Opel verkopen? - wijkopenautos.be!

Opel is ongekend populair in België. Wie zijn Opel wil verkopen taxeert deze direct gratis en vrijblijvend bij wijkopenautos.be.

Hoewel een Opel jarenlang meegaat en u er een lange tijd plezier van kunt hebben komt er een tijd dat u denkt ik verkoop mijn auto. Verkoop uw oude Opel eerst.

De verkoopprijs bepalen doet u aan de hand van de dagwaarde. Deze bepaalde u met de taxatietool op onze website en vervolgens is het tijd om uw Opel te verkopen. Dit doet u door met uw Opel langs te gaan bij een van onze vestigingen. Daar zal een professionele taxateur de waarde van uw auto bepalen.

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Van fiets naar auto & de geschiedenis van Opel

De geschiedenis van Opel gaat terug tot 1862, met de oprichting van het bedrijf in de West-Duitse deelstaat Hessen. Het bedrijf produceerde in het begin naaimachines, totdat het in 1886 ook bi-fietsen ging produceren. Van tweewieler naar vierwieler duurde het eigenlijk niet lang, dertien jaar later begon Opel ook auto's te ontwikkelen en produceren. Het bedrijf heeft dus meer dan honderd jaar ervaring als autobouwer.

In 1929 werd het Duitse bedrijf overgenomen door het Amerikaanse General Motors, fabrikant van onder Chevrolet. De Duitsers bleven tot zeer recent in de handen van de Amerikanen, totdat het Franse Groupe PSA bekend van Citroën en Peugeot in 2017 besloot het bedrijf over te nemen. Zo blijft het roemruchte Duitse merk uit Rüsselsheim am Main dus in buitenlandse handen!

2. Opel en België

Opel doet het goed op de Belgische markt. Met 22.581 nieuwe inschrijvingen in het eerste half jaar van 2018 mag het merk niet klagen. Over het gehele jaar van 2017 heeft het merk maar liefst 37.553 nieuwe inschrijvingen. Dus als de verkopen van Opel met dezelfde snelheid gaan als in de eerste maanden van 2018, zal het aan het eind van dit jaar een mooi resultaat behalen.

3. De populairste Opel-modellen

De populairste Opel-modellen van de laatste paar jaren zijn de Opel Astra en de Opel Corsa. De Opel Karl heeft echter, mede dankzij uitstekende beoordelingen van de pers en een ongelofelijk aantrekkelijke prijs, een ontzettende opmars gemaakt in België. Het was in maart 2018 zelfs het meest verkochte model. Ook de Opel Astra komt in dat rijtje voor, op plaats nummer 4. Uitstekende prestaties dus van de Duitse autobouwer. Met relatief goedkope maar alsnog kwalitatief overtuigende modellen slaagt het merk erin een gewillig publiek aan te boren hier te lande.

De Opel Astra is een compacte en sportieve vijfdeurs in het lagere middensegment. Daarnaast is het een uitstekende en betrouwbare tweedehandsauto en dus felbegeerd op de occasionmarkt. De kleine vijfdeurs Opel Corsa is al verkrijgbaar vanaf €12.000. Daarnaast zijn er ook plannen om de compacte Corsa als volledig elektrische wagen aan te bieden. De Opel Karl is een auto uit de miniklasse, die al vanaf €10.000 nieuw aangeboden wordt. Een ongelofelijk lage prijs voor een kwaliteitsauto. Dit verklaart natuurlijk ook direct de populariteit, in België zijn kleinere auto's (door de korte afstanden en verstedelijking) altijd populair geweest.

Opels op de occasionmarkt

De Groupe PSA appelleert kennelijk sterk aan de harten van de Belgische koper van tweedehandsauto's. Het paradepaardje van de Franse autobouwers, de Peugeot, staat op nummer vier in de ranglijst van meest verhandelde tweedehandsauto's in België. Slechts drie merken doen het beter, Volkswagen, Renault en Opel!

Op dit moment zijn er op de Belgische occasionmarkt meer dan 10.000 Opels beschikbaar voor verkoop. De razend populaire Astra en Corsa modellen zijn verantwoordelijk voor maar liefst twee-derde hiervan. Daarnaast vinden ook de Opel Meriva en Opel Zafira gretig aftrek bij Belgische koopjesjagers.

De populaire modellen naar prijssegment

Opgedeeld naar prijssegment, valt op dat maar liefst de helft van alle Opels voor minder dan €5000 van eigenaar mag wisselen. Dit heeft te maken met de relatief lage nieuwprijs van Opels, alsook met de populariteit van de kleine- en miniklasse modellen. De middenklasse Vectra en compacte MPV Zafira zijn ook voor een lage prijs aan te schaffen. Als u een van deze Opel-modellen wil verkopen, dient u dus rekening te houden met stevige concurrentie en relatief kleine onderhandelingsmarges. Keihard onderhandelen lijkt voor de meeste Opelbezitters hooguit een paar honderd euro op te leveren, terwijl dit bij een gemiddeld BMW een stuk meer op kan lopen.

In het middensegment (€5000 - €10.000) domineren opnieuw de (ietwat jongere) Opel Astra- en Corsa-modellen. Dat is ook niet zo gek, gezien het feit dat deze modellen nieuw vaak ook relatief goedkoop zijn. In het hogere midden- en premiumsegment vanaf €10.000 zijn, naast de beter uitgeruste of jonge Astra en Corsa-modellen, vooral de wat grotere of luxere modellen zoals de compacte SUV Opel Mokka en de elegante en sportieve Opel Insignia populair.

4. Uw Opel verkopen?

Tweedehands-Opels zijn razend populair en er zijn bijzonder veel verkopers van Opel Corsa's of Opel Astra's. Met zoveel concurrentie is het dus zaak om goed te begrijpen hoe u nou achter de waarde van uw Opel komt, zodat u een eerlijke prijs kan vragen en dit ook kan beargumenteren. In dit geval ontkomt u eigenlijk niet aan een professionele taxatie. Dit kan bij een garage of een dealer, maar dit kost meestal geld.

Met de gratis taxatie-tool van wijkopenautos.be kunt u alvast een eerste realistische inschatting van de waarde van uw Opel ontvangen. Maak daarna heel eenvoudig een afspraak in een van onze 16 vestigingen, alwaar een professionele monteur de waarde van uw Opel geheel vrijblijvend inschat. Met deze taxatiewaarde heeft u ook direct ons bod op uw Opel in handen. Als u vervolgens besluit te verkopen, nemen wij uw Opel over en alle administratieve handelingen uit handen!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Vriendelijke ontvangst door aanwezig personeel!Zeer duidelijke uitleg en correcte afhandeling
Walter R. | Antwerpen | Volvo C 70, 2010 24.09.2017
Vlotte service, snelle afhandeling, correcte prijsbepaling, ... Prima!
Gert H. | Turnhout | Volkswagen Polo, 2005 24.08.2017
goed,vriendelijk en behulpzaam
schacht d. | Brugge | Chevrolet Captiva, 2010 26.07.2015

Gratis online taxatie