de tweede manier zorgt voor het meeste kans op de hoogste prijs, maar u heeft hier veel werk aan.

Occasions worden steeds populairder. Door de kwaliteit en veiligheid van de auto's gaan ze tegenwoordig langer mee. De consument weet dit en in plaats van een dure nieuwe auto aan te schaffen kiezen zij vaak voor een tweedehands auto.

Wat is een occasie?
Een occasie is een ander woord voor occasion. Een occasie is een tweedehands voertuig dat te koop wordt aangeboden. Voor dit voertuig is al eerder een kentekenbewijs afgegeven.

Occasie auto verkopen - particulier

Een optie is om uw occasie particulier te verkopen. Dat kan door een advertentie te plaatsen op een zoekertjessite of in uw kennissenkring te zoeken.

Een occasion auto wordt steeds populairder. Is dat voor u een voordeel?

De occasion markt stijgt constant. De vraag stijgt minder hard dan het aanbod en hierdoor ontstaat een overschot aan auto occasions.

Dagelijks komen er zo’n 5000 nieuwe zoekertjes bij. Uw occasion staat dus na een dag al niet meer op de eerste pagina. Tevens betaalt u voor een zoekertje geld. U betaalt advertentiekosten of een bedrag aan commissie.

Nadelen occasie auto verkopen - particulier:

  • Verzadigde markt waarbij u moeilijk opvalt
  • Langdurig verkoopproces
  • Adverteren kost geld
  • Verkoop zelf regelen: afspraken maken, testritten regelen, onderhandelen, administratie
  • Vreemde mensen aan de deur
  • Risico bij de betaling
  • Niet elke auto is even makkelijk te verkopen

Occasie auto verkopen - aan een professional

U kunt ook uw auto occasion aanbieden aan de autodealer. U kunt hem slechts verkopen, maar ook uw auto inruilen. Het voordeel van verkopen aan de dealer is de snelheid van het verkopen.

Niet elke auto is even makkelijk in te ruilen of te verkopen bij de autodealer. Een Renault occasie inruilen bij de Peugeot dealer zal minder opleveren. Een Renault past niet goed bij het assortiment van de Peugeot dealer. Hij doet u dus een ‘gunst’ door uw auto te kopen en biedt hierdoor laag.

Bij het inruilen van uw occasion koopt u een nieuwe bij de dealer. Op deze nieuwe auto krijgt u weinig tot geen korting bij inruilen. Niet erg lucratief vindt u niet?

Nadelen occasie auto verkopen - aan een professional:

  • Laag bod
  • Vaak weinig/geen korting op inruil auto
  • Niet elke auto wordt gekocht

Auto occasions met een speciale aanpak

Niet elke auto is even gemakkelijk te verkopen. Vooral lease auto's zijn vaak een geval apart. Zo kleven er veel vooroordelen aan de voormalige bedrijfswagens, die de prijs enorm kunnen drukken en u als verkoper teleurgesteld achterlaten.

Vaak gaat het bij een lease auto om een intensief gebruikte auto die, ondanks de relatief hoge kilometerstand, in de meeste gevallen prima nog jaren mee kan.

Naast lease auto's zijn ook auto's met schade niet heel geliefd als occasion. Waarom zou u veel geld neertellen voor een auto met een dikke deuk in de bumper?

Het is altijd aan te raden kleine (lak)schade te repareren voordat u uw occasie te koop aanbiedt. Dit kan zorgen voor een snellere verkoop en een betere prijs.

2. Prijs bepalen voor uw occasion

Bij de verkoop van uw occasion, wilt u de beste prijs ontvangen. Vraagt u teveel? Dan krijgt u weinig of geen potentiële kopers en duurt het lang voordat uw auto verkocht is.

Vraagt u te weinig? Dan is uw auto vast snel verkocht maar krijgt u niet de beste prijs! Zorg dus dat u kennis heeft over de exacte waarde van uw occasion.

Door gebruik te maken onze online taxatietool bepalen wij van iedere auto de dagwaarde op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand. Dit is slechts in indicatie van wat uw occasie echt waard is.

Voor een echte waardebepaling waarbij de staat is meegenomen komt u naar de vestiging.

Of het nu gaat om lease occasions of een auto die klaar is voor de sloop, bij ons is iedereen die zijn auto wil taxeren en/of verkopen welkom in de vestiging.

Gratis online taxatie

3. Verkoop uw auto occasions vandaag

Of het nou gaat om gloednieuwe auto's of lease occasions, het verkopen van een auto voor een goede prijs blijft een uitdaging.

Voor diegenen, die hier plezier uithalen, staat het internet vol met mogelijke manieren om uw auto voor de hoogste prijs te verkopen.

Voor anderen, die een balans tussen efficiëntie, betrouwbaarheid en goede prijzen zoeken, is wijkopenautos.be een interessante optie.

Door gebruik te maken van de objectiviteit van vakkundig onderzoek, krijgt u bij ons altijd de prijs voor uw auto die u verdient.

Daarnaast werken wij snel en professioneel: binnen 24 uur kan de occasion auto die nu nog van u is aan ons verkocht zijn en na twee werkdagen heeft u het geld op uw rekening.

Wacht daarom niet te lang en gebruik van vandaag nog onze taxatietool. Ontvang direct een prijsindicatie van de dagwaarde van uw auto in uw mailbox, maak een afspraak met onze dichtstbijzijnde vestiging en kom te weten hoeveel uw auto waard is.

wijkopenautos.be: het verkopen van auto occasions was nog nooit zo simpel.