Schadeauto verkopen

U heeft schade gereden en de reparatiekosten zijn hoger dan de dagwaarde van uw auto, dan wordt hij economisch total loss verklaard.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Een schadeauto die total loss verklaard is wordt particulier moeilijk verkocht en op de sloop wordt u er ook niet rijk van. Zonde, want er zitten genoeg onderdelen aan die werken en wel wat opleveren.

Bij schade is het altijd verstandig een taxatie te doen om erachter te komen wat u kunt verwachten voor uw auto. Kom voor een gratis taxatie van uw schadeauto naar wijkopenautos.be en ontvang ook direct ons bod. Zo krijgt u toch nog de beste waarde terug voor uw auto.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Schadeauto? Wat nu?

ongeval auto's

U heeft een prachtige auto, maar helaas heeft u recentelijk een ongeluk gemaakt. Uw auto is niet meer zo prachtig als eerst. Sterker nog, door de grote klap behoort hij nu tot de schadewagens.

Wat doet u in zo’n geval? Was het ongeluk uw schuld of komt het door een onoplettende medeweggebruiker? Dan kunt u namelijk kijken wat de verzekering vergoed. Is het uw eigen schuld en bent u niet goed genoeg verzekerd dan moet u de reparatiekosten zelf betalen. In sommige gevallen betekent dat dat het fiscaal niet gunstig is om hem te laten repareren. Dan is het verstandiger en vaak makkelijker om de schadeauto te verkopen.

2. Restwaarde bepalen

Heeft u een schadeauto en denkt u aan verkopen? Dan is het verstandig om eerst de restwaarde te berekenen. De restwaarde van uw schadeauto kunt u eenvoudig op verschillende manieren bepalen.

De restwaarde is met een simpele berekening te maken. Mits u alle informatie over het voertuig bezit. U berekent de restwaarde door de schade kosten van de dagwaarde af te trekken. Maar er zijn meer manieren om achter de restwaarde te komen. Makkelijker en sneller, als u zelf geen zin heeft om te rekenen.

Autogarage
U kunt bij een garage vragen of er een schatting van de restwaarde van uw schadeauto kan worden gemaakt. Bij de garage weten ze precies wat welk onderdeel kost en zij weten wat het kost om een onderdeel te monteren op uw auto. Vaak wordt er wel een bedrag gevraagd voor deze taxatie.

Verzekering
U kunt bij een garage vragen of er een schatting van de restwaarde van uw schadeauto kan worden gemaakt. Bij de garage weten ze precies wat welk onderdeel kost en zij weten wat het kost om een onderdeel te monteren op uw auto. Vaak wordt er wel een bedrag gevraagd voor deze taxatie.

Autogarage
Veelal vraagt de verzekering om uw schadeauto te laten taxeren bij een extern taxatiebedrijf maar sommige verzekeringen hebben zelf mensen in dienst. Dit hebben zij zodat ze er zeker van kunnen zijn dat het om een objectieve beoordeling gaat.

Dealer/auto-inkoper
Ook bij de dealer of bij een auto-inkoper kunt u terecht voor een taxatie. Ook bij deze locaties kost een taxatie vaak geld.

wijkopenautos.be
Online is een mooie plek om uw auto te taxeren. Bij wijkopenautos.be vult u al uw gegevens in in onze online taxatietool. Hieruit komt de dagwaarde. Dat betekent dat de schade hier niet wordt meegerekend. Sommige online taxatie sites claimen dat zij door middel van foto’s en uitleg ook de restwaarde kunnen berekenen. Trap hier niet in. Om zo’n taxatie goed te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat de taxateur de schadeauto écht kan zien. Dan kan de taxateur ook de interne schade zien en horen en voelen of er iets mankeert aan bijvoorbeeld de motor.

Voor een accurate taxatie komt u langs in de vestiging van wijkopenautos.be. Hier helpt een van onze professionele taxateurs u aan de restwaarde van uw schadewagen.

Gratis online taxatie

Verkoopprijs bepalen

Het achterhalen van de restwaarde is essentieel voor het bepalen van de verkoopprijs van uw schadeauto. De restwaarde is het bedrag dat u nog voor uw kapotte wagen kan krijgen. Het is mogelijk dat de schade van uw auto hoger is dan de dagwaarde. Uw schadeauto is dan economisch total loss en de verkoop wordt dan een hele klus.

3. Hoe een schadewagen verkopen

U weet de restwaarde en u weet de prijs die u graag wilt hebben voor uw schadeauto. Dan is het nu tijd om uw auto te verkopen. Er zijn verschillende manieren hoe u van uw auto af kunt komen.

Particulier

  • Bij particuliere verkoop vangt u over het algemeen de beste prijs. Maar dat is niet gegarandeerd. Uw sloopwagen is waarschijnlijk minder populair dan een wagen zonder schade. Een goede prijs is dus geen garantie. Maar ook de verkoop zelf is geen garantie. De verkoop kan behoorlijk lang duren. Naast de tijd die u kwijt bent komt er een hoop bij kijken. Het adverteren van uw schadeauto en het ontvangen van mensen voor een proefrit zijn er maar 2 van.

Autogarage

  • Niet elke garage maar er zijn garages te vinden die schadeauto’s kopen. Voor garages zitten er vaak nog bruikbare onderdelen op een auto.

Autosloop

  • Is de schade meer dan de dagwaarde? Dan levert uw auto verkopen vrijwel niks meer op. Als dit het geval is dan kunt u uw auto nog naar de sloop brengen. Helaas levert uw auto verkopen aan de sloop weinig op. U kunt de waarde van oud ijzer verwachten en dit is vaak niet hoog.

wijkopenautos.be

  • Een eenvoudige en vooral snelle manier is om uw auto te verkopen aan een auto-inkoper ofwel wijkopenautos.be. Na de online taxatietool te hebben ingevuld kunt u eenvoudig een afspraak maken in een van de vestigingen bij u in de buurt. Hier helpen de taxatie experts u verder met de restwaarde van uw schadeauto. Bij wijkopenautos.be kunt u uw auto al binnen 24 uur verkopen en krijgt u altijd een eerlijke prijs. Hier verkoopt u uw schadeauto dus snel én voor de hoogste waarde.

LET OP! Als u een schadeauto verkoopt

Bij het verkopen van uw auto met schade is het belangrijk de volgende tips in acht te nemen:

Schade berekenen

  • Het is belangrijk schade te laten berekenen door een bedrijf dat te vertrouwen is. U wilt niet afgezet worden. Sommige garages proberen extra te verdienen en vertellen dat er meer kapot is dan dat er werkelijk stuk is. Het kan goed zijn om de taxatie (mits deze gratis uitgevoerd wordt) door meerdere bedrijven te laten doen. Zo kunt u ook nog zien wie het meeste biedt!

Inkoopprijs onderdelen

  • Bij het repareren van uw schadeauto is het goed om te weten wat de inkoopprijs is van onderdelen die u nodig heeft. Dit zorgt voor een betere onderhandelingspositie. Wat u ook kan doen is de onderdelen zoeken op de sloop. Sommige sloopwagens bezitten het onderdeel dat u zoekt in uitstekende staat. Deze onderdelen kunt u voor een klein prijsje over kopen. U moet alleen nog iemand vinden die de onderdelen kan monteren want niet elke garage zit erop te wachten om dit voor u te doen. Hier verdienen zij namelijk minder aan.

Wees eerlijk

  • Vertel altijd eerlijk wat er mis is met de auto. Als geïnteresseerde niet precies weten wat er mis is met een schadeauto dan haken zij veelal direct af. Wees dus eerlijk over de defecten, misschien is er nog iemand die uw auto ziet als een leuke opknap kans.

Check uw verzekering

  • Hoge reparatiekosten voor uw schadeauto? Dat is natuurlijk heel vervelend. Het eerste dat u moet doen bij een schadeauto is contact opnemen met uw verzekeraar. Als u goed verzekerd bent dan kunt u geld terug vorderen van de verzekering. Is de schade aan uw auto niet uw schuld? Dan heeft u geluk bij een ongeluk. U kunt de kosten van uw schadewagen verhalen op de andere persoon.

TIP: Soms is het gunstiger om kleine reparaties uit te voeren voor de verkoop van uw schadeauto. Dit is belangrijk bij auto’s die niet rijden waardoor een proefrit onmogelijk is. Soms krijgt u met eenvoudige reparaties de auto weer aan de praat.

4. Tijd is geld

Een schadeauto verkopen of repareren. Het kan in principe beide maar het niet beide in alle gevallen logisch. Met meer kosten dan dat uw schadeauto waard is is het niet aan te raden uw auto toch te repareren. Dan komt verkopen om de hoek kijken.

Maar tijd is geld. En een schadeauto particulier verkopen schiet vaak niet op. Het kost veel moeite om kopers te trekken als een auto het niet meer doet of veel schade heeft. Mensen zijn nu eenmaal niet geïnteresseerd in een auto waar zij later zelf weer veel kosten in moeten steken. En naast de moeite van het maken van een goede advertentie, mooie foto’s en het wachten op kopers zal het helaas ook niet veel oplevere

U wilt natuurlijk uw schadewagen verkopen voor de hoogste waarde en hier zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn. Dan is wijkopenautos.be een geschikte oplossing. Uw kapotte wagen kunt u hier binnen 24 uur verkopen. Dat barrel hoeft dus niet nog weken op de stoep te staan. Daarnaast bieden wij de waarde van de auto die uit de taxatie is gekomen. Als dit bedrag interessant voor u is dan kunt u uw auto direct achterlaten maar is dit het niet of denkt u nog even na? Dat is ook geen probleem. Onze taxatie is gratis, vrijblijvend en 5 dagen geldig. U komt zonder stress op een snelle manier van uw schadeauto af. Wijkopenautos.nl regelt alles voor u, van de vrijwaring tot de afmelding. En het geld? Dat maken wij direct over zodat u na 2 dagen het geld weer kan besteden aan iets anders.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Makkelijker kan bijna niet. Van begin tot einde gelopen als een geoliede machine.
Patrick V. | Antwerpen | Kia Venga 2013 21.01.2023
Zeer top vrindelijke opgevangen.
Chris I. | Antwerpen | Peugeot 407 2005 07.06.2019
heel efficient en duidelijk
Marianne V. | Brugge | Opel Corsa 2010 05.12.2017