Uw auto snel verkocht met deze tips

De mogelijkheden om uw auto te verkopen zijn eindeloos. Maar door de bomen ziet u soms het bos niet meer. Met deze tips verkoopt u uw auto eenvoudig en snel.

De verkoopmethoden voor auto’s zijn anno 2018 flink veranderd, grotendeels door het internet. Nieuwe methoden vergen een andere aanpak om uw auto snel en voor een goede prijs te verkopen. wijkopenautos.be komt met handige tips waarmee u uw auto zorgeloos aan een andere eigenaar overdraagt.

Gegarandeerd een auto verkopen binnen 24 uur verkopen doet u bij ons. Wij maken een eerlijke taxatie van uw wagen bij een van onze vestigingen en dit is tevens ons bod. Dat is pas echt zorgeloos, snel en goed verkopen.

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Hoe kan ik mijn wagen verkopen?

auto inruilen

Als u van uw auto af wilt, is het belangrijk eerst te kijken hoe u dat wil doen. U kunt dit doen door de auto te verkopen of in te ruilen voor een ander exemplaar. Inruilen gaat snel en is gemakkelijk maar u krijgt meestal niet de beste prijs, omdat uw onderhandelingspositie in dit geval niet sterk is.

U kunt ook uw auto zelf verkopen. Kiest u voor deze optie? Dan is er een hoop werk aan de winkel. Allereerst moet u de prijs bepalen voor uw auto. U kunt deze op een aantal manieren achterhalen. Ga online en vergelijk uw auto met dezelfde modellen die worden aangeboden. Let hierbij op dat het bouwjaar en de kilometerstand ongeveer gelijk is. En let op dat de onderhoudsstaat van elke auto ook verschilt. Het is dus geen accurate manier om achter de juiste verkoopprijs te komen.

U kunt ook de dagwaarde van uw auto bepalen bij wijkopenautos.be. Dit kunt u doen door uw kentekengegevens, de kilometerstand en e-mailadres in te voeren in onze taxatietool. Het bedrag dat hieruit rolt is de dagwaarde van uw auto in goede staat. Heeft uw auto veel gebruikssporen of schade dan moet u de prijs naar beneden aanpassen. Verkoopprijs bepaald? Plaats vervolgens een advertentie op bijvoorbeeld Vroom, Autogids of AutoScout24. Wees eerlijk in uw advertentie en vermeld zoveel mogelijk informatie. Geef onder andere aan wanneer de laatste onderhoudsbeurt is geweest en hoe lang de keuring nog geldig is.

Goede foto’s voor de advertentie

Het is verder van belang dat u altijd goede en duidelijke foto’s van uw auto plaatst. Met de volgende tips moet dit zeker lukken:

 • Schoonmaken. Een vieze auto ziet er natuurlijk minder mooi uit op de foto, zorg dat uw auto helemaal schoon is.
 • Fotografeer vanuit alle hoeken. Laat goed alle kanten van de auto zien.
 • Omgeving en achtergrond. U wilt de focus op de auto, kies daarom een rustige plek. Rij desnoods even naar een parkeerplaats met veel ruimte en een rustige achtergrond voor de beste foto’s.
 • Licht in de rug. Fotografeer altijd met de zon in uw rug. Anders krijgt u de auto niet duidelijk op de foto.
 • Interieur. Zorg dat u goede en duidelijke foto’s hebt van het interieur.
 • Kilometerstand. U kunt de stand zeggen maar een bewijs hiervan is natuurlijk helemaal mooi.
 • Kofferbak, extra accessoires of schade. Wees eerlijk en laat details zien. Een koper kan maar beter van te voren weten dat er schade zit op de bumper in plaats van bij de testrit.

Als de advertentie geplaatst is, zullen geïnteresseerden contact met u opnemen. Nodig serieuze gegadigde uit voor een bezichtiging en een proefrit. Zorg dat de auto er perfect uitziet voor de bezichtiging en het is van belang dat u het volgende bij de hand hebt:

 • Autopapieren
 • Onderhoudsboekje
 • Reservesleutel

Een potentiële koper wil bij serieuze interesse altijd een proefrit maken. Ga altijd mee, zodat u weet wat er met uw auto gebeurt. Daarna begint het onderhandelen over de prijs.

TIP: Plaats uw advertentie net voor het weekend. In het weekend zijn mensen actiever aan het zoeken. Zorg met deze tip dat uw advertentie gezien wordt.

Om meer kans te maken op verkoop, maakt u eerst uw auto grondig schoon. U hoeft geen geld uit te geven aan een wasstraat als u zelf even de handen uit de mouwen steekt. Doe uw voordeel met de volgende tips voor het wassen van uw auto:

Tips voor het schoonmaken van de buitenkant

 • Afspoelen. Spoel uw auto eerst af, zodat zand verdwijnt en krassen worden voorkomen.
 • Spons. Gebruik een zachte spons of microfiber washandschoen in combinatie met een goede autoshampoo. PAS OP: gebruik géén schuurspons op uw auto, hierdoor kunnen krassen ontstaan.
 • Spoelen. Spoel de auto na met water en poets hem na met een zachte doek zodat het water niet als vlek opdroogt.
 • Beschadigingen.Kleine oppervlakkige krassen? Met een beetje krassenverwijderaar van bijvoorbeeld Turtle Wax kunt u deze krassen verwijderen.
 • Schone velgen. Maak de velgen goed schoon met een velgenborstel en wat sop. Als u moeite heeft met het schoonmaken van de velgen kunt u ook een velgenreiniger aanschaffen. Voor het beste resultaat met de velgenreiniger zorgt u ervoor dat het meeste vuil van de velg af is.
 • Een cleaner. Gebruik voor de finishing touch een cleaner. Een cleaner brengt u aan na het schoonmaken van uw auto. Laat de cleaner intrekken en wrijf hem daarna uit tot uw lak glanst. Na de cleaner kunt u de auto nog in de was zetten, hierdoor krijgt de auto een beschermlaagje en blijft hij langer mooi.

TIP: Bespaar water en sop. Gebruik 2 emmers, een met water en een met sop. Spoel eerst uw spons af alvorens u in het sopwater gaat met de spons. Zo zorgt u dat het sop langer schoon blijft. Ook door een vuilrooster onderin uw emmer te plaatsen blijft het water langer schoon.

Tips voor het schoonmaken van de binnenkant

Na het schoonmaken van de buitenkant van uw auto, is het tijd voor het schoonmaken van de binnenkant van uw auto. Dit is minstens zo belangrijk. Ruim eerst de auto op voordat u gaat schoonmaken. Tips voor het schoonmaken van de binnenkant:

 • Stofzuigen. Nadat uw auto is opgeruimd is het belangrijk dat de stofzuiger er goed doorheen gaat. Haal automatten eruit en vergeet geen enkel hoekje van de auto.
 • Automatten. Automatten met een viltstof zijn vaak stug waardoor schoonmaken lastig is. Als een stofzuiger niet genoeg is kunt u het proberen met een grove borstel en een sopje, voor eventuele vlekken kunt u tapijtreiniger gebruiken.
 • Bekleding. Bekleding vraagt vaak om een speciale behandeling. Bij autodealers kunt u een speciale bekledingreiniger kopen. Belangrijk is om altijd de gebruiksaanwijzing te lezen voor de juiste werkwijze. Leren bekleding? Zorg dan voor een goede leer reiniger.
 • Ramen. Met een glasreiniger kunt u gemakkelijk de ramen schoonmaken. Spuit de spray op het raam en veeg het schoon met een glasdoek of keukenpapier om strepen te voorkomen.
 • Interieur. Maak met een cockpit spray het kunststof interieur schoon.
 • Til de motorkap op. Ook onder de motorkap kan vuil zich ophopen. Haal bladeren en ander vuil uit bijvoorbeeld de ventilatieopeningen

Met de bovengenoemde tips ziet uw auto er schoon uit en is hij klaar voor de verkoop. Vergeet als laatste niet de vloeistoffen en lichten te controleren. Dit zijn dingen die u zelf kunt vervangen of bijvullen. En u komt zo beter voor de dag.

2. Verkopen binnen 24 uur

Met de bovengenoemde tips voor het schoonmaken van uw auto bent u klaar voor de verkoop. Maar naast het schoonmaken is het ook belangrijk om een goede advertentie te maken en genoeg tijd te hebben. In weinig gevallen is de auto na de eerste proefrit verkocht. Bij particuliere verkoop moet u dus voorbereid zijn op meerdere geïnteresseerden maar geen gegarandeerde verkoop.

Geen zin om hier tijd aan te spenderen of nagenoeg geen tijd vanwege werk of andere dingen? Dan zijn er ook andere opties om van uw auto af te komen. Bij wijkopenautos.be komt u gratis langs voor een waardetaxatie van uw auto. Een van onze taxateurs loopt uw auto volledig na en maakt een testrit. Na een half uur weet onze professional wat uw auto waard is. Deze waarde geven wij tevens voor uw auto. Dus gaat u zelf aan de slag met de verkoop nadat u de dagwaarde weet van uw auto? Of kiest u voor gemak en snelheid en verkoopt u de auto bij wijkopenautos.be. Het is niet onze keuze maar die van u. Maak hoe dan ook een gratis afspraak bij ons in een van de vestigingen voor een uitgebreide en vrijblijvende taxatie. De dagwaarde is bij verkoop in elk geval heel belangrijk om te weten.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Vriendelijke en attente medewerkers. Correcte afhandeling.
Karel B. | Hasselt | Audi A6, 2005 12.12.2017
De service was vriendelijk en professioneel. Doe zo voort
Marcel D. | Antwerpen | Renault Megane, 2009 31.07.2017
personeel heek bekwaam. vlotte onderhandelingen
Alain M. | Bruxelles-Brussel | BMW 1er, 2011 05.07.2015

Gratis online taxatie