De autoverkoop: Onze checklist

Bij het verkopen van uw auto komt meer kijken dan u vooraf verwacht. Wij hebben een handige checklist voor u gemaakt, zodat u zeker weet dat alles goed verloopt.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Het verkoopproces van een voertuig is iets dat grondig dient te gebeuren om er het maximale uit te halen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een koopcontract of het verzamelen van alle nodige documenten. Wanneer u extra additieven bij de auto hebt is het belangrijk om de potentiële koper hiervan op de hoogte te stellen. Wie dus zegt ik verkoop mijn auto dient wel rekening te houden met alles wat erbij komt.

Het pdf-document dat wij hebben opgesteld is gemakkelijk te printen en bij de hand te houden tijdens het gehele proces.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. De autoverkoop: Onze checklist

checklist autoverkoop

Het blijft een uitdaging om een auto te verkopen. De automarkt verandert voortdurend en veel privé autoverkopers slaan de plank mis. Hoewel er veel adviseurs op het gebied van autoverkoop zijn vind u bij ons alles in een overzicht. U bent hier op de veilige website en kunt ontspannen beginnen met het verkopen van de auto.

  • Gratis PDF-downloaden
  • Tips voor een veilige autoverkoop
  • Aanbevelingen over de prijsbepaling

Dowload het gratis pdf-bestand met de checklist voor autoverkoop hier.

2. Richt u op veiligheid en optimale voorbereiding

Het succesvol verkopen van een auto staat en valt met een weloverwogen aanpak. Het moet niet alleen de hoogste prioriteit zijn om te focussen op een aantrekkelijke verkoop, maar er moet ook worden gedacht aan de rechtszekerheid.

Een veilig koopcontract is daarom de beste basis voor een goede auto verkoop. Bovendien is voor de optimale prijsbepaling belangrijk om de auto professioneel te laten taxeren. Voornamelijk bij beschadigde auto’s is het verstandig om de toestand van het voertuig exact bij te houden. Dat wekt vertrouwen en veiligheid bij de prijsonderhandelingen.

Voor potentiële kopers is het ook belangrijk dat de auto visueel een goede indruk maakt. Maak de auto daarom grondig schoon en los kleine tekortkomingen zelf op. Het wassen van de motor kan echter wantrouwen wekken, omdat dit de potentiële klant het gevoel kan geven dat er iets wordt verborgen, zoals het lekken van olie.

Toch zorgt het reinigen van de auto ervoor dat dit als positief wordt ervaren. Winterbanden en andere additieven kunnen de verkoopprijs verder omhoog helpen.

Gratis online taxatie

3. Kopers hechten veel waarde aan een veilige auto

Veel onderzoekers hebben zich al de vraag gesteld welke criteria auto zoekers vandaag de dag hebben. Hieruit blijkt dat het veiligheidsaspect de beslissende factor is bij veel kopers.

Ondervraagden geven aan een voorkeur te hebben voor een voertuig die beschikt over moderne veiligheidstechnologie. Wanneer dit criterium mee kan worden genomen in de verkooponderhandelingen en wordt aangevuld met andere criteria dan bent u al een goed stuk op weg.

Het overschrijven van de auto

Zorg ervoor dat u zich niet alleen voorbereid op het verkopen van de auto aan de potentiële koper, maar dat u ook bent voorbereid op het overschrijven. De auto is pas verkocht wanneer u het geld hebt ontvangen en de auto is overgeschreven op de naam van de koper.

Dit proces bestaat in principe uit 3 fases. In eerste instantie is het belangrijk dat u beschikt over de juiste documenten. Daarnaast dient u te weten waar u de auto kunt overschrijven en tot slot dient u de juiste documenten terug te krijgen nadat de auto is overgeschreven.