De opties om uw auto particulier te verkopen

Het grootste bereik voor uw auto behaalt u bij het particulier verkopen. Maar dit is lang niet altijd de snelste en makkelijkste manier om te verkopen.

Uw auto particulier verkopen kan via advertentiewebsites, veilingen of op auto verkopen sites. Het is natuurlijk maar net de vraag welke het meest geschikt is.

wijkopenautos.be helpt u bij het vinden van de manier die voor u het beste is. Voor een snelle en veilige verkoop auto bent u bij ons aan het goede adres. Heeft u genoeg tijd en zin in onderhandelingen, dan is verkoop via een advertentiewebsite misschien wat voor u.

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Particulier verkopen

particulier auto verkopen

Uw auto particulier verkopen kan het meest opleveren maar duurt vaak het langst. Het is aan u om de overweging te maken en te kijken hoeveel tijd u kwijt kunt en wilt zijn aan de verkoop van uw wagen. Er is een scala aan verschillende mogelijkheden om particulier van uw oude auto af te komen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Advertentie websites
  • Veilingen
  • Auto verkoop sites
  • Verkoop/inruil bij de dealer

Veel opties, dus veel kans op een koper. Maar het heeft allemaal te maken met de vraag naar uw auto en de staat waarin deze verkeerd. Bij advertentie websites kan het bijvoorbeeld weken duren voordat uw auto verkocht is en niet de eerste kijker koopt uw auto. Het wordt een tijdrovend proces waarin u alle onderhandelingen en al het papierwerk zelf moet regelen. Ook kost het vaak geld om te mogen adverteren op een website en met de hoeveelheid nieuwe advertenties die erbij komen per dag, staat uw auto na 1 dag al niet meer op de eerste pagina. En dat klinkt natuurlijk niet veelbelovend. Gaat u gebruik maken van een van de bovenstaande opties om uw auto te verkopen, lees u dan goed in en hou rekening met meer werk.
Naast deze opties zijn wij er ook nog: wijkopenautos.be. Hier heeft u niet te maken met een tijdrovend proces, hoeft u zich niet druk te maken om advertenties of onderhandelingen en ook nemen wij al het papierwerk uit handen.

2. Zo gaan wij te werk

Denkt u regelmatig ik wil mijn oude auto verkopen maar weet u niet waar u moet beginnen? In dat geval biedt wijkopenautos.be een interessant alternatief voor het tijdrovende proces dat vaak met een autoverkoop gepaard gaat. Wij stellen iedereen die particulier zijn auto wil verkopen in staat zijn doel binnen 24 uur te bereiken. Bovendien bieden we goede prijzen op basis van een complete taxatie, die vakkundig door één van onze erkende taxateurs wordt uitgevoerd. Dit geldt voor iedere auto aankoop die wij doen.

De taxatie procedure

Ons taxatieproces bestaat uit twee delen: een indicatieprijs en een definitief bod. Maak allereerst gebruik van onze voertuiggegevens check op deze website en zie direct hoeveel de dagwaarde van uw auto op dit moment bedraagt. Deze indicatieprijs komt tot stand op basis van alle gegevens die over uw auto bij ons bekend zijn. Wilt u een oudere auto verkopen? wijkopenautos.be koopt iedere auto. Of het nu gaat om occasion inkoop of de wagen inkoop van intensief gebruikte bedrijfswagens. Als u uw auto particulier wilt verkopen, bent u bij ons aan het goede adres. Iedereen kan dus gebruik maken van onze voertuiggegevens check en van de mogelijkheid om een afspraak te maken bij één van onze vestigingen voor een definitieve taxatie. Wij zijn door heel België te vinden en dus altijd in de buurt.

Tijdens de handmatige taxatie neemt een erkende taxateur het voertuig uitvoerig onder de loep. In wat voor staat verkeert de motor? Hoe onbeschadigd en netjes is het interieur? Heeft de auto blikschade? Op al deze vragen zal de taxateur een antwoord vinden. Daarna doet hij u een bod. U bepaalt zelf of u uw auto aan ons verkoopt. Onze service is voor iedereen volledig gratis en geheel vrijblijvend. Als u ons bod accepteert dan nemen wij de afmelding en de schrapping van uw auto voor onze rekening. Bovendien maken we het geld dezelfde dag nog naar u over, zodat het na ongeveer twee à drie werkdagen op uw rekening staat. Uw tweedehands auto verkopen was nog nooit zo gemakkelijk.

Uw auto verkopen voor de export?

In sommige gevallen loont het om uw auto te verkopen voor de export. Vooral bij nieuwere auto's waarvan de reparatiekosten de dagwaarde overstijgt, kan exporteren een interessante optie zijn. In het buitenland liggen de reparatiekosten vaak een stuk lager, waardoor de mogelijkheden voor een in België total-loss verklaarde auto een stuk groter zijn. Exporteren is niet moeilijk maar het kan duurder zijn dan u denkt. Daarnaast gaat er vaak veel tijd in zitten. Ziet u dat niet zitten? U kunt uw auto ook inruilen of naar de autosloperij brengen. Snel en gemakkelijk maar financieel weinig aantrekkelijk. Als u vindt dat uw auto meer waard is dan de schrootprijs, kunt u goed bij wijkopenautos.be terecht. Wij kopen en taxeren sloopauto's, total-loss verklaarde voertuigen en auto's zonder keuring. Als internationaal georiënteerd bedrijf beschikken we over een uitgebreid netwerk in binnen- en buitenland. Vaak zijn wij in staat voor een export auto meer te bieden dan de schrootprijs van anderen.

Verkoop uw auto vandaag nog

Bij ons is uw auto verkopen als particulier eenvoudiger dan u denkt. Maak daarom vandaag nog gebruik van onze vakkundige service en ervaar zelf wat wij voor u kunnen betekenen. Particuliere autoverkoop is onze specialiteit en iedereen die denkt "verkoop mijn auto" en zijn auto verkopen wil heten wij welkom. Vraag een voorlopige prijsindicatie aan via onze online taxatietool en maak direct een afspraak bij onze dichtstbijzijnde vestiging voor een definitieve taxatie. Wie weet is ook uw auto binnen 24 uur aan ons verkocht.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Zeer tevreden. Afhandeling gebeurde snel en correct.
Corina V. | Hasselt | Opel Mokka, 2013 12.12.2017
Goede ontvangst en klare uitleg.Vriendelijk en korrekt.Stipte ontvangst.
Daniel R. | Antwerpen | BMW 3er, 1991 23.07.2017
stond er eerst sceptisch tegenover maar ben blij dat ik het gedaan heb. Goede prijs gekregen voor mijn auto , snel afgehandeld, geen tijdverlies bij de keuring en je neemt het bod enkel als je het wil. In mijn geval hoefde ik niet lang na te denken. Oh ja, en een vriendelijke service , ook niet onbelangrijk...
Yulia V. | Antwerpen | Honda Jazz, 2004 04.07.2015