Uw auto verkopen zonder keuring: eenvoudig en snel!

Uw auto verkopen zonder keuring onmogelijk? Niet hier! Hoe kunt u uw afgekeurde auto verkopen bij wijkopenautos.be binnen 24 uur?

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Elke auto heeft keuringsplicht en als u rondrijdt zonder keuring riskeert u een fikse boete. Geen zin om uw afgekeurde auto op te knappen, maar wilt u deze liever verkopen? Maak dan een afspraak via de taxatietool.

Bij wijkopenautos.be taxeren wij uw auto zonder keuring en bekijken wat deze nog waard is. Onze service is geheel gratis en vrijblijvend.

Maak vandaag nog een afspraak als u uw afgekeurde auto ook binnen 24 uur wilt verkopen.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Stijgende kosten keuring

Afgekeurde auto verkopen

Hoe ouder een auto wordt, des te meer kans u heeft op (terugkerende) gebreken bij een auto. Een goed onderhouden auto kunnen deze kosten terugdringen.

Jaarlijks onderhoud is bij gebruikte auto's belangrijk om ervoor te zorgen dat de auto niet alleen de keuring overleeft, maar ook om de kosten laag te houden.

De meest gebruikte formule voor veel autobezitters is dan ook ieder jaar bij de keuring een grote onderhoudsbeurt, het jaar erop een kleine onderhoudsbeurt bij de keuring.

Veel garages geven namelijk korting op de keuring bij een onderhoudsbeurt en tijdens de onderhoudsbeurt worden al veel keuring keurpunten nagelopen. Op deze manier voorkomt u ook toekomstige mankementen of toekomstige keuring afkeurpunten. En ook voor auto's geldt: Voorkomen is beter dan genezen.

Wat kost een keuring?

Vanaf 1 januari 2019 zijn de tarieven voor een keuring in alle keuringsstations hetzelfde. De basiskeuring kost u €32,50. Rijdt u in een diesel dan betaalt u een milieukeuringstarief van €12,40 extra en bij een benzine variant betaalt u €4,10.

Er zijn heel weinig auto's die de keuring zonder bijkomende kosten doorkomen. Daarom is het niet te zeggen wat een autokeuring in totaal gaat kosten.

Geen zin in de stijgende kosten van uw keuring? Wij kopen uw auto direct! Doe nu een waardebepaling en zie hoeveel geld uw afgekeurde auto nog oplevert!

Keuring verlopen; wat nu?

Zonder keuring mag uw auto niet de weg op. Zorg dat u dus op tijd opnieuw naar de keuring gaat.

Een nieuwe keuring moet gedaan worden uiterlijk 2 maanden vóór het verstrijken van het laatst afgeleverde keuringsbewijs.

U bent zelf verantwoordelijk voor het nagaan wanneer uw auto gekeurd moet worden. Dat kan u nagaan via de datum op uw laatste keuringsbewijs of via de mobiele app van GOCA.

Gelukkig staat u hier niet alleen voor. Als u de autokeuring jaarlijks bij dezelfde garage laat doen krijgt u van hen een herinnering.

Waarom een auto laten schorsen? Komt uw auto de keuring niet door? Dan mag u er niet meer mee rijden, maar lopen de kosten wel door. Door uw auto te schorsen stopt de wegenbelasting en de verzekering. Zo heeft u tijd om een koper te vinden voor uw auto zonder dat u extra geld blijft betalen.

Weet u: Ik kom de autokeuring niet door?

Soms weet u dat u de keuring niet door gaat komen en dat gaat gepaard met veel kosten. Want de auto moet gemaakt worden. Geen zin in hoge kosten? Dan heeft u een aantal opties:

  • Schorsen: Hiermee stopt u de wegenbelasting en de verzekering, maar de auto mag natuurlijk niet meer de weg op. Hiermee geeft u uzelf extra tijd om een koper te vinden.
  • Direct verkopen: Er zijn verschillende opties om uw auto direct te verkopen. Zelfs een auto zonder keuring kunt u snel verkopen bij ons bijvoorbeeld.

2. Uw auto verkopen zonder keuring

Een auto verkopen zonder keuring is minder moeilijk dan u denkt.

Hoe kunt u een auto verkopen zonder keuring:

  • Auto particulier verkopen zonder keuring
  • Auto zonder keuring verkopen aan een autodealer
  • Auto zonder keuring verkopen voor export
  • Aan een opkoper auto zonder keuring
  • Aan wijkopenautos.be

Auto particulier verkopen zonder keuring

U ziet ze op particuliere verkoopsites maar zelden: Een auto zonder keuring. Niet veel particuliere kopers hebben interesse in een auto die zij nog moeten laten keuren. Want een keuring betekent bijkomende kosten.

Auto zonder keuring verkopen aan een autodealer

Een auto zonder keuring kunt u ook verkopen aan een dealer. Vaak heeft de dealer een garage waar hij de auto zelf kan keuren en kan opknappen mits het geen auto betreft die rijp is voor de sloop. Om het zekere voor het onzekere te nemen én zeker te weten dat er winst gemaakt kan worden op uw auto biedt de dealer een bedrag ver onder de waarde.

Auto zonder keuring verkopen voor export

Uw auto zonder keuring op de export doen is een optie. Wat wij hier afkeuren is in een ander land nog bruikbaar. Het proces van exporteren is alleen moeilijk en kostbaar. Daarnaast u heeft geen garantie op een mooi bedrag voor uw auto.

Aan een opkoper auto zonder keuring

Een tweedehands auto opkoper weet daarentegen wel raad met uw auto zonder keuring, maar helaas voor een bodemprijs.

Gratis online taxatie

3. Auto zonder keuring verkopen aan wijkopenautos.be

checklist

Een afgekeurde auto verkopen zonder keuring lijkt een hele opgave, maar is minder moeilijk dan het lijkt. wijkopenautos.be koopt namelijk iedere auto, of het nu gaat om een afgekeurde auto van een paar jaar oud of een die rijp is voor de sloop.

Door gebruik te maken van een overzichtelijk taxatieproces weten we iedere auto op de juiste waarde te schatten. In combinatie met onze efficiënte en klantvriendelijke service kan uw auto nog binnen 24 uur aan ons verkocht zijn.

Hoe gaat het in zijn werk?

Door middel van een gebruiksvriendelijke online taxatietool maken we een ruwe schatting van hoeveel uw auto op dit moment waard is.

Voer uw merk, model en het bouwjaar van uw auto in en zie direct hoeveel uw auto op dit moment ongeveer waard is. Houd er wel rekening mee dat de indicatieprijs gebaseerd is op een goed functionerende auto (met keuring).

Taxatietool ingevuld? Houd er rekening mee dat de indicatieprijs gebaseerd is op informatie bekend over een goed functionerend voertuig zonder naar de huidige staat te kijken.

In het geval van afgekeurde auto zal de waarde hoogstwaarschijnlijk aanzienlijk lager uitvallen.

Maak daarom direct een afspraak met een van onze erkende taxateurs bij een vestiging bij u in de buurt en laat de exacte waarde van uw auto taxeren.

Onze taxateurs zijn perfect op de hoogte van de vraag en het aanbod in heel Europa, waardoor ze exact weten welke voertuigen als bijvoorbeeld export auto interessant zijn.

Vervolgens de verkoop

Op basis van de complete taxatie bepaalt de taxateur de waarde van uw auto en doet u vervolgens een bod, dat de huidige staat van uw auto recht doet. Vervolgens is het geheel aan u om het bod te accepteren of het af te slaan.

Onze service compleet gratis en geheel vrijblijvend is. U bent dus op ieder gewenst moment gerechtigd om alsnog van de verkoop van uw auto af te zien.

Bod accepteren en direct verkopen!
Dan is uw auto succesvol verkocht en zit uw werk als verkoper erop. Als professioneel auto inkoop bedrijf regelen wij zowel de afmelding als de vrijwaring van uw auto. Bovendien maken we het geldbedrag nog dezelfde dag naar u over.

Probeert u tevergeefs uw auto te verkopen zonder keuring? Overweeg dan eens uw afgekeurde auto te verkopen voor de export en verkoop uw auto makkelijk en snel aan wijkopenautos.be. Binnen 24 uur kan de afgekeurde auto die nu nog in uw bezit is, voor een verrassend goed bedrag aan ons verkocht zijn.

Vul daarom vandaag nog de online taxatietool in, ga met uw auto langs bij een van onze vestigingen bij u in de buurt en kom te weten hoeveel uw auto nog waard is. Gaat u akkoord met het bod? Dan is uw auto zonder keuring verkocht!

Een afgekeurde auto verkopen was nog nooit zo makkelijk!

Hoe onze klanten onze service beoordelen