wijkopenautos.be - Dé opkoper voor uw schadeauto!

Als u soms al twijfelt aan wie uw tweedehands auto nog wilt, schrikt u waarschijnlijk ook bij de gedachte aan het verkopen van een schade auto.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Als geld ontvangen via de verzekering geen optie meer is, zijn er nog maar weinig mogelijkheden over. Bij de sloop ontvangt u nog maar weinig voor uw schade auto.

wijkopenautos.be garandeert u in ieder geval dat de auto verkocht wordt voor een eerlijke prijs. Dankzij een bijzonder groot netwerk van dealers en auto opkopers vinden wij altijd een nieuwe eigenaar voor elke schade auto!

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Haal uit uw schadeauto wat er in zit

Opkoper schadeauto

Een ongeluk zit in een klein hoekje en schade oplopen aan uw auto is zo gebeurd. Het kan komen door dat onvermijdelijke paaltje dat in geen enkele mogelijkheid te zien is met uw spiegel of door een onoplettende medeweggebruiker. Schade kan zoveel verschillende redenen hebben.

Contact de verzekering bij schade

Bij het rijden van schade, ongeacht wie de schuldige is, is het verstandig om contact te zoeken met uw verzekeraar en die van de tegenpartij.

Per verzekering en verzekeraar verschilt het wat u vergoed krijgt bij schade. Bent u slechts BA verzekerd? Dan kunt u verwachten dat de verzekeraar de schade niet uitkeert als u zelf de schuldige bent. Bent u Omnium verzekerd, dan moet u even nagaan bij de verzekering wat wordt gedekt. Bij een Mini Omnium bent u verzekerd voor schade door natuurkrachten en bij de Volledige Omnium bent u ook verzekerd tegen schade die u zelf maakt.

En als de schade aan uw auto niet uw schuld is? Dan kunt u de kosten verhalen op de verzekering van de tegenpartij.

2. Opkoper schadeauto

Hoe erg de schade aan uw auto ook is, als u zaken gaat doen met een opkoper van een schadeauto, dan blijft het belangrijk dat de rest van uw auto er goed uit ziet. Immers, u kunt maar één goede eerste indruk maken met uw auto en zelfs als deze beschadigd is kan het handig zijn om deze beschadiging minder op te laten vallen door uw auto in een topstaat voor de dag te laten komen.

Vergeet dus niet om uw auto te wassen, de bekleding goed te reinigen en eventueel de schade aan de auto er enigszins netjes uit te laten zien. Loshangende bekabeling even opbergen, een bumper die uit het lood hangt kunt u nog vastmaken met een tie-rip en eventuele viezigheid wegpoetsen.

Zo krijgt u met weinig moeite al een heel ander beeld van uw auto en zal de opkoper uw nette auto met schade zeker een interessant object vinden.

Gratis online taxatie

3. Kiest u voor de sloop of naar opkoper?

Is uw schadeauto zo kapot dat particulier verkopen een bodemloze put is? Dan kunt u er ook voor kiezen uw auto te verkopen aan de sloop. Hier krijgt u slechts de restwaarde van het oude ijzer op uw auto. Een oneerlijk bedrag want er zitten veel meer dingen aan uw auto die nog goed bruikbaar zijn.

Het is wel een snelle manier om van uw schadewagen af te komen maar het is niet de manier die het meest oplevert.

Het zijn altijd specifieke autohandelaren, die enkel en alleen handelen in sloopauto's. Auto opkopers, en dan met name autowrakken opkopers zijn altijd uit op een koopje. Immers, voor hoe minder u een wrak aan kunt kopen, hoe meer de losse onderdelen op kunnen leveren. En daar zit natuurlijk handel in.

Nadeel is wel dat niet elke autohandelaar even betrouwbaar is. Natuurlijk, het zijn ervaren handelaars maar hoe weet u zeker of u niet getild wordt? Dan is het makkelijker om zaken te doen met een erkend bedrijf.

wijkopenautos.be is een erkend bedrijf en gespecialiseerd in het opkopen van schade auto's. Naast schadeauto's kunt u ook terecht met auto's met een verlopen keuring of andere gebreken!

Bij ons kunt u dus zo terecht! Zo hoeft u niet naar een vervelend achteraf gelegen terrein of een autokerkhof, maar kunt u naar een wijkopenautos.be vestiging bij u in de buurt. Kijk eerst wat u kunt krijgen bij een erkende auto opkoper zoals wijkopenautos.be voordat u naar de sloop rijdt.