Inruilen gefinancierde auto? Verkoop hem!

U heeft een gefinancierde auto gekocht, maar nu wilt u deze toch verkopen. Dat is een lastige zaak. wijkopenautos.be biedt voor u een oplossing.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Om van uw gefinancierde auto af te komen lijkt het inruilen van uw auto de enige optie. Dit kan vervelend zijn wanneer u helemaal niet van plan bent om de auto in te ruilen. Het verkopen van uw auto is alleen mogelijk wanneer u de schuld in een keer aflost.

wijkopenautos.be helpt u om dit makkelijk te maken. Wij kopen iedere auto, waaronder ook gefinancierde auto’s. Wij lossen uw lening op de auto af en maken het resterende bedrag direct naar u over.

Maak vandaag nog een afspraak via onze taxatietool en kom erachter wat wij geven voor uw auto!

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Een gefinancierde auto: hoe raak ik hem kwijt?

Gefinancierde auto verkopen of inruilen

U heeft een gefinancierde auto en wilt deze graag verkopen. Omdat de auto niet geheel van u is, zijn uw opties beperkt. Zo kunt u bijvoorbeeld een gefinancierde auto niet ruilen op een auto ruilsite.

Eerst zal u de lening die bij de bank of financieringsmaatschappij openstaat, moeten aflossen. Pas dan kan u uw afbetaalde auto particulier verkopen of ruilen. Vaak is het openstaande bedrag dusdanig groot, dat in één keer aflossen voor velen geen optie is.

Een nieuwe lening met een bij voorkeur lagere rente afsluiten, is een mogelijkheid. Met deze nieuwe lening kunt u vervolgens uw oude lening aflossen. De auto is dan volledig van u en u kan hem zonder problemen verkopen.

Hoewel het een goede optie lijkt, is het aflossen van schulden met nieuwe schulden niet aan te bevelen. Het is beter om mogelijke financiële problemen te vermijden en in één keer schuldenvrij te zijn.

In tegenstelling tot verkopen, is het inruilen van een gefinancierde auto wel mogelijk. Door in te ruilen kunt u gemakkelijk uw gefinancierde auto ruilen tegen een nieuwe wagen. De bestaande lening kunt u van uw huidige auto over zetten naar uw nieuwe.

In dat geval bent u uw gebruikte auto kwijt, maar zit u wel nog steeds vast aan een lening. Wanneer u uw lening kwijt wilt, is het maar de vraag of de inruilwaarde toereikend is om uw lening af te lossen.

De dealer houdt bij de inruilprijs altijd rekening met verkoopmarges. U krijgt daarom nooit de beste deal. Het inruilen van een auto op afbetaling is daarom financieel gezien niet de beste optie.

Waarom krijgt u bij de dealer nooit de beste deal? De dealer moet extra kosten maken om uw wagen te voorzien van een nieuwe keuring, onderhoud en heeft vervolgens ook nog een bepaalde winstmarge op het oog. De autolening is daarmee ook nog niet afgelost.

2. Uw gefinancierde auto verkopen

Gunstiger dan het inruilen van een gebruikte auto, is natuurlijk verkopen. Met een gefinancierde auto is verkopen alleen geen optie, tenzij het krediet volledig is afgelost.

Toch is er een manier! wijkopenautos.be biedt u de mogelijkheid om ook uw gefinancierde auto gewoon te verkopen, gratis!

Omdat wij gebruik maken van een erkende taxatieprocedure, krijgt u van ons altijd een marktconforme prijs.

Voordelen van uw gefinancierde auto verkopen aan wijkopenautos.be:

  • Handige online taxatietool voor de dagwaarde van uw gefinancierde auto
  • Maak een gratis afspraak via de online taxatietool voor een vrijblijvende taxatie in de vestiging
  • Vrijbijvend bod op uw auto en verkoop mogelijkheid binnen 24 uur
  • Administratieve afhandeling wordt geregeld: lening aflossen - schrapping - vrijwaring
  • Vestigingen door heel België

Komt u naar de vestiging met uw gefinancierde auto? Dan is het van groot belang dat u ook alle documenten van de lening mee neemt zodat wij de verkoop direct rond kunnen maken.

Vergeet u al uw documenten niet omtrent de financiering van uw auto? Deze hebben wij nodig om de verkoop compleet te maken.

Eerst zullen we de openstaande lening bespreken. Daarna zal onze taxateur op basis van een half uur durende taxatie en een proefrit, de precieze waarde van uw auto vaststellen.

Vervolgens doet hij een eindbod. Wanneer u dit accepteert, is uw auto verkocht en uw lening afgelost. Het verschil maken we per bankoverschrijving naar u over. Na ongeveer twee à drie werkdagen wordt dit op uw rekening bijgeschreven.

Gratis online taxatie

Gefinancierde auto inruilen? Verkopen is de beste optie!

Denkt u: Ik wil mijn auto verkopen maar heeft u een gefinancierde auto die u moeilijk van de hand kunt doen. De lopende lening maakt het onmogelijk om de auto te verkopen.

Een gefinancierde auto inruilen is wel een optie, maar auto inruil is financieel gezien een onverstandige keuze. U wilt de hoogst mogelijke opbrengst voor uw auto en liever niet de ene lening vervangen door de andere.

Verkoop daarom uw gefinancierde auto aan wijkopenautos.be en geniet de voordelen van een full-service bedrijf. Wij taxeren vakkundig uw auto, bieden een marktconforme prijs en regelen de aflossing van de openstaande schuld.

Zo bent u in één keer van uw oude auto en van uw schuld af! Het resterende bedrag kan tevens het begin zijn van uw nieuwe auto. Vul onze taxatietool in, maak direct een afspraak en ervaar zelf wat wij voor u kunnen betekenen!

Bij wijkopenautos.be is uw gefinancierde auto verkopen geen probleem. Maar dat ervaart u alleen als u langskomt!