Voor- en nadelen auto inruilen

Bij de aanschaf van een nieuwe auto heeft u de optie om uw oude auto in te ruilen. Klinkt voordelig, maar heeft u wel eens aan een alternatief gedacht?

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Een aantrekkelijk alternatief is wijkopenautos.be. Wij kopen iedere auto binnen 24 uur voor een concurrerende prijs. Zo bent u niet alleen snel van uw occasion af, maar kunt u ook direct op zoek naar de beste deal zonder in te ruilen. Wij maken de auto verkoop zo eenvoudig mogelijk, zodat jij snel op zoek kunt naar een nieuwe.

De oude wagen is bij inruilen minder waard vanwege de kosten die de dealer er nog aan heeft. Bovendien hangt het inruilen en de inruilprijs af van de voorraad die de dealer al in bezit heeft. De kosten die daarmee samenhangen zijn moeilijk in te schatten en dit ziet u terug in de inruilprijs.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Kan ik een auto bij wijkopenautos inruilen?

Auto inruilen voor geld

Uw auto inruilen bij wijkopenautos.be is helaas niet mogelijk. Uw auto aan ons verkopen dat kan gelukkig wel. wijkopenautos.be is marktleider op het gebied van auto inkoop.

Eigenlijk kunt u bij ons alleen uw auto inruilen voor geld, wat natuurlijk ook wel fijn is. Dan kunt u het geldbedrag vast zetten en bewaren tot u tegen een nieuwe auto aan loopt.

Zo maakt u met uw huidige auto geen overbodige kosten meer en blijft er meer geld over voor uw nieuwe aanwinst. Als u toch besluit de auto in te ruilen doet u er verstandig aan om te weten wat de auto waard is.

Auto inruilen bij een dealer

U heeft een nieuwe auto op het oog bij de dealer en als u uw oude auto inruilt, dan krijgt u een leuke korting op de nieuwe aankoop.

Maar let wel op, een autodealer zit vaak niet echt te wachten op een inruil auto. Vaak past het merk niet bij zijn zaak of verkoopt hij minder makkelijk occasions van een bepaald merk.

Een autodealer is gefocused op winst maken. Hij zal natuurlijk een bod doen op uw auto waarbij hij winst kan behalen. Daarnaast krijg je naast een lage inruilwaarde ook vaak minder of geen korting meer op uw nieuwe auto. Zo voordelig is uw auto inruilen bij een dealer dus niet.

Auto inruilen bij de dealer? Zonder een auto inruilen krijgt u gemiddeld tussen de 5 en 10% van uw nieuwe auto af, met inruil auto bijna niets. Ook krijgt u gemiddeld 25% minder voor uw eigen auto bij inruilen.

Het alternatief voor uw auto ruilen

Wat u beter kunt doen in plaats van uw auto ruilen, is uw auto eerst verkopen en daarna de nieuwe auto aanschaffen. U krijgt zo een beter bedrag voor oude auto én heeft een goede onderhandelingspositie bij het kopen van uw nieuwe auto. Dat betekent vaak: meer geld besparen.

Het verkopen van een auto is tijdrovend en lastig proces, zeker op de particuliere markt. U moet de koper precies in kunnen lichten wat de staat van het voertuig is, u heeft een zogenaamde meldingsplicht.

Daarnaast kan een advertentie op een particuliere verkoopsite zeer schommelende biedingen of ongure types opleveren. Het kan daarom verstandiger zijn om een betrouwbare partner te kiezen voor de verkoop van uw auto. Wij nemen u dit werk graag uit handen en rekenen hier geen extra kosten voor. Bij ons kunt u gegarandeerd binnen 24 uur uw auto laten taxeren.

2. Voor welk bedrag kan ik mijn auto verkopen?

U wilt misschien toch uw auto gaan inruilen? Dan doet u er verstandig aan om te weten wat de waarde is. Als u op de hoogte bent van de waarde van uw auto, kan de autodealer u niet overhalen met een laag bedrag voor uw oude auto. Uw onderhandelingspositie is een stuk beter als u kan aantonen wat de waarde is van uw auto.

Gratis online taxatie

De waarde is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Om te beginnen spelen het merk en het model een grote rol, maar ook de kilometerstand, de cilinderinhoud, de eventuele opties en andere factoren worden meegenomen in deze berekening.

Om dit bedrag zelf te berekenen moet je kennis van zaken hebben, of iemand inschakelen die hierin gespecialiseerd is. Op wijkopenautos.be staat een taxatietool die aan de hand van de voertuiggegevens en de technische gegevens een richtprijs geeft om de verkoper alvast een idee te geven van de waarde. Vervolgens bieden we de mogelijkheid om een vrijblijvende afspraak in onze werkplaats te maken voor een professionele taxatie.

U kunt ons iedere auto verkopen, maar daarvoor moeten wij wel eerst de auto taxeren. Laat een nauwkeurige berekening van de dagwaarde auto maken door onze erkende taxateur. Tijdens deze waardebepaling auto berekent onze taxateur de verkoopwaarde auto. Dit is een noodzakelijke stap voor auto inkoop door wijkopenautos.be.

Taxatie in de vestiging

Onze taxateur kijkt uw voertuig dan helemaal na en zet alle belangrijke punten op een rijtje. Aansluitend doet hij een aankoopbod. Daarna is het aan u wat u besluit.

Gaat u de auto inruilen? Of laat u de auto meteen bij ons achter? In het laatste geval zorgen wij binnen 24 uur dat de schrapping geregeld wordt, u afgemeld bent bij de verzekering en het voertuig simpelweg niet meer op uw naam staat. Gaat u toch de auto elders inruilen en was onze taxatie slechts een richtlijn voor u? Geen probleem. Wij bieden onze diensten geheel vrijblijvend aan, dus ook als u afziet van de verkoop worden de kosten niet aan u doorberekend.

Hoe onze klanten onze service beoordelen