Verkopen via een autoveiling - wijkopenautos.be is gratis!

Spanning, sensatie en wellicht een mooie prijs. Een auto verkopen via een autoveiling heeft het allemaal, mits u de tijd ervoor heeft.

Een goede advertentie schrijven, het vinden van een passende autoveiling en het wachten op biedingen neemt veel uren in beslag. Wanneer u geen zin heeft in gedoe dan is wijkopenautos.be de oplossing!

Vul onze online waardebepaling in en maak een afspraak. In tegenstelling tot reguliere autoveilingen werken wij met een vrijblijvend bod op basis van een gratis taxatie. Kom daarom meteen langs bij één van onze 17 vestigingen.

Taxeren
Afspraak maken

Online taxatie van uw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als u dat wilt

1. Eenvoudige prijsindicatie en professionele taxatie

auto veiling

In tegenstelling tot de verkoop op veilingen, koopt wijkopenautos.be uw auto direct en tegen een marktconforme prijs. Voor een prijsindicatie van de dagwaarde van je huidige auto kunt u terecht bij de gratis taxatietool op deze site. Dit neemt slechts een paar minuten in beslag. Vul uw voertuiggegevens, de kilometerstand van uw auto en uw e-mailadres in en zie direct wat de geschatte waarde van uw auto op dit moment is. Is de prijs voor u interessant? Maak dan meteen een afspraak met een van onze vakkundige inspecteurs voor een gratis waardebepaling en kom exact te weten wat uw auto waard is.

Op veilingen wordt de waarde van een auto in principe bepaald door de markt: geïnteresseerden die op de autoveiling aanwezig zijn, zijn de markt vertegenwoordigers, het bedrag dat ze bereid zijn te betalen, is de marktwaarde. Toch heerst er onder potentiële kopers altijd onzekerheid over de exacte waarde. De beperkte duur van een veiling speelt hierin een rol. Geïnteresseerden hebben slechts een paar uur de tijd om tot een beslissing te komen. Weten ze zeker dat de wagens de moeite waard is om op te bieden? In welke toestand verkeren de voertuigen daadwerkelijk? Zodra de veiling van start gaat is het spel van aftasten en afwachten begonnen. Wie biedt wat en wie is bereid daar weer overheen te bieden? Voor een nieuwkomer zal een veiling een hectische aangelegenheid zijn, voor autobedrijven die frequent veilingen bezoeken een goede kans om winstgevende auto's in te kopen.

Waar op autoveilingen de hectiek soms de waarde verdoezeld, daar onderwerpen wij uw auto aan een grondige inspectie voordat wij weloverwogen biedingen doen. Verkeert uw auto in een goede staat? Dan komt dit de verkoopprijs ten goede. Onze experts kijken uitgebreid naar de staat van de motor, het interieur en het exterieur van uw auto in één van onze vestigingen bij u in de buurt. Deze persoonlijke service kost bovendien niets extra's: het enige wat u hoeft te doen is uw auto bij een van onze dichtstbijzijnde experts langs te brengen. Een van de vele voordelen die wij bieden ten opzichte van veilingen en andere opkopers in het land.

De verschillende type autoveilingen

Als het op autoveilingen aankomt heb je te maken met verschillende types. Zo zijn er executieveilingen, faillissements veilingen en belasting veilingen. In principe is een executieveiling hetzelfde als de belasting veiling. Wanneer iemand geen belastingen betaalt of schulden heeft, wordt er beslag gelegd op roerende goederen zoals bijvoorbeeld de auto, de opbrengst hiervan wordt van de schuld van de eigenaar afgetrokken. Bij een faillissements veiling geldt hetzelfde, maar dan voor de goederen van een bedrijf. Vaak wordt bij een executieveiling de auto in beslag genomen en verkocht, aangezien deze vaak het meeste opbrengt. Toch is er nog altijd het risico dat de verkoop te weinig opbrengt, waarbij de (belasting) deurwaarder besluit om de veiling later opnieuw te doen. Het is dus vanzelfsprekend dat wanneer je auto in de executieverkoop wordt gedaan nooit het beste idee is.

Op internet kun je de verschillende veilingen vinden. Waar en wanneer deze plaatsvinden en wat er precies geveild wordt. let op: Indien de openstaande schulden alsnog worden betaald voordat de veiling begint gaat de executieveiling auto niet meer door!

Een faillissement veiling of executieveiling is dus alleen interessant wanneer je op zoek bent naar een nieuwe auto, in plaats van dat je je auto verkoopt aan veiling, simpelweg omdat je geen garantie hebt voor een hoge prijs.

Het is je misschien ook opgevallen dat we vaak de woorden 'executie veiling' en 'executie verkoop' door elkaar gebruiken, net zoals we 'belastingveiling' en 'belastingveilingen' gebruiken. Wij maken geen onderscheid in de verschillende bewoordingen, voor ons betekenen deze begrippen hetzelfde.

2. Klantvriendelijke service voor iedereen

De autohandel bestaat voor een belangrijk deel uit auto-opkopers: zij speuren de veilingsites af en proberen zoveel mogelijk auto's voor een zo laag mogelijke prijs te kopen. Zij bieden vaak live en de kans dat u persoonlijk in contact met ze komt is klein. Dit verschilt dus wezenlijk met de aanpak van wijkopenautos.be. Bij ons kunt gewoon langskomen, onze werknemers zullen u welkom heten en u graag een kopje van onze veelgeprezen koffie aanbieden. De inspectie waaraan ze uw auto onderwerpen, zal evenveel zorg worden uitgevoerd als de zorg die u aan uw auto heeft besteed. Het onpersoonlijke karakter van veel veilingen wordt door sommige particuliere verkopers als een nadeel beschouwd: zij zijn betrokken bij hun wagens en willen graag met eigen ogen zien bij wie en waar deze terecht komt. Daarnaast is niet iedere auto even geschikt om op een veiling aan te bieden. Zo komt het regelmatig voor dat een auto nadat het laatste uur van de veiling is geslagen, onverkocht achter blijft.

Bij wijkopenautos.be werkt dit anders: wij kopen iedere auto, of deze nou zo goed als nieuw is of klaar voor de sloop, tegen weloverwogen, marktconforme prijzen. Zelf een autodemontage bedrijf zoeken om uw oude auto te laten demonteren is dus niet nodig.
Breng uw auto simpelweg naar ons en wij bieden u onze beste prijs en regelen de rest. Of u akkoord gaat met ons aanbod, beslist u dus helemaal zelf. Zo eenvoudig is ons principe. Wilt u overgaan tot verkoop, dan handelen wij uw dossier vertrouwelijk af. Het geld maken we dezelfde dag nog naar u over zodat het zo snel mogelijk op uw rekening staat. Binnen 24 uur na uw aanmelding bij ons kan de auto die nu nog voor uw deur staat, voor een mooie prijs verkocht zijn.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Correcte beoordeling van het voertuig en een vlotte afhandeling van het dossier. Prima.
Wernher A. | Leuven | Peugeot 3008, 2012 31.08.2017
Afspraak gemaakt ,waarna ik binnen de 3 dagen mijn wagen mocht aanbieden voor een testrit en een fotoschoot.. Dezelfde dag nog kwamen er biedingen binnen . 3 Dagen later heb ik de wagen ingeleverd . Hij bracht 5800€ op ,of 1300€ meer dan wat de opkoper van mijn garagist 1.5 jaar geleden!!! bood. Degelijk, personeel met kennis van zaken en gewoon in de omgang . Bedankt
Service Willy Nicque B. | Temse | Fiat Ducato, 2009 04.08.2017
Professioneel
frank c. | Hasselt | BMW 2er, 2014 09.07.2015