Auto verkopen kentekenbewijs

U besluit 'ik verkoop mijn auto'. Daarvoor heeft u het kentekenbewijs nodig. Het kentekenbewijs bestaat uit verschillende onderdelen. wijkopenautos.be legt uit uit welke.

Het kentekenbewijs is het bewijs dat uw wagen staat ingeschreven bij de Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen. En laat zien dat u ermee op de openbare weg mag rijden.

Er zijn nog meer papieren die van belang zijn bij het kentekenbewijs, zoals het vrijwaringsbewijs. Dat ontvangt u zodra u een kenteken overschrijft op een andere naam. Zorg dat u alle benamingen kent en de juiste documenten bij u heeft als u uw auto wilt verkopen of als u wordt aangehouden natuurlijk. Particulier of bij wijkopenautos.be.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Wat is een kentekenbewijs en waarvoor hebben we deze?

auto verkopen kentekenbewijs

Het kentekenbewijs is in feite een identificatiemiddel. Met dit bewijs wordt de eigenaar van het voertuig geïdentificeerd met het betreffende voertuig. het kentekenbewijs wordt ook wel inschrijvingsbewijs genoemd.

Gegevens die op het kentekenbewijs staan zijn het chassisnummer, type voertuig, gegevens van de eigenaar en natuurlijk het kenteken van het voertuig. U herkent het aan de grijs en gele kleur.

Uw verzekeringsattest (groene kaart) is in de meeste Europese landen gewoon geldig. Maar houdt er rekening mee dat dit niet in elk land geldig is. Reist u veel en reist u ver? Check dan goed bij uw verzekeraar in welke landen uw BA-verzekering geldig is.

Zorg dat deze papieren altijd in uw auto liggen
Tijdens de deelname aan het verkeer kan het zijn dat de politie u aanhoudt. Dit kan ook gebeuren wanneer u niks verkeerd hebt gedaan, bijvoorbeeld bij een alcoholcontrole. In dat geval moet u in staat zijn om de juiste papieren te tonen. Wel wordt het sterk aangeraden om niet alle papieren van het kentekenbewijs in de auto te bewaren. Als u alle papieren in uw auto bewaard en het voertuig wordt gestolen? Dan is het mogelijk om de auto direct over te schrijven. Zorg daarom dat u alleen de benodigde papieren bij u heeft. De volgende documenten moeten aanwezig zijn in uw auto:

  • Inschrijvingsbewijs Deel 1. Dit document is een roze of zandkleurig document van A4 formaat.Het kentekenbewijs of inschrijvingsbewijs bestaat uit twee delen. U hoeft niet beide delen in uw auto te bewaren, sterker nog, beide delen is onveilig. Zorg altijd dat deel 1 in de auto ligt en deel 2 thuis.
  • Gelijkvormigheidsattest
  • Verzekeringsattest (groene kaart)
  • Keuringsbewijs. Auto's ouder dan 4 jaar moeten elk jaar getest worden en een geldig keuringsbewijs krijgen. Zorg dat u dit ten alle tijden bij u heeft.

Let op: Zorg dat u altijd de originele boorddocumenten in uw auto heeft liggen. Kunt u bij een controle of aanhouding alleen een kopie tonen van deze documenten dan riskeert u geverbaliseerd te worden én is het mogelijk dat uw voertuig in beslag wordt genomen tot u de originele documenten laat zien.

2. Auto verkopen zonder kentekenbewijs

Het kentekenbewijs ofwel inschrijvingsbewijs is een belangrijk document. Zoals eerder verteld bestaat het uit twee delen, een deel van het kentekenbewijs is een verplicht boorddocument en moet altijd in uw auto liggen, het andere deel moet u thuis bewaren. Doordat het document bestaat uit 2 delen en u natuurlijk 1 deel thuis bewaard en 1 deel in de auto, wordt autozwendel uitgesloten. Diefstal van een deel van het kentekenbewijs maakt het niet mogelijk kom een auto over te schrijven.

Dat betekent ook dat een auto verkopen zonder kentekenbewijs nagenoeg niet mogelijk is. Beide delen van het kentekenbewijs zijn nodig voor verkoop, de inschrijving van het voertuig en de herinschrijving.

Gratis online taxatie

3. Geen papierwerk bij wijkopenautos.be

Staat u op het punt om uw auto te verkopen, maar zit u niet te wachten op het papierwerk dat bij particulier verkopen komt kijken? Wanneer u uw auto verkoopt aan wijkopenautos.be dan nemen wij al het papierwerk van u over. Het enige wat u hoeft te doen is een afspraak te maken bij de vestiging bij u in de buurt. Nadat wij de auto gratis hebben getaxeerd en u ons bod hebt geaccepteerd regelen wij de administratie. Vergeet niet bij het auto verkopen het kentekenbewijs mee te nemen. De overschrijving wordt door ons geregeld en we maken het geld dezelfde dag via bankoverschrijving over naar uw account.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Ik ben heel tevreden. En het geld stond al dezelfde dag op mijn rekening.
Nathalie V. | Sint-Pieters-Leeuw-Bruxelles-Brussel | Citroen Berlingo, 2006 11.12.2017
correct, professioneel, to the point, snel, klantvriendelijk
Yvonne S. | Temse | Ford Focus, 2004 22.07.2017
Zeer goede en eerlijke taxatie ..snelle afhandeling ..zeer tevreden
michael b. | Hasselt | Opel Vivaro, 2012 04.07.2015

Gratis online taxatie