Uw auto verkopen zonder keuring: eenvoudig en snel!

wijkopenautos.be is gespecialiseerd in het inkopen van elke auto, ook zonder keuring. Zo hoeft u geen geld te investeren in een nieuwe keuring voordat u hem verkoopt.

Sinds de invoering van de periodieke keuring, is iedere auto in België verplicht het stempel “gekeurd” te dragen. Heeft u deze niet dan mag u niet de weg op en bent u niet meer verzekerd.

Vandaar dat een auto verkopen zonder keuring in de huidige markt bijna onmogelijk is. Logisch, niemand zit te wachten op een auto met bijkomende kosten. wijkopenautos.be is dé oplossing als u het zat bent jaarlijks te investeren in reparaties voor de keuring.

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Stijgende kosten keuring

auto verkopen zonder keuring

Hoe ouder een auto wordt, des te meer kans u heeft op (terugkerende) gebreken bij een auto. Een goed onderhouden onderhoudsboekje kunnen deze kosten terugdringen, maar jaarlijks onderhoud is bij gebruikte auto's belangrijk om ervoor te zorgen dat de auto niet alleen de keuring overleeft, maar ook om de kosten laag te houden. De meest gebruikte formule voor veel autobezitters is dan ook ieder jaar bij de keuring een grote onderhoudsbeurt, het jaar erop een kleine onderhoudsbeurt bij de keuring. Veel garages geven namelijk korting op de keuring bij een onderhoudsbeurt en tijdens de onderhoudsbeurt worden al veel keuring keurpunten nagelopen. Op deze manier voorkomt u ook toekomstige mankementen of toekomstige keuring afkeurpunten. En ook voor auto's geldt: Voorkomen is beter dan genezen.

Wat een keuring vandaag de dag kost is onmogelijk vast te leggen in tabellen. Ook omdat iedere auto met andere gebreken te maken heeft. Zo is er bijvoorbeeld de welbekende distributieriem die eens in de zoveel tijd vervangen moet worden. De distributieriem is een mooi voorbeeld van onderhoud dat niet direct van invloed is op de keuring, maar wel moet gebeuren om de waardevermindering tegen te gaan. Opnieuw is daarom onderhoud van vitaal belang voor het behoud van een financieel gezonde auto.

Een afgekeurde auto verkopen zonder keuring lijkt een hele opgave, maar is minder moeilijk dan het lijkt. wijkopenautos.be koopt namelijk iedere auto, of het nu gaat om een auto van een paar jaren oud of een auto die rijp is voor de sloop. Anders dan veel andere autoverkoopsites brengen wij kopers en verkopers niet samen maar kopen wij uw auto direct tegen een goede prijs. Door gebruik te maken van overzichtelijk taxatieproces weten we iedere auto op de juiste waarde te schatten. In combinatie met onze efficiënte en klantvriendelijke service kan uw auto nog binnen 24 uur aan ons verkocht zijn. Hoe gaat het in zijn werk? Door middel van een gebruiksvriendelijke online taxatietool maken we een ruwe schatting van hoeveel uw auto op dit moment waard is. Voer uw merk, model en het bouwjaar van uw auto in, doorloop in een paar minuten de simpele stappen van het proces en zie direct hoeveel uw auto op dit moment ongeveer waard is. Houd er wel rekening mee dat de indicatieprijs gebaseerd is op een goed functionerende auto.

In het geval van afgekeurde auto zal de definitieve waarde hoogstwaarschijnlijk aanzienlijk lager uitvallen. Maak daarom direct een afspraak met een van onze erkende taxateurs bij een vestiging bij u in de buurt en laat de exacte waarde van uw auto taxeren. In tegenstelling tot de taxatietool, waarderen onze experts uw auto in zijn geheel. Zo onderzoeken ze de motor, controleren ze de buitenkant en nemen ze ook het interieur van de auto onder de loep. Onze taxateurs zijn perfect op de hoogte van de vraag en het aanbod, waardoor ze exact weten welke voertuigen als bijvoorbeeld export auto interessant zijn.

2. Keuring verlopen; wat nu?

Nog voordat de keuring verloopt krijgt u een aantal weken vooraf een brief op de mat, met daarin de herinnering voor de jaarlijkse keuring. Doet u de keuring ieder jaar bij dezelfde garage krijgt u waarschijnlijk ook een uitnodiging van hen. Maar in het geval dat u vooraf al weet dat de auto de keuring niet meer doorkomt (en er geen koper meer voor te vinden is), is het verstandig de auto te laten schorsen. Zo wordt de wegenbelasting stopgezet, net als de verzekering en mag de auto ook niet meer gebruikt worden, totdat de schorsing voorbij is. In de tussentijd kunt u dus rustig op zoek gaan naar een koper voor het voertuig. Wat de reden ook mag zijn, een geschorste auto verkopen is niet altijd even gemakkelijk. Op particuliere verkoopsites ziet u ze maar zelden, en aangezien u er niet de openbare weg mee op mag, riskeert u ook nog eens een fikse boete. Een geschorste auto verkopen aan een particulier is dan geen optie. Een tweedehands auto opkoper weet er daarentegen wel raad mee, maar helaas voor een bodemprijs. Deze zorgt ook voor uw schrapping en regelt dit zonder extra kosten.

Vervolgens de verkoop

Op basis van de complete taxatie bepaalt de taxateur de waarde van uw auto en doet u vervolgens een bod, dat de huidige staat van uw auto recht doet. Vervolgens is het geheel aan u om het bod te accepteren of het af te slaan. wijkopenautos.be wil benadrukken dat onze service compleet gratis en geheel vrijblijvend is. U bent dus op ieder gewenst moment gerechtigd om alsnog van de verkoop van uw auto af te zien. Accepteert u het bod wel? Dan is uw auto succesvol verkocht en zit uw werk als verkoper erop. Als professioneel auto inkoop bedrijf regelen wij zowel de afmelding als de vrijwaring van uw auto. Bovendien maken we het geldbedrag nog dezelfde dag naar u over, zodat het direct na overschrijving op uw rekening staat.

Wij streven ernaar zo efficiënt, snel en betrouwbaar mogelijk de verkoop van uw auto af te ronden. Wij begrijpen dat uw auto verkopen als particulier niet altijd eenvoudig is, zeker niet als het gaat om de verkoop van een wagen zonder keurmerk. Door de balans te zoeken tussen snelheid en goede prijzen bieden wij een unieke dienst aan, die ons van anderen automarkt onderscheidt.

Probeert u tevergeefs uw auto te verkopen zonder keuring? Overweeg dan eens uw afgekeurde auto te verkopen voor de export en verkoop uw auto makkelijk en snel aan wijkopenautos.be. Binnen 24 uur kan de afgekeurde auto die nu nog in uw bezit is, voor een verrassend goed bedrag aan ons verkocht zijn. Vul daarom vandaag nog de online taxatietool in, ga met uw auto langs bij een van onze vestigingen bij u in de buurt en kom te weten hoeveel uw auto nog waard is. Gaat u akkoord met het definitieve bod? Dan wordt er op uw rekening gelijk een mooi geldbedrag bijgeschreven. Een afgekeurde auto verkopen was nog nooit zo makkelijk!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Ben erg tevreden over de service. Ik vind het een echte aanrader voor iedereen die zijn/haar auto wil verkopen voor een juiste prijs. De service met gratis afmelding is 100% oké.
Leopold N. | Hasselt | Peugeot 107, 2008 06.12.2017
Verkoop van mijn Dacia Duster. In België ; Drongen Op afspraak, zeer correct en vlot verlopen. Zeer snelle betaling.
Andre D. | Gent | Dacia Duster, 2011 06.07.2017
Vriendelijke en degelijke service ! Aan te bevelen!
john w. | Gent | BMW 5er, 1996 26.06.2015

Gratis online taxatie