Voor- en nadelen auto inruilen

Bij de aanschaf van een nieuwe auto heeft u de optie om uw oude auto in te ruilen. Klinkt voordelig, maar heeft u wel eens aan een alternatief gedacht?

Een aantrekkelijk alternatief is Wijkopenautos.nl. Wij kopen iedere auto binnen 24 uur voor een concurrerende prijs. Zo bent u niet alleen snel van uw occasion af, maar kunt u ook direct op zoek naar de beste deal zonder in te ruilen.

De oude wagen is bij inruilen minder waard vanwege de kosten die de dealer er nog aan heeft. Bovendien hangt het inruilen en de inruilprijs af van de voorraad die de dealer al in bezit heeft. De kosten die daarmee samenhangen zijn moeilijk in te schatten en dit ziet u terug in de inruilprijs.

Gratis online taxatie van je auto
  • Wij maken het geld direct naar u over.
  • Onze service is 100% gratis
  • Na het sluiten van de verkoopovereenkomst handelen wij uw dossier vertrouwelijk af.

Kan ik een auto bij wijkopenautos inruilen?

Het is zeker mogelijk om uw auto aan ons te verkopen, maar u kunt uw auto niet inruilen. Wij kunnen het bedrag niet gebruiken om te verrekenen met een nieuw voertuig. Wij kopen alleen auto's in van particulieren, dus wij verkopen geen auto's. Eigenlijk kunt u bij ons alleen uw auto inruilen voor geld, wat natuurlijk ook wel fijn is. Dan kunt u het geldbedrag achteruit zetten en bewaren tot u tegen een nieuwe auto aan loopt. Zo maakt u met uw huidige auto geen overbodige kosten meer en blijft er meer geld over voor uw nieuwe aanwinst. Als u toch besluit de auto in te ruilen doet u er verstandig aan om te weten wat de auto waard is. Het verkopen van een auto is nogal een vak apart, zeker op de particuliere markt.

U moet de koper precies in kunnen lichten wat de staat van het voertuig is, u heeft een zogenaamde meldingsplicht. Daarnaast kan een advertentie op een particuliere verkoopsite zeer schommelende biedingen of ongure types opleveren. Het kan daarom verstandiger zijn om een betrouwbare partner te kiezen voor de verkoop van uw auto. Wij nemen u dit werk graag uit handen en rekenen hier geen extra kosten voor. Bij ons kunt u gegarandeerd binnen 24 uur uw auto laten taxeren.
Laat je auto nu taxeren:

Voor welk bedrag kan ik mijn auto verkopen?

U wilt misschien uw auto gaan inruilen? Dan doet u er verstandig aan om te weten wat de waarde is. Dit is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Om te beginnen spelen het merk en het model een grote rol, maar ook de kilometerstand, de cilinderinhoud, de eventuele opties en andere factoren worden meegenomen in deze berekening. Om dit bedrag zelf te berekenen moet je kennis van zaken hebben, of iemand inschakelen die hierin gespecialiseerd is. Op wijkopenautos.be staat een taxatietool die aan de hand van de voertuiggegevens en de technische gegevens een richtprijs geeft om de verkoper alvast een idee te geven van de waarde. Vervolgens bieden we de mogelijkheid om een vrijblijvende afspraak in onze werkplaats te maken voor een professionele taxatie. U kunt ons iedere auto verkopen, maar daarvoor moeten wij wel eerst de auto taxeren. Laat een nauwkeurige berekening van de dagwaarde auto maken door onze erkende taxateur. Tijdens deze waardebepaling auto berekent onze taxateur de verkoopwaarde auto. Dit is een noodzakelijke stap voor auto inkoop door wijkopenautos.be.

Onze taxateur kijkt uw voertuig dan helemaal na en zet alle belangrijke punten op een rijtje. Aansluitend doet hij ons definitieve aankoopbod. Daarna is het aan u wat u besluit. Gaat u de auto inruilen? Of laat u de auto meteen bij ons achter? In het laatste geval zorgen wij binnen 24 uur dat de schrapping geregeld wordt, u afgemeld bent bij de verzekering en het voertuig simpelweg niet meer op uw naam staat. Gaat u toch de auto elders inruilen en was onze taxatie slechts een richtlijn voor u? Geen probleem. Wij bieden onze diensten geheel vrijblijvend aan, dus ook als u afziet van de verkoop worden de kosten niet aan u doorberekend.
Laat je auto nu taxeren: