Oldtimer verkopen? Wij helpen u

Oldtimer eigenaren lopen bij de verkoop van hun auto vaak tegen het feit aan dat het aantal potentiële kopers zeer beperkt is.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Dit heeft twee hoofdoorzaken: oldtimers vereisen veel tijdsintensief onderhoud en ze spreken een specifieke markt van liefhebbers aan.

wijkopenautos.be biedt oldtimer bezitters de kans hun auto op een makkelijke en efficiënte manier voor een goede prijs te verkopen. Door middel van een online prijsindicatie en een uitvoerige taxatie, verricht door ervaren monteurs bepalen wij de waarde van uw auto en brengen we een bod uit. De auto verkoop voor iedere oldtimer wordt zo eenvoudig mogelijk gemaakt.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Bent u van plan uw oldtimer te verkopen?

Oldtimer te koop?

U bent op zoek naar de juiste plek om uw oldtimer te verkopen? Een oldtimer verkopen kan een hele klus zijn. Vind maar iemand die interesse heeft in uw unieke auto!

Wanneer is een auto een oldtimer?
Eerder was een auto die 25 jaar ingeschreven was een oldtimer. Deze leeftijd wordt geleidelijk verhoogd naar 30 jaar. Daarvoor is een overgangsregeling in het leven geroepen.

Oldtimers worden forfaitair belast en dat gaat samen met deze leeftijd. Bekijk de overgangsregeling om te zien of u een oldtimer heeft:

 • Aanslagjaar 2017 - Meer dan 25 jaar ingeschreven
 • Aanslagjaar 2018 - Meer dan 26 jaar ingeschreven
 • Aanslagjaar 2019 - Meer dan 27 jaar ingeschreven
 • Aanslagjaar 2020 - Meer dan 28 jaar ingeschreven
 • Aanslagjaar 2021 - Meer dan 29 jaar ingeschreven
 • Aanslagjaar 2022 - Meer dan 30 jaar ingeschreven

Hou er rekening mee dat u de inschrijving van uw oldtimer gebruikt om de leeftijd te berekenen en niet het bouwjaar.

2. Hoe kunt u een oldtimer verkopen?

Bij de verkoop van een oldtimer hebben we het over de verkoop van een voertuig met een O-plaat (beperkt gebruik), een uniek voertuig met vaak meer onderhoud. De verkoop kan daardoor wat moeilijker verlopen.

Online wordt het lastig om een koper te vinden en een eerlijke prijs te bepalen. Schat maar eens wat die ‘one-of-a-kind’ oldtimer van u oplevert!

Het bepalen van een goede verkoopprijs als u uw oldtimer verkopen wilt doet u via een professionele oldtimer taxatie.

Over het algemeen kosten deze taxaties geld. Bij wijkopenautos.be doen we dat anders:

 • Gratis online taxatietool waarmee u door het volgen van een aantal simpele stappen direct een indicatie van de waarde van uw oldtimer krijgt.
 • Gratis taxatie in de vestiging. Na het invullen van de taxatietool of direct kunt u een afspraak maken voor vrijblijvende taxatie in de vestiging. De waarde die onze experts hier u geven is tevens het bod dat wij doen op uw auto. Uw oldtimer verkopen kan dus binnen 24 uur.
Gratis online taxatie

3. Waar kunt u een oldtimer verkopen?

Een oldtimer verkopen is vaak niet hetzelfde als de verkoop van ieder andere occasion. Een oldtimer is niet zomaar een tweedehandsauto. Het is een vintage auto, die erg geliefd is bij bepaalde groepen mensen.

De vintage oldtimer is vaak ook een auto met een prijskaartje. Het verkopen van een oldtimer is dus niet altijd gemakkelijk. U moet uw auto op een specifieke plek verkopen waarvan u weet dat er interesse is in uw auto.

En wat denkt u van een oldtimer verkopen zonder keuring? Dit is riskant voor een koper en beperkt u vaak.

Een auto verkoop site lijkt op het eerste gezicht een bruikbare optie maar kent ook zijn keerzijden: een relatief eenvoudige aanmelding betekent vaak het begin van een langdurig verkoopproces zonder de garantie van een bevredigend eindresultaat.

Oldtimer verkopen bij wijkopenautos.be

wijkopenautos.be is gespecialiseerd in de inkoop van alle auto's, een omvangrijk geheel waarvan de oldtimer inkoop een klein maar belangrijk onderdeel uitmaakt.

Onze uitgebreide kennis en expertise, gebaseerd op jarenlange ervaring in de autohandel in binnen- en buitenland, maakt dat wij uitstekend op de hoogte zijn van alle trends die de automarkt op dit moment bepalen.

Welke auto wordt vaak te koop gevraagd? Welke auto's zijn waar in Europa populair? Al deze kennis stelt ons in staat om voor auto's die anders bij de autodemontage terecht zouden komen, toch een nieuwe eigenaar bijvoorbeeld in het buitenland te vinden.

Lukt uw oldtimer verkopen niet omdat hij niet kan opleven tegen de maatstaven van deze tijd? Geen zorgen. Wij bevinden ons in de unieke positie uw oldtimer te exporteren zodat wij u toch een interessant bedrag kunnen betalen voor een auto die anders tegen een bodemprijs gedemonteerd zou worden. Wij kopen elke oldtimer zonder probleem:

Professionele oldtimer inkoop:

 • Oldtimer verkopen zonder keuring
 • Oldtimer verkopen met schade
 • Klassieke oldtimers verkopen
 • Youngtimer verkopen

4. Uitgebreid taxeren en dan uw oldtimer verkopen

Oldtimer verkoop

Kiest u voor gratis taxatie bij wijkopenautos.be in de vestiging? Dan kunt u vaak al binnen 24 uur terecht.

Onze monteurs begrijpen dat een oldtimer verkopen niet hetzelfde is als een gewone tweedehands auto verkopen: De oldtimer haalt zijn waarde vooral uit zijn exclusiviteit en historische karakter. Het gaat vaak om auto's die al een lange tijd uit de productie zijn gehaald en daardoor op de weg een unicum zijn.

De taxateurs nemen al deze aspecten mee in hun overwegingen. Zij kijken niet alleen naar de staat van de motor maar beoordelen de auto ook op de mate van slijtage, eventuele roest en de staat van de bekleding in de auto.

Om het beeld compleet te krijgen, maken zij aansluitend ook nog een proefrit. Pas dan brengen zij een bod uit waarvan zij denken dat het recht doet aan zowel de auto als de conditie waarin deze verkeert.

Uw oldtimer verkopen - Zeker en eerlijk

Een transparante en objectieve werkwijze waarmee we ons onderscheiden van andere autobedrijven waar u uw oldtimer verkopen kunt.

Bovendien nemen wij als full-service bedrijf de administratieve afhandeling van uw auto volledig voor onze rekening, zodat de acceptatie van het bod voor u gelijk de laatste handeling in het verkoopproces is.

Het enige wat u nog hoeft te doen is wachten op het geld dat na 2 dagen op uw rekening verschijnt. Een uniek concept dat de balans heeft gevonden tussen snelheid, betrouwbaarheid en goede prijzen.

Wacht daarom niet tot morgen, maar vraag direct een prijsindicatie op en maak vandaag nog een afspraak! wijkopenautos.be: Gemakkelijk en zeker uw oldtimer verkopen.

Hoe onze klanten onze service beoordelen