Uw auto snel verkopen met deze tips

Hoe bepaalt u de juiste prijs en waar verkoopt u snel en veilig? Welke documenten heeft u nodig en wat regelt u achteraf? Met onze tips verkoopt u uw auto eenvoudig en snel.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

De verkoopmethoden voor auto’s zijn anno 2019 flink veranderd, grotendeels door het internet. Nieuwe methoden vergen een andere aanpak om uw auto snel en voor een goede prijs te verkopen. wijkopenautos.be komt met 5 handige tips waarmee u uw auto zorgeloos verkoopt.

Gegarandeerd een auto verkopen binnen 24 uur verkopen doet u bij ons. Wij taxeren gratis uw auto en doen daarna een bod. Zorgeloos, snel en veilig verkopen doet u met onze gratis en vrijblijvende service. Maak nu nog een afspraak!

Kosteloze online
waardebepaling

Ontvang de definitieve verkoopprijs rechtstreeks vanuit huis

Verkoop als het gewenst is & snelle betaling

Tip 1. Hoe verkoop ik mijn auto?

Auto verkopen tips

Als u van uw auto af wilt, is het belangrijk eerst te kijken hoe u dat wil doen. U kunt de auto verkopen of inruilen.

Hoe gaat u uw auto verkopen?

 • Auto particulier verkopen
 • Auto verkopen/inruilen bij de dealer
 • Auto verkopen bij een auto veiling
 • Auto verkopen aan wijkopenautos.be

Auto particulier verkopen

Kiest u voor uw auto particulier verkopen? Dan is er een hoop werk aan de winkel: Zoek het juiste verkoopplatform of kijk in uw eigen netwerk.

Stop tijd in het maken van een pakkende advertentie en bepaal de juiste verkoopprijs. DIt kan online door te vergelijken of u kunt een online taxatie doen. Dat kan bijvoorbeeld met de taxatietool op onze website.

Deze taxatie is een indicatie van wat uw auto waard is in perfecte staat.

Particulier verkopen levert vaak de hoogste prijs op, maar u loopt wel risico’s bij betaling en maakt afspraken met mensen die misschien niet komen opdagen. Ook kost het adverteren op een tweedehands platform vaak geld.

U bent hier een hoop tijd aan kwijt voor niet altijd het beste resultaat.

TIP: Auto particulier verkopen? Plaats uw advertentie net voor het weekend. In het weekend zijn mensen actiever aan het zoeken.

Auto verkopen/inruilen bij de dealer

Uw auto verkopen of inruilen bij de dealer kan een tweede optie zijn. Bij inruilen bent u verplicht om een nieuwe auto te kopen bij de desbetreffende dealer.

Bij inruilen krijgt u een inruilkorting. Dat klinkt goed! Of niet? De dealer wil zowel winst maken op de auto die u inruilt als de auto die u koopt. Door de inruilkorting krijgt u vaak niets meer van de nieuwe auto af. Niet de manier waarop u het meest verdient.

De auto verkopen aan een dealer is misschien een beter idee. Alleen niet elke dealer zit te wachten op elk model en soms past een occasion ook niet in zijn assortiment.

Daarom wil hij wel voor een klein bedrag uw auto overnemen, zodat hij deze zo snel mogelijk weer kan verkopen.

Auto verkopen bij een auto veiling

Uw auto verkopen bij een autoveiling kan een makkelijke manier zijn. Uw auto wordt snel en makkelijk verkocht, maar niet altijd voor de meest goede prijs.

De meeste mensen die bieden op auto’s in de veiling zijn auto-opkopers die uw auto willen exporteren voor een prikkie.

Auto verkopen aan wijkopenautos.be

Verkoopt u bij wijkopenautos.be dan wordt u alles uit handen genomen. De verkoop kan plaatsvinden binnen 24 uur en wij betalen de werkelijke marktwaarde. Deze marktwaarde wordt in de vestiging bepaald door onze experts.

De verkoop bij wijkopenautos.be is zowel snel als veilig. Het geld wordt direct overgemaakt naar uw bankrekening.

Tip 2. Verkoopprijs bepalen tweedehands auto

De juiste verkoopprijs bepalen van uw tweedehands auto is onze tweede tip. De verkoopprijs bepaalt u op verschillende manieren:

 • Vergelijken - Online kunt u uw voertuig vergelijken met vergelijkbare modellen. Maar dit is slechts een schatting. Hiermee zet u of uw auto voor een te hoge prijs te koop of voor een weggeefprijs.
 • Online dagwaarde taxatie - Via de online taxatietool kunt u een waardebepaling aanvragen van uw auto. Dit is slechts een indicatie van wat uw auto waard is in perfecte staat.
 • Taxatie bij een garage - U kunt uw auto laten taxeren bij een garage. Echter wordt er voor zo’n taxatie geld gevraagd. Een taxatie bij een garage kan al oplopen tot €100,-.
 • Taxatie bij wijkopenautos.be - Maak een gratis en vrijblijvende afspraak in de vestiging binnen 24 uur. Hier loopt een expert uw auto binnen een half uur na en krijgt u de huidige waarde van uw auto.
Gratis online taxatie

Tip 3. Een schone auto levert meer op

Om meer kans te maken op verkoop en een hogere verkoopprijs te behalen, maakt u eerst uw auto grondig schoon. U hoeft geen geld uit te geven aan een wasstraat als u zelf even de handen uit de mouwen steekt.

Doe uw voordeel met de volgende tips voor het wassen van uw auto:

Tips voor het schoonmaken van de buitenkant

 • Afspoelen. Spoel uw auto eerst af, zodat zand verdwijnt en krassen worden voorkomen.
 • Spons. Gebruik een zachte spons of microfiber washandschoen in combinatie met een goede autoshampoo. PAS OP: gebruik géén schuurspons op uw auto, hierdoor kunnen krassen ontstaan.
 • Napoetsen. Poets de auto na met een zachte doek zodat het water niet als vlek opdroogt.
 • Beschadigingen.Kleine oppervlakkige krassen? Met een beetje krassenverwijderaar kunt u deze krassen verwijderen.
 • Schone velgen. Maak de velgen goed schoon met een velgenborstel en wat sop. Als u moeite heeft met het schoonmaken van de velgen kunt u ook een velgenreiniger aanschaffen.
 • Een cleaner. Gebruik voor de finishing touch een cleaner. Een cleaner brengt u aan na het schoonmaken van uw auto. Laat de cleaner intrekken en wrijf hem daarna uit tot uw lak glanst. Na de cleaner kunt u de auto nog in de was zetten, hierdoor krijgt de auto een beschermlaagje en blijft hij langer mooi.

TIP: Bespaar water en sop. Gebruik 2 emmers, een met water en een met sop. Spoel eerst uw spons af alvorens u in het sopwater gaat met de spons. Zo zorgt u dat het sop langer schoon blijft. Ook een vuilrooster onderin uw emmer houdt het water langer schoon.

Tips voor het schoonmaken van de binnenkant

De binnenkant van uw auto schoonmaken is minstens zo belangrijk als de buitenkant. Ruim eerst de auto op voordat u gaat schoonmaken.

Tips voor het schoonmaken van de binnenkant:

 • Stofzuigen. Nadat uw auto is opgeruimd is het belangrijk dat de stofzuiger er goed doorheen gaat.
 • Automatten. Automatten met een viltstof zijn vaak stug waardoor schoonmaken lastig is. Als een stofzuiger niet genoeg is kunt u het proberen met een grove borstel en een sopje, voor eventuele vlekken kunt u tapijtreiniger gebruiken.
 • Bekleding. Bekleding vraagt vaak om een speciale behandeling. Bij autodealers kunt u een speciale bekledingreiniger kopen. Leren bekleding? Zorg dan voor een goede leer reiniger.
 • Ramen. Met een glasreiniger kunt u gemakkelijk de ramen schoonmaken. Met een glasdoek of keukenpapier voorkomt u strepen.
 • Interieur. Maak met een cockpit spray het kunststof interieur schoon.
 • Til de motorkap op. Ook onder de motorkap kan vuil zich ophopen. Haal bladeren en ander vuil uit bijvoorbeeld de ventilatieopeningen

Vergeet niet de vloeistoffen en lichten te controleren. Dit zijn dingen die u zelf kunt vervangen of bijvullen. En u komt zo beter voor de dag.

Tip 4. De verkoop compleet maken: Documenten en administratie

Heeft u een koper gevonden? Zet alle afspraken op papier. Dit zorgt voor duidelijkheid en als er na verkoop van uw voertuig een defect optreedt bent u hier niet meer verantwoordelijk voor.

Stel een duidelijke verkoopovereenkomst op. In ons artikel Verkoopovereenkomst auto leest u welke onderdelen niet vergeten mogen worden en download u een handige verkoopovereenkomst.

Daarnaast is het van belang dat u alle documenten bij de hand heeft. Dit zorgt voor een snelle en probleemloze verkoop.

Hier leest u welke documenten voor auto verkoop u nodig heeft.

Betaling, vrijwaring en schrapping

Zorg altijd voor een veilige betaling en ga niet akkoord met die ene koper die uw auto van €12.000,- contant wil betalen.

Tips voor een veilige betaling

 • Ga samen naar de bank om de overdracht veilig te regelen.
 • Ga voor een contante betaling ook naar de bank om het geld direct te laten controleren.
 • Geef bij bankoverdracht via internet/mobiel de sleutels pas als u heeft gezien dat het geld op uw rekening is bijgeschreven.

Is de betaling gelukt? Dan is het van belang dat u de vrijwaring en de schrapping regelt. Doe dit voordat de nieuwe eigenaar de weg op gaat! Zo kunt u bewijzen dat u niet meer verantwoordelijk bent voor de auto mocht de nieuwe eigenaar een ongeluk maken,

Tip 5. Verkopen binnen 24 uur

Met de bovengenoemde tips bent u klaar voor de verkoop. Maar naast het schoonmaken is het ook belangrijk om een goede advertentie te maken en genoeg tijd te hebben.

In weinig gevallen is de auto na de eerste proefrit verkocht. Bij particuliere verkoop moet u dus voorbereid zijn op meerdere geïnteresseerden maar geen gegarandeerde verkoop.

Geen zin om hier tijd aan te spenderen of nagenoeg geen tijd vanwege werk of andere dingen? Dan zijn er ook andere opties om van uw auto af te komen.

Bij wijkopenautos.be komt u gratis langs voor een waardetaxatie van uw auto. Een van onze taxateurs loopt uw auto volledig na en maakt een testrit. Na een half uur weet onze professional wat uw auto waard is. Deze waarde geven wij tevens voor uw auto.

Dus gaat u zelf aan de slag met de verkoop nadat u de dagwaarde weet van uw auto? Of kiest u voor gemak en snelheid en verkoopt u de auto bij wijkopenautos.be. Het is niet onze keuze maar die van u.

Maak hoe dan ook een gratis afspraak bij ons in een van de vestigingen voor een uitgebreide en vrijblijvende taxatie. De dagwaarde is bij verkoop in elk geval heel belangrijk om te weten.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Vriendelijke en attente medewerkers. Correcte afhandeling.
Karel B. | Hasselt | Audi A6, 2005 12.12.2017
De service was vriendelijk en professioneel. Doe zo voort
Marcel D. | Antwerpen | Renault Megane, 2009 31.07.2017
personeel heek bekwaam. vlotte onderhandelingen
Alain M. | Bruxelles-Brussel | BMW 1er, 2011 05.07.2015