Uw Peugeot verkopen doet u vandaag!

Peugeot, een merk met de leeuw als logo. Wie is de koning van de jungle? De koning der dieren? Dat is de leeuw volgens veel mensen. Een reden waarom er voor dit logo is gekozen.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

De leeuw staat voor kracht en snelheid. Dat is ook waar Peugeot voor staat. Maar uw krachtige Peugeot is aan vervanging toe. U bent van plan uw Peugeot te verkopen. Hoe en waar doet u dit en waar ontvangt u de beste prijs?

Uw Peugeot verkopen begint bij taxatie bij wijkopenautos.be. Kom snel en gemakkelijk achter de waarde van uw Peugeot en bepaal zo een verkoopprijs. Of kies voor ik verkoop mijn auto direct. De keuze is aan u!

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Een van de oudste merken: Peugeot

Peugeot tweedehands

Het Franse automerk Peugeot is ontstaan in 1810, dat maakt het een van de oudste automerken in de wereld. Het plan begon in de fabriek van Jean-Pierre en Jean-Frédéric Peugeot, een staalbewerkings- en productiefabriek.

In 1889 werd de eerste stoomauto van Peugeot geshowd op een wereldtentoonstelling in Parijs. Deze stoomauto had plaats voor 2 personen, maar werd niet in productie gebracht. De eerste echte auto van Peugeot die kwam op de markt in 1890.

In 1890 werd Peugeot S.A. opgericht. Deze holding bestaat uit Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel en Vauxhall.

Peugeot verkopen op Belgische bodem

Het merk Peugeot doet het verrassend goed op Belgische bodem. Het merk staat op de 3e plek qua meest verkochte modellen. In 2018 behaalde het merk 42.623 nieuwe verkopen en had het een marktaandeel van 7,85%. In vergelijking met 2017 zijn de verkopen met 1,81% gestegen.

In de top 5 van best verkochte modellen zit Peugeot er helaas niet bij.

Best verkochte modellen van Peugeot in België (2018)

Peugeot 2008

  • Aantal Peugeot verkopen: 7.731

Peugeot 208

  • Aantal Peugeot verkopen: 7.520

Peugeot 308

  • Aantal Peugeot verkopen: 7.312

Peugeot 3008

  • Aantal Peugeot verkopen: 7.299

Peugeot 5008

  • Aantal Peugeot verkopen: 5.793

2. Occasion Peugeot verkopen

Uw Peugeot is aan het einde van zijn latijn of u bent er op uitgekeken. U denkt aan uw Peugeot verkopen. Maar hoe en waar? Zit er iemand op uw wagen te wachten en hoeveel tijd heeft u om in de verkoop te stoppen?

Peugeot staat in de top 5 van populairste automerken in België, maar hoe doet Peugeot het op de occasionmarkt? De top 5 meest verkochte occasions zijn Volkswagen Golf, Audi A3, BMW 3-Serie, Audi A4 en de Volkswagen Polo. Peugeot heeft het niet weten te schoppen tot dit lijstje. Dat betekent niet dat u niet uw Peugeot 107 verkopen kunt.

Particulier verkopen

Met wat meer tijd en geduld kunt u uw Peugeot verkopen via een online marktplaats. Maak mooie en duidelijke foto’s, schrijf een pakkende advertentie en zorg voor een concurrerende prijs.

Alles online? Dan is het afwachten op reacties, telefoontjes en e-mails. Het maken van afspraken voor proefritten en onderhandelen over de prijs moet u ook niet vervelend vinden.

Gratis online taxatie

Verkopen aan de dealer

Heeft u wat minder tijd en geen zin in geïnteresseerden die niet op komen dagen of het eindeloze afdingen van kopers? Dan zijn er nog andere manieren om uw Peugeot te verkopen.

Ga bij een lokale dealer langs en verkoop hem hier. Alleen ook hier zitten nadelen aan verbonden. Zo heeft u geen garantie dat een dealer interesse heeft in uw auto. Een dealer moet er namelijk nog wat aan kunnen verdienen in zijn beperkte netwerk. Een auto die moeilijk te verkopen is, koopt de dealer doorgaans niet van u over of hij biedt een bod ver onder de echte waarde.

Gratis taxatie en een vrijblijvend bod? wijkopenautos.be!

Dit kan anders. Snel verkopen en voor een eerlijke prijs? Dat kan bij wijkopenautos.be. Voordat u een keuze maakt over uw Peugeot verkoop maakt u via de kenteken check gemakkelijk een afspraak voor vrijblijvende taxatie.

Waarom? Omdat een geslaagde Peugeot verkoop begint bij het vaststellen van een goede verkoopprijs. Die goede verkoopprijs verkrijgt u door professionele taxatie. Met de waarde van uw Peugeot weet u wat u kunt vragen.

Na taxatie doen wij een vrijblijvend bod op uw auto. U kunt hem hiervoor direct achterlaten. U kunt ook 5 dagen nadenken over dit bod. Vergelijk eerst en verkoop daarna. Besluit u uw Peugeot te verkopen bij wijkopenautos.be? Dan regelen wij de administratieve afmelding.

Het is helemaal aan u hoe u uw Peugeot verkoop gaat aanpakken, maar eerst komt u langs wijkopenautos.be voor gratis taxatie en een eerlijk bod.