Hagelschade auto? Geen probleem voor wijkopenautos.be

Hoge kosten door hagelschade komt wel eens voor. Bij wijkopenautos.be is dit geen probleem, wij kopen alle auto’s, ook auto’s met hagelschade.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Hagelschade komt steeds vaker voor. Soms op vakantie of in België. Stel u voor: u heeft hagelschade auto en de verzekering dekt dit niet. Naast dure reparatiekosten zijn er ook andere opties.

Kiest u voor het verkopen van uw auto met hagelschade, maak dan een afspraak bij wijkopenautos.be. Snel en gemakkelijk, en ook nog na 2 werkdagen het geld op uw rekening.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Hagelschade. Wat nu?

Hagelschade auto voorkomen

Het begint te hagelen, stenen zo groot als golfballen vallen uit de lucht. Uw auto heeft veel schade opgelopen. Zoveel schade dat het niet loont om de hoge kosten te betalen. De verzekering keert vaak niets of niet alles uit.

Wat zijn uw opties wat betreft herstellen, voorkomen en verkopen? Bij hagelschade zitten er vaak tientallen of zelfs honderden deukjes in het plaatwerk van de auto. De motorkap, het dak en de achterklep kunnen beschadigt zijn. Zelfs de ramen en deuren kunnen schade oplopen of u kan lakschade hebben.

Aanvankelijk van de schade kan dit oplopen tot hoge kosten, soms wel tot €5000. Zijn deze kosten het wel waard? Om hierachter te komen doet u eerst online een gratis taxatie van de dagwaarde van uw auto.

Vul uw email in en uw kenteken en binnen een halve minuut weet u wat uw auto waard is. Om echt te bepalen wat uw auto met hagelschade waard is, maakt u gratis en vrijblijvend een afspraak in een van onze vestigingen voor een uitgebreide taxatie.

Hagelschade auto zelf herstellen?

Er zijn verschillende manieren om hagelschade auto te herstellen. Veel mensen willen dit zelf proberen. Online vindt u methodes waarbij heet water wordt gebruikt of een föhn. Allemaal methodes die ervoor kunnen zorgen dat u nog meer schade heeft. Niet aan te raden dus!

Hagelschade auto uitdeuken zonder spuiten
Met een beetje geluk kunt u uw auto met hagelschade laten uitdeuken zonder te laten spuiten, ook wel restylen genoemd. Dit is mogelijk als uw auto na een hagelstorm geen lakschade heeft en de putjes ongeveer ter grootte zijn van een 2 euro muntstuk.

De techniek die hier wordt gebruikt is de uitdeuktechniek. Door middel van een hefboom techniek wordt de deuk stapsgewijs in de originele vorm teruggebracht. Deze snelle manier is ook nog eens milieuvriendelijk en kost minder omdat de auto niet opnieuw overgespoten hoeft te worden.

Het kan zo zijn dat de hagelschade op moeilijke of niet bereikbare plekken voorkomt. In dit geval wordt de lijmtechniek toegepast. Door middel van speciale adapters in combinatie met smeltlijm op de putjes, kunnen met een slagtrekker de deukjes worden uitgetrokken.

Plaatwerk hagelschade auto vervangen of spuiten
Het kostenplaatje kan erg oplopen. Door de grote van de hagel, is de schade zo groot dat uw auto niet in aanmerking komt voor het restylen. De deuken zijn te groot om deze techniek toe te passen of er zitten teveel deuken in zodat het goedkoper is om een deel van het plaatwerk te vervangen.En bij lakschade door hagel is het ook van belang dat de auto opnieuw gespoten wordt. Het kan natuurlijk niet lonen om dan toch te betalen voor de reparatiekosten.

Als u wilt weten of het het waard is om uw auto te laten repareren, kom dan langs bij wijkopenautos.be. Met onze gratis en uitgebreide taxatie komt u achter de waarde van uw hagelschade auto en kunt u zelf kiezen of u hem repareert of wilt verkopen.

Gratis online taxatie

2. Bent u verzekerd tegen hagelschade

Bij hagelschade is het aan te raden zo snel mogelijk uw verzekeraar te bellen om te kijken wat hiervan vergoed wordt. Zorg dat u direct na de storm foto’s maakt van de hagelschade om goed bewijs te hebben voor de verzekeraar. Helaas is niet iedereen verzekerd tegen storm- en hagelschade. Bij een volledige omnium of een mini-omnium bent u verzekerd tegen verschillende soorten stormschade.

Vaak laten mensen hun auto alleen BA (Burgerlijke Aansprakelijkheid) verzekeren, helaas bent u dan alleen verzekerd tegen schade die anderen u toebrengen. Het is natuurlijk fijn als u verzekerd bent, maar u moet wel rekening houden met de kosten voor eigen risico.

Hagelschade auto voorkomen
Er zijn natuurlijk een aantal dingen die u zelf kunt ondernemen om hagelschade aan uw auto te voorkomen of te beperken. Het dak, de motorkap en de achterklep zijn vaak de meest kwetsbare delen als het gaat om hagelschade.

Om te zorgen dat de schade zo klein mogelijk is en de kosten zo laag mogelijk kunt u de volgende dingen zelf doen:

  • Parkeer uw auto overdekt bij hagel
  • Bindt een opblaasmatras op uw auto, ook bubbeltjesplastic of karton kan schelen
  • Plaats een paar opblaasbare zwembanden onder uw autohoes
  • Span een zeil of deken tussen de dakdragers van uw auto
  • Schaf een Anti-Hagel Auto-Afdekhoes aan

3. Hagelschade auto verkopen

De hagelschade wordt niet verzekerd en de kosten voor het repareren zijn te hoog ten opzichte van de waarde van uw auto? Uw hagelschade zelf herstellen is niet aan te raden. Het is altijd belangrijk dit te laten doen door een professional om verdere schade aan uw auto te voorkomen. Een goede oplossing in dit geval is uw auto verkopen.

Er zijn weinig particulieren die een auto met hagelschade kopen. Ook autodealers zitten hier vaak niet op te wachten vanwege de bijkomende reparatiekosten. Wie zit er dan wel te wachten op uw hagelschade auto? Dat zijn wij, van wijkopenautos.be. Vaak is verkopen van uw auto voordeliger dan het betalen van de reparatiekosten.

Om een goed bod te kunnen doen na hagelschade maakt u eenvoudig een afspraak bij een vestiging bij u in de buurt. Onze professionele taxateurs lopen hier in een half uur uw auto na en doen een geheel vrijblijvend bod. Klinkt dit interessant en wilt u uw hagelschade auto verkopen? Dan kan dit binnen 24 uur bij wijkopenautos.be.

Hoe onze klanten onze service beoordelen