Bestelbus verkopen binnen 24 uur

De zaken gaan goed. Dus u hebt een nieuwe bestelbus nodig of u wilt de overstap maken naar elektrisch. Dan moet u eerst nadenken over hoe u uw huidige bestelbus verkopen gaat.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Een bestelbus verkopen is niet zo eenvoudig. Het is niet hetzelfde als een auto verkopen die u simpel op een reguliere advertentiesite plaatst omdat deze auto voor particulieren minder interessant is. Probeert u uw bestelbus wel op deze manier te verkopen is het mogelijk dat deze niet of onder de gevraagde prijs wordt verkocht.

Bij wijkopenautos.be helpen wij u met de verkoop van uw bestelbus. Vraag eerst de dagwaarde op via de online kenteken check en maak vervolgens een afspraak om de exacte waarde te laten taxeren. Deze waarde kunt u gebruiken als richtlijn voor de verkoopprijs of u kunt hem direct bij ons achterlaten.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Bestelbussen in België

Bestelbus verkopen

In België gaat de verkoop van bedrijfswagens goed. Er is een stijgende lijn te zien als we kijken naar de verkoop van bestelbussen. Er zijn maar liefst 77.936 lichte bestelbussen (tot 3.500 kg) nieuw ingeschreven in 2018.

De groei van verkoop van bestelbussen kan liggen aan de kilometerheffing die van kracht is voor vrachtwagens. Veel bedrijven kiezen vanwege deze reden voor 2 lichte bestelbussen in plaats van één vrachtwagen. Daarnaast is de uitstoot van een bestelbus aanzienlijk kleiner wat voor bedrijven kostenbesparend werkt en naar klanten oogt het milieuvriendelijker.

De Ford Transit Custom is de best verkochte bestelbus van Europa. En dat is niet voor niks, de nieuwe Ford Transit Custom is voorzien van Intelligent Speed Assistance. Dit programma herkent verkeersborden en controleert ze in het navigatiesysteem. Bij het betreden van bijvoorbeeld een 30 kilometer zone zal deze bestelbus zelfstandig afremmen.

Ook komt de Ford Transit Custom in 2019 met een plug-in hybride versie namelijk de: Ford Transit Custom PHEV. De Ford Transit Custom is nog niet de meest verkochte bestelbus in België, wellicht dat dit verandert als de PHEV versie in 2019 op de markt komt.

Elektrische en CNG-bestelbussen zijn sinds juli 2017 vrijgesteld van verkeersbelasting in Vlaanderen.

De 5 best verkochte merken van 2017:

 • Renault: 11.075 stuks verkocht (+0,12%)
 • Peugeot: 9.995 stuks verkocht (+15,95%)
 • Ford: 9.859 stuks verkocht (+8,72%)
 • Citroën: 8.735 stuks verkocht (+9,39%)
 • Volkswagen: 8.197 stuks verkocht (+20,14%)

In België doen de Franse merken het goed. Het overgrote gedeelte van de best verkopende bestelbussen is namelijk: Frans! Hieronder een lijst van de 5 meest gekochte verkochte bestelbussen.

Meest verkochte modellen:

 1. Citroën Berlingo
 2. Peugeot Partner
 3. Renault Kangoo
 4. Ford Transit
 5. Renault Trafic

2. Bestelbus verkopen - occasionmarkt

Uw bestelbus verkopen op de hedendaagse occasionmarkt kan succesvol zijn gezien de jaarlijks stijgende verkopen van bestelbussen. Maar uw bestelbus verkopen voor export kan ook een goede optie zijn. In ons buurland Nederland zijn occasion bestelbussen ontzettend populair.

In Nederland wordt BPM betaald waardoor auto’s en bedrijfswagens een stuk duurder zijn in aanschaf, hierdoor is een occasion van over de grens erg aantrekkelijk.

In 2017 zijn er in Nederland maar liefst 97.425 occasion bestelbussen verkocht. Een stijging van 4.000. De populairste modellen in België zijn niet dezelfde als in ons buurland.

In Nederland staat de Volkswagen Caddy op nummer 1. Gevolgd door de Volkswagen Transporter, Mercedes-Benz Sprinter, Renault Trafic en de Mercedes-Benz Vito eindigt op nummer 5.

Kunt u uw bestelbus niet verkopen in eigen land? Dan is uw auto verkopen voor export een goede optie om toch de beste prijs te krijgen.

Gratis online taxatie

3. International Van of the Year Award 2019

Bij de uitreiking van de International Van of the Year Award 2019 wordt er elk jaar een bestelbus gekozen die op het gebied van weggedrag, comfort en praktisch gebruik het meest scoort.

De prijs is gegaan naar de Groupe PSA, haar nieuwe bestelbussen Citroën Berlingo, Opel Combo en Peugeot Partner zijn de overduidelijke winnaars.

Alle wagens zijn uitgerust met een Overload Indicator. Deze meet het gewicht van de bestelbus en geeft een melding bij een te zware lading. Hiermee kunnen regels gemakkelijker worden nageleefd en het draagt bij aan de veiligheid.

Citroën Berlingo

De nieuwe Citroën Berlingo is leverbaar in verschillende carrosserievarianten en is uitgerust met een 7″ Touchscreen tablet (Navigatie en Apple Carplay) en achteruitrijcamera.

De Berlingo heeft 3 zitplaatsen waarvan er een op te klappen is voor nog meer ruimte. Deze bestelbus is zuinig, zoals we verwachten tegenwoordig. Door de BlueHDi motor levert u milieubewust pakketten af bij klanten.

En voor wie écht milieuvriendelijk klanten wilt bedienen is de Citroën Berlingo ook in een volledig elektrische versie beschikbaar: de Citroën Berlingo Electric.

 • laadvolume: 3,7 m³
 • laadvermogen: tot 885 kg

Opel Combo

De 5e generatie van de Opel Combo zit vol met handige functies. Zo is het touchscreen maar liefst 8″ en is het uitgerust met Apple CarPlay en Android Auto. Ook heeft de bestelbus naast een permanente achteruitrijcamera nog een hoop andere rijhulpsystemen.

Een leuk voordeel aan de Opel Combo is het verwarmde stuur, verwarmde voorstoelen en de klimaatregeling.

 • laadvolume: 4,4 m3
 • laadvermogen: tot 1.000 kg

Peugeot Partner

De Peugeot Partner doet niet af naast de Citroën Berlingo en de Opel Combo. Naast de nieuwste technologieën heeft deze bestelbus ook Peugeot i-Cockpit. Deze bestelbus wordt ook wel het mobiele kantoor genoemd. Dat komt doordat de stoelen heerlijk comfortabel zitten en er een draaibare schrijftafel in zit met veel opbergmogelijkheden.

De Peugeot Partner bezit ook Surround Rear Vision. Dit maakt het rijden extra veilig vanwege het optimale overzicht vanuit de auto.

CO2-neutraal op pad? Dat kan ook, want de Partner is er ook in een elektrische versie: de Peugeot Partner Electric.

 • laadvolume: 4,4m2
 • laadvermogen: tot 1.000 kg

4. Bestelbus verkopen - wijkopenautos.be

Tweedehands Mercedes verkopen

Het gaat goed met bedrijven want bestelbussen worden goed verkocht. Zeker occasion bestelbussen liggen goed in de markt.

Ondanks de populariteit van bestelbus occasions kan de verkoop van een bestelbus tijdrovend en moeilijk zijn. Bij particuliere verkoop moet u rekening houden met het eigenhandig adverteren en regelen van proefritten. En natuurlijk moet u de juiste verkoopplek vinden voor uw bestelbus. Uw bestelbus verkopen aan een dealer zal ook niet de beste prijs opleveren.

Of u nu uw Citroën Berlingo wilt verkopen of uw Peugeot Partner - het is belangrijk om voor de verkoop de prijs van het voertuig vast te leggen. De eerste stap is de dagwaarde opvragen via de taxatietool op onze website.

Binnen een halve minuut rolt de dagwaarde uit de taxatietool. Deze dagwaarde houdt geen rekening met de werkelijke staat van de auto. Eventuele schade of extra’s worden bij deze berekening niet meegenomen.

Voor de exacte waarde van uw bestelbus komt u langs bij wijkopenautos.be. In de vestiging loopt een van onze experts uw bestelbus volledig na en na een half uur weet u de huidige waarde. Deze waarde zetten we om in een gegarandeerd bod. Klinkt dit bod interessant dan kunt u uw bestelbus verkopen binnen 24 uur. De taxatie is gratis en vrijblijvend. U zit nergens aan vast.

Snel en veilig uw bestelbus verkopen doet u bij wijkopenautos.be. Ervaar het zelf door een afspraak te maken bij een vestiging bij u in de buurt.