Opel te koop? Gratis uw Opel verkopen bij wijkopenautos.be!

Opel is ongekend populair in België. Waar begint u met uw tweedehands Opel verkopen?

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Kom voor verkoop snel langs bij wijkopenautos.be voor een gratis en vrijblijvende taxatie. Wij schatten uw Opel op waarde - en kopen hem direct als u dat wil. Of uw Opel occasion een hybride is of een diesel. Alle Opel modellen zijn welkom.

Bepaal de verkoopprijs van uw Opel aan de hand van de dagwaarde die u krijgt bij ons in de vestiging. Vul de online tool in, maak een afspraak en krijg hulp bij uw Opel verkopen. Waar wacht u nog op?

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Hulp nodig bij uw Opel verkopen?

Waar begint u bij de verkoop van uw tweedehands Opel? Geeft u particuliere auto verkoop een kans of gaat u naar de dealer om de Opel tweedehands te verkopen?

Particuliere verkoop lijkt erg interessant, maar dat is het alleen als u genoeg tijd vrij heeft en zin heeft in het maken van proefritten en afspraken.

Uw Opel verkopen bij de dealer is dan wel snel, maar de dealer biedt vaak laag. Alsof hij uw auto overneemt als gunst. Weet dat uw auto vaak meer waard is dan de dealer zal geven.

Snel en 100% gratis uw Opel verkopen

Bent u opzoek naar de gulden middenweg? Wilt u een eerlijke prijs én zo min mogelijk zelf regelen? Dan is wijkopenautos.be een interessante optie.

Bij wijkopenautos.be betaalt u niet voor adverteren en hoeft u niet te onderhandelen.

Waarom is uw Opel verkopen bij wijkopenautos.be de juiste keuze?

  • Gratis en vrijblijvende service (zowel online dagwaarde taxatie als de taxatie in de vestiging)
  • Afspraak én verkoopmogelijkheid binnen 24 uur
  • Gegarandeerd bod op uw auto
  • Veilige overdracht van het afgesproken bedrag naar uw bankrekening
  • Gratis overname van vrijwaring en schrapping
  • Nummer 1 auto-inkoper in België
  • Alle Opel modellen zijn welkom - Ook Opel afbraak auto’s, Opel hybride, gefinancierde Opels en schadewagens

Vul snel onze online taxatietool in voor indicatie van de dagwaarde van uw Opel. Maak daarna binnen 24 uur een afspraak en kom achter de perfecte verkoopprijs voor uw Opel occasion.

2. Van fiets naar auto & de geschiedenis van Opel

De geschiedenis van Opel gaat terug tot 1862, met de oprichting van het bedrijf in de West-Duitse deelstaat Hessen. Het bedrijf produceerde in het begin naaimachines, totdat het in 1886 ook bi-fietsen ging produceren.

Van tweewieler naar vierwieler duurde het eigenlijk niet lang, dertien jaar later begon Opel ook auto's te ontwikkelen en produceren. Het bedrijf heeft dus meer dan honderd jaar ervaring als autobouwer.

In 1929 werd het Duitse bedrijf overgenomen door het Amerikaanse General Motors, fabrikant van onder Chevrolet. De Duitsers bleven tot zeer recent in de handen van de Amerikanen, totdat het Franse Groupe PSA bekend van Citroën en Peugeot in 2017 besloot het bedrijf over te nemen. Zo blijft het roemruchte Duitse merk uit Rüsselsheim am Main dus in buitenlandse handen!

3. Populaire Opel modellen

Opel modellen: Opel Corsa

Opel doet het goed op de Belgische markt. In 2018 had het merk een marktaandeel van 6,3% en 34.420 inschrijvingen. En ook in 2019 staat Opel in de top qua verkochte auto’s.

De populairste Opel modellen van de laatste paar jaren zijn de Opel Corsa en de Opel Astra. De Opel Karl heeft echter, mede dankzij uitstekende beoordelingen van de pers en een ongelofelijk aantrekkelijke prijs, een ontzettende opmars gemaakt in België. Het was in maart 2018 zelfs het meest verkochte model.

Ook de Opel Astra komt in dat rijtje voor, op plaats nummer 4. Maar de echte nummer 1 van Opel modellen is de Opel Corsa. Deze staat op de lijst van best verkochte auto’s op nummer 11 in 2018 met 8.277 verkochte modellen.

Uitstekende prestaties dus van de Duitse autobouwer. Met relatief goedkope maar alsnog kwalitatief overtuigende modellen slaagt het merk erin een gewillig publiek te verleiden.

De Opel Astra is een compacte en sportieve vijfdeurs in het lagere middensegment. Daarnaast is het een uitstekende en betrouwbare tweedehands auto en dus felbegeerd op de occasionmarkt.

De kleine vijfdeurs Opel Corsa is al verkrijgbaar vanaf €12.000. Daarnaast zijn er ook plannen om de compacte Corsa als volledig elektrische wagen aan te bieden.

De Opel Karl is een auto uit de miniklasse, die al vanaf €10.000 nieuw aangeboden wordt. Een ongelofelijk lage prijs voor een kwaliteitsauto. Dit verklaart natuurlijk ook direct de populariteit. In België zijn kleinere auto's (door de korte afstanden en verstedelijking) altijd populair geweest.

Uw Opel verkopen wordt een eitje als u bijvoorbeeld een Opel Corsa occasion te koop heeft.

Opel elektrisch

Geen merk kan achter blijven, zo ook Opel niet. Ook gaat Opel elektrisch.

Van alle elektrische Opel modellen springt de Opel Ampera-e eruit. Deze elektrische auto van Opel staat in de top 10 elektrische voertuigen in België in 2019.

“Tegen 2024 zullen we zonder uitzondering van elk model een elektrische versie aanbieden - aldus Michael Lohscheller (CEO Opel)”

4. Opel op de occasion markt

Opel modellen: Opel Agila

De Groupe PSA appelleert kennelijk sterk aan de harten van de Belgische koper van tweedehandsauto's. Het paradepaardje van de Franse autobouwers, de Peugeot, staat op nummer vier in de ranglijst van meest verhandelde tweedehandsauto's in België. Slechts drie merken doen het beter, Volkswagen, Renault en Opel!

Gratis online taxatie

Op dit moment zijn er op de Belgische occasionmarkt meer dan 10.000 Opels beschikbaar voor verkoop. De razend populaire Astra en Corsa modellen zijn verantwoordelijk voor maar liefst twee-derde hiervan. Daarnaast vinden ook de Opel Meriva en Opel Zafira gretig aftrek bij Belgische koopjesjagers.

De populaire modellen naar prijssegment

Opgedeeld naar prijssegment, valt op dat maar liefst de helft van alle Opels voor minder dan €5000 van eigenaar mag wisselen. Dit heeft te maken met de relatief lage nieuwprijs van Opels, alsook met de populariteit van de kleine- en middenklasse modellen.

De middenklasse Vectra en compacte MPV Zafira zijn ook voor een lage prijs aan te schaffen. Als u een van deze Opel modellen wil verkopen, dient u dus rekening te houden met stevige concurrentie en relatief kleine onderhandelingsmarges. Keihard onderhandelen lijkt voor de meeste Opel bezitters hooguit een paar honderd euro op te leveren, terwijl dit bij een gemiddeld BMW een stuk meer op kan lopen.

In het middensegment (€5000 - €10.000) domineren opnieuw de (ietwat jongere) Opel Astra- en Corsa-modellen. Dat is ook niet zo gek, gezien het feit dat deze modellen nieuw vaak ook relatief goedkoop zijn.

In het hogere midden- en premiumsegment vanaf €10.000 zijn, naast de beter uitgeruste of jonge Astra en Corsa-modellen, vooral de wat grotere of luxere modellen zoals de compacte SUV Opel Mokka en de elegante en sportieve Opel Insignia populair.

4. Uw tweedehands Opel verkopen?

Opel modellen: Opel Agila

Tweedehands Opels zijn razend populair en er zijn bijzonder veel verkopers van Opel Corsa's of Opel Astra's.

Met zoveel concurrentie is het dus zaak om goed te begrijpen hoe u nou achter de waarde van uw Opel komt, zodat u een eerlijke prijs kan vragen en dit ook kan beargumenteren.

In dit geval ontkomt u eigenlijk niet aan een professionele taxatie. Dit kan bij een garage of een dealer, maar dit kost meestal geld.

Met de gratis taxatietool van wijkopenautos.be kunt u alvast een eerste realistische inschatting van de waarde van uw Opel ontvangen. Maak daarna heel eenvoudig een afspraak in een van onze vestigingen, alwaar een expert de waarde van uw Opel geheel vrijblijvend inschat.

Met deze taxatiewaarde heeft u ook direct ons bod op uw Opel in handen. Als u vervolgens besluit te verkopen, nemen wij uw Opel over en alle administratieve handelingen uit handen!

Uw tweedehands Opel verkopen kan zonder problemen bij wijkopenautos.be. U bent welkom met elke Opel occasion.