wijkopenautos.be - Gratis alternatief voor auto schorsen

U gebruikt uw auto een langere tijd niet en besluit om deze te schorsen. Een alternatief als u de auto toch niet gebruikt is om hem direct te verkopen.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Een groot nadeel van auto schorsen is dat de auto toch ouder wordt en dus waarde verliest. Ondanks dat er geen keuring hoeft plaats te vinden is er de kans dat de huidige keuring verloopt. En zodra de auto schorsing is opgeheven moet de auto voorzien zijn van een geldig keuringsbewijs.

U heeft geen last van de bovengenoemde zaken wanneer u uw auto verkoopt. Bovendien levert dit u direct een geldbedrag op dat u voor andere dingen kunt gebruiken.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Mythes over auto schorsen

Auto schorsen

Een auto schorsen is vooral populair bij oldtimers en verzamelaars. Veel oldtimers mogen dankzij de 'kwarttarief' regeling in de wintermaanden december, januari én februari ook niet de weg op. Toch is een auto schorsen niet altijd de beste oplossing als u uw occasion niet gebruikt.

Hieronder een aantal mythes over het schorsen van auto's:

Een geschorste auto behoudt zijn waarde

  • Veel mensen denken dat wanneer een auto niet gebruikt wordt, hij zijn waarde behoudt. Helaas is dit niet het geval, een geschorste auto wordt nog steeds ouder en leeftijd is een belangrijke factor in de auto waarde. Ook bij de verkoop kunt u in de advertentie erbij zetten dat de auto niet gebruikt is in bepaalde periodes, maar ook een geschorste auto die niet gebruikt wordt verliest zijn waarde. Daarnaast moeten veel draaiende onderdelen ook in beweging blijven om slijtage te voorkomen.

Als u uw auto schorst heeft u geen verzekering meer nodig

  • Helaas is ook deze stelling niet helemaal waar. Bij het schorsen van uw auto mag u de BA-verzekering opzeggen omdat het voertuig de openbare weg niet meer op mag, maar dat betekent niet dat er niets mee kan gebeuren als u er niet mee rijdt. Iets of iemand anders kan nog altijd een ongeluk veroorzaken, of de auto kan gestolen worden. Daarom wordt het altijd aangeraden om in ieder geval een BA-verzekering af te sluiten. In sommige gevallen raak uw uw schadevrije jaren kwijt als u een jaar geen verzekering hebt gehad, gelukkig zijn er tegenwoordig een aantal verzekeraars die de houdbaarheid van schadevrije jaren verruimen. Kijk goed na hoe dit zit voor u.

Een auto schorsen is goedkoper dan een jaar niet gebruiken

  • De hierboven genoemde stellingen zijn de meest gebruikte argumenten om een auto te schorsen. U betaalt geen wegenbelasting of verzekering voor een geschorste auto, en daarom ook geen geld voor de keuring en onderhoud. Een auto die stilstaat, kost nog steeds geld. Want na de schorsing moet hij weer gekeurd worden en een onderhoudsbeurt krijgen, zodat u weer zeker en veilig op weg kunt. En wat de auto waard is, is vanwege de leeftijd helaas ook niet hetzelfde gebleven.
Gratis online taxatie

Een geschorste auto kunt u niet verkopen

  • Een auto die u schorst mag u niet gebruiken, maar wel verkopen. Veel verzamelaars of oldtimer handelaren willen hun auto schorsen, omdat hij toch niet gebruikt wordt. Toch kan hij nog steeds verkocht worden. Zodra de auto wordt overgeschreven, wordt ook de auto schorsing opgeheven. De kosten hiervoor zijn geheel gratis, aangezien de auto schorsen kosten al betaald zijn.

2. Snel van uw geschorste auto af?

U heeft uw auto geschorst, verkopen kan makkelijk. Met een geschorste auto is in principe niets mis. Bij wijkopenautos.be vinden we een geschorste auto ook geen probleem.

Dus heeft u hem geschorst en bedenkt u na enige tijd dat verkopen toch een betere keuze is? Dan hoeft u niets te veranderen aan de status van uw auto. Wel is het zo dat u natuurlijk niet meer mag rijden in uw geschorste auto, dus als u hem wil verkopen moet u zorgen dat hij op een veilige manier bij een van de vestigingen van wijkopenautos.be komt.

Hier taxeren wij de auto en de waarde die eruit komt is tevens het bedrag dat wij voor uw auto willen geven. Gaat u akkoord? Dan kunt u uw geschorste auto achterlaten en regelen wij de rest.