Uw auto te koop zetten kán makkelijk zijn

U bent uitgekeken op uw auto, of de financiën stijgen u naar het hoofd. Of u heeft al een nieuwe auto op het oog en u heeft geen zin om dubbele kosten te hebben. Het wordt tijd: u gaat uw auto te koop aanbieden.

Gratis voertuigevaluatie
in slechts 2 stappen

wijkopenautos.be biedt de oplossing om snel, gemakkelijk en efficiënt uw auto te koop te zetten. Ervaar het zelf en kom langs bij een van onze vestigingen bij u in de buurt.

Geen zin om u bezig te houden met de administratieve rompslomp en heeft wel wat beters te doen? wijkopenautos.be neemt het werk van u over en maakt de verkoop auto eenvoudig! Maak een afspraak in de vestiging via de online taxatietool.

Gratis een verkoopprijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Auto te koop zetten: hoe?

Auto te koop zetten

U wilt uw auto te koop zetten, maar waar moet u precies op letten? Zelf uw auto verkopen kan lastig zijn. Een goed begin is het halve werk. De juiste presentatie van uw auto is daarom erg belangrijk.

Het is aan te raden om de binnen- en buitenkant van uw auto schoon te maken, zodat er geen vuil aan uw auto zit. Heeft u schade aan uw auto? wijkopenautos.be koopt alle auto’s, dus ook auto’s die in de loop der tijd schade hebben opgelopen.

Uw auto verkopen in 3 stappen:

U besluit uw auto te verkopen. U wilt graag de beste prijs en een voorspoedige verkoop. Dan is het slim om na te denken over de aanpak. Een auto verkopen is namelijk niet het makkelijkste karwei.

U moet nadenken over een hoop dingen. Hoeveel tijd heeft u om de auto te verkopen, waar wilt u de auto verkopen en een van de belangrijkste dingen: wat kan ik voor mijn oude bak vragen?

Door de volgende stappen te doorlopen krijgt u een idee wat komt kijken bij een auto te koop zetten.

Stap 1: Verkoopkanaal kiezen

  • Advertentie website
  • Autoveiling
  • Verkopen/ inruilen bij de dealer
  • wijkopenautos.be

Waar u uw auto te koop zet is een belangrijke keuze. Lees u goed in want op sommige advertentie websites worden kosten betaald. Ook staat uw auto op een advertentie website wel enkele weken online en na een dag staat uw advertentie al niet meer op de eerste pagina.

Heeft u geen zin in wachten of onderhandelingen die bij particuliere verkoop komt kijken dan kunt u de auto ook verkopen bij een veiling of naar een dealer gaan. Minder omkijken naar uw auto maar ook vaak een minder goede prijs.

Bij wijkopenautos.be heeft u uw auto binnen 24 uur verkocht voor een marktwaardige prijs. En de gehele service die wij hier bieden is gratis en vrijblijvend.

Stap 2: Presentatie van uw auto

Aanvankelijk van waar u uw auto te koop wil aanbieden, moeten er meer stappen genomen worden. Bij een advertentiewebsite moet er bijvoorbeeld nagedacht worden over een mooie advertentie.

We zijn niet allemaal geboren verkopers, fotografen of goede schrijvers. Dat hoeft ook niet, met de volgende tips zorgt u voor een goede advertentie:

  • Auto schoonmaken: Was uw auto goed, het interieur en het exterieur moet natuurlijk glimmen. Maak uw auto leeg en verwijder vlekken van de bekleding. Zorg ook dat nare geurtjes uit uw auto zijn.
  • Foto's maken: U hoeft geen professionele fotograaf te zijn om uw auto goed op de foto te zetten. Rijd uw auto naar een lege parkeerplek waar hij vrij kan staan. Maak foto's van alle kanten van de auto, zowel de binnenkant als de buitenkant. Dingen als de kilometerstand en eventuele schade is ook belangrijk om vast te leggen. Onthoud ook: Fotografeer altijd met de zon in uw rug.
  • Advertentie: Wees eerlijk en vermeld alle informatie. Kilometerstand, bouwjaar, of en tot wanneer de APK is, specificaties en onderhoudsboekjes.
  • Prijs bepalen: Hoe komt u aan een eerlijke prijs? U kunt online vergelijken maar niet elke Volkswagen Golf GTI is hetzelfde, dus wordt dit een lastige klus. De juiste prijs is belangrijk want vraagt u teveel? Dan krijgt u geen potentiele kopers. Vraagt u te weinig? Dan krijgt u niet genoeg voor uw auto en dat wil natuurlijk niemand. Bij wijkopenautos.be helpen wij u vrijblijvend aan de dagwaarde. Via onze online taxatietool krijgt u een indicatie en in een van onze vestigingen taxeren wij uw auto in detail. De waarde die hieruit komt: is de waarde waarvoor u uw auto kan verkopen!

Een advertentie maken is lastig en het kost tijd. Gelukkig zijn er ook opties waar u geen advertentie hoeft te maken. Bij verkoop aan de dealer bijvoorbeeld of bij verkoop aan wijkopenautos.be.

Wat wel belangrijk is bij deze verkoopkanalen? Uw auto goed poetsen. Maak hem van boven naar onder goed schoon voor het beste bod op uw auto.

Stap 3: Onderhandeling en verkoop

Uw auto staat te koop, u moet nu wachten op potentiele kopers, tijd vrij maken voor proefritten en natuurlijk klaar zijn om te onderhandelen.

Hou er rekening mee dat er veel professionele auto opkopers op advertentiesites zitten om te zoeken naar koopjes. Of mensen nemen een kennis mee die toevallig automonteur is. Vaak vindt deze automonteur een aantal punten waardoor ze de prijs naar beneden willen halen. Het is dus van belang om sterk in uw schoenen te staan.

Geen tijd of geen zin hier in? Bij wijkopenautos.be bespaard u tijd en hoeft u niet te onderhandelen. Wij doen u een bod en u kunt uw auto direct verkopen. Zo makkelijk kan het ook zijn!

Gratis online taxatie

2. Auto te koop aanbieden bij wijkopenautos.be

Slim uw auto verkopen dat doet u zelf door een goed kanaal te vinden dat bij u past. Voor het verzinnen van een goede verkoopprijs komt u langs bij wijkopenautos.be. Hier taxeren wij uw auto uitgebreid in een half uur. Met deze taxatie komt u achter de waarde die u kunt vragen voor uw auto.

Met dit bedrag kunt u zelf aan de slag. Maar wat u ook kunt doen is uw auto aan wijkopenautos.be verkopen. Het verkopen aan wijkopenautos.be is volledig gratis, geen gedoe met advertenties en een veilige betaling.

Makkelijker dan bij wijkopenautos.be kan niet. Wij helpen u graag met de verkoop van uw auto, door middel van een eenvoudige waardeberekening op onze website. In onze taxatietool kan u eenvoudig het merk, model en bouwjaar van van uw auto invullen, waardoor u meteen de geschatte waarde van uw auto te zien krijgt.

Wanneer u dit hebt gedaan, wordt de dagwaarde van uw auto vastgesteld. Het bedrag is een voorlopige schatting, want de waarde van uw auto wordt tijdens een bezoek aan één van onze filialen vastgesteld. Het invoeren van uw gegevens op onze website is geheel vrijblijvend, een afspraak maken is niet verplicht.

Dit brengt ons bij de volgende stap: langskomen bij één van onze vestigingen. Op wijkopenautos.be kan u gemakkelijk en snel een afspraak maken. U kiest de dichtstbijzijnde locatie, de datum en de tijd wanneer het u uitkomt om langs te komen.

Wij verwachten u op deze tijd met een kopje koffie en taxeren dan uw auto. De taxateur loopt grondig alle aspecten van uw auto na, zodat hij uiteindelijk tot een mooi bod kan komen. Onze service is geheel vrijblijvend, dus wanneer u het er niet mee eens bent kan u het bod afwijzen. Wanneer u het bod heeft geaccepteerd, is uw auto verkocht!

Uw auto is verkocht, wat nu?

Gefeliciteerd, uw auto is verkocht. Nu hoeft u zich alleen nog bezig te houden met wat u met het geld zal doen. Uw auto te koop zetten was nog nooit zo gemakkelijk.

Hoe onze klanten onze service beoordelen