Verkopen via een autoveiling - wijkopenautos.be is gratis!

Spanning, sensatie en wellicht een mooie prijs. Uw auto verkopen via een autoveiling heeft het allemaal. Maar krijgt u bij een autoveiling de beste prijs voor de minste inspanning?

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

Een goede advertentie schrijven, het vinden van een passende auto veiling en het wachten op biedingen neemt veel uren in beslag. Wanneer u geen zin heeft in gedoe dan is wijkopenautos.be de oplossing!

Vul onze online waardebepaling in en maak een afspraak. In tegenstelling tot reguliere autoveilingen werken wij met een vrijblijvend bod op basis van een gratis taxatie. Gratis taxeren en kosteloos verkopen, dat vindt u alleen bij wijkopenautos.be.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Waarom uw auto verkopen via de autoveiling?

Plannen om uw auto te verkopen via een autoveiling? Dat kan een spannende verkoop worden. Krijgt u voor uw auto wat u had verwacht?

Echter is verkopen via een online autoveiling niet altijd zo zorgeloos als dat het lijkt.

Welke manier van verkopen past meer bij u? Wij hebben de kenmerken van een auto veiling en verkopen bij wijkopenautos.be voor u op een rij gezet:

Verkopen via wijkopenautos.be

 • Gratis aanmelden en verkopen
 • Verkoop mogelijkheid binnen 24 uur
 • Geen advertentie of foto’s maken
 • Mogelijkheid tot taxeren van de juiste verkoopprijs
 • Wij nemen de verkoop en overdracht uit handen
 • Gegarandeerde veilige betaling via bankoverschrijving
 • Wij nemen de administratieve afhandeling van u over

Verkopen via een autoveiling

 • Betalen voor aanmelden of commissie bij verkoop
 • Verkopen duurt enkele dagen
 • Zelf advertentie maken en foto’s
 • Mogelijkheid tot taxeren van de juiste verkoopprijs
 • Zelf overdracht regelen met koper
 • Betaling via bank of contant (regelen met koper)
 • Administratieve afhandeling zelf regelen

Welke online autoveilingen zijn er?

 1. Executieveilingen / Belasting veilingen
 2. Faillissements veilingen
 3. Online autoveiling voor particulieren

In principe is een executieveiling hetzelfde als de belasting veiling. Wanneer iemand geen belastingen betaalt of schulden heeft, wordt er beslag gelegd op roerende goederen zoals bijvoorbeeld de auto.

Bij een faillissements veiling geldt hetzelfde, maar dan voor de goederen van een bedrijf. Vaak wordt bij een executieveiling de auto in beslag genomen en verkocht, aangezien deze vaak het meeste opbrengt.

Hoeft u niet van uw auto af vanwege schulden? Dan gaat uw interesse natuurlijk uit naar een online autoveiling voor particulieren.

Hoe werkt de verkoop op een online veiling

Op veilingen wordt de waarde van een auto in principe bepaald door de markt: geïnteresseerden die op de auto veiling aanwezig zijn, zijn de markt vertegenwoordigers, het bedrag dat ze bereid zijn te betalen, is de marktwaarde.

Toch heerst er onder potentiële kopers altijd onzekerheid over de exacte waarde. De beperkte duur van een veiling speelt hierin een rol.

Weten ze zeker dat de wagens de moeite waard is om op te bieden? In welke toestand verkeren de voertuigen daadwerkelijk? Zodra de veiling van start gaat is het spel van aftasten en afwachten begonnen.

Uw auto verkopen via een autoveiling lijkt interessant. Hou er wel rekening mee dat u vaak commissie betaald op basis van de prijs van uw verkochte auto. Op basis van verkoopprijs kan dit variëren tussen €100,- tot €350,-.

Wie biedt wat en wie is bereid daar weer overheen te bieden? Voor een nieuwkomer zal een veiling een hectische aangelegenheid zijn, voor autobedrijven die frequent veilingen bezoeken een goede kans om winstgevende auto's in te kopen.

Waar op autoveilingen de hectiek soms de waarde verdoezeld, daar onderwerpen wij uw auto aan een grondige inspectie voordat wij weloverwogen biedingen doen.

Onze experts evalueren zorgvuldig de staat van de motor, het interieur en het exterieur van uw auto op basis van de gegevens die u online verstrekt. Vervolgens doen wij u een nauwkeurig prijsvoorstel waarvoor wij uw auto willen kopen. Als u tevreden bent met de prijs, boekt u gewoon een afspraak met een van onze vestigingen! Wij bevestigen uw gegevens en maken het overeengekomen geld over op uw bankrekening. Wij zorgen ook voor alle bureacratie - gratis!

Gratis online taxatie

2. Het alternatief voor autoveilingen

In tegenstelling tot de verkoop op veilingen, koopt wijkopenautos.be uw auto direct en tegen een marktconforme prijs.

Voor een prijsindicatie van de huidige waarde van uw huidige auto kunt u de gratis taxatietool op deze site gebruiken. Dit neemt slechts enkele minuten in beslag. Vul uw voertuiggegevens, de kilometerstand van uw auto en uw e-mailadres in en ontvang in enkele minuten de meest nauwkeurige waarde van uw auto op dit moment. Als u vervolgens besluit uw auto voor die prijs te verkopen, kijken wij ernaar uit u te ontmoeten in een van de dichtstbijzijnde filialen voor u!

Persoonlijke service voor iedereen

De autohandel bestaat voor een belangrijk deel uit auto-opkopers: zij speuren de veilingsites af en proberen zoveel mogelijk auto's voor een zo laag mogelijke prijs te kopen. Zij bieden vaak live en de kans dat u persoonlijk in contact met ze komt is klein.

Dit verschilt dus wezenlijk met de aanpak van wijkopenautos.be. Bij ons kunt gewoon langskomen, onze werknemers zullen u welkom heten en u graag een kopje van onze veelgeprezen koffie aanbieden.

De inspectie waaraan ze uw auto onderwerpen, zal evenveel zorg worden uitgevoerd als de zorg die u aan uw auto heeft besteed. Het onpersoonlijke karakter van veel veilingen wordt door sommige particuliere verkopers als een nadeel beschouwd: zij zijn betrokken bij hun wagens en willen graag met eigen ogen zien bij wie en waar deze terecht komt.

Daarnaast is niet iedere auto even geschikt om op een veiling aan te bieden. Zo komt het regelmatig voor dat een auto nadat het laatste uur van de veiling is geslagen, onverkocht achter blijft.

Elke auto gegarandeerd verkocht

Bij Wijkopenautos.be werkt dat anders: wij kopen elke auto die nog rijdt, of hij nu zo goed als nieuw is of rijp voor de sloop, in tegen weloverwogen, scherpe prijzen. Het is dus niet nodig om zelf een autosloperij te zoeken om uw oude auto te laten demonteren. Doe gewoon de autotaxatie online om ons een nauwkeurige prijs voor uw auto te laten uitwerken. Of u akkoord gaat met ons aanbod is geheel aan u. Zo simpel is ons principe. Als u door wilt gaan met de verkoop, maakt u een afspraak bij een van onze vestigingen. Wij maken het geld zo snel mogelijk over op uw rekening. Uw auto kan binnen 24 uur verkocht zijn. Een perfect alternatief voor een autoveiling!

Gratis online taxatie

Hoe onze klanten onze service beoordelen