De beste inruilpremie - Hoe krijgt u die?

Inruilpremies en extra inruilvoordeel, een extra bedrag dat u bovenop de inruilwaarde van uw oude auto ontvangt. Hoe krijgt u het meeste voor uw auto?

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Extra inruilvoordeel klinkt lekker, maar hoe transparant zijn deze aanbiedingen? wijkopenautos.be zocht uit of een dergelijke actie écht voordeel oplevert.

Niet alleen bent u vaak gebonden aan bepaalde modellen, maar levert u vaak ook in op de korting op het nieuwe voertuig. Hoe zorgt u dan toch dat u het meeste voordeel krijgt?

Bekijk met de kosteloze service van wijkopenautos.be wat wij geven voor uw auto. Vul onze taxatietool in en maak een afspraak voor vrijblijvende taxatie van uw voertuig! De beste auto verkoop begint hier.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Inruilen of verkopen?

Inruilpremie auto

U denkt erover om een nieuwe auto te kopen, maar u heeft nog geen definitieve beslissing genomen. Vervolgens ziet u in een reclamespotje op de televisie de volgende aanbieding: koop nu een nieuwe auto en ontvang een mooie inruilpremie voor uw oude auto. De aanbieding loopt maar een beperkte tijd.

Het is verleidelijk om te besluiten toch uw huidige auto voor een nieuwe auto in te ruilen. Een dergelijke korting krijgt u tenslotte niet iedere dag.

Voordat u dit doet, zijn er wel een aantal dingen die u moet weten. Inruilen is namelijk lang niet zo gunstig als de reclame doet geloven. Zelfs niet met een extra inruilpremie.

De inruilpremie is vooral een stimulans om een voortijdige beslissing te maken over de koop van een auto. Neemt u uw oude auto mee naar een dealer, dan biedt hij u de inruilwaarde. Die trekt hij vervolgens van de prijs van uw nieuwe auto af. Op iedere nieuwprijs zit standaard een marge: de ingecalculeerde onderhandelingsruimte.

Meer dan eens heffen de onderhandelingsmarge en de inruilpremie elkaar op. Krijgt u een mooie inruilpremie voor uw oude Volkswagen? Dan zal u nauwelijks kunnen afdingen op de prijs van uw nieuwe Volkswagen.

Ruilt u uw auto daarentegen niet in? Dan is de ruimte voor onderhandeling opeens een stuk groter. Inruilen is dus financieel gezien niet de beste optie. Wat zijn de alternatieven? Auto verkoop? Zeker, maar er is meer!

Voor- en nadelen van auto inruilen

Over het algemeen levert uw auto inruilen minder op dan zelf verkopen en dan pas die nieuwe wagen aanschaffen. Hieronder staan de voor- en nadelen van inruilen ten opzichte van zelf verkopen nog eens voor u op een rijtje.

Voordelen van inruilen:

  • Kost weinig tijd en moeite (geen advertentie en foto’s)
  • Geen mensen aan de deur
  • Auto mag schade en gebreken hebben
  • U zit niet tijdelijk zonder auto

Nadelen van inruilen:

  • Zonder auto inruilen krijgt u gemiddeld tussen de 5 en 10% van de prijs af, met inruil bijna niets
  • Gemiddeld krijgt u tot 25% minder voor uw eigen auto bij inruilen
  • Een auto onder de €10.000,- wordt bij inruil zo’n €2.000,- minder dan de verkoopwaarde

Krijg meer korting dan de inruilpremie

Door uw auto eerste te verkopen behaal je vaak meer korting dan de inruilpremie. Haal het hoogste bedrag uit de verkoop en richt je vervolgens volledig op de onderhandeling voor uw nieuwe auto!

U denkt natuurlijk: ik zit helemaal niet te wachten op een langdurig verkoopproces of een periode zonder auto. Dan komt wijkopenautos.be in beeld. Wij bieden namelijk een verkoopproces dat al afgehandeld kan zijn!

In onze vestiging komt u voor een professionele taxatie en een vrijblijvend bod op uw auto wat 4 dagen geldig is. Vervolgens racet u naar de dealer en kijkt u welke korting u kunt behalen.

Zo zit u nooit zonder auto, verkoopt u in een rap tempo én behaalt u de beste korting!

Gratis online taxatie

2. Het alternatief voor de inruilpremie: wijkopenautos.be

wijkopenautos.be is de oplossing als je het beste uit de verkoop wilt halen. Aan ons verkoopt u namelijk uw auto snel en met minimale inspanning. Omdat wij iedere auto kopen, is iedereen die zijn auto gratis verkopen wil bij ons welkom. Bovendien bieden we een marktconforme prijs op basis van een erkende taxatieprocedure.

Zo gaan wij te werk

STAP 1
Op onze website vindt u een makkelijk te gebruiken online taxatietool. Vul uw voertuiggegevens, de stand op uw kilometerteller en uw e-mailadres in. U ziet direct de dagwaarde van uw auto. Dit bedrag is een indicatie van wat uw voertuig waard zou zijn in perfecte staat.

Geen enkele auto is na gebruik in perfecte staat, er zijn altijd gebruikssporen of misschien wat schade. Maar naast de gebreken worden er bij deze taxatietool ook geen extra accessoires meegerekend.

STAP 2
Wilt u de exacte waarde van uw auto weten? Maak dan gebruik van de mogelijkheid een afspraak te maken met onze dichtstbijzijnde vestiging. Daar zal een gecertificeerde taxateur uw auto grondig inspecteren.

In 30 minuten controleert hij de technische staat, de conditie van het interieur van het voertuig en de materiële staat van de carrosserie. Een testrit maak de taxatie compleet.

STAP 3
Vervolgens brengt onze taxateur een vrijblijvend bod uit. Het is aan u om te beslissen of u het accepteert. Onze service is gratis, vrijblijvend en compleet.

Beslist u uw auto te verkopen? Dan regelen wij de administratieve afhandeling van de verkoop. Het geld maken we dezelfde dag per bankoverschrijving naar u over. Zo staat het na ongeveer twee werkdagen op uw rekening. Veilig, gemakkelijk en snel.

Verkoop uw auto gegarandeerd

Denkt u erover uw auto in te ruilen om een auto wegdoen premie te krijgen? maar twijfelt u over de prijs van een nieuwe auto en de inruilwaarde van uw oude? Kies dan voor zekerheid van uw auto verkopen particulier aan wijkopenautos.be. Wij bieden hét alternatief voor de inruil van uw auto!

Vul daarom direct onze voertuiggegevens check in, maak een afspraak en ervaar zelf wat wij voor je kunnen betekenen.

Hoe onze klanten onze service beoordelen