Een autoveiling - Is dat handig?

Spanning, sensatie en wellicht een mooie prijs. Een auto verkopen via een autoveiling heeft het allemaal, mits u de tijd ervoor heeft.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Een goede advertentie schrijven, het vinden van een passende veiling en het wachten op biedingen neemt veel uren in beslag. Wanneer u geen zin heeft in gedoe dan is wijkopenautos.be de oplossing!

Bij ons verkoopt u uw auto binnen 24 uur. In tegenstelling tot reguliere autoveilingen werken wij met een vrijblijvend bod op basis van een gratis taxatie. Kom daarom meteen langs bij één van onze vestigingen.

Maak direct een afspraak via de taxatietool!

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Reguliere autoveiling versus wijkopenautos.be

Online autoveiling

De tweedehands automarkt wordt gedomineerd door autodealers. Zij kopen op een autoveiling zoveel mogelijk auto's op voor een zo laag mogelijke waarde. De zorg en aandacht die u heeft besteed aan uw wagen gaat op zo'n veiling verloren.

De experts van wijkopenautos.be nemen de staat van de auto mee in de taxatie. Hoe beter de zorg, hoe hoger ons bod.

In tegenstellingen tot reguliere auto veilingen bieden wij een weloverwogen bod uit. Wij bieden u een volledige service aan. Wat inhoudt dat wij gratis de administratieve afhandeling voor u regelen. Dit scheelt u tijd en kosten, die u op een autoveiling kwijt was.

Kom bij een van onze vestigingen in België langs en wij voeren een gratis taxatie uit en bieden een vrijblijvend en vast bod op de wagen. Zo bespaart u uzelf de moeite en onzekerheid die een autoveiling met zich mee brengt. Zo is uw auto toch vertrouwd en snel verkocht.

Een reguliere autoveiling neemt dus risico’s met zich mee. Niet alleen voor de koper, maar ook voor u als verkoper. Het risico van een autoveiling is dat uw auto niet verkocht wordt of onder uw gewenste verkoopprijs.

Een autoveiling biedt u geen prijsgarantie. wijkopenautos.be daarentegen doet een eerlijk en marktconform bod op basis van de staat van uw occasion. Betekent dit dat wij uitsluitend de beste auto’s kopen? Zeker niet! wijkopenautos.be is voor iedereen en elke auto, of deze nou nieuw is of rijp voor de sloop.

Verkoop uw occasion direct aan ons, zonder tussenkomst van derden, zoals wel het geval is bij een autoveiling. Een autoveiling zonder verborgen kosten zoals abonnementskosten dat is wijkopenautos.be.

wijkopenautos.be

 • Binnen 24 uur auto verkopen
 • Verkoopt geen auto’S
 • Online waarde berekenen
 • Annuleringskosten
 • Voertuigprijs op basis van professionele taxatie
 • Tweedehands auto's taxeren en verkopen
 • Extra accessoires en opties meegenomen in de berekening

Reguliere auto veilingen

 • Binnen 24 uur auto verkopen
 • Mogelijkheid tot auto kopen
 • Geen online waardeberekening
 • Annuleringskosten
 • Voertuigprijs op basis van biedingen
 • Geen taxatie en verkoop tweedehandsauto
 • Extra accessoires en opties meegenomen in de berekening

2. Wat is een auto veiling?

Gratis online taxatie

Wat is een auto veiling? Een veiling is een markt waarbij verschillende objecten worden verkocht aan bieders onder bepaalde voorwaarden.

Verschillende soorten autoveilingen

Een autoveiling België is dus een veiling waarbij auto's te koop worden aangeboden. Een autoveiling kan fysieke aanwezigheid eisen of u kunt deelnemen aan een autoveiling online. Net zoals fysieke autoveilingen hebben autoveilingen online verschillende voorwaarden. Belangrijk voor een autoveiling is dat u de juiste papieren bezit en uw wagen spik en span is.

 • Online autoveiling
 • Autoveiling waar je fysiek aanwezig moet zijn

Sommige autoveilingen bieden zelfs een schoonmaakservice aan. Bepaal eerst of een fysieke autoveiling of een online veiling auto beter bij u past voordat u zichzelf inschrijft op een autoveiling. Want voor het inschrijven vragen autoveilingen doorgaans inschrijvingskosten.

Kiest u voor een autoveiling online? Registreer dan het voertuig voor de auto veiling. U kunt het inschrijvingsformulier vinden op de autoveiling site. Autoveilingen vragen bij inschrijving ook dikwijls om foto's van het voertuig. Is het formulier verzonden, de kosten voor inschrijving autoveiling overgemaakt én is uw aanmelding goedgekeurd door de auto veiling? Dan rest alleen nog het verschepen van het voertuig naar de autoveiling locatie.

Mocht het hoogste bod op de veiling niet het minimum verkoop bedrag bereiken, dan is de online veiling auto niet verkocht. Een voertuig verkopen via autoveilingen is hierdoor erg risicovol.

Het voertuig wordt niet door de autoveiling geïnspecteerd of op waarde geschat. Wel bepaalt u in samenwerking met de veiling een minimum verkoop bedrag. Dit is de waarde die u minimaal wilt ontvangen voor het voertuig.

Autoveilingen in alle soorten en maten

Als het op autoveilingen België aankomt heeft u, als verkoper, te maken met verschillende soorten veilingen. Er zijn bijvoorbeeld gedwongen autoveilingen zoals executieveilingen, belasting veilingen en faillissement veilingen. Dit wordt ook wel executieverkoop auto genoemd.

In principe is een executieveiling hetzelfde als autoveiling belasting. Wanneer iemand geen belasting betaalt of schulden heeft, wordt er beslag gelegd op roerende goederen, zoals bijvoorbeeld de auto en vindt er een faillissement verkoop auto plaats.

De schulden worden van de opbrengst veiling autos afgetrokken. Bij een faillissement veiling wordt er beslag gelegd op de goederen van een bedrijf. Een bedrijfswagen levert vaak veel geld op bij een autoveiling België.

Een faillissement veiling of executieveiling is dus vooral interessant voor de auto kopers. Helaas is een veiling koop meestal onder voorwaarden. De hoogste bieder zijn hoeft niet te betekenen dat u de auto ook zult bezitten. Hetzelfde geldt voor het aanbieden van uw tweedehands auto op autoveilingen.

Zowel voor auto kopers als verkopers heeft u op veilingen, mocht dat nou een faillissement veiling of een belasting veiling zijn, geen prijsgarantie.

Autoveiling:een markt waar auto's worden aangeboden en verkocht aan bieders onder bepaalde regels. Autoveilingen kunnen online of fysiek plaats vinden en er zijn zowel openbare veilingen als gesloten veilingen. Een autoveiling kan daarnaast nog onderverdeeld zijn naar automodel of merk, bijvoorbeeld een bedrijfswagen veiling of een occasion veiling.

Naast verschillende veilingen, heeft u ook verschillende autoveilingen per type auto. Een autoveiling voor alleen BMW’s of Volkswagens. Zo heeft u ook een personenwagen veiling of een bedrijfswagen veiling.

Deze kunnen dan gesloten veilingen zijn of openbare veilingen. De laatste jaren zijn vooral de online autoveilingen flink in aantal gestegen. Online worden gemakkelijk verschillende soorten autoveilingen gecombineerd.

Dit maakt het gemakkelijker om als verkoper uw auto te koop aan te bieden op een online veiling. Dit scheelt misschien in benzinekosten maar het verlaagt niet het risico dat komt kijken bij het occasion verkopen via een autoveiling.

Een online autoveiling is vaak onpersoonlijk en niet transparant. Dus informeer uzelf goed voordat u uw auto op een autoveiling site plaatst.

Autoveiling belastingdienst:een gedwongen veiling waarbij de Belastingsdienst beslag legt op goederen. De goederen worden geveild op een belastingveiling. Een autoveiling belastingdienst wordt ook wel executie veiling genoemd.

Vragen over autoveilingen?

V: Wat is het verschil tussen een veiling door faillissementen en een belastingveiling?

A:

Beiden soorten veilingen zijn gedwongen veilingen. Dat houdt in dat de belastingdienst of een andere instantie heeft besloten de eigendommen van de schuldenaar aan te bieden op een veiling om de schulden enigszins af te lossen.

Bij een faillissement veiling is vaak een bedrijf failliet gegaan en besluit doorgaans zelf om de schulden te voldoen door de goederen te verkopen op een veiling. Een belastingveiling wordt bepaalt door de belastingdienst.

Een particuliere schuldenaar door de belastingdienst gedwongen wordt om zijn goederen af te staan aan de belastingdienst die deze goederen vervolgens aanbiedt op een belastingveiling.


V: Aan welke voorwaarde moet mijn auto voldoen om deel te nemen aan een autoveiling?

A:

Als verkoper moet u eerst aan alle nodige papierwerk voldoen om uw wagen op een autoveiling te mogen plaatsen. Vervolgens moet u alle gegevens met betrekking tot het voertuig zorgvuldig invullen en een inschrijvingsbedrag aan het veilingshuis betalen.

Voordat de autoveiling van start gaat moet het voertuig naar de plek van de autoveiling vervoerd worden. Een minimum bedrag voor het verkopen auto wordt in overeenstemming besloten en laat het bieden beginnen.


V: Hoe lang duurt het voordat ik mijn auto verkocht heb op een veiling?

A:

Hoe lang het duurt om uw wagen te verkopen om een veiling hangt af van het soort autoveiling en wanneer de veiling plaats vindt. Kiest u voor een online autoveiling dan gaat het bieden vaak sneller en staat het bedrag ook sneller op uw bankrekening dan bij een fysieke autoveiling.

U moet vaak veel papierwerk van tevoren in orde hebben, dus het hele proces van de auto te koop zetten op een veiling kan soms maanden in beslag nemen. Bij wijkopenautos.be bent u in tegenstelling tot een reguliere autoveiling al binnen 24 uur uw wagen kwijt.


V: Wat is het voordeel van wijkopenautos.be t.o.v. autoveilingen?

A:

Er zijn veel voordelen van wijkopenautos.be ten opzichte van autoveilingen. Bij autoveilingen bent u vaak maanden aan het wachten voordat het gewenste bedrag op uw rekening staat. wijkopenautos.be daarentegen maakt direct het geld over nadat u ons bod hebt geaccepteerd. Dit kan binnen 24 uur.

Daarnaast zijn autoveilingen niet gratis. Er zijn vele verborgen kosten verbonden aan autoveilingen, zoals bijvoorbeeld de inschrijfkosten. wijkopenautos.be biedt u een gratis taxatie aan én een vrijblijvend bod.


V: Ik heb mijn auto te koop aangeboden op een autoveiling, maar ik heb me bedacht. Kan ik nog annuleren?

A:

Als u het voertuig al hebt ingeschreven bij de autoveiling en besloten hebt om de wagen toch aan wijkopenautos.be te verkopen dan moet u annuleringskosten betalen aan de auto veiling. Hopelijk is de occasion nog niet verscheept en bent u geen kosten kwijt aan het terug halen van de wagen.


V: Autoveiling particulieren: wat is dat?

A:

Een autoveiling voor particulieren houdt in feite in dat u zelfstandig (niet vanuit bedrijfssituatie) als particulier deelneemt aan de veiling. Zowel wanneer u aan een online of een offline veiling zelfstandig deelneemt dan neemt u deel als een particulier.


Hoe onze klanten onze service beoordelen