Oldtimer verkopen? Zo vermijdt u de struikelblokken

Oldtimer-eigenaren lopen bij de verkoop van hun auto vaak tegen het feit aan dat het aantal potentiële kopers zeer beperkt is.

Dit heeft twee hoofdoorzaken: oldtimers vereisen veel tijdsintensief onderhoud en ze spreken een specifieke markt van liefhebbers aan.

wijkopenautos.be biedt oldtimer-bezitters de kans hun auto op een makkelijke en efficiënte manier voor een goede prijs te verkopen. Door middel van een online-prijsindicatie en een uitvoerige taxatie, verricht door ervaren monteurs bepalen wij de waarde van uw auto en brengen we een bod uit. De verkoop auto voor iedere oldtimer wordt zo eenvoudig mogelijk gemaakt.

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Het concept van wijkopenautos.be

oldtimer verkopen

Als bezoeker van wijkopenautos.be stellen wij u allereerst een gebruiksvriendelijke online-taxatietool ter beschikking, waarmee u door het volgen van een paar eenvoudige stappen direct een indicatie krijgt van de waarde van uw oldtimer. Aan dit geschatte waardeoordeel zijn geen verdere verplichtingen verbonden: Het is uitsluitend bedoeld als hulpmiddel, om u een idee te geven wat u voor uw oldtimer op de huidige automarkt kan verwachten. Wanneer het voorlopige bedrag voor u interessant is, maakt u direct een afspraak met één van onze monteurs voor een volledige taxatie. Onze monteurs begrijpen dat een oldtimer verkopen niet hetzelfde is als een gewone tweedehands auto verkopen: De oldtimer haalt zijn waarde vooral uit zijn exclusiviteit en historische karakter. Het gaat vaak om auto's die al een lange tijd uit de productie zijn gehaald en daardoor op de weg een unicum zijn.

De taxateurs nemen al deze aspecten mee in hun overwegingen. Zij kijken niet alleen naar de staat van de motor maar beoordelen de auto ook op de mate van slijtage, eventuele roest en de staat van de bekleding in de auto. Om het beeld compleet te krijgen, maken zij aansluitend ook nog een proefrit. Pas dan brengen zij een bod uit waarvan zij denken dat het recht doet aan zowel de auto als de conditie waarin deze verkeert. Een transparante en objectieve werkwijze waarmee we ons onderscheiden van andere autobedrijven waar u uw oldtimer kan verkopen. Bovendien nemen wij als full-service bedrijf de afmelding en schrapping van uw auto volledig voor onze rekening, zodat de acceptatie van het bod voor u gelijk de laatste handeling in het verkoopproces is. Het enige wat u nog hoeft te doen is wachten op het geld dat na 2 dagen op uw rekening verschijnt. Een uniek concept dat de balans heeft gevonden tussen snelheid, betrouwbaarheid en goede prijzen.

2. De moeilijkheden waar u tegenaan loopt

Een oldtimer verkopen is vaak niet hetzelfde als de verkoop van ieder andere occasion. Een oldtimer is niet zomaar een tweedehandsauto. Het is een vintage auto, die erg geliefd is bij bepaalde groepen mensen. De vintage oldtimer is vaak ook een auto met een prijskaartje. Het verkopen van een oldtimer is dus niet altijd gemakkeliljk. U moet uw auto op een specifieke plek verkopen waarvan u weet dat er interesse is in uw auto. Dit beperkt u vaak in kopers.

Door de beperkte interesse voor en het aanzienlijke aanbod van oldtimers is het als particuliere verkoper moeilijk om u op de oldtimer-markt te positioneren. Een auto verkoop site lijkt op het eerste gezicht een bruikbare optie maar kent ook zijn keerzijdes: een relatief eenvoudige aanmelding betekent vaak het begin van een langdurig verkoopproces zonder de garantie van een bevredigend eindresultaat. wijkopenautos.be zijn daarentegen gespecialiseerd in de inkoop van alle auto's, een omvangrijk geheel waarvan de oldtimer inkoop een klein maar belangrijk onderdeel uitmaakt. Onze uitgebreide kennis en expertise, gebaseerd op jarenlange ervaring in de autohandel in binnen- en buitenland, maakt dat wij uitstekend op de hoogte zijn van alle trends die de automarkt op dit moment bepalen.

Welke auto wordt vaak te koop gevraagd? Welke auto's zijn waar in Europa populair? Al deze kennis stelt ons in staat om voor auto's die anders bij de autodemontage terecht zouden komen, toch een nieuwe eigenaar bijvoorbeeld in het buitenland te vinden. Lukt het niet om uw oldtimer te verkopen omdat hij niet kan opleven tegen de maatstaven van deze tijd? Geen zorgen. Wij bevinden ons in de unieke positie uw oldtimer te exporteren zodat wij u toch een interessant bedrag kunnen betalen voor een auto die anders tegen een bodemprijs gedemonteerd zou worden.

Kies voor snelheid en zekerheid

Wanneer u ervoor kiest uw oldtimer te verkopen, overweeg dan eerst goed welke stappen u van plan bent te gaan nemen. Een oldtimer direct inruilen is een makkelijke maar weinig lucratieve optie, de verkoop in eigen hand nemen is daarentegen financieel interessanter maar tegelijkertijd het begin van een tijdrovend en langdurig proces. Bij wijkopenautos.be vallen tijd en geld samen: wij bieden een eenvoudige en professionele formule die u in staat stelt uw oldtimer binnen 48 uur na aanmelding voor een goede prijs te verkopen.

Wij zijn door heel België te vinden en verwelkomen iedere oldtimer-bezitter met een persoonlijke en professionele service. Wacht daarom niet tot morgen, maar vraag direct een prijsindicatie op en maak vandaag nog een afspraak. wijkopenautos.be: het verkopen van een oldtimer was nog nooit zo makkelijk.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Heel snelle afhandeling,vakkundig en zeer vriendelijk personeel...Een aanrader!!!!
Nicole M. | Herentals | Peugeot 2008, 2015 24.09.2017
Vriendelijke ontvangst, duidelijk, correct.
Hubert B. | Brugge | Peugeot 208, 2012 24.08.2017
Super service !! Chapeau
Kilouli A. | Antwerpen | MINI MINI, 2006 26.07.2015

Gratis waardetaxatie in slechts één stap