Een auto verkopen voor onderdelen

Vaak is de enige plek voor een kapotte auto de autosloop. Een auto van ruim 15 jaar met gebruikssporen zal u ook niet makkelijk kwijtraken aan een particulier.

Betekent dit dat u genoegen moet nemen met de oud ijzer prijs? Veel mensen weten niet dat er plekken en manieren zijn waar u meer voor uw oude auto kunt krijgen. Een mogelijkheid is auto onderdelen verkopen. Sommige losse onderdelen leveren samen meer op dan uw auto op de autosloop.

Voordat u overweegt om u bezig te houden met de auto verkoop van losse auto onderdelen komt u langs bij wijkopenautos.be. Hier taxeren wij uw wagen nauwkeurig op basis van alle werkende onderdelen.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Waarom auto onderdelen verkopen?

Auto onderdelen verkopen

U heeft uw auto volledig opgereden. De restwaarde van uw wagen is daardoor laag en u krijgt bij verkoop niet het bedrag dat u graag zou willen hebben. Ook kan het voorkomen dat uw auto total loss is verklaard na een ongeluk. De restwaarde van een voertuig dat total loss is ligt erg laag.

Een auto die total loss is of kapot om een andere reden levert bij verkoop vrijwel niks meer op. U kunt hem naar de sloop brengen en de oud ijzer prijs hiervoor krijgen. Is dat niet zonde? Wetend dat er nog zoveel goede onderdelen aan uw auto zitten? Onderdelen die afzonderlijk vaak nog erg waardevol zijn.

Een manier om nog wat geld te verdienen aan uw auto is niet uw auto als oud ijzer weg doen bij de sloop maar auto onderdelen verkopen. Een kleine Fiat met bijvoorbeeld waterschade in de motor wordt al snel total loss verklaard en waterschade wordt in veel gevallen niet vergoed.

Uw motor is kapot, maar andere onderdelen van de auto zijn nog perfect. Maar hoe gaat u te werk als u uw auto in onderdelen verkopen wilt?

2. Bruikbare auto onderdelen verkopen levert meer op

Een kapotte auto kunt u wegbrengen naar de sloop. U kunt hem ook proberen te verkopen, particulier of aan een dealer. U kunt zelfs proberen om onderdelen te verkopen van uw wagen. Wat levert het meest op en waar heeft u het minste werk bij?

Uw auto in onderdelen verkopen komt heel wat meer bij kijken dan u in eerste instantie denkt. U moet zelf aardig wat kennis hebben van auto’s om te weten welke onderdelen nog goed zijn voor verkoop en welke onderdelen niet meer werken.

Om dit uit te zoeken kunt u hulp inschakelen van een expert. Deze hulp en het demonteren van het voertuig kost geld. Bereken goed of het de moeite waard is om uw auto in onderdelen te verkopen.

Naast uw auto in onderdelen verkopen kunt u ook uw auto verkopen voor onderdelen. Er zijn verschillende auto sloperijen en demontagebedrijven die graag uw auto kopen en hem vervolgens zelf uit elkaar halen, de onderdelen die nog bruikbaar zijn zetten zij op een auto onderdelen verkoop site.

Helaas krijgt u bij deze bedrijven niet écht het bedrag dat de onderdelen waard zijn. Er wordt een bod gedaan op basis van wat er direct zichtbaar is en niet op basis van taxatie.

Gratis online taxatie

3. Auto verkopen voor onderdelen bij wijkopenautos.be

Bij wijkopenautos.be kunt u terecht met elke auto. Een die goed rijdt, total loss is of een schade auto. Maakt u een afspraak bij ons voor taxatie lopen wij de auto in een half uur na. Is uw auto kapot? Dan kijken wij altijd naar de delen van de auto die wél goed werken. Op basis van de werkende onderdelen van de auto doen wij een passend bod.

wijkopenautos.be is dé plek als u uw auto verkopen voor onderdelen wilt. Gemakkelijk en snel kunt u een eerlijke prijs krijgen voor de goed werkende onderdelen. Doordat wij samenwerken met een dealernetwerk van ruim 55.000 dealers zijn wij in staat te kijken wat onderdelen opleveren over de grens en zo een betere prijs te bieden.

Gratis online taxatie