Eerst wijkopenautos.be voordat u naar de autoafbraak gaat.

U heeft schade aan uw auto en de reparatiekosten zijn hoger uitgevallen dan gedacht. De autosloop is nog niet de laatste oplossing.

Wanneer uw auto zo veel schade heeft opgelopen deze total loss is verklaard of de weg niet meer op mag is de auto in de meeste gevallen rijp voor de sloop. Vaak is de wagen op dit moment niet veel meer waard dan de oud ijzerprijs.

wijkopenautos.be koopt elke wagen, ongeacht de staat waarin deze auto verkeert. Wij beschikken over een internationaal netwerk waardoor we iedere sloopauto over de grens kunnen exporteren. Zo kunnen we u altijd nog een marktwaardig bod aanbieden.

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Autoafbraak? Laat uw afbraak auto eerst taxeren

auto te koop zetten

Mensen hebben vaak een verkeerd beeld bij een autoafbraak. In plaats van een auto direct tot schroot te reduceren, worden de onbruikbare voertuigen bij de gemiddelde auto afbraak tegenwoordig volledig gedemonteerd. Tegenwoordig wordt rond 95% van de auto-onderdelen voor andere doeleinden hergebruikt. 'The circle of life' zullen we maar zeggen. Een milieuvriendelijke oplossing voor auto’s die echt niet meer mee kunnen. Maar wat nu als uw auto eigenlijk niet meer op de weg thuishoort maar ook nog niet tot de categrie afbraak hoort. Misschien is het het verzekeringstechnisch gewoon niet meer waard om de auto te repareren? Valt uw wagen dan tussen wal en schip? Nee, hier steekt wijkopenautos.be wel een stokje voor. Wij kopen iedere auto, ongeacht de staat waarin deze verkeert. De prijs die u ervoor krijgt, bepalen we op basis van ons eigen taxatieproces. Zo kunnen we elke auto, ook uw afbraak auto, op waarde schatten. Hoe werkt dit proces nu precies? Als eerste vult u het merk, model en bouwjaar van uw auto in in onze online taxatietool. Vervolgens ontvangt u een voorlopige indicatie van de prijs per mail.

Aangezien onze taxatietool uitgaat van een normaal functionerend voertuig, zal de uiteindelijke prijs in de meeste gevallen lager zijn dan de prijsindicatie die u per mail van ons heeft ontvangen. De uiteindelijke prijs krijgt u te horen van een van onze professionele taxateurs op een vestiging bij u in de buurt. De auto krijgt hier een uitgebreide inspectie van de binnen- en de buitenkant. Deze inspectie zal vervolgens de basis vormen voor het eindbod wat u op uw afbraak auto krijgt. Dit bod is overigens geheel vrijblijvend. Wilt u uw auto toch liever weer meenemen dan hoeft u ook geen kosten te betalen. Accepteert u ons bod? Dan kunt u uw auto gewoon bij ons laten. Zodra alle formaliteiten zijn afgerond maken wij het geld dezelfde dag nog naar u over. Zo staat het bedrag normaal gesproken na twee werkdagen op uw rekening.

2. Slopen of exporteren

wijkopenautos.be is een internationaal bedrijf en beschikt over een groeiend netwerk in heel Europa. Onze taxateurs zijn altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op de markt, of het nu gaat om nieuwe of oude auto's. Waar een ander bij een oude auto slechts soud ijzer ziet, zien zij kansen. Dankzij ons uitgebreide internationale netwerk hebben wij een groot voordeel ten opzichte van de klassieke handelaar omdat we bij wijkopenautos.be uw auto voor verkoop of reparatie naar het buitenland kunnen exporteren. Auto's die in ons eigen land eigenlijk 'niet meer kunnen' kunnen in andere nog prima een paar jaar de weg op.

Hier zitten twee belangrijke voordelen aan. Ten eerste zal moeder natuur u dankbaar zijn. Hoe dan? Hoe eerder een auto gesloopt wordt, hoe sneller er weer een nieuwe auto gemaakt moet worden in de fabriek. Door zo lang mogelijk een auto te blijven gebruiken, zal dit een effect hebben op de autoproductie en daarmee op de hoeveelheid schadelijke stoffen die de lucht in worde gestoten. Ten tweede, en natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk is het goed voor uw portemonnee. Het bedrag wat u van de gemiddelde autosloperij voor uw auto zal krijgen is vaak het absolute minimum. Ergens is dit ook wel logisch. Op de autoafbraak zal uw auto gedemonteerd worden, terwijl we bij wijopenautos.be uw auto intact laten. Zo blijft de auto verkoopbaar op de internationale markt, waardoor wij u een betere prijs kunnen bieden.

3. Verkoop uw auto

Veel auto's voldoen eigenlijk niet meer aan de hedendaagse maatstaven op het gebied van rijkwaliteit en veiligheid. Echter, vaak zijn deze wagens ook nog niet 'rijp voor de sloop'. wijkopenautos.be heeft het ideale alternatief voor exact deze groep autobezitters. Haal uw voordeel uit onze unieke positie op de internationale automarkt en verkoop uw sloopauto voor de beste prijs
Door gebruik te maken van een ons effectieve en gebruiksvriendelijke en taxatieproces, kan uw sloopauto al binnen 24 uur aan ons verkocht zijn. Wacht daarom niet langer en vul vandaag nog uw gegevens in in onze online taxatietool. Maak direct een afspraak bij een vestiging bij u in de buurt! In deze milieubewuste tijden is weggooien geen optie meer. Gelukkig leven we ook in ee tijd waar we altijd keuzes hebben. Uw oude auto verkopen aan wijkopenautos.be, dat is nog eens een idee!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Correcte en vriendelijke afhandeling. Zowel de overname als de administratieve afhandeling zijn bij mij heel correct verlopen. Ondanks sommige negatieve recensies kan ik deze filiale in Aartselaar 100% aanbevelen. Perfect.
Emiel V. | Antwerpen | Ford C-Max, 2012 22.01.2019
Zeer goede en snelle afhandeling
Feyt K. | Antwerpen | Hyundai H1, 2011 29.11.2017
Snelle prijsbepaling, geen gedoe of administratieve rompslomp. Snelle betaling zoals beloofd. Vriendelijke mensen, goede service en advies. Heel goed!
Daniel O. | Bruxelles-Brussel | Ford Fusion, 2006 28.06.2017

Gratis online taxatie