Wat krijg ik nog voor mijn auto?

Om de vraag “Wat krijg ik terug voor mijn auto” te beantwoorden, moeten we de vraag in twee delen opsplitsen: de dagwaarde en de taxatie.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Wat u voor uw auto terug krijgt hangt af van het merk, model, bouwjaar en de kilometerstand van de auto. Deze factoren bepalen de dagwaarde. De dagwaarde vraagt u op via de taxatietool hiernaast.

Voor de officiële auto taxatie maakt u een afspraak bij een van onze vestigingen. Hier zal een expert een grondige taxatie maken van uw voertuig. Nadat we een proefrit hebben gemaakt vertellen we u wat u terugkrijgt voor uw auto bij wijkopenautos.be.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Wat is mijn auto nog waard? Uw voertuiggegevens bieden uitkomst

Waarde auto

Dat een auto ieder jaar zijn waarde verliest is geen geheim. Hoeveel het waardeverlies bedraagt hangt af van verschillende factoren en verschilt per auto. Zo is niet alleen de populariteit van het merk belangrijk, maar ook het model, de kleur en in toenemende mate het energielabel.

Wanneer u op wijkopenautos.be de dagwaarde van uw auto opvraagt, wordt er met al deze factoren rekening gehouden.

Hoe? Via uw voertuiggegevens vragen we de specificaties van uw auto op. Aan de hand van deze gegevens en de kilometerstand berekenen we de waarde van uw auto.

Dit is een geschatte waarde van wat uw auto waard zou zijn zonder schade en perfect werkend. Helaas zullen er op een gebruikte auto gebruikssporen te vinden zijn. Dit weegt mee in het uiteindelijke bedrag dat iemand wil geven voor uw auto.

2. Uw auto verkopen of inruilen

Is de vraag 'wat krijg ik terug voor mijn auto' nu beantwoord? Niet helemaal. U heeft geen garantie dat u een koper vindt die de dagwaarde van uw auto ook wil betalen.

Dit kan liggen aan die deuk in de voorbumper, maar ook aan het feit dat een koper niet teveel geld kwijt wil zijn. Dealers en handelaren streven een zo groot mogelijke winstmarge na met de koop en verkoop van auto's.

Op de vraag 'wat is mijn auto waard bij inruil' kunt u online een antwoord zoeken, maar uiteindelijk zal u bij de dealer de best mogelijke prijs moeten bedingen. Vaak krijgt u minder geld voor uw auto als u deze inruilt dan dat u deze zelf verkoopt. Alleen het zelf verkopen van uw auto kost meer tijd en moeite.

Gratis online taxatie

Verkoop uw auto aan wijkopenautos.be

wijkopenautos.be maakt de verkoop van uw auto gemakkelijk. Nadat u uzelf heeft afgevraagd 'wat is mijn auto waard' en via de voertuiggegevens deze vraag hebt beantwoord, kunt u ervoor kiezen een afspraak te maken voor een gratis taxatie in één van onze vestigingen.

Daar zal een expert uw auto onderzoeken en in een half uur tijd de exacte waarde bepalen. Dit doet hij niet alleen door middel van een nauwkeurig onderzoek, maar ook door het maken van een proefrit. Hierna zal hij uw vraag 'wat krijg ik terug voor mijn auto' beantwoorden. Voor dit bedrag kunt u uw auto nu direct aan ons verkopen.

Niet alleen is de waarde van uw auto via de voertuiggegevens zo berekend, ook een afspraak voor een professionele taxatie is zo gemaakt. Vaak kunt u binnen 24 uur al bij ons terecht.

Accepteert u bovendien het vrijblijvende bod van onze taxateur? Dan regelen wij niet alleen de verkoop, maar maken we ook de afmelding en de schrapping in orde. Na twee werkdagen staat de koopsom op uw rekening. Waarom uw auto nog ergens anders verkopen?

Kom snel naar wijkopenautos.be als u wilt weten wat u nog krijgt voor uw auto!