Auto verkopen particulier | Gratis tips

De juiste verkoopmethode is belangrijk voor een goed bedrag. Is dat voor u particulier uw auto verkopen? Met de juiste tips verkoopt u uw auto vandaag nog!

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Uw auto particulier verkopen kan via verschillende platforms, welke past bij u? Wij vertellen u hoe u het meest uit de verkoop kan halen.

Particuliere verkoop kost u aanzienlijk meer tijd en u heeft geen garantie op het beste bedrag. Weet u nu al dat u geen tijd heeft? Kijk dan direct wat wij geven voor uw auto.

Vul de taxatietool van wijkopenautos.be in en maak een afspraak voor kosteloze waardebepaling en een vrijblijvend bod. Bij wijkopenautos.be kan uw auto verkoop al binnen 24 uur geregeld zijn.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Hoe verkoop ik mjn auto particulier?

Auto particulier verkopen

Uw auto particulier verkopen levert vaak het meest op. Maar het vergt ook het meest inspanning en tijd.

U verkoopt uw auto particulier? Dan krijgt u te maken met de volgende dingen:

 • Verkoop platform kiezen
 • Advertentie maken
 • Afspraken maken met kopers die misschien niet komen opdagen
 • Tweedehands keuring voor particuliere auto verkoop
 • Onderhandelingen
 • Risicovolle betaling
 • Zelf de administratie regelen

De auto verkoop particulier regelen? Hou dan rekening met een langdurig verkoopproces van vaak weken met niet altijd het resultaat waar u op had gehoopt.

U stopt veel tijd in de verkoop, het poetsen van uw auto en het bepalen van een goede verkoopprijs. Is deze te hoog dan trekt u geen kopers en is deze te laag dan geeft u de auto weg. Beide niet de bedoeling.

Daarnaast is het nadeel van particulier auto verkopen en adverteren op een zoekertjessite dat dit vaak geld kost en dat er dagelijks duizenden advertenties bijkomen. Hoe valt u op?

Particulier auto verkopen doet u zo

Er is een scala aan verschillende mogelijkheden om particulier uw auto te verkopen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Advertentie websites
 • Veilingen
 • Auto verkoopsites
 • Verkoop/inruil bij de dealer

Naast deze opties zijn wij er ook nog: wijkopenautos.be. Hier heeft u niet te maken met een tijdrovend proces, hoeft u zich niet druk te maken om advertenties of onderhandelingen en ook nemen wij al het papierwerk uit handen.

2. Auto particulier verkopen zonder keuring

Bij het particulier verkopen van uw auto is het van belang dat deze een speciale tweedehands keuring krijgt. Deze moet gebeuren voordat de auto wordt ingeschreven op de naam van de nieuwe eigenaar. Deze tweedehands keuring is verplicht.

De kosten voor zo'n keuring zijn €55,70. Soms heeft u daar geen zin in en dan is begrijpelijk dat u zich afvraagt: 'Kan ik een auto particulier verkopen zonder keuring?'.

Een auto verkopen zonder keuring is lastig. Deze keuring is wettelijk verplicht als u het voertuig particulier wilt verkopen. Bij oude auto's is het zeker zonde om deze keuring te doen. Het resultaat zal waarschijnlijk ook meer reparatiekosten met zich mee brengen.

Niemand zit doorgaans te wachten op een auto zonder keuring. Dat is een risico.

Bij wijkopenautos.be zien wij dit niet als probleem. Wij taxeren uw auto in de vestiging binnen een half uur en doen op basis van de werkelijke waarde een bod. Of u uw auto nu particulier wil verkopen zonder keuring of met. Voor ons is dat geen probleem.

Vult u de taxatietool in krijgt u een indicatie van de waarde. Deze wijkt af van de echte waarde omdat hij slechts gebasseerd is op merk, model, kilometerstand en bouwjaar. De staat bekijken wij in de vestiging! Maak dus nu een afspraak!

3. Auto particulier verkopen bij wijkopenautos.be

Denkt u regelmatig ik wil mijn oude auto verkopen maar weet u niet waar u moet beginnen? In dat geval biedt wijkopenautos.be een interessant alternatief voor het tijdrovende proces dat vaak met een autoverkoop gepaard gaat.

Wij stellen iedereen die particulier zijn auto wil verkopen in staat zijn doel binnen 24 uur te bereiken. Bovendien bieden we goede prijzen op basis van een complete taxatie, die vakkundig door één van onze erkende taxateurs wordt uitgevoerd. Dit geldt voor iedere auto aankoop die wij doen.

Taxeren en zonder stress verkopen

Ons taxatieproces bestaat uit twee delen: een indicatieprijs en een definitief bod. Maak allereerst gebruik van onze voertuiggegevens check op deze website en zie direct hoeveel de dagwaarde van uw auto op dit moment bedraagt.

 • Indicatieprijs via de taxatietool: Vul de taxatietool in voor een indicatie van de dagwaarde. Deze prijs komt tot stand op basis van alle gegevens die wij hebben van soort gelijke modellen (in perfecte staat).
 • Definitief bod in de vestiging: Via de taxatietool maakt u een afspraak voor gratis en vrijblijvende taxatie in de vestiging met de mogelijkheid tot directe verkoop.

Als u uw auto particulier wilt verkopen, bent u bij ons aan het goede adres. Wij zijn door heel België te vinden en dus altijd in de buurt.

Na uitgebreide taxatie bent u de gene die beslist of u wel of niet uw auto verkoopt. Onze service is voor iedereen volledig gratis en geheel vrijblijvend. Als u ons bod accepteert dan nemen wij de afmelding en de schrapping van uw auto voor onze rekening.

Bovendien maken we het geld dezelfde dag via bankoverschrijving naar u over. Uw tweedehands auto particulier verkopen was nog nooit zo gemakkelijk.

Gratis online taxatie

Verkoop uw auto particulier voor de export

In sommige gevallen loont het om uw auto te verkopen voor de export. Vooral bij nieuwere auto's waarvan de reparatiekosten de dagwaarde overstijgt, kan exporteren een interessante optie zijn.

In het buitenland liggen de reparatiekosten vaak een stuk lager, waardoor de mogelijkheden voor een in België total-loss verklaarde auto een stuk groter zijn.

Exporteren is niet moeilijk maar het kan duurder zijn dan u denkt. Daarnaast gaat er vaak voor een particulier veel tijd in zitten. Ziet u dat niet zitten? Dan zijn er nog andere opties.

U kunt uw auto inruilen of u kunt een kapot exemplaar naar de autosloop brengen. Maar wij denken dat uw auto meer geld waard is dan dat. Daarom kunt u ook bij wijkopenautos.be terecht.

Wij kopen en taxeren sloopauto's, total-loss verklaarde voertuigen en auto's zonder keuring. Als internationaal georiënteerd bedrijf beschikken we over een uitgebreid netwerk in binnen- en buitenland. Vaak zijn wij in staat voor een export auto meer te bieden dan de schrootprijs van anderen.

Verkoop uw auto vandaag nog

Verkoop uw auto particulier bij wijkopenautos.be sneller en gemakkelijker dan u denkt. Maak vandaag nog een afspraak voor gratis taxatie en kom erachter wat wij voor uw auto geven.

wijkopenautos.be is gespecialiseerd in de particuliere auto verkoop en daarom heten wij iedereen welkom die zijn of haar auto wil verkopen.

Vergeet geen afspraak te maken want wie weet kunt u uw auto particulier verkopen binnen 24 uur.